καλαζαρ σε γκριφον φιλου...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δηλαδή, αν είχες AIDS, δεν θα το έλεγες στο σύντροφό σου, απλά θα έβαζες προφυλακτικό;
Αυτο ειπα ? Ξαναδιαβασε pls :)

Στο θεμα του καλαζαρ , προτιμω τις καθαρες αποψεις ακομα και αν δεν συμφωνω με αυτες :
Πχ για την θανατωση ολων των σκυλιων που πασχουν : καταλαβαινω την οπτικη και προοπτικη παροτι διαφωνω.

Οπως σου ξαναειπα , το θεμα της ενημερωσης των οικειων πασχει ...

Εσυ πχ γνωριζεις τα μετρα προφυλαξης και τη σοβαροτητα της καταστασης και αυτο που εχεις να καταθεσεις ειναι πως '' Δεν τα προστατευω και πολυ γιατι δεν μενουν σκυλια γυρω μας'' ...δηλαδη αν αυριο το πρωι ανακαλυψεις πως ενα διερχομενο αδεσποτο ειναι εξω απο το φρακτη σου , τι θα κανεις ? Εκ των υστερων προστασια ? Ή προληπτικα θα του πεταξεις πετρες για να απομακρυνθει ?

Επισης τιθεται και το θεμα της διαγνωσης ....το υπαρχον πρωτοκολλο διαγνωσης προβλεπει εξετασεις δυο φορες το χρονο . Αρα πχ ενας σκυλος μπορει να μολυνθει τον Απριλιο (αμεσως μετα τις πρωτες προληπτικες εξετασεις) και να διαγνωστει με καλαζαρ τον Νοεμβριο (κατα τις δευτερες εξετασεις) . Αρα θα ειναι κρυφος φορεας (σε ιδιοκτητη και γειτονες) επι εξι μηνες , αρκετος χρονος για να γινει ζημια (ο σκυλος μου χθες εγινε ενος ετος για να καταλαβεις :()

Θελω τελοσπαντων να πω πως η εμφαση πρεπει να δοθει :
1. στη ενημερωση ολων για τον ακριβη κινδυνο του καλαζαρ
2. στην ενημερωση ολων για τους διαθεσιμους τροπους προφυλαξης οι οποιοι πρεπει να εφαρμοζονται αυστηρα και χωρις εξαιρεσεις (οκ , αν ζεις στα Ιμια ισως να μην διατρεχεις κινδυνο)
Αν ολοι ενημερωθουν για τα παραπανω , η γνωστοποιηση στη γειτονια θα ειναι περιττη.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως και εμείς, όταν μαθαίνουμε πως κάποιος έχει σκύλο με Καλαζάαρ, μπορούμε ευγενικά, να του υπενθυμίζουμε πως έχει ευθύνες κι απέναντι στους υπόλοιπους σκύλους (όχι μόνο στον δικό του). Όπως κάνω εγώ πχ. τώρα.

Οι περισσότεροι δεν θα νοιαστούν, δεν θα ενδιαφερθούν αρκετά για τους ξένους σκύλους. Ένας όμως στους 10 να "ξυπνήσει" μπορεί να σώσει μιά ζωή (ή και ΠΟΛΛΕΣ συν τον χρόνο!).

Έχω φίλο τρομερό φιλόζωο που θεωρεί πως όλοι οι σκύλοι με καλαζάαρ πρέπει να θανατώνονται...
δεν έχω τι να του πω. Σε "διαμάχη" με κερδίζει κάθε φορά. "Πιστεύεις πολύ στην καλοσύνη των ανθρώπων." μου λέει. Το ότι μια ώρα γράφω (υποστηρίζοντας πως ΔΕΝ πρέπει να γίνεται ευθανασία σε σκύλους φορείς, απλά να ενημερώνονται καλύτερα οι ιδιοκτήτες τους και οι γείτονές τους) και κανείς δεν συμφωνεί μαζί μου, δικαιολογεί απόλυτα τον φίλο μου.

Μακάρι αυτό το περιβόητο εμβόλιο-θεραπεία να βγεί σύντομα στην αγορά, γιατί αν δεν μπορώ ούτε εσάς να πείσω, δεν βλέπω καμιά άλλη σωτηρία...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως και εμείς, όταν μαθαίνουμε πως κάποιος έχει σκύλο με Καλαζάαρ, μπορούμε ευγενικά, να του υπενθυμίζουμε πως έχει ευθύνες κι απέναντι στους υπόλοιπους σκύλους (όχι μόνο στον δικό του). Όπως κάνω εγώ πχ. τώρα.

Οι περισσότεροι δεν θα νοιαστούν, δεν θα ενδιαφερθούν αρκετά για τους ξένους σκύλους. Ένας όμως στους 10 να "ξυπνήσει" μπορεί να σώσει μιά ζωή (ή και ΠΟΛΛΕΣ συν τον χρόνο!).

Έχω φίλο τρομερό φιλόζωο που θεωρεί πως όλοι οι σκύλοι με καλαζάαρ πρέπει να θανατώνονται...
δεν έχω τι να του πω. Σε "διαμάχη" με κερδίζει κάθε φορά. "Πιστεύεις πολύ στην καλοσύνη των ανθρώπων." μου λέει. Το ότι μια ώρα γράφω (υποστηρίζοντας πως ΔΕΝ πρέπει να γίνεται ευθανασία σε σκύλους φορείς, απλά να ενημερώνονται καλύτερα οι ιδιοκτήτες τους και οι γείτονές τους) και κανείς δεν συμφωνεί μαζί μου, δικαιολογεί απόλυτα τον φίλο μου.

Μακάρι αυτό το περιβόητο εμβόλιο-θεραπεία να βγεί σύντομα στην αγορά, γιατί αν δεν μπορώ ούτε εσάς να πείσω, δεν βλέπω καμιά άλλη σωτηρία...
Μα δεν ειναι θεμα καλοσυνης ... δηλαδη ποιος νοημων ανθρωπος κατω των 60 ετων δεν ξερει πως ακριβως μεταδιδεται το HIV ? Φανταζομαι λιγοι ...ποσοι δεν θα αφηναν το παιδι τους να πιει νερο απο το ποτηρι ενος φορεα ή ακομα και να το φιλησει στο μαγουλο ? φανταζομαι πολλοι (ισως και ο γραφων , οταν αποκτησει παιδι - δεν το αποκλειω) ακομα και αν ο φορεας κουβαλαει μαζι του 1.000 μελετες που να αποδεικνυουν πως το HIV δεν μεταδιδεται ετσι.

Ποιος ιδιοκτητης σκυλου δεν γνωριζει για το καλαζαρ γενικα ? αν δεν το γνωριζει , φταιει ο ιδιος . Τι να πας να πεις στο γειτονα που εχει το σκυλι του παρατημενο στην απεναντι ταρατσα 24 ωρες το 24 ωρο ? '' Μωρε , κοιταξε ο σκυλος μου εχει καλαζαρ ? '' Το πιο πιθανο ειναι να σου πει να το σκοτωσεις ή να μετακομισεις μπας και του κολλησεις κανα παιδι (ανθρωπινο)...αν νοιαζοταν για το σκυλο , δεν θα ηταν στην ταρατσα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν φοβάσαι τους γείτονές σου πάω πάσσο.
Μάλλον δεν μπορείς να τους ενημερώσεις σε τέτοια περίπτωση.

Και προφανώς δεν ενημέρωσες εσύ κανέναν. Εγώ θα ενημέρωνα τα γύρω σπίτια (αλλιώς δεν θα είχα ύπνο).

