η Lucy!!!!!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
ρε παιδια μισο και τα εχασα ειμαι απο Κυπρο και την λεξη ακρωμιο δεν τη χρησιμοποιούμε χαχα
Καλά μη νομίζεις, και οι Ελλαδίτες τη μαθαίνουμε όταν μετράμε το σκύλο μας! :D

H Κύπρος νομίζω ότι έχει ανοιχτή τη διαδικασία αναγνώρισης για όλες τις φυλές οπότε αν ο σκύλος σου δεν έχει pedigree και σε ενδιαφέρει μπορείς να πάρεις μία έγκυρη κρίση.
http://www.cypruskennelclub.org/bea-recognition.html

Να τη χαίρεσαι! :)

• Like
Reactions: betty coltrane

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Είναι ανοιχτή η διαδικασία για σταθεροποιημένες φυλές? Από όσο διαβάζω λέει: "Στην περίπτωση που η εκτροφή κάποιον φυλών δεν έχει αναπτυχθεί, όμως τα κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά ανταποκρίνονται στα πρότυπα της φυλής, τότε περνάνε από εξετάσεις κριτών, η οποία βεβαιώνει ότι τηρούν στο ελάχιστο τα πρότυπα της φυλής. "

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί τότε θα το εκαναν όλοι... μη σου πω θα ερχονταν και από Ελλάδα με σκυλια byb

• Like
Reactions: ioanna a

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Είναι ανοιχτή η διαδικασία για σταθεροποιημένες φυλές? Από όσο διαβάζω λέει: "Στην περίπτωση που η εκτροφή κάποιον φυλών δεν έχει αναπτυχθεί, όμως τα κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά ανταποκρίνονται στα πρότυπα της φυλής, τότε περνάνε από εξετάσεις κριτών, η οποία βεβαιώνει ότι τηρούν στο ελάχιστο τα πρότυπα της φυλής. "
Ghelly ήξερα ότι στην Κύπρο είναι ανοιχτή για όλους -και αυτό φαίνεται από τον τίτλο "προς ιδιοκτήτες σκυλιών χωρίς πιστοποιητικά καθαροαιμίας".
Αλλά είπα νομίζω ακριβώς για το λόγο που επισήμανες.

Κώστα αν μάθεις ενημέρωσε μας. :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ghelly ήξερα ότι στην Κύπρο είναι ανοιχτή για όλους -και αυτό φαίνεται από τον τίτλο "προς ιδιοκτήτες σκυλιών χωρίς πιστοποιητικά καθαροαιμίας".
Αλλά είπα νομίζω ακριβώς για το λόγο που επισήμανες.

Κώστα αν μάθεις ενημέρωσε μας. :)
Ναι, πράγματι θα ειναι ιδιαιτερως ενδιαφέρον αυτό

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ναι, πράγματι θα ειναι ιδιαιτερως ενδιαφέρον αυτό
Συμβαίνει και σε άλλες χώρες.
Και στην Ελλάδα ίσχυε μέχρι τη δεκαετία του 1990 και συζητούνταν στον ΚΟΕ να ξανανοίξει η διαδικασία. Υπήρχε πρόταση από τον κ. Μακαρίτη.
Δε ξέρω τι έγινε τελικά. Αν κάποιος είναι μέλος του ΚΟΕ και παρακολουθεί τις ΓΣ μπορεί να μας πληροφορήσει.

Σε κάθε περίπτωση το ότι λέμε κάτι εδώ και αρκετοί συμφωνούμε εδώ δε σημαίνει ότι ισχύει άκριτα για όλους. ;):)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει προταση στην ΓΣ του 2013 εν μέσω αντιδράσεων. Φαντάζομαι για να συνεχίζεται μόνο για τις ελληνικές φυλές, ή δεν συζητήθηκε ή καταψηφίστηκε.

Τεσπα, σταματάω το offtopic μη χαλάω και το θεμα.

• Like
Reactions: LaCat

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Κώστα αφού ειναι 48cm στο ακρώμιο και 8 μηνών πιστεύω πως θα πάρει λίγο ακόμα μεχρι 10-12 μηνών και άλλωστε το μικρότερο αποδεκτό ύψος στα θηλυκά ειναι 50.5cm(έχει χρόνο). Και τόσο να μην φτάσει μικρή σημασία έχει εφόσον ο κτηνίατρος την βρίσκει υγιή, άλλωστε οι μεγαλόσωμες φυλές καλό είναι να αναπτύσονται πιό αργά.

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
35
ευχαριστω πολυ ασλαν!! ναι παιδια τωρα που το εμαθα θα ηθελα να την παρω για χαρτια καθαροαιμιας μονο που δεν καταλαβα καλα καποια γραφομενα απο τη σελιδα!αστε να μαθω και θα επανελθω!ευχαριστω σε ολους.

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
35
α παιδια μια τελευταια απορεια..στους 9 μηνες ολοκληρονουν το υψος τους ή ολοκληρο το μεγεθος?διλαδη και πλατος?

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Απ' όσα διάβασα πρόχειρα στο διαδίκτυο, η ανάπτυξη των huskies αρχίζει να επιβραδύνει από τους 6 με 12 μήνες και είναι πολύ πιθανό να έχουν πάρει όλο το ύψος τους μέχρι 1 έτους. Στην συνέχεια απλά "γεμίζουν"μυϊκά μέχρι 2 ετών[σε μερικά αρσενικά αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 3 χρόνια], ενώ τα περισσότερα αρχίζουν να ωριμάζουν συναισθηματικά μέτα τα 2 έτη ζωής τους. Όπως και να έχει τα παραπάνω είναι απλά ένας μπούσουλας και ο κάθε σκύλος έχει δικούς του χρόνους ανάπτυξης που μπορεί να αποκλίνουν από λιγό εώς πάρα πολύ από αυτόν και συνήθως έχει άμεση σχέση με τους γονείς και την γραμμή αίματος του.
Πάντως αν θές την γνώμη μου, μην αναλώνεσαι σε αυτό και απλά κοίτα την σκύλα σου σαν σύνολο. Αν αυτό που βλέπεις είναι ένας "ωραίος" σκύλος με καλή σχέση ύψους-κιλών[να προτιμάς να είναι πρός το αδύνατο όσο είναι κουτάβι -είδα πως της βάζεις παραπάνω τροφή από ότι πρέπει να τρώει και μπορεί να την βλάψεις] τότε είναι μιά χαρα! Τα υπόλοιπα στον κτηνίατρο.

Μία ενδεικτική φωτογραφία για το ιδανικό σωματικό βάρος ενός σκύλου[πάτα πάνω της να μεγαλώσει]: