καλώς ήρθα....

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Oχι, δε μπορεις να διακρινεις δυσπλασια C και πολλες φορες και D σε μεγαλοσωμα σκυλια με το να τα δεις μια ωρα. Οι πιθανοτητες να μη το δεις ειναι πολυ μεγαλες.
για να το λες κατι παραπανω θα ξερεις.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
αυτα ειπα στην αρχη....

αν και πιστευω οτι αν καποιος μελετησει μια ρατσα καλα δεν ειναι τοσο ευκολο να τον κοροιδεψουν..

δεν ειναι και δυσκολο να το δεις με καποιο ατομο γνωστη αν δεν ξερει ο αγοραστης...

και ειπα οτι αν δω τους γονεις μπορω να καταλαβω αν ειναι καλα η αν εχουν κατι και αναφερομουν στις δυσπλασιες που ταλαιπωρει τα μεγαλα σκυλια.
αν ειπα κατι διαφορετικο ισως να εγραψα κατι λαθος βιαστικα η κατι πανω στο τσιτωμα απο το πεσιμο που κανατε....
Φίλε Θανάση,

αυτό που προσπαθούν να σου εξηγήσουν (αν δεν κατάλαβα και εγώ κάτι λάθος με τη σειρά μου) είναι πως κληρονομικά προβλήματα υγείας μπορεί να μεταδωθούν και από τους παππούδες-προπαππούδες του σκύλου κλπ. Εξ' ου και η πιστοποίηση του Pedigree με το οποίο είναι κανείς σίγουρος πως το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου είναι καθαρό.

Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με :)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Θανάση η Orilis πριν πολλά ποστ έχει γράψει το ζουμί της υπόθεσης πολύ καλά και αν το προσπέρασες λόγο των πολλών μηνυμάτων το ξανακάνω quote για να το δεις.

Thanasi είπες ότι έχεις παιδί κι έρχεται κι άλλο... Κι ότι σας ταιριάζει το κάνε κόρσο κι όχι κάτι άλλο, ότι δεν θες να το ρισκάρεις με ημίαιμο απο φιλοζωική ακριβώς για τα παιδιά και μετά λες ότι αν είναι, στο μάτι, η ράτσα που θες (και μαύρο όμως γιατί εκει κόλλησε το μάτι μας) και επειδή δεν προορίζεται για εκθέσεις ας μην έχει και χαρτιά. Τα χαρτιά όμως δεν εξασφαλίζουν μόνο ότι οι πρόγονοι ανήκουν εμφανισιακά στην τάδε φυλή, αλλά και ότι ο χαρακτήρας των προγόνων ανήκει στη τάδε φυλή.

Οπότε ή θέλεις κάνε κόρσο που σημαίνει ψάχνεις για σωστό εκτροφείο κι αφήνεις στην άκρη ιδιώτες, κτηνίατρους και πετ σοπ ή θέλεις κάτι ΣΑΝ κανε κόρσο οπότε πάρε σβάρνα τις φιλοζωικές (ακόμα και μέσω Ίντερνετ) κι αποκλείεται να μη βρεις κάτι να καλύπτει το μάτι σου

Και τελικά έχω αρχίσει κι εγώ να πιστεύω ότι τα αρχικά +500 ευρώ που κάποιος θα δώσει για να πάρει ένα σκύλο με όσο το δυνατόν λιγότερα κληρονομικά θέματα ύγειας και ισορροπημένο χαρακτήρα τα γλυτώνει τελικά από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτές. Και επειδή θες κάνε κόρσο που είναι δυναμική φυλή και έχεις μικρά παιδιά, το θέμα του χαρακτήρα θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητές σου.
φιλικά.

Last edited:

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Θανάση η Orilis πριν πολλά ποστ έχει γράψει το ζουμί της υπόθεσης πολύ καλά και αν το προσπέρασες λόγο των πολλών μηνυμάτων το ξανακάνω quote για να το δεις.

Και τελικά έχω αρχίσει κι εγώ να πιστεύω ότι τα αρχικά +500 ευρώ που κάποιος θα δώσει για να πάρει ένα σκύλο με όσο το δυνατόν λιγότερα κληρονομικά θέματα ύγειας και ισορροπημένο χαρακτήρα τα γλυτώνει τελικά από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτές. Και επειδή θες κάνε κόρσο που είναι δυναμική φυλή το θέμα του χαρακτήρα θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητές σου.
φιλικά.
σε ευχαριστω πολυ!!!!