Τα υπόλοιπα που γράφεις (περί 6 μήνες πριν την διάγνωση) είναι απλές δικαιολογίες. Μου φτάνει να με ενημερώσει ο γείτονας μόλις το μάθει.
Που ξέρεις; Μπορεί να τον προλάβω τον σκύλο μου πριν τον τσιμπίσει μια σκνίπα που τσίμπησε του γείτονα... από ηθικής άποψης, θα εκτιμούσα πολύ το να μου το πει. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα έβαζα μαζί του μετά, ακόμη και αν κολλούσε ο σκύλος μου (εφ' όσον έκανε ότι μποροούσε να μου τον προστατέψει, ενημερόνοντάς με!).

Είπα ξεκάθαρα πως προσέχω τον σκύλο μου (άσχετα με το που μένω) τους καλοκαιρινούς μήνες. Ποιός κάνει παραπάνω (ακόμη και σε πόλη είναι σπάνιο); Το να έρθει αδέσποτο άρρωστο χειμωνιάτικα, έξω από το σπίτι μου και να μην το πάρω χαμπάρι και να μου αρρωστήσει τον σκύλο, είναι πολύ χλωμό.

Το θέμα δεν είναι το τι κάνω εγώ.

Οι ιδιοκτήτες με σκύλους φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουν την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη. Αυτό λέω με απλά λόγια. Τίποτα παραπάνω.

Το να θεωρούν πως η κατάσταση είναι παγιωμένη και ο καθένας οφείλει να το γνωρίζει είναι ακριβώς αυτό που παγιώνει την κατάσταση!!!!

Φυσικά πρέπει όλοι να φροντίζουμε τους σκύλους μας και να τους προστατεύουμε. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Όμως εκείνοι που έχουν σκύλους φορείς, έχουν ακόμη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη, από την στιγμή που επέλεξαν να μην θανατώσουν το ζώο τους. ΔΕΝ είμαστε όλοι ίσα κι όμοια.

Εγώ θέλω να εξαλήψω την ασθένεια με το να την "κλείσω" μέσα σε σκύλους ήδη φορείς, και εσύ θέλεις να την εξαλήψεις με το να μην βρήσκουν η σκνίπες κανένα υγειή σκύλο να τσιμπίσουν! Εκεί είναι το λάθος σου.

Α) γιατί οι υγειής σκύλοι είναι περισσότεροι και
Β) γιατι όσοι έχουν υγιεής σκύλους ξέρουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ πράγματα για την ασθένεια (και ναι, αυτό είναι ΚΑΛΗ δικαιολογία). Ένα 10χρονο που μολις πήρε ένα κουταβάκι δεν οφείλει να ξέρει τα πάντα για το καλαζάαρ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να προστατεύσεις το κουταβάκι της (και την ίδια), αν έχεις σκύλο φορέα κοντά της!

Για το AIDS (ατυχές παράδειγμα έτσι κι αλλιώς) μάλλον δεν διάβασες εσύ καλά. Άστο όμως. Δεν έχει νόημα. Στην ουσία όλη εδώ την εξάληψη της ασθένειας θέλουμε. Μακάρι κάποιος διαβάζοντας αυτά που γράψαμε να μάθει κάτι και να μην βαρέθηκε απλά την ζωή του από την πρώτη παράγραφο!:)

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Dr. Zhivago, αν ο σκύλος είχε μεταδοτική ασθένεια (απο σκυλο σε σκύλο) οπως πχ το kennel cough, συμφωνώ μαζί σου ότι είναι υποχρέωσή μου να το πω στο γειτονα. Για μια ασθένεια όπως η λεισμανίαση όμως όπου το μικρόβιο μπορει να μεταφερθεί ΜΟΝΟ μέσω σκνίπας και όχι απο σκύλο σε σκύλο κατευθείαν, και με δεδομένο ότι χιλιάδες σκυλιά (και άρα και σνίπες) είναι μολυσμένες, το βρίσκω τελείως ανούσιο να ενημερώσω το γείτονα ότι και το δικό μου έχει.... οχι γιατί σκέφτομαι την πάρτη μου οπως ίσως νομίζεις, αλλα γιατι θεωρώ ότι δεν έχει νόημα!

