θέμα συμπεριφοράς

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
Γειά σας! είμαι νέο μέλος και μιας που όλοι μας αγαπάμε και ασχολούμαστε με τους τετράποδους φίλους μας θέλω να ρωτήσω κάτι και να μου πείτε κ εσείς κάποιες γνώμες.. στην οικογένεια έχουμε 4 σκυλάκια το 1 από αυτά είναι 5 χρονών ημίαιμο και έχει αποκτήσει μια πολύ κακή συνήθεια. Ενώ βγαίνει κάθε μέρα βόλτα κ είναι μαθημένο να βγαίνει και στο μπαλκόνι το βράδυ ενώ κοιμόμαστε κατουράει μέσα στο σπίτι αυτό το έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες..Έχει κάποιος μήπως να μου προτείνη κάποια συμβουλή ?

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Καλημέρα και καλώς ήρθες!!!να χαίρεσαι την τετράποδη οικογένεια!!!
Πρέπει να σκεφτείς αν κάτι έχει αλλάξει στη ζωή του τους τελευταίους μήνες οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να το προκαλεί....
Επίσης αν είναι κατά τα άλλα υγιές το σκυλάκι,αν ρώτησες δηλαδή το γιατρό για να αποκλείσει οργανικά αίτια...

• Like
Reactions: Orilis

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
καλως σας βρήκα !!! δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα του και το ακόμη χειρότερο είναι πως αν κάνει κάτι "κακό" όπως αυτό ή κάποια άλλη ζημιά δεν δέχεται ούτε να του φωνάξεις-μαλώσεις ούτε να πας να τον πιάσεις γιατί αγριεύει και αυτό πιστεύω είναι το χειρότερο κ είμαι λίγο σε απόγνωση !!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αρσενικός και μέσα σε αγέλη...να υποθέσω δεν έχετε κάνει στειρωση ε??
Μπορεί να μαρκάρει το χώρο...Εαν σου βγάζει και επιθετικοτητα (ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό;;) ίσως χρειάζεσαι τη γνώμη εκπαιδευτή...
Απαιτεί γενικευμένη γνώση της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου σκύλου για να πάρεις ασφαλείς απαντήσεις...
Και τα 4 σκυλάκια ζουν εξ αρχής μαζί??

• Like
Reactions: kasi and Chris K.A.

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
Τα αλλα σκυλια τι ειναι, αρσενικα/θηλυκα/ηλικιες και ποτε ηρθαν κλπ.

Για αυτό που αναφέρομαι είναι αρσενικό 5 χρονών και τον τελευταίο 1μιση μήνα περίπου έχω στο σπίτι και ένω θηλυκό cane corso 3μηνών αλλά όλα αυτά προυπήρχαν δηλαδή θέλω να πω όλη αυτή η συμπεριφορά δεν έγινε από την στιγμή που ήρθε και το άλλο σκυλί

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
Αρσενικός και μέσα σε αγέλη...να υποθέσω δεν έχετε κάνει στειρωση ε??
Μπορεί να μαρκάρει το χώρο...Εαν σου βγάζει και επιθετικοτητα (ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό;;) ίσως χρειάζεσαι τη γνώμη εκπαιδευτή...
Απαιτεί γενικευμένη γνώση της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου σκύλου για να πάρεις ασφαλείς απαντήσεις...
Και τα 4 σκυλάκια ζουν εξ αρχής μαζί??

όχι τα άλλα σκυλιά είναι σε εξωτερικό χώρο .. βασικά την επιθετική συμπεριφορά την έχει εμφανίσει αρκετό καιρό τώρα σε διάφορα θέματα πχ ενω μετά την βόλτα έχει μάθει να μπαίνει στο μπάνιο για να του καθαρίσουμε τα ποδαράκια με το που τον σηκώσουμε ξεκινάει να αγριεύει, ή αν του πούμε να κατέβει από καναπέ ή κρεβάτι ακόμη κ να τον βγάλουμε γ κάποιο λόγο από ένω δωμάτιο που έχει πάει να κάτσει κλπ

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
όχι δεν τον έχουμε στειρώσει παλαιότερα όμως είχε ζευγαρώσει ( αν αυτό έχει κάποια σχέση )

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν ο σκύλος δεν έχει κάτι παθολογικό θέμα αρχίστε να του κόβεται τα κομφόρ!

