κακοποιημένος σκύλος και επιθετική συμπεριφορά

stefikrom

New Member
5 Οκτωβρίου 2018
3
15
35
καλησπέρα
τον Αύγουστο υιοθέτησα τον Μομπυ μου
είναι ημίαιμος, 2ετών περίπου σήμερα 20 kg
Ο Μόμπυ κατά την κτηνίατρο που τον είδε στην αρχή είχε δεχτεί πολύ σωματική βία, καθώς με την παραμικρή κίνηση νόμιζε ότι θα τον χτυπήσεις, επίσης γύρω από το στόμα του είχε μια λωρίδα με αίμα και βαθιά πληγή, που όπως μας είπε η γιατρός μάλλον του είχαν κλείσει το στόμα με σύρμα.
τον πρώτο μηνα που τον είχα, έσπασα το πόδι μου και ήμουν νοσοκομείο 1 μηνα περίπου γιατί χειρουργήθηκα
και μετά στο κρεβάτι και έτσι δεθήκαμε πολύ
γενικά είναι πολύ χαδιάρης και κοινωνικός, σε σχέση με ότι έχει περάσει
αλλα έχουμε θέματα συμπεριφοράς και δεν ξέρω τι να κάνω
έχω πάει Κα σε εκπαιδευτή
ο μομπυ μου βγάζει κάτι επιθετικές συμπεριφορές που μάλλον οφείλονται σε φόβο και κούραση όπως λέει ο εκπαιδευτής
όταν κοιμάται και τον ακουμπήσεις ξυπνάει σαν άλλος σκυλος γρυλίζοντας και 1-2 φορές έχει προσπαθήσει να αρπάξει
επίσης κάποιες φορές χωρίς λόγο γρυλίζει με παράπονο μάζι, πάω να του βάλω το επιστήθιο και την ώρα που πάω να το κλείσω μου γρυλίζει
έχουμε μάθει τις βασικές εντολές
με κάποια σκυλιά τα πάει πολύ καλά
με κάποια όχι
με τις γυναίκες τα πάει πολύ καλα, με τους άντρες χρειάζεται χρόνο για να νιώσει καλά
πήγαμε σε μια άλλη κτηνίατρο για να του πάρει αίμα και έκανε σαν τρελός
η κτηνίατρος του φώναζε και του έκλεισε το στόμα με μια λωρίδα γάζας και έκανε πραγματικά σαν αγρίμι
και μου τα έχωσε γιατί δεν με εμπιστεύεται λέει
και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ
γιατί κάνω ότι μπορώ ειλικρινά
ο εκπαιδευτής λέει ότι είναι πολύ κουρασμένος ψυχικά και νοητικά και θέλει ηρεμία και χαμηλούς τόνους
η κτηνίατρος λέει το αντίθετο
θέλω πραγματικά την γνώμη σας
γιατί δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ
έχω πολύ υπομονή και διάθεση να τον βοηθήσω να γινει καλά.
απλά με έχει τρομάξει η κτηνίατρος και μόλις πάει να γρυλίσει φοβάμαι, την αντίδραση του αλλά μήπως κι εγώ το χειριστώ λάθος.
γενικά μου δείχνει να με εμπιστευετε, τουλάχιστον μέχρι που τον πήγα στην κτηνίατρο
από τότε τον νιώθω πιο καχύποτο απέναντι μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Καλώς ήρθες στο φόρουμ (y)

Σαν να μου φαίνεται, ότι είναι πάρα πολύ όμορφος ο μικρός σου :love:
Πολλά συγχαρητήρια για την υιοθεσία του και πολύ υπομονή για λίγο καιρό ακόμη.
Η και για περισσότερο. Για όσο χρειαστεί δηλαδή.

Εχω κι εγώ έναν πιτσιρή που έχει αυτού του είδους την αλλόκοτη συμπεριφορά.
Εκεί που είναι ξάπλα και κοιμάται, αν νομίσει ότι εκινήθεις, κάνει σαν να θέλει να σε φάει.
Επίσης, εκεί που χαιδεύεται στο κρεβάτι πχ, ξαφνικά πετάγεται εν εξάλλω, επίσης σαν να θέλει να σε φάει.
Στην αρχή, προβληματίστηκα. Τώρα τον κοροιδεύω και τον τσιγκλάω επίτηδες για να κάνει αυτή την μπούρδα και να γελάω.
Με τον καιρό το έχει βελτιώσει πάρα πολύ. Πιστεύω κάποτε θα το εξαλείψει. Αλλά και αν όχι, απλώς θα εξακολουθήσω να γελάω. Εγώ βέβαια, έχω απόλυτη σιγουριά ότι δεν θα δαγκώσει το καραγκιοζάκι.

