καλαζάρ 1/1600

VICKYT

New Member
6 Αυγούστου 2009
4
0
ΑΘΗΝΑ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.ΧΤΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑΖΑΡ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ 1/1600. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΚΝΙΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΖΩΟ.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?

ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.

VICKYT

New Member
6 Αυγούστου 2009
4
0
ΑΘΗΝΑ
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ (ΚΑΛΑΖΑΡ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.ΧΤΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑΖΑΡ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ 1/1600. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΚΝΙΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΖΩΟ.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?

ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.
Ο άνθρωπος στον οποίο πρέπει να απευθυνθεις είναι ο κτηνίατρος σου (εκτός αν είναι αυτός που πρότεινε την ευθανασία οπότε κάνε μεταβολή και ξεκίνα να τρέχεις μαζί με το σκύλο προς αντίθετη κατευθυνση).

Ενημερώσου. Σκυλιά με καλααζαρ ζουν πλεον πολλά πολλά χρόνια. Απο τη στιγμή που θα τσιμπήσει η σκνιπα το μολυσμένο σκυλο μέχρι να ξαναείναι επικύνδυνη πρεπει να περάσουν 8 μέρες. Οπότε είναι ακρως απίθανο να τσιμπήσει εσάς η σκνίπα που ίσως ξανατσιμπήσει το σκύλο σας. Εκτός αυτού, πρεπει απο δω και πέρα να λαμβάνεις αυστηρά μέτρα ωστε να μην πλησιαζουν σκνίπες το σκύλο.

Διάβασε στο φόρουμ (και αλλού) για το καλααζαρ (λεϊσμανίωση). Θα βρεις απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις. Και μην πανικοβάλλεσαι. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά αντιμετωπίζεται (ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!!!)

Χρησιμοποίησε την "Αναζήτηση" στο φόρουμ για να βρεις νήματα που σ'ενδιαφέρουν.

VICKYT

New Member
6 Αυγούστου 2009
4
0
ΑΘΗΝΑ
ΒΑΣΙΚΑ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ. ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ Η ΣΚΝΙΠΑ ΑΛΛΟΥ 7 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πού διαβάζεις ότι χρειάζεται 7 ώρες? Να βρεις άμεσα καλό κτηνίατρο. Στην Αθήνα είσαι, υπάρχουν πολλοί.

(μη γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλούμε, δεν διαβάζονται εύκολα...)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ηρθες. Γράφε σε παρακαλώ πολύ με πεζά και όχι κεφαλαία γράμματα.

Πρωτα απ’ όλα η λεϊσμανίαση δεν μεταδίδεται απευθείας από το σκύλο στον άνθρωπο. Χρειάζεται να μεσολαβήσει η σκνίπα που μεταφέρει το παράσιτο.

Η λεϊσμανίαση είναι ζωοανθρωπονόσος που σημαίνει ότι εάν μια μολυσμένη σκνίπα τσιμπήσει έναν άνθρωπο, μπορεί να του μεταδώσει το παράσιτο. Επειδή όμως τα κρούσματα λεϊσμανίασης στα σκυλιά είναι χιλιάδες ενώ στους ανθρώπους ελάχιστα, εικάζεται ότι υπάρχουν «ζωόφιλες» και «ανθρωπόφιλες» σκνίπες.

Με λίγα λόγια, δεν κινδυνεύετε από το σκύλο σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας, σχετικά με την αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει ο σκύλος σας και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:

χρησιμοποιήστε μέσα εντομοαπωθησης (περιλαίμιο, σιτρονελα, αμπούλες) και περιορίστε το σκύλο σας μέσα στο σπίτι κατά το σούρουπο και τις πρώτες πρωινές ώρες, έτσι ώστε να μην συμβάλετε στην εξάπλωση της νόσου.