η Orilis εγραψε αρκετα συναντικα και τα εχω διαβασει ολα... οπως εχω διαβασει απο ολα τα παιδια. και λογο οτι εγινε λιγο χαμος στο θεμα το ξαναδιαβασα ολο απο την αρχη...

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να το εμπεδώσεις γιατί πιστεύω ότι έχεις αγνές προσθέσεις και επιθυμία για γνώση, ασχέτως αν εκφράζεις αντιρρήσεις σε δεδομένες πληροφορίες (όλοι το έχουμε κατα καιρούς εξασκήσει το σπορ της αμφισβήτησης).

Ο κάθε σκύλος περιλαμβάνει:
α) Μορφολογία : αυτο που φαίνεται
β) εσωτερικά όργανα : αυτα που δε φαίνονται
γ) ταπεραμεντο: αυτο που θα φανεί στην πορεία

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ: όπως είναι φυσικό, όσο εμβαθύνει καποιος στη γνώση του μορφολογικού προτύπου μιας φυλής τόσο αυξάνεται η ικανότητα του να διακρίνει χονδροειδείς αποκλίσεις απο το πρότυπο. Πρακτικα αυτό σημαίνει ότι εαν κάποιος προσπαθήσει να σε ξεγελάσει πουλώντας σου ότι νάναι κουτάβια, εκτός προτυπου εσυ θα είσαι προετοιμασμένος και θα το καταλάβεις. Εχω την εντύπωση ότι αυτο ισχυρίστηκες κι εσυ, και μεχρι εδω έχεις δίκιο. Το ζήτημα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες και ας μου επιτραπεί η εκφραση "αόρατες" στον μέσο οφθαλμό, όπου μέσο οφθαλμό εννοούμε έναν ανθρωπο που έχει μια κάποια σχετική πείρα αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να τις εντοπίσει. Για να το καταφερεις χρειάζεσαι ατελείωτες ωρες διαβασματος και τριβής-επαφης με ζωντανα δείγματα της φυλης (οχι απο εικόνες βιβλιων) κάτι που ελάχιστοι ερασιτεχνες μπορουν να το πετύχουν.

β) εσωτερικα όργανα: αυτο είναι το κομμάτι που αφορά την υγεία του σκύλου. Οπως γνωρίζουμε υπαρχει μια σειρά από κληρονομικες ασθένειες που δεν προκαλούν ορατά συμπτώματα, στα αρχικά τουλάχιστον στάδια. Ενας λοιπον σκύλος μπορεί να φαίνεται θαυμάσιος αλλά να νοσεί ή να κινδυνεύει να νοσήσει επειδή κάποιος ανευθυνος ζευγάρωσε τους γονεις-προγόνους τους.

γ) ταπεραμεντο: ο συνολικος χαρακτήρας του σκύλου. αυτος σχετίζεται και ακολουθει , εφόσον μιλάμε για καθαρόαιμο, το πρότυποο της φυλής. μεγάλο πλεονέκτημα αυτο διότι γνωρίζοντας για παραδειγμα την προδιάθεση του σκύλου όσο αφορα επιθετικότητα, ενέργεια, επιφυλακτική ή μη σταση απεναντι σε ξένους κλπ κλπ μπορούμε να επιλέξουμε με σωστα και αντικειμενικα κριτηρια εαν ο σκύλος είναι κατάλληλος για μας.

Καταληγοντας και για να μη σε κουρασω αλλο θα πρεπει εστω και αν ειναι δυσκολο και το καταλαβαινω, να αποδεχτεις το εξης συμπερασμα, όχι επειδη το λέω εγω αλλα επειδη είναι νομοτελειακό.

Εαν θέλουμε να αυξησουμε στο μεγιστο δυνατο βαθμό την πιθανότητα ο σκύλος που θα παρουμε να
α) μην εμφανισει κληρονομικες παθησεις
β)να εχει προβλέψιμο χαρακτηρα με βαση το πρότυπο
γ)να εχει τη μορφολογία που ορίζεται και παλι στο προτυπο της φυλης
τότε η αγορά απο ελεγμένο εκτροφέα είναι μονόδρομος και η έξτρα χρέωση δικαιολογημένη.