Η κτηνίατρος απαράδεκτη. Αν έχεις επιλογή, άλλαξέ την.
Ο εκπαιδευτής σου, καλά δείχνει να τα πηγαίνει. Δώστου χρόνο, σταθερότητα και ψυχραιμία, να συνηθίσει και να σε εμπιστευτεί.

Μερικές φωτό θα τις θέλαμε :)

stefikrom

New Member
5 Οκτωβρίου 2018
3
15
35
στην πρώτη είναι πως τον βρήκαμε
ο εκπαιδευτής λέει ότι δεν έχει σημάδια επιθετικότητας αλλά πολύ καχυποψία και ταραχή
η κτηνίατρος το αντίθετο, εγώ ένιωσα ότι ήταν απαράδεκτη από την αρχή αλλά λέω, δεν ξέρεις μπορεί να ξέρει καλύτερα
μου είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν θα με αφήνει να του καθαρίζω τα αφτιά, να του βγάζω τσίμπλες κ.α βέβαια ισχύει το αντίθετο, σε όλα αυτά είναι Παναγίτσα και ειδικά στο μπάνιο κάθεται το αγόρι μου και περιμένει και το πιστολάκι πλέον
απλά έχει κάποιες αψυχολόγητες συμπεριφορές που με τρόμαξε πολύ η κτηνίατρος και με έκανε και εμένα επιφυλακτική, ενώ τον εμπιστευόμουν απόλυτα ως τώρα.
φυσικά και θα αλλάξουμε γιατρό.
όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση <3

Attachments

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535
Η κτηνίατρος απαράδεκτη. Αν έχεις επιλογή, άλλαξέ την.
Ο εκπαιδευτής σου, καλά δείχνει να τα πηγαίνει. Δώστου χρόνο, σταθερότητα και ψυχραιμία, να συνηθίσει και να σε εμπιστευτεί.
+1 κι από μένα σε αυτό.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.445
8.459
Καλως ηρθατε με τον κουκλο:love:
(μοιαζει αρκετα με τον δικο μου :LOL:)

Ο δικος μου εντελως χαζοχαρουμενο, εκανε χειροτερα και δεν εχει κακοποιηθει. Σιγα σιγα εχει βελτιωση.

Ισως να τον μαθαινες με το καλο τροπο σε ενα πανινο δικο σας φιμωτράκι? Με μεζεδακια κ.τ.λ Εμας μας βοηθαει στον κτηνιατρο, γιατι η γαζα δεσιμο τον στρεσαρε και τον εκανε αγριμι. Επισης βοηθα οτι ο κτηνιατρος μας ειναι εξαιρετικα ηρεμος και φροντιζει να μην τον τρομαζει χωρις λογο με ασκοπες κινησεις/φωνες .

Attachments

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Εχω κι εγώ έναν πιτσιρή που έχει αυτού του είδους την αλλόκοτη συμπεριφορά.
Εκεί που είναι ξάπλα και κοιμάται, αν νομίσει ότι εκινήθεις, κάνει σαν να θέλει να σε φάει.
Κι εμένα το κάνει αυτό όταν κοιμάται και πας να κάνεις κίνηση κοντά του. Και παραδόξως δεν είναι ο τρελός αλλά ο "γνωστικός" και καλοκάγαθος αγκαλίτσας που ούτε περνάει από το μυαλό σου πως θα κάνει κάτι τέτοιο.
Πετάγεται και πάει να δαγκώσει αλλά μόλις έρθει σε επαφή αμέσως το κόβει, ξαναπεταγεται σαν να τον χτύπησε ρεύμα και με κατεβασμένη ουρίτσα και αυτάκια έρχεται και μας γλύφει λες και μετάνιωσε και νοιώθει άσχημα. Ποτέ δεν έχει δαγκώσει όμως, ίσα που ακουμπάει ο, τι είναι δίπλα του.
Πολλές φορές δε, έχει τύχει και έχει αρπάξει με τον ίδιο τρόπο τον άλλον τον τρελό που έκανε το λάθος να τον ακουμπήσει.

Από όσο έμαθα εκ των υστέρων και άλλα σκυλιά έχουν αυτό το χούι - που δεν τα λες κακοποιημένα ή φοβικα ή προβληματικά γενικώς.

