καλώς ήρθα....

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Εαν μεσα στην φυλη μας διαλεξεις να παρεις ενα σκυλι που η εκτροφη του δινει βαση στον εντονο χαρακτηρα κ στο δαγκωμα το ποιο ηπιο της καθε γεννας να παρεις, "αρνι" δεν θα σου βγει, ουτε θα δεχεται πολλα πολλα οσο κι αν το εκπαιδευσεις.......

Αν διαλεξεις ενα σκυλι που η εκτροφη του βασιζεται αποκλειστικα στην μορφολογια του κ το "ηπιο" του χαρακτηρα του, τοτε παιρνοντας το ηπιο της γεννας, πιθανοτατα θα σου βγει "ο αμνος των corso" χωρις αυτο να σημαινει οτι θα ειναι "αμνος" γενικα.

Γενικα δλδ το ηπιοτερο της πρωτης γραμμης θα ειναι κατα πολυ ποιο "δυσκολο" απο το "δυσκολοτερο" κουταβι της δευτερης.

Γι αυτο δεν αρκει απλα να βρεις μια γεννα, αλλα μια γεννα της γραμμης που σε ενδιαφερει.

Δεν ειναι δυσκολο, με λιγη επαφη (εστω τηλεφωνικα) με τα εκτροφεια, μπορεις να δεις που αποσκοπει η εκτροφη του καθε ενος.......

ναι αυτο ειναι λογικο... εννοειτε πως δεν θα παρω ενα κουταβι απο γονεις που εχουν μεγαλωσει και εκπεδευτει να ειναι φυλακες... και γενικα με πιο εντονο χαρακτηρα...
η επιλογη πρεπει να γινει απο πιο ηρεμους γονεις μαθημενους να ζουν ηρεμα συνεχιζοντας φυσικα να εχουν τα χαρακτηρηστικα της φυλης...
αυτο ειναι κατι που πιο ευκολα μπορει να στο πει ο καθε εκτροφεας και ισως βλεποντας και το περιβαλλον που μεγαλωνουν και πως μεγαλωνουν...

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
παιδια θελω να με βοηθησετε σε 2 πραγματα.
το ενα ειναι αν στο εξωτερικο ισχυουν τα ιδια με την Ελλαδα.
δηλαδη μπορουν να δηλωνουν τα κουταβια οποτε θελουν στον ΚΟΕ η πρεπει μεσα στον πρωτο μηνα οπως ξερω οτι ισχυει σε εμας??
το δευτερο ειναι πως βρηκα μια γεννα απο ιδιωτη και συζηταω γενικα για να δω τι παιζει...
τα σκυλια εχουν pedigree η γεννα θα δηλωθει κανονικα στον ΚΟΕ.
ο ιδιωτης που εχει το θυληκο ( ειναι 2 χρονων ) επιδη δεν ηθελε να την στηρωσει εψαχνε πολυ καιρο να την ζευγαρωσει με ενα σωστο σκυλο και αφου τελικα βρηκε την ζευγαρωσε.
τα σκυλια μεγαλωνουν στο σπιτι οιογενειακα , ειναι πολυ ηρεμα και πολυ φιλικα με ολα τα μελη της οικογενειας. οποτε ειναι προς τα στοιχεια που θελω κι εγω.
αν ανεβω και τα δω ολα αυτα απο κοντα τι αλλο θα πρεπει να προσεξω??
ειτε στα σκυλια ειτε στα κουταβια, ειτε στα pedigree τους...??
δεν λεω οτι θα παρω απο τον ιδιωτη, αλλα οταν ανεβω Αθηνα να δω καποια εκτρωφεια που συζηταω θα δω και του ιδιωτη....

ευχαριστω!!!!

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
καλησπερα!! με λενε Θαναση και ειμαι απο την Συρο.
μετα απο πολλα χρονια που ειχα χασει τον σκυλο μου αποφασισαμε με την γυναικα μου να παρουμε ενα μελος ( σκυλο ) της οικογενιας μας.
με την ευκαιρια αυτη ηρθα κι εκανα και την εγραφη μου για να μπορω να διαβαζω, να συζηταμε και να ανταλλασουμε γνωμεις και αποψης.... :D:D
Καλώς ήρθες Θανάση απ το λατρεμένο νησί!!Να σου ζήσει το σκυλάκι σου ,έρχομαι στην Σύρο απ το 2010 και είναι η μεγάλη μου αγάπη θεωρώ τον εαυτό μου Συριανή.Να σου ζήσει η οικογένεια !

