θαλασσα ναι η οχι?

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Αυτά περί του 'βάλε τα μέσα και αν σου που κάτι μη δώσεις σημασία / πες του ότι και εσύ σιχαίνεσαι' είναι προσωπικές επιλογές του πώς χειρίζεται ο καθένας μας το ζήτημα, πόση όρεξη έχει να τσακώνεται, κτλ. Αν μιλάμε όμως για το τί επιτρέπεται και τί όχι, καλό είναι να είμαστε περισσότερο ξεκάθαροι και λιγότερο 'μάγκες' :)
μια παραλια με 10 λουομενους που αναφερει λογικα είναι απομακρυσμενη(αλλα τωρα η νομοθεσεια δεν ξερω τι εννοει απομακρυσμενη) όπως και αυτή που παω εγω που εχει καμια 15(και οταν είναι πανω από 6δεν βαζω τον σκυλο, και μαλιστα ειναι πολυ μεγαλη παραλια)και οι2,3 εχουν σκυλο. Τωρα το θεμα μαγκιας και τσακωμων ο καθενας κανει ότι καταλαβενει εγω στην παραλια που παω πχ περυσι ειχε 2πιτμπουλ που παιζαν με ένα μπαλακι(τους το πεταγαν κατι πιτσιρικάδες μεσα στην θαλασσα και πιγεναν και το εφερναν) και ενας κυριος ηρθε και εκανε μου παρατιριση σε εμενα που ειχα το μαλτεζ μεσα στην θαλασσα και μαλιστα αγκαλια όχι αμωλιμενω να κυνηγαει μπαλεσ και σε απογευματινω μπανιο μαλιστα κατά τις 7 με 6ατομα στην παραλια οπου τα 3ηταν η παρεα μου και εγω 2οι πιτσιρικάδες και ο κυριος. Νταξ αν τον ενοχλεί δεν λεω ότι δεν θα το βγαλω αλλα παιζει ρολο και ο τροπος που θα σου το πει το υφος το τι γινεται γενικα και αλλα...... Αν ερθει να μου το ζητησει ευγενικα εννοείται ότι από σεβασμο και όχι μονο θα το εβγαζα. Αλλα όταν ερχεται ο 30χρονος και μου κανει το μαγκα στα 16χρονα γιατι μασαει να παει στους 20ριδες με τα πιτμπουλ και στο λεει με υφακι λες και αν δεν το κανεις θα σε πλακωσει στις σφαλιαρες τοτε εγω προσωπικα δεν το βγαζω το σκυλο και αρπαζομαι. Δεν είναι οποτε κατά την αποψη μου θεμα μαγκιας είναι θεμα του τι εχει συμβει και σεβασμου καθως νταξ αν ενοχλεί και 2ατομα να είναι στην παραλια θα το βγαλω εννοείται, αλλα αν η παραλια είναι απομακρυσμενει και ο άλλος ερχεται να κανει τον τσαμπουκα και στο παιζει τρελος και το αφεντικο της παραλιας και δικο σου αφεντικο τοτε εγω πρωσωπικα δεν θα αντιδράσω ηρεμα και ουτε θα κατσω να τον ακουω να μου παιζει τον τρελο χωρεις να αντιδρω. Αν είναι λαθος μου βεβαια και η παραλια δεν είναι απομακρυσμενη τοτε δεν θα το ξαναπαρω το παιδι μαζι μου, αλλα πιστευω πως για να συμβιώσουμε και σε απομακρυσμένοι παραλια πρεπει να υπαρχει αλλιλοσεβασμος γιατι ουτε εγω θα του κωλλησω των σκυλο πανω του αλλα ουτε αυτος δεν πρεπει να ερθει και να μου κανει τον τσαμπουκα αν ενοχλεί ο σκυλος μου

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
@DimitrisMaltesse Προσεχε!! Δυστυχως ειναι ετσι ο νομος που και απομακρυσμενη να ειναι η παραλια, αν βρεθει ενα ατομο που δεν γουσταρει ο σκυλος σου να ειναι μεσα στην θαλασσα εισαι υποχρεωμενος να τον βγαλεις εξω, ανεξαρτητως το πως θα στο ζητησει. Εαν δεν το κανεις πολυ απλα μπορει να φωναξει την αστυνομια και/ή το λιμενικο (δεν θυμαμαι τωρα ποιοι ειναι οι αρμοδιοι) και να σου βαλουν προστιμο!