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
καλησπέρα
τον Αύγουστο υιοθέτησα τον Μομπυ μου
είναι ημίαιμος, 2ετών περίπου σήμερα 20 kg
Ο Μόμπυ κατά την κτηνίατρο που τον είδε στην αρχή είχε δεχτεί πολύ σωματική βία, καθώς με την παραμικρή κίνηση νόμιζε ότι θα τον χτυπήσεις, επίσης γύρω από το στόμα του είχε μια λωρίδα με αίμα και βαθιά πληγή, που όπως μας είπε η γιατρός μάλλον του είχαν κλείσει το στόμα με σύρμα.
τον πρώτο μηνα που τον είχα, έσπασα το πόδι μου και ήμουν νοσοκομείο 1 μηνα περίπου γιατί χειρουργήθηκα
και μετά στο κρεβάτι και έτσι δεθήκαμε πολύ
γενικά είναι πολύ χαδιάρης και κοινωνικός, σε σχέση με ότι έχει περάσει
αλλα έχουμε θέματα συμπεριφοράς και δεν ξέρω τι να κάνω
έχω πάει Κα σε εκπαιδευτή
ο μομπυ μου βγάζει κάτι επιθετικές συμπεριφορές που μάλλον οφείλονται σε φόβο και κούραση όπως λέει ο εκπαιδευτής
όταν κοιμάται και τον ακουμπήσεις ξυπνάει σαν άλλος σκυλος γρυλίζοντας και 1-2 φορές έχει προσπαθήσει να αρπάξει
επίσης κάποιες φορές χωρίς λόγο γρυλίζει με παράπονο μάζι, πάω να του βάλω το επιστήθιο και την ώρα που πάω να το κλείσω μου γρυλίζει
έχουμε μάθει τις βασικές εντολές
με κάποια σκυλιά τα πάει πολύ καλά
με κάποια όχι
με τις γυναίκες τα πάει πολύ καλα, με τους άντρες χρειάζεται χρόνο για να νιώσει καλά
πήγαμε σε μια άλλη κτηνίατρο για να του πάρει αίμα και έκανε σαν τρελός
η κτηνίατρος του φώναζε και του έκλεισε το στόμα με μια λωρίδα γάζας και έκανε πραγματικά σαν αγρίμι
και μου τα έχωσε γιατί δεν με εμπιστεύεται λέει
και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ
γιατί κάνω ότι μπορώ ειλικρινά
ο εκπαιδευτής λέει ότι είναι πολύ κουρασμένος ψυχικά και νοητικά και θέλει ηρεμία και χαμηλούς τόνους
η κτηνίατρος λέει το αντίθετο
θέλω πραγματικά την γνώμη σας
γιατί δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ
έχω πολύ υπομονή και διάθεση να τον βοηθήσω να γινει καλά.
απλά με έχει τρομάξει η κτηνίατρος και μόλις πάει να γρυλίσει φοβάμαι, την αντίδραση του αλλά μήπως κι εγώ το χειριστώ λάθος.
γενικά μου δείχνει να με εμπιστευετε, τουλάχιστον μέχρι που τον πήγα στην κτηνίατρο
από τότε τον νιώθω πιο καχύποτο απέναντι μου
Καλως ηρθες!!! Κουκλο τον εκανες!! Φοβερη αλλαγη ο μικρος;)

Θα συμφωνισω με ιλα οσα σου ειπαν, η κτηνιατρος δεν ξερει τι της γινεται. Για να σου δωσω ενα απλο παραδειγμα, με το που πηρα το κουταβι μου στο σπιτι αρρωστησε κ χρειαστηκε να νοσηλευτει για 5 μερες. Οταν λεω νοσηλεια φυσικα συνεπαγεται με ενεσεις, περιορισμο σε κλουβι, ταλαιπωρία αστα...
Οταν ξαναπηγαμε στην ιδια κτηνιατρο για εμβολιο ο μικρος αρχισε να τρεμει (λογικο) κ η κτηνιατρος κατευθειαν του αρχισε χαδια, γλυκολογα κλπ.
Τωρα πια ενω καθε φορα παμε για εμβολιο αυτος την γλυφει την παιζει, δεν τον λες φοβισμενο σιγουρα!

Βγαλε συμπερασματα κτηνιατρου με κτηνιατρου... Ντροπη να εκανε ετσι το σκυλακι σου κ ντροπη να αποπαιρνει κ εσενα:mad:

Φυσικα κ χρειαζεται χρονο ο μικρος... Αλλα να ξερεις γενικοτερα οτι ο,τι κ αν σου πουν (κτηνιατροι, περαστικοι, φιλοι κλπ) καθε ιδιοκτήτης ξερει να χειριζεται τον σκυλο του καλυτερα απο τον καθενα. Και ο λογος ειναι οτι οσο κ αν φερνουν στη φυλη τους, οπως κ να ειναι εσυ κ μονο εσυ τον ζεις, εσυ τον ξερεις κ απο την καλη κ απο την αναποδη. Καποια πραγματα σε καποια σκυλια λειτουργουν κ καποια αλλα οχι.