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Καλώς ήρθες Θανάση απ το λατρεμένο νησί!!Να σου ζήσει το σκυλάκι σου ,έρχομαι στην Σύρο απ το 2010 και είναι η μεγάλη μου αγάπη θεωρώ τον εαυτό μου Συριανή.Να σου ζήσει η οικογένεια !
αν και δεν το εχουμε παρει το σκυλακι ακομη σε ευχαριστω!!!! στο ψαξιμο ειμαστε... χαιρομαι που σου αρεσει το νησι μας, και ειναι ομορφο που εχεις τοσο ομορφα αισθηματα... ευχομαι να ερχεσε και να περνας παντα τοσο ομορφα.... και που ξερεις μπορει και να εχουμε γνωριστει... χαχαχα

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
αν και δεν το εχουμε παρει το σκυλακι ακομη σε ευχαριστω!!!! στο ψαξιμο ειμαστε... χαιρομαι που σου αρεσει το νησι μας, και ειναι ομορφο που εχεις τοσο ομορφα αισθηματα... ευχομαι να ερχεσε και να περνας παντα τοσο ομορφα.... και που ξερεις μπορει και να εχουμε γνωριστει... χαχαχα
χαχαχα λες?να το πάρετε το σκυλάκι κι εγώ σκεφτόμουν τι ωραία που θα περάσει το σκυλάκι μου αν το φέρω στην Σύρο όταν ξαναέρθω

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
αν ανεβω και τα δω ολα αυτα απο κοντα τι αλλο θα πρεπει να προσεξω??
ειτε στα σκυλια ειτε στα κουταβια, ειτε στα pedigree τους...??

ευχαριστω!!!!
Στα pedigree τους θα πρεπει να ξερεις για να ψαξεις, να ασχοληθεις ......
Αν τα σκυλια ειναι ελληνικης εκτροφης, ειναι σχετικα ευκολο να μαθεις, αν σε ενδιαφερει, πραγματα για τους προγονους.
Στο εγραψα κ ποιο πισω, ΠΡΕΠΕΙ να δεις ιατρικες εξετασεις +εξετασεις δυσπλασιας.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Στα pedigree τους θα πρεπει να ξερεις για να ψαξεις, να ασχοληθεις ......
Αν τα σκυλια ειναι ελληνικης εκτροφης, ειναι σχετικα ευκολο να μαθεις, αν σε ενδιαφερει, πραγματα για τους προγονους.
Στο εγραψα κ ποιο πισω, ΠΡΕΠΕΙ να δεις ιατρικες εξετασεις +εξετασεις δυσπλασιας.
Ελληνικης εκτροφης εννοεεις να ειναι οι γονεις ???
οι ιατρικες εξετασεις φαινονται στα pedigree τους??
ευχαριστω για την βοηθεια...
και κατι ακομη...
αρσενικο με θυληκο τι διαφορες εχουν στον χαρακτηρα ??? λιγο πιο τσαμπουκα που ειναι τα αρσενικα.... ε???
τα θυληκα ειναι λιγο πιο περιεργα οταν εχουν περιοδο??

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ελληνικης εκτροφης εννοεεις να ειναι οι γονεις ???
οι ιατρικες εξετασεις φαινονται στα pedigree τους??
ευχαριστω για την βοηθεια...
και κατι ακομη...
αρσενικο με θυληκο τι διαφορες εχουν στον χαρακτηρα ??? λιγο πιο τσαμπουκα που ειναι τα αρσενικα.... ε???
τα θυληκα ειναι λιγο πιο περιεργα οταν εχουν περιοδο??
Ναι οι γονεις.
Μπορει.
Να σαι καλα
Αρκετες ισως, αλλα εξαρταται απο τον καθε σκυλο ξεχωριστα.
Κατα γενικο κανονα (υποτειθεται) οτι τα θυλικα ειναι ποιο ηπια.
Ο ιδιος κανονας, λεει οτι η "κακια σκυλα" δεν συγκρινεται με κανενα σκυλο.
Περιμενα να ειναι πολυ ποιο περιεργα εκεινες τις μερες.......

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Ναι οι γονεις.
Μπορει.
Να σαι καλα
Αρκετες ισως, αλλα εξαρταται απο τον καθε σκυλο ξεχωριστα.
Κατα γενικο κανονα (υποτειθεται) οτι τα θυλικα ειναι ποιο ηπια.
Ο ιδιος κανονας, λεει οτι η "κακια σκυλα" δεν συγκρινεται με κανενα σκυλο.
Περιμενα να ειναι πολυ ποιο περιεργα εκεινες τις μερες.......