Απο την αλλη μεριά, δε μ'ενδιαφέρει να μ'ενημερώνουν! Το θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!! Αν εσυ στην περιοχή που ζεις θεωρείς ότι η μόνη πηγή λεισμανίασης είναι ο σκύλος του γείτονα, τι να πω.... μάλλον ζεις σε γυάλα (μαζί με το σκύλο του γείτονα και μια σκνίπα! :p:p - αστειέυομαι, μην παρεξηγηθείς). Να σου θυμήσω ότι η λεισμανίαση δε μεταφέρεται μόνο απο το σκύλο, αλλά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΛΑΣΤΙΚΑ. Μη μου πεις ότι δεν έχει ποντίκια εκεί που ζεις.

Ακόμα και όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά να προστατεύονταν όπως πρέπει, απο τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα το ενα τρίτο των οποίων είναι φορέας, καθώς και άλλα ζώα φορείς, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ δεν έχει νόημα αυτό που λες.

Στη γενικότερη ενημέρωση για τη λεισμανίωση, δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανεις.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Να σου θυμήσω ότι η λεισμανίαση δε μεταφέρεται μόνο απο το σκύλο, αλλά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΛΑΣΤΙΚΑ. Μη μου πεις ότι δεν έχει ποντίκια εκεί που ζεις.
Όχι, κάνεις λάθος. Δεν ζεί μέσα στα περισσότερα θηλαστικά (σίγουρα όχι σε γάτες και τρωκτικά) το παράσιτο (μονοκύτταρος οργανισμός). Δεν ξέρω αν μεταφέρεται μέσα από πρόβατα και λοιπά (δεν το νομίζω). Ο σκύλος είναι ο βασικός μεταφορέας της ασθένειας. Γι' αυτό και κανείς δεν ψεκάζει την γατούλα του... τα πρόβατα τα ψεκάζουν; Μην σου φαίνεται τόσο περίεργο, και ο εχινόκοκκος δεν ζει μέσα στην γάτα.

Επίσης, ενώ νόμιζαν πως απαιτείται η σνίπα για να μεταφερθεί η ασθένεια (γιατί μέσα της αποκτά κινητηκότητα/ουρά το παράσιτο) σήμερα ξέρουμε πως μεταφέρεται ΚΑΙ απο έγκυος σκύλα στα κουταβάκια της (μέσω του πλακούντα).

Με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά το Kennel Cough (που πολύ δύσκολα είναι θανατηφόρο), όσο το Καλαζάαρ, την πιο σοβαρή και μεταδοτική ΕΠΙΔΗΜΙΑ του σκύλου, της εποχής μας.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όχι, κάνεις λάθος. Δεν ζεί μέσα στα περισσότερα θηλαστικά (σίγουρα όχι σε γάτες και τρωκτικά) το παράσιτο (μονοκύτταρος οργανισμός). Δεν ξέρω αν μεταφέρεται μέσα από πρόβατα και λοιπά (δεν το νομίζω). Ο σκύλος είναι ο βασικός μεταφορέας της ασθένειας. Γι' αυτό και κανείς δεν ψεκάζει την γατούλα του... τα πρόβατα τα ψεκάζουν; Μην σου φαίνεται τόσο περίεργο, και ο εχινόκοκκος δεν ζει μέσα στην γάτα.

Επίσης, ενώ νόμιζαν πως απαιτείται η σνίπα για να μεταφερθεί η ασθένεια (γιατί μέσα της αποκτά κινητηκότητα/ουρά το παράσιτο) σήμερα ξέρουμε πως μεταφέρεται ΚΑΙ απο έγκυος σκύλα στα κουταβάκια της (μέσω του πλακούντα).

Με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά το Kennel Cough (που πολύ δύσκολα είναι θανατηφόρο), όσο το Καλαζάαρ, την πιο σοβαρή και μεταδοτική ΕΠΙΔΗΜΙΑ του σκύλου, της εποχής μας.

