θαλασσα ναι η οχι?

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
γεια σε ολους! το καλοκαιρι εφτασε και ηρθε η ωρα για μπανια στη θαλασσα! οχι μονο για μας αλλα και για τους μικρους μας φιλους! εγω προσωπικα εχω ενα μικρο σπιτακι στην χαλκιδικη οπου πηγαινουμε καθε καλοκαιρι για 2 μηνες και φυσικα ερχεται μαζι μας και ο μοτζαρτ! σαν λαμπ του αρεσει πολυ να κανει μπανιο στη θαλασσα και ειναι και πολυ καλος κολυμβητης! και η συγκεκριμενη ασκηση βοηθαει και στο προβλημα του.....περσι ομως μια κυρια μου ειχε κανει παρατηρηση που τον εβαλα μεσα (αν και η παραλια δεν ειχε παρα 10 ατομα). μια φιλη μου προσφατα μου ειπε οτι τα σκυλια πλεον επιτρεπονται σε δημοσιες παραλιες....εχει ακουσει τιποτα κανεις αλλος???

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Δεν αλλαξε και τιποτα. Επιτρεπονται στην παραλια ( δεμενα και με συνοδεια)- απαγορευονται μεσα στην θαλασσα.
ααααα.....δλδ παλι δεν μπορει να κανει μπανιο!(n)(n)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μπορεί να κάνει μπάνιο αν δεν υπάρχουν λουόμενοι!

Αν καταφτάσουν λουόμενοι ο σκύλος πρέπει να βγει από την θάλασσα, αλλά μπορεί να παρευρίσκεται στην παραλία στο λουρί του!

• Like
Reactions: Mozart

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
αν δεν ενοχλουνται οι λουομενοι,δε βλεπω για ποιο λογο να μην μπει ο σκυλος.εγω οταν παμε σε παραλια κ εχει κοσμο(το πολυ 10 ατομα, δεν παμε σε πολυσυχναστες εννοειται) ρωταω τους κοντινους αν τους πειραζει να βουτηξει ο σκυλος.μεχρι τωρα κανενας δεν ειχε προβλημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ.
Κάντε και μια αναζήτηση.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Παρακαλούμαι να ελαττωθούν τα off topic!

Θα γίνονται ban λίγων ημερών (αρχικά) σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις προτροπές μας.

Ευχαριστούμε πολύ!

• Like
Reactions: LaCat and Gaara

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Εγω θα διαφωνησω περσυ διαβασα καπου ότι επιτρέπονται οι σκυλοι από το 2014 στην θαλασσα αρκη να βρίσκονται συνεχεια σε επαφη με το αφεντικο τους. Στην παραλια που παω εγω κανουν ακομα μπανιο 2καναδεζικα η δικια μου 2πιτμπουλ και ένα ΓΠ( όχι ταυτόχρονα ). Αλλα κανουν όλα τους. Ψαξτω λιγο παραπανω αν επιτρέπονται σιγουρα αλλα εγω ετσι ξερω. Αν σου πει κανεις τιποτα μην δινεισ σιμασια πολύ απλα, η πεσ του ότι και εσυ συχενεσαι αυτόν να μην μπαινει μεσα οποτε. Επειδή ο δικος σου από ότι καταλαβα είναι λαμπραντορ όταν εχεις την ευκαιρια βαλτον για μπανιο(ειδικα αν εχει και πρόβλημα), είναι από τις ρετσες που το λατρευουν και νομιζω εχουν και κατι ειδικες ινες αναμεσα στα δαχτιλα των ποδιων τους που τα βοηθάνε στο κολυμπι.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Παιδιά, για να μην υπάρχει παραφιλολογία, το νομικό πλαίσιο (Ν4235/2014) έχει ως εξής:
Μπορείς κάλλιστα να έχεις το σκύλο μαζί σου στην παραλία, αλλά οφείλεις να τον έχεις σε λουρί και, τυπικά πάντα μιλώντας, πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο το βιβλιάριο υγείας του σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει έλεγχος από τα αρμόδια διοικητικά όργανα - η παραλία είναι δημόσιος χώρος και δε μπορεί να σου απαγορεύσουν την παρουσία του σκύλου αυτή καθαυτή στο χώρο (οι διάφορες ηλίθιες πινακίδες τύπου 'Απαγορεύονται τα σκυλιά' είναι παράνομες και καταχρηστικές). Για να κάνει μπάνιο, όμως, ο σκύλος, πρέπει να πρόκειται για 'απομακρυσμένη' παραλία (το τί σημαίνει αυτό είναι ΑΛΛΟ μεγάλο θέμα), με την προϋπόθεση να μη διαμαρτυρηθεί λουόμενος.
Οπότε, δεν αλλάζει κάτι από πέρυσι στην ουσία, ισχύει κανονικά ο Ν4235/2014 με τις τροποποιήσεις που κάνει στον Ν4039/2012. Αυτά περί pet friendly παραλιών που ακούγονται τελευταία είναι επιμέρους πρωτοβουλίες κάποιων δήμων για συγκεκριμένες παραλίες και δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, γενικότερη αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Αυτά περί του 'βάλε τα μέσα και αν σου που κάτι μη δώσεις σημασία / πες του ότι και εσύ σιχαίνεσαι' είναι προσωπικές επιλογές του πώς χειρίζεται ο καθένας μας το ζήτημα, πόση όρεξη έχει να τσακώνεται, κτλ. Αν μιλάμε όμως για το τί επιτρέπεται και τί όχι, καλό είναι να είμαστε περισσότερο ξεκάθαροι και λιγότερο 'μάγκες' :)

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Αυτά περί του 'βάλε τα μέσα και αν σου που κάτι μη δώσεις σημασία / πες του ότι και εσύ σιχαίνεσαι' είναι προσωπικές επιλογές του πώς χειρίζεται ο καθένας μας το ζήτημα, πόση όρεξη έχει να τσακώνεται, κτλ. Αν μιλάμε όμως για το τί επιτρέπεται και τί όχι, καλό είναι να είμαστε περισσότερο ξεκάθαροι και λιγότερο 'μάγκες' :)
Συμφωνώ απόλυτα! Ευχαριστώ πολύ.....και θα το ψάξω και λίγο! (y)

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Εγω θα διαφωνησω περσυ διαβασα καπου ότι επιτρέπονται οι σκυλοι από το 2014 στην θαλασσα αρκη να βρίσκονται συνεχεια σε επαφη με το αφεντικο τους. Στην παραλια που παω εγω κανουν ακομα μπανιο 2καναδεζικα η δικια μου 2πιτμπουλ και ένα ΓΠ( όχι ταυτόχρονα ). Αλλα κανουν όλα τους. Ψαξτω λιγο παραπανω αν επιτρέπονται σιγουρα αλλα εγω ετσι ξερω. Αν σου πει κανεις τιποτα μην δινεισ σιμασια πολύ απλα, η πεσ του ότι και εσυ συχενεσαι αυτόν να μην μπαινει μεσα οποτε. Επειδή ο δικος σου από ότι καταλαβα είναι λαμπραντορ όταν εχεις την ευκαιρια βαλτον για μπανιο(ειδικα αν εχει και πρόβλημα), είναι από τις ρετσες που το λατρευουν και νομιζω εχουν και κατι ειδικες ινες αναμεσα στα δαχτιλα των ποδιων τους που τα βοηθάνε στο κολυμπι.
Όντως! Τον φωνάζω βατραχάκι μόνο και μόνο για αυτό! Του αρέσει πάρα πολύ......την καταβρισκει όταν είναι μεσα στη θάλασσα!