ευχαριστω!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ποιά γνώμη θέλεις να ακούσεις;

Επειδή τελικά έκανες, αυτό που σε παρακινούσαν σελίιιιιιδες πριν και εσύ έσκιζες τα ρούχα σου, ότι δεν γίνεται να κάνεις, τώρα θα το ξαναπιάσουμε απ'την αρχή το θέμα;

Και μάλιστα εις 2πλούν;

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Ποιά γνώμη θέλεις να ακούσεις;

Επειδή τελικά έκανες, αυτό που σε παρακινούσαν σελίιιιιιδες πριν και εσύ έσκιζες τα ρούχα σου, ότι δεν γίνεται να κάνεις, τώρα θα το ξαναπιάσουμε απ'την αρχή το θέμα;

Και μάλιστα εις 2πλούν;
απαξιω να σου απαντησω... οπως βλεπω περνεις μερος συνηθως στα καλοσορισματα για να διωχνεις κοσμο... κριμα... πρεπει να το δεις λιγο διαφορετικα... εισαι απο τα ατομα που δεν εχω λογο να κανω συζητησεις...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Thanasi με μια επίσκεψη είδες τη διαφορά που έχει κάποιος με γνώσεις με κάποιον που απλά ζευγαρώνει σκυλιά (ακόμα και πεντιγκράτα). Λογικό είναι να σε εντυπωσίασε τόσο ο χαρακτήρας των σκυλιών όλος και οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται όλα τα σκυλιά εκεί. Και σε εκτροφέα μαλτέζ να πήγαινες θα εντυποσιαζόσουν απο τα σκυλιά και τις συνθήκες, φτάνει ο άνθρωπος να είναι γνώστης και ΣΩ-ΣΤΟΣ (ηθικός).
Ακριβώς λοιπόν επειδή κάθε φυλή έχει τα προταιρήματά της και τα ωραία της, γι'αυτό Περλεπές να κάνεις εσύ την έρευνά σου και να δεις τι σου ταιριάζει. Μην κολάς στην όψη των σκυλιών, όντως το λαμπ θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός σκυλος για εσάς. Αλλά ότι και να πούμε οι απέξω εσυ κι η γυναίκα σου πρέπει να αποφασίσετε τι σας ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ (πρόσεξε: ταιριάζει, όχι σας αρέσει). Το να ρωτάς εμας ποια φυλή είναι καλύτερη... Χμμμ δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη... Αν πήγαινε έτσι κάποια θα είχε εκλείψει. Είναι απλά παρεμφερείς αλλά διαφορετικές

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Thanasi με μια επίσκεψη είδες τη διαφορά που έχει κάποιος με γνώσεις με κάποιον που απλά ζευγαρώνει σκυλιά (ακόμα και πεντιγκράτα). Λογικό είναι να σε εντυπωσίασε τόσο ο χαρακτήρας των σκυλιών όλος και οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται όλα τα σκυλιά εκεί. Και σε εκτροφέα μαλτέζ να πήγαινες θα εντυποσιαζόσουν απο τα σκυλιά και τις συνθήκες, φτάνει ο άνθρωπος να είναι γνώστης και ΣΩ-ΣΤΟΣ (ηθικός).
ενας πολυ μεγαλος λογος που πηγα στην φυλη μου ηταν για να μου ξεκαθαρισει τι παιζει με τα εκτροφεια ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ στην Ελλαδα και να συζητησουμε. δεν πηγα για να δω τα σκυλια της...
το οτι πηγα να δω τι παιζει με τα εκτροφεια εγινε επιδη καταλαβα πως κατι δεν παει καλα με ολα τα εκτροφεια... και τελικα μου το επιβεβαιωσε... δυστυχος!!!!!
με την επισκεψη μου φυσικα ειδα ολα τα αλλα που ανεφερα στο αλλο θεμα και γι αυτο το σκεφτομαι, και με εχει κερδισει και η φιλη μου και τα σκυλια παρα πολυ!!!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ωραία! Μεγάλο πλεονέκτημα (για εσένα) που η κοπέλα είναι φίλη σου γιατί και σε ξέρει και μπορείτε να μιλήσετε με εντελώς ανοικτά χαρτιά για το τι σου ταιριάζει και τι όχι, ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές σας αλλά και της φυλής του σκύλου. Συζητήστε, συζητήστε, συζητήστε, μόνο σε καλό μπορεί να βγάλει ειλικρινής συζήτηση (και από τις δυο πλευρές η ειλικρίνεια όμως) μεταξύ ενός νεόκοπου στα κυνολογικά κι ενός ήδη μπασμένου και γνώστη.
Με το καλό να αποκτήσετε το ιδανικό για εσάς σκυλί!

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Ωραία! Μεγάλο πλεονέκτημα (για εσένα) που η κοπέλα είναι φίλη σου γιατί και σε ξέρει και μπορείτε να μιλήσετε με εντελώς ανοικτά χαρτιά για το τι σου ταιριάζει και τι όχι, ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές σας αλλά και της φυλής του σκύλου. Συζητήστε, συζητήστε, συζητήστε, μόνο σε καλό μπορεί να βγάλει ειλικρινής συζήτηση (και από τις δυο πλευρές η ειλικρίνεια όμως) μεταξύ ενός νεόκοπου στα κυνολογικά κι ενός ήδη μπασμένου και γνώστη.
Με το καλό να αποκτήσετε το ιδανικό για εσάς σκυλί!
εχεις δικιο και αυτο εκανα και θα κανω...
σε ευχαριστω!!!!