kellysimo

Member
12 Ιανουαρίου 2009
16
0
ν ηρακλειο
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑΖΑΡ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑΖΑΡ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ!!! ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Ευθανασια?:eek:Τα όργανα είναι πειραγμένα?
Ο νόμος αν δεν κάνω λάθος προβλέπει ευθανασία για τα ζώα που νοσούν αλλά πλέον κυκλοφορεί στην Ελλάδα το σιρόπι για την θεραπεία της νόσου.
Λίγο οξύμωρο να κυκλοφορεί φάρμακο για ζώα που πρέπει να θανατώνονται:rolleyes:
Δυστυχώς το καλαζάρ είναι μάστιγα για τα σκυλιά μας.
Κάπου διάβασα ότι σε ορισμένες περιοχές τα κρούσματα είναι αυξημένα από άλλες.
Όταν η σκυλίτσα μου (δείκτης 1/1600) ασθένησε ο πρώτος κτηνίατρος την ταλαιπώρησε με λάθος θεραπεία.
Άλλαξα κτηνίατρο και σήμερα το σκυλί είναι μια χαρά με δείκτη 1/100...
Η θεραπεία που ακολουθήσαμε ήταν με ενέσεις που έφερα από Ιταλία και zylapour (το οποίο θα πέρνει για πάντα)
Πλέον με το σιρόπι η θεραπεία είναι πολύ πιο απλή.
Ενημερώσου και μην καταδικάσεις το ζώο χωρίς προσπάθεια...
Καλή τύχη...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν κινδυνεύεις από το ζώο, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Και αν κινδυνεύεις, κινδυνεύεις το ίδιο από το Χ ζώο στην γειτονιά ή 3 γειτονιές παρακάτω.
Και να νοσήσεις δεν κινδυνεύει η ζωή σου. Η λεισμανίαση στον άνθρωπο θεραπεύεται.
Ο κτηνίατρος είναι λίγο περίεργος να το πούμε σεμνά, ξανακάνε εξέταση σε άλλον κτηνίατρο και άρχισε θεραπεία.
Η θεραπεία δεν είναι φθηνή -θα γίνει είτε με ενέσεις Glucantime είτε με σιρόπι Milteforan.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kellysimoδυο φορες το είπαν πιο πάνω δεν έδωσες σημασία..

Μην γραφεις με κεφαλαια δεν ενδεικνύετε για το forum..

kellysimo

Member
12 Ιανουαρίου 2009
16
0
ν ηρακλειο
συμφωνω με iro ομως καλο θα ηταν να δωσουμε λιγο χρονο στο milteforan γιατι ακομα δεν εχουν τεκμηριωσει αποψη ουτε καν οι κτηνιατροι. πολλοι ακομα ακολουθουν την πεπατημενη (glucantime) για να εχουν σιγουρα αποτελεσματα οταν βεβαια το σκυλι ειναι σε αριστη κατασταση και δεν εχει προβλημα με τα νεφρα του. τελος το glucantime υπαρχει και εδω και τωρα πλεον το κοστος του δεν ειναι εξωφρενικο (οχι βεβαια νομιμα).

ina

New Member
8 Αυγούστου 2009
2
0
Κ η δικια μου σκυλιτσα εχει καλαζαρ 1/1600 τησ εκανα την θεραπεια με το μιλτεφοραν
κ τωρα τησ δινω ζιλαπουρ.εμαθα οτι το μιλτεφοραν κ το γκλουκαντιμ ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα απλωσ οι περισσοτεροι κτηνιατροι θελουν να τρωνε τα λεφτα μας.ευθανασια κανουν μονο στα σκυλια με πειραφμενα οργανα αν τα οργανα ειναι καλα τοτε παρε το μιλτεφοραν τα ζιλαπουρ κ παραλληλα δινε τησ βιταμινεσ.καλο ειναι να προσπαθησεισ να διατηρης το βαρος του σκυλου σου κ να μην παχυνει.επισησ παιζει σημαντικο ρολο η ψυχολογια του σκυλου κ να ειναι ηρεμο η νευρικοτητα αποδυναμωνει το ανοσοποιητικο συστημα.επισησ να προσπαθεισ να τησ δινεισ το φαρμακο μια συγκεκριμενη ωρα,κ επειδη ο τιτλοσ σου οπωσ κ ο δικοσ μου ειναι πολυ μεγαλοσ ισωσ χρειαστει να κανεισ μια επαναληπτικη σε 4 μηνεσ.α κ οι βιταμινεσ να ειναι πλουσιεσ σε ασβεστιο κ καλιο.καλη επιτυχια

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
.εμαθα οτι το μιλτεφοραν κ το γκλουκαντιμ ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα απλωσ οι περισσοτεροι κτηνιατροι θελουν να τρωνε τα λεφτα μας.
Ούτε το ίδιο είναι, ούτε οι κτηνίατροι θέλουν να φανε τα λεφτά μας όταν μας προτείνουν Milteforan.

ΠΡΙΝ βάλετε ταμπέλες σε γιατρούς και θεραπείες, διαβάστε πρώτα και ενημερωθείτε. Για αρχή, φίλη ina, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω θέμα:
Glucantime/ Milteforan