• Like
Reactions: d-friend and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Δεν βλέπω, να λέει κάτι διαφορετικό, απ'ότι ξέραμε μέχρι τώρα.

• Like
Reactions: epial

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Υποτιθεται οτι εχει ως θεμα την αρση απαγορευσης και κυκλοφορει πολυ στο ιντερνετ. Αν παρατηρησουμε ομως ειναι ως κοινοποιηση προς το Υπουργειο κ δεν ειναι η αποφαση τους. Μολις εκλεισα με φιλο μου που δουλευει στο λιμεναρχειο κ μου ειπε οτι ισχυει οτι ισχυε. Αυτο ειναι χαρτι που προσπαθουν καποιες φιλοζωικες μεσα απο παραθυρακια του νομου να βγαλουν οτι επιτρεπεται το λουσιμο ζωων. Επισης μου ειπε οτι οταν βγουν οι καθορισμενες παραλιες που θα επιτρεπεται κατι τετοιο, θα υπαρχει κ αναλογη σημανση. Διαφορετικα, απαγορευεται.

• Like
Reactions: mareco and l.Kyveli

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Aυτό δεν γράφει κάτι καινούριο...
Και ειναι τελείως άσχετο με τον τιτλο.
Από την μια αναφέρει ότι μπορουν τα σκυλιά να πηγαίνουν στις παραλίες ( όχι μπάνιο), αρκεί να τηρούνται τα του νόμου ( δέσιμο με οδηγό, εμβολιασμός κλπ)
Απ την άλλη λέει ξεκάθαρα ότι η απαγόρευση του μπάνιου, δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ευζωία του ζώου ώστε να χρειάζεται να επιτραπεί το μπάνιο.

Last edited:
  • Like
Reactions: Aslan and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Ετσι!
Παρόλα αυτά, έχουν ανακοινωθεί κάποιες παραλίες, στις οποίες επιτρέπεται, με απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων.
Νομίζω κάπου έχει δημοσιευθεί και εδώ.

• Like
Reactions: dnassib

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ετσι!
Παρόλα αυτά, έχουν ανακοινωθεί κάποιες παραλίες, στις οποίες επιτρέπεται, με απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων.
Νομίζω κάπου έχει δημοσιευθεί και εδώ.
Βγηκε η πανελληνια φιλοζωικη ομοσπονδια κ την εκρινε ακυρη. Θα ανακοινωθουν ξανα.

• Like
Reactions: mareco

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@Mozart δεν βρίσκεις καμιά πιο ερημική παραλία να μην έχει κόσμο ή να έχει έκταση ούτως ώστε να πηγαίνετε εσείς στην άκρη και να μην ενοχλείτε τους λουόμενους?

Μια άλλη λύση που είχα εφαρμόσει εγώ κάποιες φορές ήταν ένας 10μετρος ιμάντας. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν έναν λυτό σκύλο στην παραλία φοβούνται ότι θα τρέξει προς το μέρος τους ή θα κολυμπήσει προς το μέρος τους και κάτι τέτοιο δεν το θέλουν. Στην περίπτωση μας παρατήρησα ότι όταν τον έβλεπαν να κολυμπάει με τον ιμάντα ''χαλάρωναν'' :cool::)

• Like
Reactions: l.Kyveli

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
@Mozart δεν βρίσκεις καμιά πιο ερημική παραλία να μην έχει κόσμο ή να έχει έκταση ούτως ώστε να πηγαίνετε εσείς στην άκρη και να μην ενοχλείτε τους λουόμενους?

