... και ξαφνικά μπαμπάαααας!!!!!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Γειά σας μετά από πολύ καιρό. Μπαίνω αμέσως στο ψητό. Ημουν Θεσσαλονίκη και γυρίζοντας σπίτη βρήκα να με περιμένει ένας μικρός μπόμπιρας. Την <<δουλειά>> την έκανε η μάνα μου που τον έφερε στο σπίτι χωρίς να με έχει ενημερώσει πριν. Λάθος πρώτο.
Ο μικρούλης είναι ένα κατάλευκο τσοπανόσκυλο μόλις 1 1/2 μηνών. Λάθος δεύτερο(πολύ μικρός για να φύγει από τη μαμά του).
Και τώρα πρέπει να γίνω ένας καλός πατέρας. Δεν με χαλάει καθόλου αυτό αλλά μου ήρθε κάπως απότομο ειδικά όταν είχα άλλα σχέδια ( για όσους θυμούνται σκεφτόμουν να πάρω τσέχικο λυκόσκυλο). Αλλά ο μικρούλης είναι τόσο γλύκας που έχει ξετρελάνει όλη την οικογένεια και πιο πολύ εμένα:) Ελπίζω στη βοήθειά σας.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Nα σου ζήσει!
Όταν λες τσοπανόσκυλο εννοεις Ε.Π., Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο ή κατι άλλο;
Η μαμά σου από που το πήρε;

Σίγουρα η ηλικία που έφυγε από την μάνα του δεν είναι η κατάλληλη...θα πρέπει να καταβάλετε επιπλέο προσπάθεια για να του μάθετε αυτά που θα μάθαινε από την μάνα του και τα αδέρφια του τώρα!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Nα σου ζήσει!
Όταν λες τσοπανόσκυλο εννοεις Ε.Π., Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο ή κατι άλλο;
Η μαμά σου από που το πήρε;

Σίγουρα η ηλικία που έφυγε από την μάνα του δεν είναι η κατάλληλη...θα πρέπει να καταβάλετε επιπλέο προσπάθεια για να του μάθετε αυτά που θα μάθαινε από την μάνα του και τα αδέρφια του τώρα!
Δεν είναι καθαρόαιμος
Τον πήρε από ένα βοσκό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπορρεί να μην έχει pedigree αλλά έχει γονείς με περγαμηνές εργασίας!

Αν ξέρει η μητέρα σου τον βοσκό, θα σε συμβούλευα να πας στο κοπάδι να δεις τους γονείς και τα σκυλιά του και τον χαρακτήρα τους για να έχεις κάτι στο μυαλό σου σχετικά με τον χαρακτήρα του και το πως θα εξελιχθεί!

Σίγουρα πάντως η μικρή του ηλικία σε συνδιασμό με την φυλή του θα σας δημιουργήσει κάποια επιπλέον προβλήματα που θα πρέπει να ασχοληθείτε παραπάνω κι από νωρίς!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μπορρεί να μην έχει pedigree αλλά έχει γονείς με περγαμηνές εργασίας!

Αν ξέρει η μητέρα σου τον βοσκό, θα σε συμβούλευα να πας στο κοπάδι να δεις τους γονείς και τα σκυλιά του και τον χαρακτήρα τους για να έχεις κάτι στο μυαλό σου σχετικά με τον χαρακτήρα του και το πως θα εξελιχθεί!

Σίγουρα πάντως η μικρή του ηλικία σε συνδιασμό με την φυλή του θα σας δημιουργήσει κάποια επιπλέον προβλήματα που θα πρέπει να ασχοληθείτε παραπάνω κι από νωρίς!
Από τα λεγόμενά του η διασταύρωση που έκανε δίνει πολύ φιλικά τσοπανόσκυλα με την οικογένεια που τα έχει και πολύ επιθετικά με τους ξένους, άλλα εγώ δεν πιστεύω κάποιων που δίνει τα κουτάβια του τόσο μικρά. Μάλλον λέει μπαρούφες.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή με τι το διασταύρωσε;
Με άλλη φυλή;

Το πούλησε στην μάνα σου ή το χάρησε;
Γιατί καθως έχουν γίνει της μόδας οι Ορεινοί Ποιμενικοί πολλοί βοσκοί το έχουν γυρίσει σε "εκτροφείς"....της κακιάς ώρας βέβαια.....

Αυτά περί φιλικών με την οικογένεια και εχθρικών με τους ξένους είναι μπούρδες.....Όλα θα εξαρτηθούν από την δουλειά που θα κάνετε εσείς με τον σκύλο....Εϊναι μια κυριαρχική φυλή, ίσως από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δηλαδή με τι το διασταύρωσε;
Με άλλη φυλή;

Το πούλησε στην μάνα σου ή το χάρησε;
Γιατί καθως έχουν γίνει της μόδας οι Ορεινοί Ποιμενικοί πολλοί βοσκοί το έχουν γυρίσει σε "εκτροφείς"....της κακιάς ώρας βέβαια.....

