καλημερες!

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
γεια σας μολις σημερα το πρωι δημιουργησα αυτο το λογαριασμο και ηθελα να σας συστηθω! ειμαι η φανη και εχω ενα υπεροχο λαμπραντορ που ακουει στο ονομα μοτσαρτ! το πηρα 2 μηνων και εσειως εχει φτασει στα 3 χρονων...αλλα θα ηθελα να με βοηθησετε. ο μικρουλης μου τρωει τα ΠΑΝΤΑ! εκτος απο το φαγητο του που μπορει να περιεχει εκτος (απο τις κροκετες) φρουτα , λαχανικα και τα παντα δεν σταματαει να τρωει τα επιπλα, τα παπουτσια και να καταστεφει οτι παιχνιδι του παιρνω σε 2 λεπτα. πιστευα οτι αυτο θα σταματησει σε μια μεγαλητερη ηλικια αλλα αυτο συνεχιζει!!!

• Like
Reactions: ntoulis

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ε και 'γω αν δώσω στον 6 ετών σκύλο μου την μπάλα που τόσο λατρεύει θα την κρατσανάει μέχρι να την κάνει ρετάλια...
Γι'αυτό η μπάλα εμφανίζεται στην βόλτα και εξαφανίζεται πριν φτάσουμε σπίτι!
:D

Όσον αφορά τα έπιπλα στο σπίτι προφανώς του σκύλοy δεν του έχει γίνει ξεκάθαρο ότι στο σπίτι μέσα οι διακόπτες κλείνουν! Πως έχει μεγαλώσει? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου crate?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Καλημέρα - και να τον χαίρεσαι!
Μασουλητήρια έχεις δοκιμάσει να του πάρεις, τύπου Nylabone, Kong, κέρατα ελαφιού, κτλ;
Επίσης, φαντάζομαι ότι τον μαλώνεις όταν τον βλέπεις να το κάνει, έτσι;

Ελπίζουμε να δούμε και κανονική παρουσίαση του... φαγάνα (!) στη σχετική ενότητα - καλή συνέχεια.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καταρχας καλημερα κ καλως ορισατε!
κατα δευτερον μην ανακατευεις κροκετα με διαφορα αλλα γιατι οι χρονοι χωνεψης ειναι διαφορετικοί!
Κατα τριτον κ ειλικρινα δεν θελω να σε θιξω απλα να σου υποδειξω, οτι απο τις μεχρι τώρα εμπειριες μου κανενα πειθαρχημενο κ με ορια σκυλι δεν συνεχιζει τις ζημιες περαν της κουταβισιας περιοδου, τουτέστιν, το αφησες πολυ λασκα!
Εχει ενηλικιωθει τωρα κ θα δυσκολευτεις κ συ κ αυτο αλλα ποτε δεν είναι αργα, πρεπει να γίνεις αυστηρη κ να μην κανεις πισω ποτε, δλδ δε θα σε ριχνει με μαλαγανιες οπως ολα επιχειρουν, δεν ξερω τις σοι διορθώσεις επιβάλεις αλλα πιθανως να μην αρκετα "σσοβαρες" , ειναι σκυλια που με ενα αυστηρο μη σταματουν κ ειναι κ σκυλια που χρειάζονται πιο "σκληρή" αντιμετωπιση...το θεμα ειναι εαν εσυ αισθανεσαι οτι μπορεις να γινεις πιο "σκληρή" μαζι του!

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
πιστευω πως ειμαι αρκετα αυστηρη και οπως ολα τα σκυλια εχει "φαει" και αυτος την παντοφλα του.....τον μαλωνω συνεχεια και πραγματικα δεν σταματαει με τπτ! θα δοκιμασω παντως την ιδεα με τα μασουλητηρια!

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Ε και 'γω αν δώσω στον 6 ετών σκύλο μου την μπάλα που τόσο λατρεύει θα την κρατσανάει μέχρι να την κάνει ρετάλια...
Γι'αυτό η μπάλα εμφανίζεται στην βόλτα και εξαφανίζεται πριν φτάσουμε σπίτι!
:D

Όσον αφορά τα έπιπλα στο σπίτι προφανώς του σκύλοy δεν του έχει γίνει ξεκάθαρο ότι στο σπίτι μέσα οι διακόπτες κλείνουν! Πως έχει μεγαλώσει? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου crate?
τι εννοεις crate?!?!?!?:eek::eek:
και οταν λεω επιπλα δεν εννοω οτι τον εχω μεσα στο σπιτι.....εννοω τα σιδερενια τραπεζια που εχουμε στον κυπο:ROFLMAO:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Θες να μας εξηγήσεις πώς το μαλώνεις? Γιατι πολλές φορες νομίζουμε ότι μαλώνουμε αλλά με λάθος στάση σώματος/υφος/φωνη και αυτά το εκλαμβάνουν αντίθετα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ωπα ωπα...δλδ ειναι ενα σκυλι που ζει εξω...κ ασχολειστε μαζι του ουσιαστικα ποσες φορες την μερα επι ποσες ωρες?
Εμ αυτο επρεπε να πεις εξαρχης...
Να δηλωσω εδω οτι θεωρω τα σκυλια που ζουν εντος των σπιτιων πολυ πιο "έξυπνα" κ ευπροσαρμοστα...γιατι ακριβως αυτο, ζουν μεσα, ειναι μεστα ποδια σου 24/7 κ θες δε θες θα τους μαθεις του κανονες του σπιτιου...
ενα σκυλι που ζει εξω κ αι του πας το φαι του δυο φορες την μερα ασχολείσαι κιολας να πω κανα δυωρο? Απτο 24ωρο...κ λαμπ κιολας που την εχουν μεσα τους την "αταξία" αλλα κ την αναγκη της παρουσιας της οικογενειας τους...

