θαλασσα και παραλητα σκυλια


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οπως οι περισσοτροι ξερετε το ριτακι μου ειναι ντεμι παραλυτο. Μετα απο 2 χρονια εγχειρησης φετος καταφεραμε να παμε διακοπες! Ηταν ολοι μερα στη θαλασσα και κολυμπουσε και επαιζε μες στο νρο. Σημερα που μιλησα με μαμα μου μου ειπε οτι η μικρη εχει κανει μετα διακοπες απιστευτη προοδο. Ανεβαινει μεχρι και σε καρεκλα μονη της! Τρεχει πιο πολυ και εχει αποκτησει δυναμη. Μου ειχαν πει οτι μπανια κανουν καλο αλλα δεν ειχαμε τη δυνατοτητα.
Εκτος λοιπον απο αυτη την ειδηση που με εχει κανει να χ...ω απο τη χαρα μου θα θελα να ρωτησω αν υπαρχουν πισινες για σκυλια στην αθηνα για φυσικοθεραπεια
 


liajoe

Well-Known Member
Νόμιζα ότι ήταν κάτι περιστασιακό, λυπάμαι, περαστικά της!

Το μπάνιο κάνει καλό γιατί δυναμώνει τους μύς, ίσχια και
τένοντες χωρίς να προκαλεί ζημιά.

Δυστηχώς δεν γνωρίζω για κάτι τέτοιο στην
Αθήνα...στην Ελλάδα...:(
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΕΛΑ!!!!!!! Πάρα πολύ ευχάριστα νέα :D:D:D:D
Θα σου έλεγα να μην ψάχνεις σε τι οφείλεται... μπορεί να είναι τα μπάνια όντως, μπορεί απλά να βελτιώνεται το κορίτσι! :)
Όμως μην την αφήνετε και να ξεσκιστεί στη γυμναστική! Καρέκλες - σκάλες και τέτοια καλύτερα όχι προς το παρόν!
Πρότασή μου... είναι μικρόσωμη η καημενούλα, πάρτε της μια πισίνα να κάνει τα μπανάκια της.
:D :D :D :D :D :D :D :D
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
οχι εν την αφηνουμε πολυ μη φυγει και κανας αλλος. Αλλα με συνεση λιγο ναι γιατι ειναι νομιζω σημαντικο να κανει αυτα που εκανε παλια. Για την ψυχολογια της (μη γελατε εχουν και αυτα ντεκαντανσ και χαιρονται πιστευω). Το θεμα ειναι οτι πρεπει η να μην πατωνει η να εχει αντισταση και να μπορει να κινηθει(αμμος πετραδακια κλπ). Η πισινουλα δε βοηθαει. θα τη χαροποιησει μαλλον (μαζι με τη χρυσα που γουσταρει νερο και θα παιζουν παρεα) αλλα γυμναστικη γιοκ.
παντως ναιαιαι οτι και να ναι ειμαστε πιο δυνατες. Τι τελεια!!!!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μπορείς να την πηγαίνεις στο σκυλοπάρκο που έχει πισίνα. Πηγαίνουν σκυλιά για φυσιοθεραπεία εκεί. Στην τηλεόραση είδα προσφάτως να έχουν βάλει ένα σκυλάκι σε μια "μπανιέρα" γεμισμένη να είναι το σώμα μέσα και από κάτω είχε κάτι σαν διάδρομο και αυτό περπάταγε. Έτσι γυμναζόταν βάζοντας κόντρα στο νερό αλλά χωρίς να σηκώνει όλο του το βάρος. Φυσιοθεραπεία για σκύλους. Και φανταστείτε, αυτά τα κάνανε για rescue dog. :)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
οοο!! Λεω να το ψαξω στο ιντερνετ! Μας ειχαν πει να την εχουμε με πετσετες υπερυψωμενη για να κολυμπαει σε μπανιερα οταν ακομα δεν περπατουσε μετα την εγχειρηση και πολυ. Αλλα μετα απο καμια 10αρια αποτυχημενες προσπαθειες το αφησαμε γιατι η μικρη κοπανιοταν και μαλλον θα χαναμε και αλλο σπονδυλο παρα γυμναστικη θα καναμε! αλλα αν ο διαδρομος δεν κοστιζει χρυσο -οχι οτι δε θα τα δινα αλλα δεν εχω ακομα τοσα:(- θα τον παρω!
 




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ω ρε παιδια αυτο θα κανει καμια 10αρα χιλιαδες ευρα και βαλεεεεε. Σε καναα δυο χρονια αν με παρει φαρμακευτικη εταιρια μονο. Ασε να μη σου πω που αν βγαλω λεφτα παιζει να ανοιξω κανα τετοιο στην μπανανια. Ατσα!
Εφαρμοζει το σαιζ φανταζομαι? Η θα παρω αναπνευστηρα και μασκα στην κοντοσκυλακι? ουχουχου! καλο!
 


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Μήπως εκτός απο την γυμναστική της κάνουν καλό και τα διάφορα που περιέχει η θάλασσα (ιώδιο, κτλ...) και το σύνολο δίνει καλό αποτέλεσμα;
Μήπως, θα της έκανε καλό να συνεχίζετε τα μπάνια στην θάλασσα μέχρι μέσα Οκτωβρίου (όταν βέβαια ο καιρός το επιτρέπει); Και να τα ξαναρχίζεται ΄πάλι την άνοιξη;

Αλλιώς έχω ακούσει και εγώ για ένα κέντρο οπου κάνουν πετ σιτινγκ και παπι κοινωνικοποίηση και υπάρχει και πισίνα για τους σκύλους.
Αν θέλεις το ψάχνω και σου λέω με πμ.
 




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
5,5 ετων! ειναι κομματι μεγαλη για παπι αλλα ειναι και για ενηλικα ειδα. Νομιζω οτι το μπανιο τη βοηθαει να γυμναζεται απλα μιλου. Γιατι οσο κα αν τρεχουμε γυρω γυρω ουτε πολυ γρηγορα το κανει και κουραζεταιευκολα. Ενω στη θαλασσα με τις ωρες παιζει και δεν κουραζεται! θαλασσα δυσκολο να πηγαινουν οι τσουπρες μου δυστυχως λογω δουλειας κα. Παντως παιδια ειναι εντυπωσιακο ποσο σημαντικη ειναι τελικα η θεραπεια τετοιου ειδους. Δε νομιζω οτι ειναι συμπτωση οτι ενω τον τελευταιο 1,5 χρονο η κατασταση της ηταν σταθερη ξαφνικα απο 1 βδομαδα 8ωρων στη θαλασσα εχει τετοια βελτιωση. Μακαρι να μπορουσαμε πιο πολυ. Ελπιζω απο επομενο χρονο να ειναι πιο ευκολα! Χαιρεται και αυτη δηλαδη που κανει πιο πολλα πραγματα αν μη τι αλλο (τουλαχιστον αυτο μου λενε δεν την εχω δει:D)