Μια άλλη λύση που είχα εφαρμόσει εγώ κάποιες φορές ήταν ένας 10μετρος ιμάντας. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν έναν λυτό σκύλο στην παραλία φοβούνται ότι θα τρέξει προς το μέρος τους ή θα κολυμπήσει προς το μέρος τους και κάτι τέτοιο δεν το θέλουν. Στην περίπτωση μας παρατήρησα ότι όταν τον έβλεπαν να κολυμπάει με τον ιμάντα ''χαλάρωναν'' :cool::)
Ωραια! Εχω 20 μετρα ασπρο ιμαντα! Να το χρησιμοποιησω; Ειναι ασπρος που δηλωνει αθωοτητα και δε χρειαζεται να μετρω 20μ αποσταση απο τους λουομενους οπως λεει ο νομος!Θα ειναι ετοιμος! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ωραια! Εχω 20 μετρα ασπρο ιμαντα! Να το χρησιμοποιησω; Ειναι ασπρος που δηλωνει αθωοτητα και δε χρειαζεται να μετρω 20μ αποσταση απο τους λουομενους οπως λεει ο νομος!Θα ειναι ετοιμος! :)
Για το χρώμα θα συμφωνήσω, αλλά να ξέρεις ότι με την χρήση θα πάρει μερικές(ίσως όχι 50) αποχρώσεις του γκρί...:D

Για τα μέτρα τώρα, τα βλέπω πολλά τα 20. Βάλε 10 και θα με θυμηθείς!:cool:

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@skylakos Δεν γνωρίζω που πας για μπάνιο, πάντως στον καλαθα που πάω συχνά πάντα έχει σκυλιά και δεν άκουσα ποτέ κανέναν να παράπονιεται η να δημιουργήσει πρόβλημα.
Και εγώ άρχισα τελευταία να παίρνω τον Ερμή μαζι μου παρόλο που στην αρχή ήμουν επιφυλακτικος λόγο του ότι μαζεύει αρκετό κόσμο.

Βασικά τώρα άλλο είναι το πρόβλημα εκεί. Έχει μαζέψει μπιχλα η θάλασσα και γενικά δεν είναι τόσο καθαρή όπως και αλλες παραλίες των Χανίων.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ηντα πες ορε . Έχει. ΚΡΗΤΗ
:D:D:D
Τώρα να βαλω τις φωνές και να σας πω Κεφαλονιά; Ο Μυρτος εχει ψηφιστεί έβδομη ωραιότερη παραλία στον πλανήτη.

Δυστυχώς δεν το βλέπω το Ζμουφ να πηγαίνει ποτέ στην Ελλάδα, όποτε θα μείνει με τον Ατλαντικο που ειναι φρίκη και τον Ειρηνικό που ειναι μια αηδία και μισή.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
@skylakos Δεν γνωρίζω που πας για μπάνιο, πάντως στον καλαθα που πάω συχνά πάντα έχει σκυλιά και δεν άκουσα ποτέ κανέναν να παράπονιεται η να δημιουργήσει πρόβλημα.
Και εγώ άρχισα τελευταία να παίρνω τον Ερμή μαζι μου παρόλο που στην αρχή ήμουν επιφυλακτικος λόγο του ότι μαζεύει αρκετό κόσμο.

Βασικά τώρα άλλο είναι το πρόβλημα εκεί. Έχει μαζέψει μπιχλα η θάλασσα και γενικά δεν είναι τόσο καθαρή όπως και αλλες παραλίες των Χανίων.
Φετος δεν εχω παει ακομα, αλλα αλλες χρονιες εχω παει κ Καλαθα. Λιγες φορες πετυχα καθαρη τη θαλασσα. Δεν πηγαινα στην κεντρικη, αλλα στη δεξια και στην αριστερα. Πώς κ δε σε πετυχα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Φετος δεν εχω παει ακομα, αλλα αλλες χρονιες εχω παει κ Καλαθα. Λιγες φορες πετυχα καθαρη τη θαλασσα. Δεν πηγαινα στην κεντρικη, αλλα στη δεξια και στην αριστερα. Πώς κ δε σε πετυχα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και εγώ συνήθως στις μικρές πάω ειδικά αν έχω και τον Ερμή μαζι. Έχω βάλει και κάτι πρόσφατες (πριν 2 σκ) φώτο στο θέμα του Ερμή (γειά χαρά [γερμανικός ποιμενικος) που είναι στην 1η όπως πάμε.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Τώρα να βαλω τις φωνές και να σας πω Κεφαλονιά; Ο Μυρτος εχει ψηφιστεί έβδομη ωραιότερη παραλία στον πλανήτη.

Δυστυχώς δεν το βλέπω το Ζμουφ να πηγαίνει ποτέ στην Ελλάδα, όποτε θα μείνει με τον Ατλαντικο που ειναι φρίκη και τον Ειρηνικό που ειναι μια αηδία και μισή.
να τον μάθεις να σερφάρει