OK, θα βρώ συγκεκριμένο reference για τα τρωκτικά και θα το παραθέσω.

Αυτό που αναφέρεις απο έγκυο σε μωρά δεν έχει καμια σχεση με τη συζήτησή μας..... απο σκύλο σε (άσχετο) σκύλο ΔΕΝ μεταφέρεται η αρρωστια χωρίς σκνίπα ή μύγα....

Το kennel cough το παρέθεσα ως παράδειγμα μεταδοτικής ασθένειας απο σκύλο σε σκύλο, σε αντίθεση με το καλααζαρ... ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση. προφανώς δεν συγκρίνεται η σοβαρότητα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Από μύγα; Ποιά μύγα;;;;
Καινούργιο είναι αυτό;
Λάθος μου. Αγνοήστε το.Μπερδεύτικα με κάτι άλλο.

Για τα τρωκτικά (απο το World Health Organisation):

Leishmaniasis is primarily a zoonotic disease in which wild and domestic animals such as the fox, jackal, rodents and wolves serve as reservoir hosts. Other animals in the surrounding areas can become infected and these are referred to as secondary or incidental hosts. Of all the potential animal hosts, domestic dogs by far play the most important role in harbouring and transmitting the disease to humans due to the close association between humans and dogs as pets (WHO expert committee report, 1991; Arias et al, 1996).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αμάν αυτά τα ποντίκια! ΥΠΑΡΧΕΙ ασθένεια που ΔΕΝ μεταδίδουν;

Κι άντε να τα πιάσεις για να τα ψεκάσεις....:p

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
''Η μεσογειακή μορφή της λεϊσμανίωσης προκαλείται από το πρωτόζωο παράσιτο Leishmania infantum, είναι ευκαιριακό νόσημα και συνήθως απαντάται σε ανοσοκατασταλμένους ξενιστές (άνθρωπος, σκύλος, γάτα, αλεπού, τσακάλι, τρωκτικά κ.ά.).'' Χαραλαμπιδης ΑΠΘ

Απο κει και περα , ο πιο πιθανος ξενιστης ειναι οντως ο σκυλος.

Ζιβαγκο , δεν μου απαντησες ομως : ποσους γειτονες να ειδοποιησω ?Σε τι ακτινα απο το σπιτι μου ? Η σκνιπα που μολυνει σκυλο , εχει η ιδια μολυνθει με το παρασιτο 8-10 μερες πριν (Χαραλαμπιδης ΑΠΘ) . Δεν θα περασει δηλαδη απο τον κηπο μου , θα τσιμπησει το σκυλο μου και μετα θα παει στο απεναντι παραθυρο να δαγκωσει τον επομενο.

Οι κτηνιατροι οφειλουν να ενημερωνουν ολους τους ιδιοκτητες σκυλων πως πρεπει να τους προστατευουν απο το καλαζαρ.

Οι κατοχοι σκυλων που ειναι φορεις θα πρεπει να ειναι υπευθυνοι για την προστασια των αλλων σκυλων κανοντας αυτα που πρεπει να κανουν στο σκυλο τους .

Γενικα , εκπλησσομαι λιγο με τη λογικη σου ...σαν να αγνοεις τον ιδιο τον ορισμο των μεταδοτικων ασθενειων ...αμα ηταν με πορτα-πορτα ενημερωση να γλυτωναμε ...:rolleyes:

Ο σκυλοκοσμος θα γλυτωσει απο το καλαζαρ μονο οταν βρεθει το καταλληλο εμβολιο ._ (οπως εγινε και με τη λυσσα , τουλαχιστον στην Ελλαδα) ...μεχρι τοτε , ο καθενας οφειλει να ενημερωνεται για το καλο του σκυλου του. Αλλιως δεν κινδυνευει μονο απο καλαζαρ αλλα και απο αλλες ασθενειες πιο σοβαρες ακομα και για τον ιδιο .Ετσι λοιπον , αν το δεκαχρονο που εχει σκυλο δεν γνωριζει για το καλαζαρ (οπως λες) , ισως να μην γνωριζει επισης πως μπορει να παθει το ιδιο λεπτοσπειρωση ή εχινοκοκκο αν ο σκυλος του δεν παρει τακτικα το drontal ή δεν εμβολιαστει σωστα.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η σκνιπα που μολυνει σκυλο , εχει η ιδια μολυνθει με το παρασιτο 8-10 μερες πριν (Χαραλαμπιδης ΑΠΘ) . Δεν θα περασει δηλαδη απο τον κηπο μου , θα τσιμπησει το σκυλο μου και μετα θα παει στο απεναντι παραθυρο να δαγκωσει τον επομενο.
Σωστό.

Να προσθέσω και κάτι άλλο για το "ρατσισμό" που λέγαμε. Πες οτι έχω σκύλο με καλααζαρ και πες οτι το λεω σ'ολη τη γειτονιά. Τι νομίζεις ότι θα πιστέψει ο καθένας που μετά απο τη "δηλωση" μου θα βρει οτι κι ο σκύλος του έχει καλααζαρ?? Δεν θα πιστέψει οτι το "κόλλησε" απο το δικό μου, με βάση τη λογική που προαναφέρεις Dr. Zhivago??? Ενώ είναι άκρως απίθανο να είναι η ίδια σκνίπα που τσίμπισε το δικό μου και του γείτονα..... (είχα διαβάσει κάπου ενα άρθρο για τις πιθανότητες..... μη με βάλεις να το βρώ, αλλά είναι απειροελάχιστες..... ). Αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό..... εδώ καλά καλά εσένα δε θα έπειθα ίσως....

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ούτε εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει να ενημερώνεται ο καθένας(ναι κ στον 'καθένα' συγκαταλέγεται κ ο γείτονας)για την κατάσταση του σκύλου μου καθώς δεν έχει νόημα κ να το ξέρει!Πως θα προστατέψει δλδ το σκύλο του από τον δικό μου?Θα του 'κόψει την καλημέρα'..?
Κ δε με κάνει ανεύθυνη αυτό.
Ανεύθυνη θα ήμουν αν εγώ η ίδια άφηνα το σκυλί μου χωρίς θεραπεία κ προληπτικά μέτρα.
Με το να το μάθει κ ο γείτονας μόνο κακό για το τπτ μπορεί να γίνει.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ μετον tricky (και φυσικά ηθικά με την DrZhivago αλλά πιστεύω αυτά που λέει ο Tricky ακριβώς )

Εχεις μελέτη για αυτό ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οι κατοχοι σκυλων που ειναι φορεις θα πρεπει να ειναι υπευθυνοι για την προστασια των αλλων σκυλων κανοντας αυτα που πρεπει να κανουν στο σκυλο τους .
Επειδη ισως να ακουστηκα λιγο ''εαυτουλης'' σε αυτο το thread , οποιος θελει ας ριξει μια ματια στην ιστορια μου και θα καταλαβει αν σκεφτομαι ή οχι τα αλλα σκυλια (αλλωστε εχουμε και αλλο σκυλο στην οικογενεια) :

http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=108937&postcount=42

Μεσα στην ατυχια μου δηλαδη , την επομενη κιολας μερα , δεν σκεφτηκα μονο το '' σπιτι μου '' .

Εχει αποδειχθει πως η σωστη χορηγηση zylapur για 4-5 μηνες βοηθα στο να μην εμφανιζεται παρασιταιμια . Εξαφανιζει δηλαδη το παρασιτο απο το περιφερικο αιμα και ετσι ο σκυλος φορεας δεν μολυνει τη σκνιπα.