Last edited:

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ναι, το γνωριζω, ο λόγος που απεφυγα επιστημονικη ορολογία είναι για να γίνουν πιο "εύπεπτες" οι πληροφορίες.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Φιλε thanasis76,
σε ξαναρωτησα παρα πισω τι ΑΚΡΙΒΩΣ cane corso θελεις ?
Την ερωτηση αυτη μπορει να την απαντησει ΜΟΝΟ καποιος που εχει φαει ωρες ψαχνοντας την φυλη που τον ενδιαφερει.
Δεν με εχεις πεισει, οτι το εχεις ψαξει σε βαθος.
Με εχεις πεισει ομως οτι θελεις ενα σκυλι τυπου cane corso, εμφανισιακα.

Παμε λοιπον στο παρακατω:
1) Εφ'οσων θες ενα cane corso μαυρο κ θυλικο κ αυτες ειναι οι μοναδικες απαιτησεις, εστω οτι βρισκεσαι απεναντι σε δυο γεννες, απο διαφορετικους γεννητορες που εχουνε μαυρα θυλικα κουταβια στην ιδια τιμη (εφ οσων κ αυτο παιζει στο παιχνιδι!)
Πως θα διαλεγες απο ποια γεννα θα παρεις κουταβι???

2) Βλεπεις ενα σκυλι που ο ιδιοκτητης του το λεει "cane corso" που σου φαινεται κι εσενα κ καποιου πολυ ποιο εμπειρου, εμφανισιακα πολυ κοντα στο προτυπο του cane corso.
Μπορεις να ξερεις οτι αυτο θα ειναι cane corso με ολο το πακετο (υγεια-χαρακτηρας-μορφολογια) η υπαρχει πιθανοτητα να βγαλει χαρακτηρα αλλης φυλης πχ labrador?
Πως μπορεις να ξερεις οτι οι γονεις αυτου του σκυλου δεν ηταν cane corso X labrador?

Αν μου δωσεις πειστικες απαντησεις στα παραπανω, να το συζητησουμε οσο θες, πολιτισμενα παντα.....
Αν οχι ομως, τοτε θα σου πω οτι αν σκοπευεις να πληρωσεις το κουταβι απο ενα ημιαιμακι (=χωρις pedigree) του οποιου ο κατοχος ισχυριζεται οτι ειναι cane corso, μπορεις να πας σε μια φιλοζωικη να παρεις τσαμπα (αφου το θες σε οικονομικους ορους) ενα σκυλι που θα μοιαζει εξ'ισου με cane corso να το βαφτισεις οπως θες...... θα εχεις τις ιδιες εξασφαλισεις κ στην μια περιπτωση κ στην αλλη οτι τελικα εχεις cane corso!!!!
Η διαφορα ειναι οτι με την πρωτη πιαστηκες εντελως κοτσος, ενω με την δευτερη εκανες το ηθικα σωστο κ (επειδη το θες κ οικονομικα) δεν σου κοστισε.......

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το γονότυπο όμως δεν είναι τα εσωτερικά όργανα
Φυσικα. Εκανα το διαχωρισμό σε εξωτερικο (ορατο) και εσωτερικο (αορατο) τμήμα , δεν ταυτισα το γονοτυπο με κάτι απο αυτα. Αν αρχίζαμε να μιλάμε για γενετική σύσταση και φαινοτυπικά χαρακτηριστικά θα αρχίσουν ομαδικά χασμουρητά :) αλλα σ ευχαριστω που το ανέφερες, άθελα σου μου θύμησες το πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο, ωραια χρόνια..

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας... τωρα που ηρεμησαν τα πραγματα ειναι πολυ καλλητερα... καταλαβαινω τι θελετε να πειτε και εχετε δικιο οτι για να μπορω να εχω τον σκυλο ακριβως που θελω πρεπει να παρω κατι που να ειναι 100% KΑΝΕ ΚΟΡΣΟ .

Φιλε - φιλη east49 εχω απαντησει νομιζω πολυ πιο πισω οτι μελετησα καποιες ρατσες σκυλων συμφωνα με τα κτητηρια που θελουμε για τον Νεο μελος της οικογενεια μας. κοντα σε αυτα τα κρητηρια ηταν μερικες φιλες σκυλων. τα ειδαμε ολα τα μελετησαμε και αυτο που μας κερδισε ηταν ειναι το ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ. οταν ρωτας τι ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ θελω τι εννοεις??