Γι αυτο κ εσυ, παρατα αυτη την κτηνιατρο κ ακου τον ένστικτό σου(y)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Από όσο έμαθα εκ των υστέρων και άλλα σκυλιά έχουν αυτό το χούι - που δεν τα λες κακοποιημένα ή φοβικα ή προβληματικά γενικώς.
Γεμίζουμε τουλάχιστον ταξί ε; :D
Πέρα από την πλάκα του αλλόκοτου πάντως, έχω μεγάλη περιέργεια, του τι μπορεί να σκέφτονται [λέμε τώρα :LOL:] όταν συμπεριφέρονται έτσι :rolleyes:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Ποιος ξέρει....
Εμενα πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί σαν κουτάβι (πολύ πριν τον πάρουμε) κάτι να του έκατσε στραβά με τα αδελφάκια του ή την μάνα και να του έχει μείνει. Από όσο έχω μάθει όμως ουδέποτε είχε συμβεί το παραμικρό (που να γνωρίζουν τουλάχιστον, να ήταν μπροστά δηλαδή).

Μπορεί από την άλλη πολύ απλά να είναι περίεργοι με τον ύπνο τους. Να έχουν τσίτα αντανακλαστικα και με το παραμικρό να πετάγονται.

Εμεις το έχουμε δεχτεί και προσέχουμε απλά να μην το προκαλούμε να συμβεί.
Άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Τι να κάνω... Να τον μαλώσω.;
Δεν έχει νόημα.

Η πλάκα είναι πως τον έχει πάρει από φόβο και ο ντοθρακις :LOL: Όταν κοιμαται ο Μαρβιν, ούτε καν τον πλησιάζει. Μπορεί να κάνει τον κύκλο του σπιτιού για να μην πέσει πάνω του.

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Γεμίζουμε τουλάχιστον ταξί ε; :D
Πέρα από την πλάκα του αλλόκοτου πάντως, έχω μεγάλη περιέργεια, του τι μπορεί να σκέφτονται [λέμε τώρα :LOL:] όταν συμπεριφέρονται έτσι :rolleyes:
Να σκεφτονται οντως λιγο περιεργο... Εμενα θα μπορουσε απλα να ονειρευεται καμια μπριζολα τετοιος φαγανας, αποκλειεται να σκεφτεται κατι αλλο στον υπνο του κ στον ξυπνιο του...
Ισως απλα να τους βγαινει το ενστικτο της επιβίωσης, θα ελεγα πως το εχουν μαλλον τα μαυρα:whistle: αλλα αφου ειναι ετσι κ του @Yorkaddict, μου αναιρει την θεωρια μου!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Καλώς ήρθες και μπράβο για την υιοθεσία! Επίσης είναι πολύ όμορφος σκυλάκος!

Δεν ξέρω κανέναν τρόπο να τον απευαισθητοποιήσεις με το θέμα του ύπνου αλλά κι εγώ δεν θα τον τσίγκλιζα αφού ξέρεις ότι τον χαλάει. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι και υπάρχει η περίπτωση να τον ακουμπήσεις κατα λάθος επειδή π.χ. κοιμάται δίπλα σου, στα πόδια σου κτλ πάρτου ένα κρέιτ ώστε να έχει τη δική του αποκλειστική φωλιά και να κοιμάται εκεί. Έτσι θα έχετε όλοι την ησυχία σας.

Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
45
Καλησπέρα και πολλά μπράβο για την υιοθεσία. Πραγματικά τρελή αλλαγή. Κουκλί είναι!

Δεν μπορώ να σου πω από προσωπική πείρα για την επιθετικότητα γιατί η δικιά μου (επίσης ημίαιμο δρόμου) δεν έχει καθόλου επιθετικότητα αλλά πολύ πολύ διστακτικότητα με αγνώστους και κυρίως άντρες ακόμα και τώρα που είναι μαζί μας 10 μήνες (νομίζω ότι έχει και αυτή φάει τα χαστούκια της μικρή). Εμένα πάντως το crate με έχει σώσει. Δεν το κλείνω ποτέ (εκτός αν κάνω σκούπα που φοβάται χαχαχαχα) αλλά έχει τον χώρο της και όταν είναι εκεί ξεκουράζεται και δεν την ενοχλεί κανένας! Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη συμβουλή που πήρα από το forum και σας ευχαριστώ πολύ όλου!!!

• Like
Reactions: Yorkaddict

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σε θεματα υγειας .... κτηνίατρος νουμερο 1
σε θεματα εκπαιδευσης συμπεριφορας...... εκπαιδευτης νουμερο 1

αρκει για οποιον και να μιλαμε να εχει την εμπιστοσυνη μας.
ομορφος ο μικρος τεινω να συμφωνησω ... αν και ... μαυρος... :)