Το ζυλαπουρ , η advantix , το scalibor , το ψεκασμα με citronella , το ACV στο νερο του και το οτι ο σκυλος μου κοιμαται μεσα στο σπιτι παντα ειναι οσα κανω εγω για το καλο του σκυλου μου και ολων των σκυλων (συν φυσικα τη λεισμανιοκτονο θεραπεια που ακολουθω εδω και βδομαδες) ....και επειδη κανω τοσα , ειμαι λιγο ευαισθητος στο θεμα και σιγουρα δεν θελω να αποκαλουμαι ''αναισθητος'' επειδη δεν βγηκα με ντουντουκα στη γειτονια (δεν τιθεται θεμα αρνησης ή ντροπης αφου ευκολα βγηκα και ειπα την κατασταση στη μεγαλυτερη γειτονια του κοσμου = internet).

ΥΓ
Προσοχη : η περιοδικη (καποιες μερες το μηνα) χορηγηση ζυλαπουρ εχει αποδειχθει πως δεν προστατευει (συμφωνα με μελετες)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κι εγω με tricky συμφωνω...
οταν η δικη μου εκανε θεραπεια, τηρησα οτι υπηρχε και δεν υπηρχε, (μιλαμε για ταλαιπωρια, οχι αστεια)ουτε θυμαμαι ποσο ειχα δωσει ΜΟΝΟ για να φτιαξω τα κλουβια με τη σιτα (500.000?)..σιγα μην εδινα ρεπορτο στο καθε σιχαμα γειτονα, που το μονο που ξερει ειναι απο που κατουραει ο σκυλος του, και ζουνε τα σκυλια τους στις πιο αθλιες συνθηκες, δεν μπορεις να συνενοηθεις ουτε στην "καλημερα", ε, θα εδινα εγω δικαιωμα να με πιασει στο στομα του, για να ακουσω τι? ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ κι εγώ με Tricky. Τελικά, όντως τώρα καταλαβαίνω πως δεν έχει νόημα να το πεις (αν και πραγματικά θα το εκτιμούσα αν μου το έλεγε κάποιος παρ' όλ' αυτά) και επίσης το ότι ίσως αυτό να δημιουργήσει και προβλήματα από το πουθενά.

Μάλλον το θέμα είναι απλά να ενημερώνουμε ΟΛΟΙ όσο μπορούμε τους ανθρώπους που έχουν σκύλο φορέα να κάνει ότι έκανε ο Tricky (και το Γαλάζιο!). Και να προσευχόμαστε να εγκρηθεί γρήγορα το εμβόλιο (είναι σε καλό δρόμο).

Denis, δεν έχω κάτι να σου δώσω για το θέμα με τις έγκυος σκύλες. Ότι έχω διαβάσει λέει για "υποθέσεις" πως μεταφέρεται και μέσω του πλακούντα, ή "υποψίες". Βέβαια έχει κλέισει χρόνος από την τελευταία φορά που το έψαξα. Στο μέσο διάστημα, ο κτηνίατρος μου που το θεωρεί δεδομένο, με έπεισε κι εμένα (με διάφορα παραδείγματα κουταβιών που δεν ήρθαν σε επαφή με σνίπα, μα είχαν Καλαζάαρ).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
. Και να προσευχόμαστε να εγκρηθεί γρήγορα το εμβόλιο (είναι σε καλό δρόμο).
Μακαρι ...δυστηχως , αυτα τα εμβολια θελουν πληθυσμο για να δικαιολογησουν την ερευνα και το κοστος . Αρα , μαλλον ειμαστε σε καλο δρομο :(:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αχ ναι παιδιά. Μακάρι. Να σταματήσουμε με τις ρημαδοαμπούλες και τις σιτρονελλες!

Εχουμε ακόυσει τίποτα για εμβόλιο ερλιχίωσης??

(συγνώμη για το οφ τοπικ, αλλά τουλάχιστον οι τρόποι προστασίας είναι οι ίδιοι με το καλααζαρ, οπότε κάπως σχετίζονται τα δυο!)

Αλλη μάστιγα κι αυτή...... (μιλάει η καμένη παθούσα:().

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr