θετικος στην ερλιχιωση ,συμβουλη για αμπουλες κλπ

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
70
11
51
Αθήνα
καλησπέρα,
εχω ενα μικρό πινσερακι 10 ετων ειμαστε πλεον.
τατσα μινι πινσερ 3,3 κιλά.
μεχρι τωρα ολα καλα καναμε εμβολια .βαζαμε κολαρα , citronella , αμπουλες beophar spot on
και καθε χρόνο ειχαμε καλές εξετάσεις.
φέτος χασαμε ξαφνικα κιλά στη κοιλιτσα και γιναμε 3 κιλα.
τον παμε περισσοτερες μακρυτερες βολτες γιατι ανακαλυψαμε ενα ωραιο παρκο που του αρεσει
και ετσι ειπαμε οτι ειναι απο εκει.ετσι κι αλλιως η κτηνιατρος ειπε οτι καπου εκει θα επρεπε
να ειναι γυρω στα 3 κιλα.
τελικα ομως φέτος βγηκαμε θετικος στην ελριχιωση 1/80
καναμε επαναληπτικες μετα απο 40 μερες παλι ερλιχιωση 1/80
η κτηνιατρος λεει δεν υπαρχει θεμα ανησυχιας και να ξανακανουμε εξετασεις σε 3 μηνες.
θα ηθελα τι γνωμη σας σ αυτο ειδικα αν εχετε σχετικη εμπειρια με το δικο σας ζωακι.
και ερχομαι στην δευτερη ερωτηση.
τωρα τι κανουμε περαν απο την αντιμετωπιση;
εχω φοβηθει πολυ..
θελω να το προστατεψω το σκυλοπαιδι μου ,αλλα να μην το φορτωσω χημικα και να
το βρω μετα απο αλλου σαν προβλημα.
δεν συζηταω την λυση χαπιων για εξωπαρασιτα καν.
ευχαριστω για την βοηθεια σας απο τωρα.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.101
1.147
29
τι κολαρο? επισης, οι αμπουλες baephar ειναι φυτικες. οτιδηποτε φυτικο=μη αποτελεσματικο. αντε να προσφερει μια προστασια 10 με 20% και αυτο με το ζορι. την σιτρονελλα την βαζουμε επικουρικα, οχι σαν κυριο μεσον προστασιας. δυστυχως θελουμε δεν θελουμε, η καλυτερη λυση ειναι τα χημικα. αμπουλες και περιλαιμια οπως σερεστο και σκαλιμπορ. χαπι εννοειται δεν δινεις για κανεναν λογο, και δεν θα στο προτεινε και κανεις εδω μεσα. αλλα με φυτικες αμπουλες και περιλαιμια, δεν προσφερεις σχεδον καθολου προστασια στο σκυλι σου.
επειδη το 1/80 ειναι πολυ μικρος τιτλος, θα προτεινα να ακουσεις την κτηνιατρο. μπορει να ειναι υπερβολικα νωρις και εφοσων δεν υπαρχουν καν κλινικα συμπτωματα, να μη χρειαζεται ακομη θεραπεια. αξιζει πιστευω, να κανεις και εναν τιτλο καλαζαρ. συχνα συμβαινει το φαινομενο ενα σκυλι που εχει καλαζαρ, να βγαζει οτι εχει και ερλιχεια, ενω δεν εχει. επιβεβαιωμενο απο κτηνιατρους αυτο.
και απο εκει και περα, αποφευγεις περιοχες με υπερβολικη βλαστιση, γιατι εκει υπαρχουν τα τσιμπουρια.

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
70
11
51
Αθήνα
τι κολαρο? επισης, οι αμπουλες baephar ειναι φυτικες. οτιδηποτε φυτικο=μη αποτελεσματικο. αντε να προσφερει μια προστασια 10 με 20% και αυτο με το ζορι. την σιτρονελλα την βαζουμε επικουρικα, οχι σαν κυριο μεσον προστασιας. δυστυχως θελουμε δεν θελουμε, η καλυτερη λυση ειναι τα χημικα. αμπουλες και περιλαιμια οπως σερεστο και σκαλιμπορ. χαπι εννοειται δεν δινεις για κανεναν λογο, και δεν θα στο προτεινε και κανεις εδω μεσα. αλλα με φυτικες αμπουλες και περιλαιμια, δεν προσφερεις σχεδον καθολου προστασια στο σκυλι σου.
επειδη το 1/80 ειναι πολυ μικρος τιτλος, θα προτεινα να ακουσεις την κτηνιατρο. μπορει να ειναι υπερβολικα νωρις και εφοσων δεν υπαρχουν καν κλινικα συμπτωματα, να μη χρειαζεται ακομη θεραπεια. αξιζει πιστευω, να κανεις και εναν τιτλο καλαζαρ. συχνα συμβαινει το φαινομενο ενα σκυλι που εχει καλαζαρ, να βγαζει οτι εχει και ερλιχεια, ενω δεν εχει. επιβεβαιωμενο απο κτηνιατρους αυτο.
και απο εκει και περα, αποφευγεις περιοχες με υπερβολικη βλαστιση, γιατι εκει υπαρχουν τα τσιμπουρια.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου,
Κάναμε και για καλαζαρ, βγήκε αρνητικό.
Η κτηνίατρος είπε ότι το τσιμπουρι μεταδίδει ερλιχιωση, ενώ η σκνιπα το καλαζαρ, οποτε είπε εφόσον είναι αρνητικό πριν 40 μέρες για καλαζαρ δεν είχε νόημα η επανάληψη της εξέτασης.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα χημικά..
Τι γνώμη έχεις για την αμπούλα vectra 3d?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.101
1.147
29
προσωπικα οχι την καλυτερη. την ειχα βαλει στο πρωτο μου σκυλι μια δυο φορες, και βρηκα ψυλλους πανω της. εχω ακουσει και απο 2-3 κτηνιατρους οτι δεν λεει και πολλα. επισης περιεχει 3 δραστικες ουσιες. ειναι γενικα και τουμπανο, και αχρηστη, τουλαχιστον απο οτι εχω δει. εγω εβαζα για ενα φεγγαρι την frontline 3-act που πιανει και κουνουπια και σκνιπες. γενικα ομως προτιμαω τα περιλαιμια, κυριως το σερεστο.

• Like
Reactions: jannisb

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
70
11
51
Αθήνα
προσωπικα οχι την καλυτερη. την ειχα βαλει στο πρωτο μου σκυλι μια δυο φορες, και βρηκα ψυλλους πανω της. εχω ακουσει και απο 2-3 κτηνιατρους οτι δεν λεει και πολλα. επισης περιεχει 3 δραστικες ουσιες. ειναι γενικα και τουμπανο, και αχρηστη, τουλαχιστον απο οτι εχω δει. εγω εβαζα για ενα φεγγαρι την frontline 3-act που πιανει και κουνουπια και σκνιπες. γενικα ομως προτιμαω τα περιλαιμια, κυριως το σερεστο.
εγω βαζω περιλαιμιο το beophar. τουλαχιστον ψιλους δεν εχω βρει πανω του . ο πινσερακος μου εχει κοντο τριχωμα μαλλον αυτο βοηθαει.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
506
310
46
εγω βαζω περιλαιμιο το beophar. τουλαχιστον ψιλους δεν εχω βρει πανω του . ο πινσερακος μου εχει κοντο τριχωμα μαλλον αυτο βοηθαει.
Δυστυχώς αυτα τα φυσικά δεν είναι αποτελεσματικά .ή κ αν είναι θέλουν συνέχεια ανανέωση

• Like
Reactions: TheBestBoi