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
τις περισσοτερες φορες δεν τον χτυπαω αλλα του βαζω τις φωνες.....μολις το κανω αυτο ερχετε καθετε μπροστα μου και σκυβει το κεφαλι μολις τελειωσω του λεω "μεσα" και πηγαινει σε μια συγκεκριμενη γωνια του.....επισης εχει ζησει και μεσα στο σπιτι για αρκετο καιρο λογο μιας ενχυρησης που χρειαστικε απλα τωρα μετακομισαμε σε ενα σπιτι με ξυλινο πατωμα και δεν μπορω να τον βαζω μεσα....πολλες φορες την ημερα θα βγω θα παιξουμε θα διαβασω μαζι του και θα του μιλαω!

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
δεν εχουμε συγγεκριμενο προγραμμα....μενουμε σε ενα σπιτι με 7 στρεματα αυλη οποτε δεν τον βγαζω καθε μερα βολτα.....4 φορες την εβδομαδα

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Φανη μου, περα απο τα παιχνιδια και την παρεα που ειναι πολυ καλα, το σκυλι πρεπει να βγαίνει και βολτες. Αλλιως εχει ενταση πολλη που πρεπει να εκτονωθει. Ή βαριεται! Συνηθως αυτοι ειναι οι λογοι που ενας σκυλος κανει ζημιες. Κανονικα ο σκυλος οταν ειναι σπιτι και δεν παιζετε, κοιμαται.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το ξυλινο πατωμα το αναφερεις γιατι πχ σου ειπε ο ιδιοκτητης οτι δεν θελει να τον βαζεις μεσα μη το χαλάσει με τα νυχια του ή γιατι αυτος ειναι ενας δικος σου φοβος?
Υποψιν τωρα τα κουνουπια κ οι σκνιπες κ τα τσιμπουρια κλπ χαριτωμενα κανουν παρτυ...
τεσπα δεν θελω να σε πεισω για τιποτα!
Απλα...προφανως αυτα που προσφερεις δεν επαρκουν!

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Πολλα χρειαζονται και ενα απο αυτα ειναι να βγαινει καθημερινα βολτες. Τι νομιζεις? Οι σκυλοι δε βαριουνται ? Για μενα το παρλογο θα ηταν να μην εκανε ζημιες.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Το σκυλάκι ζει έξω, δε βγαίνει κανονικά τις βόλτες του, και απ΄ ότι κατάλαβα εννίοτε τρώει και καμιά φάπα.. Αυτά δεν είναι καλές συνθήκες διαβίωσης για ένα σκυλάκι. Υπάρχουν πολλά λοιπόν που παίρνουν διόρθωση

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
ποτε δεν τον χτυπαω...δεν θεωρω οτι ειναι καλος τρροπος για να τον σταματησω απο αυτο που κανει...βασικα τον θεωρω ως τον χειροτερο τροπο! και δεν θα το αντεχα κιολας!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Φανη μου, περα απο τα παιχνιδια και την παρεα που ειναι πολυ καλα, το σκυλι πρεπει να βγαίνει και βολτες. Αλλιως εχει ενταση πολλη που πρεπει να εκτονωθει. Ή βαριεται! Συνηθως αυτοι ειναι οι λογοι που ενας σκυλος κανει ζημιες. Κανονικα ο σκυλος οταν ειναι σπιτι και δεν παιζετε, κοιμαται.
οκ.... 7 στρέμματα αυλή...... Αν μη τι άλλο θα εκτονώνεται σωματικά..... Οπότε αν πηγαινει κάποιες βόλτες για μυρωδιες κτλ

Γνώμη μου είναι ότι ίσως το επηρέασε η αλλαγή, από ένας σκύλος που ζούσε ΜΕΣΑ στο σπίτι και τωρα έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής του και η ρουτίνα του.

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Το σκυλάκι ζει έξω, δε βγαίνει κανονικά τις βόλτες του, και απ΄ ότι κατάλαβα εννίοτε τρώει και καμιά φάπα.. Αυτά δεν είναι καλές συνθήκες διαβίωσης για ένα σκυλάκι. Υπάρχουν πολλά λοιπόν που παίρνουν διόρθωση
σε παρακαλω μπορεις να μυ εξηγησεις τι θελει διορθωση και πως?