καλώς ήρθα....

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
δεν λεω κανεναν χαζο επιδη εχει δωσει χρηματα για καλο σκυλι και αν διαβαζες οτι εχω δωσει πολλα λεφτα σε κατοικιδια δεν θα απανταγες ετσι.
οσο αφορα το οτι με μια ματια θα καταλαβω τα παντα δεν το εγραψα πουθενα...
απλα εγραψα οτι ειναι ευκολο να δεις αν το σκυλι ειναι ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ, η καποια αλλη ρατσα και πως μαζι με εναν ισως πιο εμπειρο το καταλαβαινεις...
σαφως και τον λες...οταν γραφεις οτι ειναι κοροιδια να δωσεις 1500 για πεντιγκρι...διαβασα για τα αλλα κατοικιδια και ουτε αυτο το επιχειρημα σου ευσταθει...

το οτι εγω εσκασα ενα σακι ευρω για να κανω το hayabusa μου τουμπανο,δεν σημαινει οτι θα κανω το ιδιο και με το αμαξι μου η οτι ξερω τι μου γινεται απο αυτοκινητα...

οχι δεν θα το καταλαβεις...μπορω να σου δειξω εγω bandog η μιξη μαστινο-μολοσσου και καναριο και να ορκιστεις εσυ οτι ειναι κανε κορσο...ουτε ο εμπειρος θα το καταλαβεις εαν δεν ξερει τι γραμμες αιματος εχουν χρησιμοποιηθει...

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Παιδιά, δεν είναι μόνο οι κληρονομικές ασθένειες, αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο χαρακτήρας του σκυλιού. Και όταν μιλάμε για σκυλιά τέτοιου μεγέθους, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΑΙΔΙ/Α, δε νομίζω να θέλει κανείς δυσάρεστες εκπλήξεις από απρόβλεπτες συμπεριφορές...
Κυριώς ο χαρακτήρας! Πολύ σωστό...

δεν λεω κανεναν χαζο επιδη εχει δωσει χρηματα για καλο σκυλι και αν διαβαζες οτι εχω δωσει πολλα λεφτα σε κατοικιδια δεν θα απανταγες ετσι.
οσο αφορα το οτι με μια ματια θα καταλαβω τα παντα δεν το εγραψα πουθενα...
απλα εγραψα οτι ειναι ευκολο να δεις αν το σκυλι ειναι ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ, η καποια αλλη ρατσα και πως μαζι με εναν ισως πιο εμπειρο το καταλαβαινεις...
Θανάση, σου το έγραψα και στο p.m. Πίστεψε το... ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ εσύ κι εγώ να καταλάβεις αν είναι Κόρσο το σκυλί όσο και να το ψάξεις.
Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που μπορούν "μορφολογικά" να σου που αν είναι Κορσο ή όχι, αλλά ακόμα και αυτοί 100% δεν θα το δεχτούν ως Corso αν δεν υπάρχει pedigree και δε φαίνεται με κάποιο τρόπο από που βαστάει η σκούφια του.
Δεν είναι μόνο θέμα μορφολογίας αν ένας σκύλος είναι καθαρόαιμος ή όχι...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το λινκ με τις υπερ ράτσες..πείτε μου κι εμένα..που κολλάει; Ότι είναι ο ίδιος χρήστης υπονοΑτε; Είναι και Παρασκευή..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το λινκ με τις υπερ ράτσες..πείτε μου κι εμένα..που κολλάει; Ότι είναι ο ίδιος χρήστης υπονοΑτε; Είναι και Παρασκευή..
μα κανουμε αναγνώριση φυλών βασει οπτικης εικόνας! ανευ pedigree

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Δυστυχώς, υπάρχουν στην συνέχεια οι απαντήσεις. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον, να μπορέσει ο Θανάσης, να αναγνωρίσει, ποιό είναι τι.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
παμε πιο χαλαρα και χωρις νευρα, απο την αρχη:
τα σκυλια μπορεί να είναι οκ, μπορεί και να μην είναι. Εξαρτάται απο την ηθικη, τις γνωσεις, την προσπάθεια που θα καταβάλλει, το χρόνο που πρέπει να διαθέσει, την επιθυμία να επιβαρυνθεί οικονομικά για σωστές και πλήρεις εξετάσεις των γονέων κλπ κλπ. Οπως βλέπεις μαζεύονται πολλές προυποθέσεις και είναι δύσκολο (αλλα όχι απιθανο) ενας ιδιώτης να ανταπεξέλθει πληρως στις απαιτήσεις μια σωστής γέννας. Εφοσον κανει και τα προβλεπόμενα όσο αφορα τη διαδικασία δηλωσης στον ΚΟΕ μπορεί να θεωρηθεί και επίσημα ως εκτροφέας, χωρις αυτο βεβαιως να συνεπαγεται απαραιτητα ότι ειναι αξιόλογος. Γι αυτο λέμε οτι θέλει ψάξιμο ώστε να μπορέσεις να διαχωρίσεις την ήρα απο το στάρι. Αξίζει όμως τον κόπο και με το παραπάνω και ο χρόνος που θα διαθέσεις και τα έξτρα χρήματα.
ευχαριστω!!!

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
σαφως και τον λες...οταν γραφεις οτι ειναι κοροιδια να δωσεις 1500 για πεντιγκρι...
οχι δεν θα το καταλαβεις...μπορω να σου δειξω εγω bandog η μιξη μαστινο-μολοσσου και καναριο και να ορκιστεις εσυ οτι ειναι κανε κορσο...ουτε ο εμπειρος θα το καταλαβεις εαν δεν ξερει τι γραμμες αιματος εχουν χρησιμοποιηθει...
δεν λεω κανεναν χαζο επιδη συζηταμε καποια πραγματα σε ενα φορουμ. ο καθενας δινει οσα χρηματα θελει η μπορει για να αγορασει το οτιδηποτε...
οσο για το αν μπορει εγω η καποιος να καταλαβει μια ρατσα σκυλου δεν επιμενω, υπαρχουν πολλες διασταυρωσεις που μοιαζουν με διαφορες ρατσες...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
ναι προφανώς δεν κατάλαβα εγώ καλά θανάση..μιας και μας διαβάζεις όμως, μπορείς εσύ με ¨το μάτι" να δεις τις διαφορές στο συγκεκριμένο νήμα; απλά για να δεις ότι δεν είναι όλα τόσο απλά όσο νομίζεις..

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
ναι προφανώς δεν κατάλαβα εγώ καλά θανάση..μιας και μας διαβάζεις όμως, μπορείς εσύ με ¨το μάτι" να δεις τις διαφορές στο συγκεκριμένο νήμα; απλά για να δεις ότι δεν είναι όλα τόσο απλά όσο νομίζεις..
ναι διαβαζω και προσπαθω να απανταω ηρεμα γιατι δεν μπηκα για να διμιουργησω προβλημα στο φορουμ. αλλα για να μαθω και να βοηθηθω στην αρχη και να μπορω να βοηθησω κι εγω με την σειρα μου πιο πισω ( δεν ειμαι απειρος με τα σκυλια αξαλου )
οτι οτι δεν ειναι ευκολο να διακρινεις μικρες διαφορες το ξερω.... δεν ανεφερα ποτε οτι ειναι ευκολο απλα ειπα οτι αν καποιος ενδιαφερεται και μελετησει μια φυλη θα ειναι δυσκολο να τον κοροιδεψουν... και οτι ισως αν παει και με καποιο γνωστη της ρατσας να ειναι πιο ευκολο...

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Δεν θα ήθελες δηλαδή, να σχολιάσεις το ποστ με τις φωτό ε;
τι θελεις να σχολιασω?? μοιαζουν πολυ και δεν λεω οχι. ενας εμπειρος σε θεματα σκυλων θα μπορεσει να ξεχωρισει μερικα απο αυτα τι ειναι. εγω δεν ειπα καπου οτι ειμαι εμπειρος στο να ξεχωρισω τους σκυλους. ειπα οτι αν καποιος μελετησει μια φυλη θα ειναι δυσκολο να τον κοροιδεψουν.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Θανάση, ούτε εγώ είμαι άπειρη με τα σκυλιά..αλλα δεν έχω ιδέα απο εκτροφείς, εκτροφεία και εκτροφικά σκυλιά. Έχω δει και ασχοληθεί με πολλά σκυλιά που "μοιάζουν με" και με άλλα που δεν μοιάζουν με τίποτα. Και τα δικά μου σκυλιά "μοιάζουν με", αλλά δεν είναι. Και ζω με ένα μόνιμο άγχος..μη μου βγάλουν προβλήματα υγείας και ταλαιπωρηθούν και πεθάνουν πρόωρα και χρειαστούν χειρουργεία και φάρμακα και πόσα άλλα και...Όλα αυτά επειδή κάποιος ηλίθιος ζευγάρωσε τη σκύλα του για να μην της στερήσει το θαύμα της μητρότητας. (Άσχετο αν εμένα μου δόθηκαν δυο δωρα ανεκτίμητης αξίας μέσα απο όλο αυτό). Μια επίβαση, για να γίνει σωστά, απαιτεί γνώσεις, χρήμα, κόπο. Και ο απλός ιδιώτης, δε νομίζω ότι διαθέτει τίποτα απο όλα αυτά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Είπες πολλές φορές, ότι θα μπορείς να καταλάβεις τι είναι, αν το δεις.
Ούτε καν, κάποιος έμπειρος, δεν θα μπορεί να το καταλάβει.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Θανάση, ούτε εγώ είμαι άπειρη με τα σκυλιά..αλλα δεν έχω ιδέα απο εκτροφείς, εκτροφεία και εκτροφικά σκυλιά. Έχω δει και ασχοληθεί με πολλά σκυλιά που "μοιάζουν με" και με άλλα που δεν μοιάζουν με τίποτα. Και τα δικά μου σκυλιά "μοιάζουν με", αλλά δεν είναι. Και ζω με ένα μόνιμο άγχος..μη μου βγάλουν προβλήματα υγείας και ταλαιπωρηθούν και πεθάνουν πρόωρα και χρειαστούν χειρουργεία και φάρμακα και πόσα άλλα και...Όλα αυτά επειδή κάποιος ηλίθιος ζευγάρωσε τη σκύλα του για να μην της στερήσει το θαύμα της μητρότητας. (Άσχετο αν εμένα μου δόθηκαν δυο δωρα ανεκτίμητης αξίας μέσα απο όλο αυτό). Μια επίβαση, για να γίνει σωστά, απαιτεί γνώσεις, χρήμα, κόπο. Και ο απλός ιδιώτης, δε νομίζω ότι διαθέτει τίποτα απο όλα αυτά.
καταλαβαινω τι θελεις να πεις ακριβος. τα ιδια εχω κι εγω στο μυαλο μου για το σκυλο που εχουμε στης μητερας μου το σπιτι και για τους λογους αυτους το εχουμε στειρωσει...

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Είπες πολλές φορές, ότι θα μπορείς να καταλάβεις τι είναι, αν το δεις.
Ούτε καν, κάποιος έμπειρος, δεν θα μπορεί να το καταλάβει.
αυτα ειπα στην αρχη....

αν και πιστευω οτι αν καποιος μελετησει μια ρατσα καλα δεν ειναι τοσο ευκολο να τον κοροιδεψουν..

δεν ειναι και δυσκολο να το δεις με καποιο ατομο γνωστη αν δεν ξερει ο αγοραστης...

και ειπα οτι αν δω τους γονεις μπορω να καταλαβω αν ειναι καλα η αν εχουν κατι και αναφερομουν στις δυσπλασιες που ταλαιπωρει τα μεγαλα σκυλια.
αν ειπα κατι διαφορετικο ισως να εγραψα κατι λαθος βιαστικα η κατι πανω στο τσιτωμα απο το πεσιμο που κανατε....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
και ειπα οτι αν δω τους γονεις μπορω να καταλαβω αν ειναι καλα η αν εχουν κατι και αναφερομουν στις δυσπλασιες που ταλαιπωρει τα μεγαλα σκυλια.
Oχι, δε μπορεις να διακρινεις δυσπλασια C και πολλες φορες και D σε μεγαλοσωμα σκυλια με το να τα δεις μια ωρα. Οι πιθανοτητες να μη το δεις ειναι πολυ μεγαλες.