1) για να παρω ενα κουταβι οπως το λες θα πρεπει να παω στα εκτροφεια να δω σε τι συνθηκες εγιναν οι γεννες και μεγαλωσαν τα ζωντανα. να κατσω καποια-καποιες ωρες, να δω λιγο τους γονεις πως συμπεριφερονται και να μου δειξει ο εκτροφεας λιγο τους γονεις σαν χαρακτηρες. μετα θα κοιτουσα και τα κουταβια πως συμπεριφερονται...
απο εκει και περα οποιοι γονεις μου εκαναν πιο καλη εντυπωση σε θεμα χαρακτηρα και μορφολογια και βλεποντας οτι εχει καλα κουταβια απο εκεινη την γεννα θα διαλεγα. εννοειτε οτι εχουμε κοιταξει χαρτια, και ιστορικο....

δεν ειπα οτι θα παρω ενα κουταβι επιδη θελω μαυρο και θυληκο... αυτα ερχονται τελευταια...

2) δεν μπορεις να το ξερεις αν δεν υπαρχουν χαρτια.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Αν ενας ιδιωτης ισχυριστει οτι εχει pedigree και τα δουμε... πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι κανονικα... στις μερες μας ο καθενας οτι χαρτι χρειαζεται το βρισκει με ενα φακελακι...
ευχαριστω!!!

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Θανάση καλημέρα. Ευτυχώς που εμεινες και δεν την κοπάνισες οπως οι περισσοτεροι
που μπένουν για μερικές ερωτήσεις. Όσο περισσότερο μείνεις και διαβάσεις και αλλα
πολύ ενδιαφέροντα θέματα τόσο κερδισμένος θα βγείς οχι μόνο για την αγορά αλλα
και την μετέπειτα συμβίωση με το ζωντανό αλλα και για να εμπλουτισεις τις γνώσεις σου
απλά εγκυκλοπαιδικά.
Τωρα για τα μούφα pedigree θα σου πούνε οι άλλοι καλήτερα αλλα απο την μικρή
εμπειρία μου νομίζω οτι στα κόρσο δεν υπάρχει τέτοιο θεμα.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Αν ενας ιδιωτης ισχυριστει οτι εχει pedigree και τα δουμε... πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι κανονικα... στις μερες μας ο καθενας οτι χαρτι χρειαζεται το βρισκει με ενα φακελακι...
ευχαριστω!!!
Οταν γινει η γεννα , απλα παιρνεις τον κοε να επιβεβαιωσεις αμα εχει δηλωθει η γεννα και τα κουταβια , βεβαια ο εκτροφεας ειτε ιδιωτης ειτε επαγγελματιας εχει 30 μερες απο την γεννηση των μικρων να τα δηλωσει .

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ωραια το ξεκιναμε!
Για να μπορεις λοιπον να ξερεις οτι ειναι 100% cane corso, θα πρεπει οι γονεις του κουταβιου που θα παρεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να εχουνε pedigree αλλιως ΠΟΤΕ δεν θα ξερεις οτι ειναι καθαροαιμα cane corso!
Αυτο ειναι κατι που σου λεω απ την αρχη κ πρεπει να ξεκινησουμε μονο απο αυτη τη βαση!

Καποιος λοιπον που εχει δυο σωστα καθαροαιμα σκυλια, κ αγαπαει την φυλη (δεν παει δλδ μονο για την αρπαχτη κ την κονομα) δεν θα εκανε ΠΟΤΕ μια γεννα της οποιας τα κουταβια δεν θα εχουνε pedigree!
Προχωραμε λοιπον με αυτα τα δυο ΔΕΔΟΜΕΝΑ, οτι οι γονεις κ το κουταβι, εχουνε pedigree!