Αυτά περί φιλικών με την οικογένεια και εχθρικών με τους ξένους είναι μπούρδες.....Όλα θα εξαρτηθούν από την δουλειά που θα κάνετε εσείς με τον σκύλο....Εϊναι μια κυριαρχική φυλή, ίσως από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε!
Δεν πήρε χρήματα, έκανε την διασταύρωση μεταξύ καλών υποτίθεται τσοπανόσκυλων για να έχει ότι καλύτερο για το κοπάδι του. Και εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θέμα εκπαίδευσης και δουλειάς.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευτυχως ή δυστυχως (ανά περιπτωση), ειναι και θεμα γονιδιων.

Να ρωτησω κατι ομως. Αφου εκανε την γεννα για να παραγει τσομπανοσκυλα για το κοπαδι του, γιατι εδωσε εστω και ενα? Απο ο,τι ξερω, πολυ δυσκολα τα δινουν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί χρειαζοταν λιγότερα....

Γιατί δεν ήταν καλό ζευγάρωμα....

Γιατί θέλει να κάνει τις πρώτες του κινήσεις για να πουλάει αργότερα κουτάβια....

Πολλά μπορώ να σου βρω....

Συνήθως το δεύτερο συνδιάζεται με το πρώτο!Δηλαδή αν θεωρούν ότι είναι από τα καλά τους αίματα συχνά προτιμάνε να τα σκοτώσουν...
Πάντως τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να είναι πιο εύκολοι στο να δώσουν κουτάβια, γιατί είναι πιο εύκολο και να πάρουν κι αυτοί....

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ευτυχως ή δυστυχως (ανά περιπτωση), ειναι και θεμα γονιδιων.

Να ρωτησω κατι ομως. Αφου εκανε την γεννα για να παραγει τσομπανοσκυλα για το κοπαδι του, γιατι εδωσε εστω και ενα? Απο ο,τι ξερω, πολυ δυσκολα τα δινουν.
Δεν γνωρίζω πως σκέφτηκε και έκανε τη γέννα , από ότι μου είπε η μάνα μου το ζήτησε και ο γαμπρός του που έχει και εκείνος κοπάδι και του είπε όχι .Το έδωσε επειδή το είχε υποσχεθεί, λόγο γνωριμίας.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έτσι από καθαρά προσωπική περιέργια.....μήπως ξέρεις από ποια στάνη ή από ποια περιοχή είναι το κουτάβι σου;
Γιατί έχω περιέργια ποιοι μπορεί να είναι οι γονείς του!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Γιατί χρειαζοταν λιγότερα....

Γιατί δεν ήταν καλό ζευγάρωμα....

Γιατί θέλει να κάνει τις πρώτες του κινήσεις για να πουλάει αργότερα κουτάβια....

Πολλά μπορώ να σου βρω....
Δεν ενδιαφέρεται να γίνει παραγωγός κουταβιών για εμπόριο, είμαι σίγουρος για αυτό επειδή τον ξέρω , είναι χωριανός και όσο να ναι ξέρω λίγο το χαρακτήρα του . Για το αν χρειαζόταν λιγότερα μάλλον θα συμφωνήσω, προφανώς δεν γεννήθηκαν μόνο δύο(αυτό που έφερε σε εμάς και αυτό που κράτησε ο ίδιος) .Τα υπόλοιπα ένας θεός ξέρει τι έγιναν. Προφανώς ο γαμπρός του του το ζήτησε όταν είχαν μείνει μόνο δύο.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
καλα πες μου πως ξερεις και τα κοπαδια να τρελαθω τελειως

εμεις ψαχνουμε εκτροφεια εσεις οι ορεινοι κοπαδια , αυτα ειναι

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
καλα πες μου πως ξερεις και τα κοπαδια να τρελαθω τελειως

εμεις ψαχνουμε εκτροφεια εσεις οι ορεινοι κοπαδια , αυτα ειναι
Είναι λίγο δύσκολο να ξέρει ο foibos το κοπάδι και το χωριό μου:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Περιμενω με αγωνία να δω τις φωτογραφίες...και αν μπορέσεις να φωτογραφήσεις και τους γονείς..(αφού τον ξέρεις)..ακόμα καλύτερα..
Αντε καλορίζικος...έχεις μπόλικη δουλειά μπροστά σου , ιδίως με αυτή τη φυλή.(είναι λίγο πεισματάρηδες)...αλλά στο τέλος θα έχεις ένα καταπληκτικό σκύλο... :):):)