Δεν ζουν μαζί τα σκυλιά σου! Έχεις 4 σκυλιά που ζουν έξω και 1 που ζει μέσα! Σημαντικό!

Τα υπόλοιπα τι είναι? Υπάρχει κάποιο θηλυκό σε οίστρο?

• Like
Reactions: johnk and GRDANE

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30

Δεν ζουν μαζί τα σκυλιά σου! Έχεις 4 σκυλιά που ζουν έξω και 1 που ζει μέσα! Σημαντικό!

τα 2 είναι μέσα τα άλλα δύο έξω.. αυτό που αναφέρομαι είναι ημίαιμο το άλλο είναι cane corso και τα άλλα στον εξωτερικό χώρο κυνηγόσκυλα και το cc είναι ακόμη μικρό 3μιση μηνών περίπου όμως οι συμπεριφορά του είναι έτσι πριν έρθει και το 2ο σκυλί μέσα στο σπίτι

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.925
5.314
patra
grdane.blogspot.com
exm... μα με το τσιγκέλι στα βγάζουμε ...
εχεις ενα αρσενικό 5 χρονων κι ενα θυληκό κανε κορσο 3,5 μηνών
αυτα μέσα στο σπιτι...
τα άλλα δυο έξω τι είναι και τι ηλικία έχουν?
πόσο καιρό έχεις το κανε κόρσο
και πότε άρχισε να κατουράει μέσα το αρσενικό?

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
exm... μα με το τσιγκέλι στα βγάζουμε ...
εχεις ενα αρσενικό 5 χρονων κι ενα θυληκό κανε κορσο 3,5 μηνών
αυτα μέσα στο σπιτι...
τα άλλα δυο έξω τι είναι και τι ηλικία έχουν?
πόσο καιρό έχεις το κανε κόρσο
και πότε άρχισε να κατουράει μέσα το αρσενικό?
Τα άλλα δύο είναι ένα σετερ και ένα κουρτσχαρ το σετερ νομίζω δύο χρόνων και το κουρτσχαρ περίπου 3μηνων το κάνε κορσο το εχω περίπου 1μιση με 2μηνες ... Ο αρσενικός το έχει κάνει συνήθειο αυτό εδώ και μερικούς μήνες τώρα ακριβώς δεν μπορώ να το υπολογισω αλλά το έχει ξεκινήσει πολύ πριν έρθει στο σπίτι το κουτάβι .. Και επαφή με τα αλλά δύο σκυλιά δεν έχει ... Και σπρέι που υποτίθεται αποθει με την μυρωδια δοκιμασαμε αλλά τίποτα... Κ πράγματα βαλαμε μήπως κ τον εμποδίσουμε αλλά εκείνος εκεί!! Και το θέμα είναι πως βγαίνει καθημερινά βόλτα κ σε αλλά χρονικά διαστήματα της ημερας έχουμε το νου μας να τον βγάζουμε κ στο μπαλκόνι .. Αλλά εκτώς το ότι δεν θέλει αν πας και να τον πιάσεις να τον βγαλεις αγριευει ( όπως είπα και λίγο πιο πάνω )

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30

Επίσης ήθελα να σε ρωτησω τι εννοεις αν έχει κάτι παθολογικό ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν ο σκύλος δεν έχει κάποιο παθολογικό θέμα αρχίστε να του κόβεται τα κομφόρ!

Επίσης ήθελα να σε ρωτησω τι εννοεις αν έχει κάτι παθολογικό ?
Εννοώ κάποιο πιθανό πρόβλημα υγείας(όχι απαραίτητα εμφανές) που δεν το έχετε εντοπίσει και που φέρνει τον σκύλο σε δύσκολη θέση και αντιδρά έτσι.
Πολλές φορές πολλά σκυλιά εκδηλώνονται έτσι όταν πονάνε.

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
Εννοώ κάποιο πιθανό πρόβλημα υγείας(όχι απαραίτητα εμφανές) που δεν το έχετε εντοπίσει και που φέρνει τον σκύλο σε δύσκολη θέση και αντιδρά έτσι.
Πολλές φορές πολλά σκυλιά εκδηλώνονται έτσι όταν πονάνε.

Κατάλαβα! Απλα εγώ θα το χαρακτηριζα ως "κακομαθημένο" ίσως... Δεν μ αρέσει αυτό αλλά δυστυχώς συνήθως οι ιδιοκτήτες ευθύνονται λίγο πολύ για τέτοια θέματα ...θέλω να πω πως ίσως με το να του κάνουμε όλα τα κέφια απέκτησε αυτή την συμπεριφορά ..?! Και σαν να μην έφτανε αυτο, μετά από τόσα χρόνια άρχισε να κατουραει μια συγκεκριμένη κολώνα μέσα στο σπίτι ... !!!

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@Mayra ,αν δεν είναι παθολογικής φύσης το πρόβλημα,είναι μια συνήθεια που παγιώθηκε γιατί δεν του την κόψατε.Πρώτα εξετάστε αν είναι όλα καλά και αν είναι όλα οκ μιλήστε με τον εκπαιδευτή σας,που έτσι κιαλλιως θα χρειαστείτε για τη βασική του κορσο για να σας το λύσει.Και εμένα "κωλοπαιδισμός" μου κάνει

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.925
5.314
patra
grdane.blogspot.com
αν υποθέσουμε ότι απο θέματα υγείας είναι όλα καλά αι δεν σχετίζεται με τα υπόλοιπα σκυλιά αυτή του η συνήθεια ...
σε συνδιασμό το κατούρημα με το αγρίεμα που σας κάνει
πάμε φορσέ ότι ο σκύλος αποφάσισε ότι το σπίτι του ανήκει είναι ο χώρος του κι αρχηγός εκεί μέσα και σας το δηλώνει με τη συγκεκριμμένη συμπεριφορά..
άρα
για να αντιμετωπιστεί
εκπαιδευτής κι άμεσα σε βασική υπακοή από εσας στον σκύλο...

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
@Mayra ,αν δεν είναι παθολογικής φύσης το πρόβλημα,είναι μια συνήθεια που παγιώθηκε γιατί δεν του την κόψατε.Πρώτα εξετάστε αν είναι όλα καλά και αν είναι όλα οκ μιλήστε με τον εκπαιδευτή σας,που έτσι κιαλλιως θα χρειαστείτε για τη βασική του κορσο για να σας το λύσει.Και εμένα "κωλοπαιδισμός" μου κάνει

Και μια ακόμη γνωμη-συμβουλη θα ηθελα.. Αν εξερεσουμε την συμπεριφορά του αρσενικού, τα αλλά σκυλιά είναι υπάκουα και έχουν "δουλευτει " από εμάς κ όχι κάποιον εκπαιδευτει .. Κ διάβασα που μου ειπες πως για το κορσο θα χρειαστω έτσι κ αλλιώς εκπαιδευτή για τα βασικά .. Αυτό είναι δεδομένο ? Δηλαδή κατανοώ πως άλλη ιδιοσυγκρασία έχει ένας τετοιοσ τύπος σκυλιού απλά φροντίζω ήδη από τώρα να της επιβλιθω εγώ κ όχι εκείνη.. Όμως θεωρεις πως είναι απαραίτητο να δουλεψω κ με έναν εκπαιδευτή ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το αν θα δουλέψεις με εκπαιδευτή ή όχι οφείλεται στο αν έχεις γνώσεις πάνω σε αυτό που πας να καταπιαστείς ή όχι!
Αν νομίζεις ότι διαθέτεις την εμπειρία να δουλέψεις τον σκύλο σου τότε είναι ευχής έργον...διαφορετικά ο εκπαιδευτής είναι μονόδρομος!

Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
30
Το αν θα δουλέψεις με εκπαιδευτή ή όχι οφείλεται στο αν έχεις γνώσεις πάνω σε αυτό που πας να καταπιαστείς ή όχι!
Αν νομίζεις ότι διαθέτεις την εμπειρία να δουλέψεις τον σκύλο σου τότε είναι ευχής έργον...διαφορετικά ο εκπαιδευτής είναι μονόδρομος!
Ευχαριστώ Στέλιο !!