Παμε στο 1) Οκ, το εχω καταλαβει οτι θελεις cane corso. Μεσα σε μια φυλη ομως υπαρχουνε διαφορες γραμμες. Αναλογα με το τι κριτηρια εχεις σαν προτεραιοτητα, μ'αυτα θα επιλεξεις.
Αν δλδ θελεις σκυλο αποκλειστικα για φυλαξη προστασια, θα παρεις απο τις αναλογες γραμμες, ωστε να εχεις την μεγιστη δυνατη αποδοση σε αυτο τον τομεα.
Αν θελεις σκυλο πρωτιστως να ειναι ηπιος ωστε να μπορουν τα παιδια σου να ασχολουνται μαζι του, και σου αρεσει μορφολογικα ενα σκυλι ακριβως στο προτυπο, θα παρεις απο γραμμες που ειναι ποιο χαλαρες σε θεματα εργασιας κ που αυτος που τα εκτρεφει δινει βαση κυριως στο φαινοτυπο του σκυλου.
Καταλαβαινεις τωρα γιατι σε ρωτησα τι ακριβως θελεις?
Δεν αρκει να μελετησεις ολες τις φυλες κ να καταληξεις σε μια, πρεπει να μελετησεις μετα αυτη τη μια φυλη κ να διαλεξεις ποια γραμμη θελεις να εχει ο σκυλος σου! (κατι που δεν εχεις κανει, θα σου προτεινα να το κανεις!)
Το πως ομως θα μπορεσεις να διαλεξεις, εχει να κανει παλι με την υπαρξη pedigree οπου απο κει θα μπορεσεις να μελετησεις την γραμμη του σκυλου σου!!!

Το 2) το απαντησες μονος σου.

Οποτε οπως καταλαβαινεις ολα γυρνανε γυρω γυρω απο την υπαρξη του γεννεολογικου δεντρου, γιατι αυτο ειναι η βαση του να ξερεις τι σκυλο βλεπεις εκεινη τη στιγμη περα απο αυτο που πιανει το ματι σου!!!
Οτι δεις εσυ με μια ματια που θα ριξεις στα σκυλια, εχει να κανει με ενα μεγαλο (μεγιστο ισως) ποσοστο επικτητης εκπαιδευσης που εκανε ο ιδιοκτητης του σκυλου πανω του! Ομως το τι ειναι πραγματικα αυτος ο σκυλος η τι θα μπορουσε να ειναι, εξαρταται απο τα "αιματα του".

Με καταλαβαινεις τωρα???

Παμε στο διαταυτα, θεωροντας οτι εχουνε pedigree οι γονεις κ τα κουταβια, οτι μελετησες ποια γραμμη θελεις, κ ξερεις ακριβως τι ζητας!
Το επομενο βημα ειναι να ζητησεις οτιδηποτε θα μπορουσε να πιστοποιησει την "ποιοτητα" κ την "αξια" των γεννητορων. Γιατι δλδ αυτα τα σκυλια ζευγαρωσαν κ αν ειχαν τις προυποθεσεις να το κανουνε.
Ξεκινοντας απο ιατρικα στην φυλη μας το Α κ το Ω ειναι η εξεταση δυσπλασιας.
Μετα τις συμμετοχες στις εκθεσεις η εξετασεις εργασιας (αν υπαρχουνε) κλπ κλπ κλπ.

Θα σου πω κι ενα τελευταιο: Αν αυτα τα δυο σκυλια, που εστω ειναι ιατρικα ικανα-καθαρα να δωσουνε απογονους, εχουνε καλες κρισεις σε εκθεσεις κ εχουνε τον "χαρακτηρα" που ζητας ειναι απο γραμμες που ταιριαζουνε κ αυτο που θα παρεις ειναι παραγωγο μελετης κ οχι απλης διασταυρωσης δυο pedigre-νιων σκυλων, εμενα προσωπικα ποσως με ενδιαφερει αν ειναι στα χερια ενος ιδιωτη η ενος επαγγελματια εκτροφεα. Για να μπορεσεις ομως να κρινεις θα πρεπει εσυ να εισαι ποιο διαβασμενος απο αυτον που εχει κανει την γεννα! (απιθανο, οπως το βλεπω, με την καλη εννοια)
Αν παλι βρεις δυο σκυλια ιατρικα ικανα με pedigree κ διαλεξεις να παρεις κουταβι, θα ειναι σιγουρο οτι θα εχεις ενα cane corso κ οχι ενα ημιαιμακι.

Τελος θα σου πω οτι αν καταφερεις σε γεννα απλων ιδιωτων στην φυλη μας να βρεις σκυλι ισαξιας ποιοτητας με τα καλα εκτροφεια, να μου το στειλεις με πμ γιατι εγω κατι χρονια τωρα δεν εχω καταφερει να βρω καμια!!

Διαβασε τα καλα τα παραπανω, κ οσο θες το συζηταμε περαιτερω......
Να σαι καλα!

Edit:
Aν οντως καταληξεις να διαβασεις τοσο πολυ κ μελετησεις την φυλη που σε ενδιαφερει, βλεποντας τα pedigree των γονεων κ παιρνοντας τα για περεταιρω μελετη, θα μπορεις να ΞΕΡΕΙΣ αν ειναι πλαστα η οχι κ θα μπορεις να ξεχωρισεις που ειναι η "φαβα" κ που ο "λακκος"..........

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Δεν αρκει να μελετησεις ολες τις φυλες κ να καταληξεις σε μια, πρεπει να μελετησεις μετα αυτη τη μια φυλη κ να διαλεξεις ποια γραμμη θελεις να εχει ο σκυλος σου! (κατι που δεν εχεις κανει, θα σου προτεινα να το κανεις!)

Το πως ομως θα μπορεσεις να διαλεξεις, εχει να κανει παλι με την υπαρξη pedigree οπου απο κει θα μπορεσεις να μελετησεις την γραμμη του σκυλου σου!!!

Το επομενο βημα ειναι να ζητησεις οτιδηποτε θα μπορουσε να πιστοποιησει την "ποιοτητα" κ την "αξια" των γεννητορων. Γιατι δλδ αυτα τα σκυλια ζευγαρωσαν κ αν ειχαν τις προυποθεσεις να το κανουνε.
Ξεκινοντας απο ιατρικα στην φυλη μας το Α κ το Ω ειναι η εξεταση δυσπλασιας.
Μετα τις συμμετοχες στις εκθεσεις η εξετασεις εργασιας (αν υπαρχουνε) κλπ κλπ κλπ.

Τελος θα σου πω οτι αν καταφερεις σε γεννα απλων ιδιωτων στην φυλη μας να βρεις σκυλι ισαξιας ποιοτητας με τα καλα εκτροφεια, να μου το στειλεις με πμ γιατι εγω κατι χρονια τωρα δεν εχω καταφερει να βρω καμια!!

Διαβασε τα καλα τα παραπανω, κ οσο θες το συζηταμε περαιτερω......
Να σαι καλα!

Edit:
Aν οντως καταληξεις να διαβασεις τοσο πολυ κ μελετησεις την φυλη που σε ενδιαφερει, βλεποντας τα pedigree των γονεων κ παιρνοντας τα για περεταιρω μελετη, θα μπορεις να ΞΕΡΕΙΣ αν ειναι πλαστα η οχι κ θα μπορεις να ξεχωρισεις που ειναι η "φαβα" κ που ο "λακκος"..........

να απαντησω ενα ενα....
στο πρωτο που εχω κρατησει απο τα λεγομενα σου να σου πω οτι ξερω τι θελω. θελω τα οικογενιακα χαρακτηριστηκα ενος ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ αφηνοντας τελευταιο το θεμα της φυλαξης, που δεν με ενδιαφερει και πολυ.

στο δευτερο δεν ξερω πως μπορει να γινει αυτο μεσα απο ενα pedigree... πως μπορουμε να δουμε αν ο σκυλος κανει πιο πολυ για φυλακας η πιο πολυ για παιδια..??

στο τριτο που γραφεις, με ενδιαφερει να δω αν οι γεννητορες ειναι καλα ιατρικα πιο πολυ παρα αν εχουν αξια απο συμμετοχες στις εκθεσεις η εξετασεις εργασιας...

αν βρω καποιο ιδιωτη με σκυλια με pedigree σιγουρα ισως να μην εχουν την αξια που εχουν απο ενα εκτρωφειο, αλλα σιγουρα θα ξερουμε οτι ειναι ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ και οτι δεν θα εχουν προβληματα υγειας. σωστα?? οχι οτι εχω βρει κατι , απλα ειμαι στο ψαξιμο...

στο τελευταιο δεν ξερω με ποιον τροπο μπορω να κανω μελετη πανω στα pedigree των γονεων...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εχε υπ'οψιν σου οτι ενα cane corso οσο ηπιο κι αν ειναι, δεν παυει να εχει καποια ενστικτα που το ακολουθουν οποτε ακομα κ δεν προερχεται απο αναλογες γραμμες δεν σημαινει οτι σε καποιο βαθμο δεν θα σου βγαλει φυλαξη, να εισαι προετοιμασμενος γι αυτο!

Μεσα απο το pedigree κ την γενικοτερη νοοτροπια εκτροφης αυτου που εκανε την γεννα, θα δεις ποια γραμμη επιλεγει να κρατησει, ποια χαρακτηριστικα θελει να ενισχυσει, απο τι background ας πουμε προερχεται ο σκυλος!

Το pedigree κ η συμμετοχη στις εκθεσεις δεν εχουνε αμεση σχεση.
Μπορει να διαλεξεις επι τουτου σκυλο που να προερχεται απο συγκεκριμενη γραμμη για συγκεκριμενο λογο, κ να σε ενδιαφερει καθε αλλο παρα η συμμετοχη του σε εκθεση!

Το οτι θα βρεις σκυλι με pedigree δεν σημαινει εξ ορισμου οτι δεν θα εχει προβληματα υγειας.
Σαφως αν προερχεται απο γνωστες γραμμες μπορεις να διαπιστωσεις πχ αν οι μακρινοι προγονοι παρουσιασαν ποτε καποιο σοβαρο προβλημα, η ποσο χρονων πεθαναν κ απο τι αλλα το ιδιο το σκυλι που χρησιμοποιειται στην αναπαραγωγη, θα πρεπει να εχει τις αναλογες εξετασεις να στο πιστοποιησει!

Οταν φτασεις σε αυτο το σημειο, δεν ειναι δυσκολο..... μεσω του εκτροφικου ονοματος μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες για ενα σκυλο!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
νομιζω οτι οσο παμε τον μπερδευουμε περισσότερο τον ανθρωπο.. επικινδυνο αυτο (οι περισσοτεροι εγκαταλειπουν τον..μαραθωνιο)

στο πρωτο που εχω κρατησει απο τα λεγομενα σου να σου πω οτι ξερω τι θελω. θελω τα οικογενιακα χαρακτηριστηκα ενος ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ αφηνοντας τελευταιο το θεμα της φυλαξης, που δεν με ενδιαφερει και πολυ.

πολυ ξεκαθαρος στα θελω σου, πολυ σημαντικο αυτο

στο δευτερο δεν ξερω πως μπορει να γινει αυτο μεσα απο ενα pedigree... πως μπορουμε να δουμε αν ο σκυλος κανει πιο πολυ για φυλακας η πιο πολυ για παιδια..??

δε μπορουμε να δουμε. ο τροπος να παρεις το πιο ηρεμο σκυλι ειναι με συνεννόηση με τον εκτροφεα που θα επιλεξεις. Κάθε εκτροφεας, κάνοντας το πλανο του βαζει προτεραιοτητες. Πχ μπορει το πιο σημαντικο για εναν να ειναι ο χαρακτηρας, αλλος να δινει μεγαλυτερη σημασία στη μορφολογία (η υγεια ειναι δεδομενη προυποθεση θελω να πιστευω.. ). Εξυπακουεται οτι το "ηρεμο" ειναι σχετικο , δεν περιμενεις να ειναι αμνός το κόρσο..

στο τριτο που γραφεις, με ενδιαφερει να δω αν οι γεννητορες ειναι καλα ιατρικα πιο πολυ παρα αν εχουν αξια απο συμμετοχες στις εκθεσεις η εξετασεις εργασιας...

πολυ καλα κανεις

αν βρω καποιο ιδιωτη με σκυλια με pedigree σιγουρα ισως να μην εχουν την αξια που εχουν απο ενα εκτρωφειο, αλλα σιγουρα θα ξερουμε οτι ειναι ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ και οτι δεν θα εχουν προβληματα υγειας. σωστα?? οχι οτι εχω βρει κατι , απλα ειμαι στο ψαξιμο...

\σιγουρο δεν ειναι τιποτα στη ζωη, ειναι το πιο πιθανο αλλα με εκτροφικο εχεις κατα κανονα πιο ησυχο το κεφαλι σου..

στο τελευταιο δεν ξερω με ποιον τροπο μπορω να κανω μελετη πανω στα pedigree των γονεων...

και αυτο τεχνη ειναι, δεν ειναι απλο, θέλει χρονο και γνωση για να προσεξεις τις λεπτομερειες, που συχνα κανουν τη διαφορα..

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
νομιζω οτι οσο παμε τον μπερδευουμε περισσότερο τον ανθρωπο.. επικινδυνο αυτο (οι περισσοτεροι εγκαταλειπουν τον..μαραθωνιο)
αν και καταλαβαινω τα λεγομενα του east49 και πως οσο πιο βαθυα το ψαξουμε τοσο πιο κοντα στα θελω μας θα φτασουμε αλλα θα συμφωνησω μαζι σου.... δεν ειναι τοσο οτι μπερδευομαι αλλα νομιζω πως δεν θα εχω την δυνατοτητα να κανω τοσο εκτενης ελεγχο σε ολα αυτα.
ξερω τα χαρακτηριστηκα του ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ και ξερω τι σκυλο ετοιμαζομαι να παρω οσο εχει να κανει τα χαρατηριστηκα της φυλης τους.
απο εκει και περα αν η γονεις και τα χαρτια τους ειναι καλα, πιστευω οτι κοιτοντας τα κουταβια θα αλληλοδιαλεχτουμε...
οταν ερθει η ωρα αυτη και ολα τα κουταβια ειναι καλα και σωστα... ισως ερθει εκεινο σε εμενα... :):)
οσο για τα χαρακτηριστηκα του δεν τα φοβαμε... με σωστη εκπαιδευση εγω σε εκεινο κι εκεινο σε εμενα θα βρουμε την χρυση τομη στην συμβιωση...
εδω την ειχα βρει με το ροτβαιλερ δεν θα την βρω με ενα ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ...*lingua*

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
αν και καταλαβαινω τα λεγομενα του east49 και πως οσο πιο βαθυα το ψαξουμε τοσο πιο κοντα στα θελω μας θα φτασουμε αλλα θα συμφωνησω μαζι σου.... δεν ειναι τοσο οτι μπερδευομαι αλλα νομιζω πως δεν θα εχω την δυνατοτητα να κανω τοσο εκτενης ελεγχο σε ολα αυτα.
ξερω τα χαρακτηριστηκα του ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ και ξερω τι σκυλο ετοιμαζομαι να παρω οσο εχει να κανει τα χαρατηριστηκα της φυλης τους.
απο εκει και περα αν η γονεις και τα χαρτια τους ειναι καλα, πιστευω οτι κοιτοντας τα κουταβια θα αλληλοδιαλεχτουμε...
οταν ερθει η ωρα αυτη και ολα τα κουταβια ειναι καλα και σωστα... ισως ερθει εκεινο σε εμενα... :):)
οσο για τα χαρακτηριστηκα του δεν τα φοβαμε... με σωστη εκπαιδευση εγω σε εκεινο κι εκεινο σε εμενα θα βρουμε την χρυση τομη στην συμβιωση...
εδω την ειχα βρει με το ροτβαιλερ δεν θα την βρω με ενα ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ...*lingua*
δε μπορουμε να δουμε. ο τροπος να παρεις το πιο ηρεμο σκυλι ειναι με συνεννόηση με τον εκτροφεα που θα επιλεξεις. Κάθε εκτροφεας, κάνοντας το πλανο του βαζει προτεραιοτητες. Πχ μπορει το πιο σημαντικο για εναν να ειναι ο χαρακτηρας, αλλος να δινει μεγαλυτερη σημασία στη μορφολογία (η υγεια ειναι δεδομενη προυποθεση θελω να πιστευω.. ). Εξυπακουεται οτι το "ηρεμο" ειναι σχετικο , δεν περιμενεις να ειναι αμνός το κόρσο..
Εαν μεσα στην φυλη μας διαλεξεις να παρεις ενα σκυλι που η εκτροφη του δινει βαση στον εντονο χαρακτηρα κ στο δαγκωμα το ποιο ηπιο της καθε γεννας να παρεις, "αρνι" δεν θα σου βγει, ουτε θα δεχεται πολλα πολλα οσο κι αν το εκπαιδευσεις.......

Αν διαλεξεις ενα σκυλι που η εκτροφη του βασιζεται αποκλειστικα στην μορφολογια του κ το "ηπιο" του χαρακτηρα του, τοτε παιρνοντας το ηπιο της γεννας, πιθανοτατα θα σου βγει "ο αμνος των corso" χωρις αυτο να σημαινει οτι θα ειναι "αμνος" γενικα.

Γενικα δλδ το ηπιοτερο της πρωτης γραμμης θα ειναι κατα πολυ ποιο "δυσκολο" απο το "δυσκολοτερο" κουταβι της δευτερης.

Γι αυτο δεν αρκει απλα να βρεις μια γεννα, αλλα μια γεννα της γραμμης που σε ενδιαφερει.

Δεν ειναι δυσκολο, με λιγη επαφη (εστω τηλεφωνικα) με τα εκτροφεια, μπορεις να δεις που αποσκοπει η εκτροφη του καθε ενος.......