ina

New Member
8 Αυγούστου 2009
2
0
το ιδιο ειναι να σκασ 50Ε ανα δυο μερεσ κ το ιδιο ειναι να πασ να παρεισ το φαρμακο με 180 ευρω τα 60ml κ να το δινεισ μονος σου;κ να εχει κ αποτελεσμα, βεβαια εξαρταται απο το σκυλο ηθελα κ εγω να κανω την θεραπεια με το γκλου ενδοφλεβιεσ ενεσεισ ακουγα κ ελεγα αυτη ειναι καλυτερη αλλα δεν ειναι ετσι.η θεια μου ειναι κτηνιατρος κ ξερει τι θα παθενα αμα εχανα το κοριτσακι μου μου ειπε αναλητικα για το καθε φαρμακο κ προτιμησε το μιλτεφοραν κ αυτη γιατι εχει δει περισσοτερα αποτεσματα καλα απ οτι με το γκλου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
το ιδιο ειναι να σκασ 50Ε ανα δυο μερεσ κ το ιδιο ειναι να πασ να παρεισ το φαρμακο με 180 ευρω τα 60ml κ να το δινεισ μονος σου;κ να εχει κ αποτελεσμα, βεβαια εξαρταται απο το σκυλο ηθελα κ εγω να κανω την θεραπεια με το γκλου ενδοφλεβιεσ ενεσεισ ακουγα
.
τωρα, επιχειρημα ειναι αυτο? εγω και με το glucantime που εκανα θεραπεια, μονη την εκανα , οσο για τις ενεσεις, γινονται ΚΑΙ υποδορια.
δεν το λεω αυτο επειδη εχω αποψη για το ποια ειναι καλυτερη θεραπεια (αυτο ελειπε). ακομη και που το δικο μου σκυλι ξεπερασε τελειως την ασθενεια, δεν μπορω να προτεινω ποιο φαρμακο ειναι "καλυτερο".
εσυ ομως φασκεις και αντιφασκεις. τη μια γραφεις οτι "εμαθα οτι το μιλτεφοραν κ το γκλουκαντιμ ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα " και την αλλη οτι "προτιμησε το μιλτεφοραν κ αυτη γιατι εχει δει περισσοτερα αποτεσματα καλα απ οτι με το γκλου. "
:confused:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Με ολα τα αλλα ιδια ή αδιαφορα (κατασταση ζωου πριν τη θεραπεια , κοστος θεραπειας , ευκολια στην εφαρμογη του φαρμακου , ενδεχομενες παρενεργειες κλπ) , το glucantime αποτελει μια δοκιμασμενη και αποτελεσματικη λυση .Εχει ''θεραπευσει'' χιλιαδες ζωα.Για το milteforan ακομα δεν υπαρχουν στατιστικες στην πραξη.

Οι κτηνιατροι ειναι μοιρασμενοι , τουλαχιστον αυτο διαπιστωσα εγω οταν εκανα ενα ''ατυπο'' γκαλοπ αναμεσα σε δεκαδες κτηνιατρους (μεχρι με Ιταλους κτηνιατρους μιλησα).Δεν τιθεται κανενα θεμα για το αν το milteforan ειναι καλυτερο απο το glucantime (ΙΜΟ δεν ειναι) ...ας ειναι απλα το ιδιο αποτελεσματικο.

Οσο αφορα τις ενεσεις , για μενα που μενω μονος, μου φαινοταν πονοκεφαλος.Με ποιο χερι να κρατησω το σκυλο και με ποιο να βαρεσω την ενεση ? Και μιλαμε για 40 ημερες κατα τις οποιες ο σκυλος θα αντιδρα ολο και περισσοτερο λογω πονου ...Με δυο ατομα , οι ενεσεις ειναι σχετικα ευκολη διαδικασια.

Αν οι ενεσεις γινουν σε κτηνιατρο , το κοστος θεραπειας με glucantime ειναι δυο με τρεις φορες μεγαλυτερο σε σχεση με το milteforan (το οποιο στην Ευρωπη κοστιζει πολυ πολυ φθηνοτερα σε σχεση με την Ελλαδα και αξιζει να το φερει καποιος απ'εξω)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Οσο αφορα τις ενεσεις , για μενα που μενω μονος, μου φαινοταν πονοκεφαλος.Με ποιο χερι να κρατησω το σκυλο και με ποιο να βαρεσω την ενεση ? Και μιλαμε για 40 ημερες κατα τις οποιες ο σκυλος θα αντιδρα ολο και περισσοτερο λογω πονου ...)
εγω παντως, μονη τις εκανα...εδενα απλα την σκυλα με κοντο λουρακι και ετσι οπως καθοταν ορθια, της την εκανα, στα πλαινα σημεια του κορμου..δεν ποναει η ενεση, ουτε που την καταλαβαινε.
απλα στο τελος πλεον της θεραπειας, δεν εβρισκα μερος στο δερμα που να ειναι χωρις πριξιμο απο κατω (οσο και να τριβεις το σημειο, δεν αποφευγεται αυτο)και τις δυο τελευταιες ενεσεις τις καναμε ενδοφλεβεια στον κτηνιατρο.
γιατι λες "θεραπευσει"? η δικια μου, θεραπευτηκε τελειως.