κουτσενει γ.π 13 μηνων.

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Καλησπερα ειμαι κατοχος γερμ. ποιμ. 13 μηνων.εδω και περιπου μια εβδομαδα ο σκυλακοσ μου κουτσενει στο πισω δεξι ποδι...τη δευτερη μερα πηγαμε στο γιατρο με εντονο το προβλημα σχεδον δε πατουσε το ποδι.τον εξετασε στο ποδι με τα χερια του τον πιεζε αλλα δεν εδειξε να ποναει απο τις ενεργειες του γιατρου.μετα τη ψηλαφηση ο γιατρος μου ειπε οτι νιωθει οτι το ενα ισχιο ειναι λιγο πρησμενο.του εκανε αντιφλεγμονωδες ενεση και μετα απο 2 μερες κανονισαμε για ακτινογραφια ισχιων.Ο σκυλακος απο τη επομενη μερα περπατουσε πολυ καλυτερα,κουτσενε αλλα παρα πολυ λιγο.Συνεχειζοντας να κουτσενει(εστω και λιγο)κανουμε την ακτινιγραφια στην οποια συμφωνα με το γιατρο τα ισχια του ειναι πολυ καλα και δε τιθεται θεμα δισπλασιας.Ο γιατρος 8εωρει οτι πανω στο παιχνιδι εκανε καποια αποτομη κινηση και την ακουσε για τα καλα κατι σαν θλαση δηλαδη...μου συνεστησε να μη τον βγαλω βολτα και να μη τον κουρασω για να αναρωσει,και ετσι κανω.Εκτοτε περασαν αλλες 2 μερες και ακομα κουτσενει λιγο.....
Επειδη ο κτηνιατρος δεν ειναι ορθοπαιδικος ανησυχω μηπως κατι δε παει καλα...
επισυναπτω την ακτινογραφια για μια δευτερη γνωμη..._DX_20151204_132019_1.jpg

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Όχι. Κάναμε 2 ενέσεις και τπτ άλλο
του ξεκινησα συμπληρωμα χονδρ.γλουκοζ. μετα απο προτροπη φιλου

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Ρωτήστε τον γιατρό σας. Όχι τίποτα με κορτιζόνη, ένα απλό αντφλεγμονωδες, τύπου μετακαμ πχ.
Θα βοηθήσει.
Πάντως συμβαίνουν αυτά, μην ανησυχείτε. Μου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές.
Θυμάστε να έκανε κάποια γερή ταρζανια που να το δικαιολογεί;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οι ακτινογραφίες είναι χάλια!
Στραβά τοποθετημένος το σκύλος, στραβή και η λήψη!

Ο σκύλος είναι στην περίοδο που αναπτύσσεται και έτσι είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτοί οι πόνοι!
Αν αποκλειστεί ο τραυματισμός πιθανόν να είναι τα αναπτυξιακά άλγη! Το παθαίνουμε και εμείς οι άνθρωποι σε νεαρή ηλικία όταν ψηλώνουμε απότομα και πονάνε γόνατα και αγκώνες!

Απέφυγε χάπια που περιέχουν κορτιζόνη και περιορίσου σε αντιφλεγμονώδη και μόνο χάπια, όπως πχ. το Onsior, που μπορεί να το παίρνει για περισσότερο διάστημα από τα υπόλοιπα αντιφλεγμονώδη.

Θέλει ξεκούραση! Θα πάρει πολλές μέρες η ανάρρωση...

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Τον πείρα πριν 10 μέρες μετά από 27 μέρες μακριά μου σε εκπαίδευση. Μάλλον δεν ασκούνται στη διάρκεια που ήταν μακριά μου.με το που τον πήρα τον έπαιξα με μπαλάκια και αυτός από τη χαρά του έκανε σαν τρελός και λέω μήπως ήρθε αγυμναστος και τη πατήσαμε. ..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κόψε το μπαλάκι ΜΑΧΑΙΡΙ!

Μόλις γίνει καλά ο σκύλος και πατάει καλά στα πόδια του ξεκίνα αντοχή και χτίσιμο μυών!
Διάβασα εδώ, εδώ κάποιες συμβουλές!

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Το κατάλαβα ότι η x-ray είναι χάλια. ..αλλά έστω και έτσι βγενει κάποιο συμπέρασμα για δυσπλασια;

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Κόψε το μπαλάκι ΜΑΧΑΙΡΙ!

Μόλις γίνει καλά ο σκύλος και πατάει καλά στα πόδια του ξεκίνα αντοχή και χτίσιμο μυών!
Διάβασα εδώ, εδώ κάποιες συμβουλές!
ναι εννοειται μαχαιρι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι παραπάνω από μία ακτινογραφία, πόσο μάλλον με λανθασμένες μοίρες!

Όπως και να 'χει οι συμβουλές αφορούν υγιή σκύλο. Εσύ ακόμα είσαι σε στάδιο ανάρρωσης και ουσιαστικά πηγαίνεις "βλέποντας και κάνοντας"!
Μόλις τον δεις ότι το πατάει καλά μην βιαστείς να κάνεις το ο,τιδήποτε, θέλει αρκετό χρόνο!

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Η ακτίνα για απλή ακτίνα ειναι καλη. Για εξέταση δυσπλασίας
ΔΕΝ ειναι καλη. Οι ακτίνες για εξετασεις δυσπλασίας γίνονται
διαφορετικά με νάρκωση και με ειδικό νάρθηκα.
Και για να εχεις ολοκληρωμένη εικόνα αυτές πρεπει να γίνουν
μετα απο τους 18-20 μήνες που θα εχει ολοκληρωθεί ο σκελετός
του σκυλου. Επίσης σωστές ακτίνες δυσπλασίας μπορούν να
βγαλουν έμπειροι στα ορθοπεδικά κτηνίατροι.

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Μετά από συνεννόηση με το γιατρό από σήμερα και για 7 μέρες θα του δίνω Onsior 40mg και βλέποντας και κάνοντας. .
Είναι τσίτα μες την ενέργεια αλλά δεν τον παίζω ούτε βόλτα .
Κουτσενει λίγο όταν περπατάει αργά.
Όταν τρέχει δεν κουτσενει....

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Ο νινακος απο χτες παταει καλυτερα,μαλιστα σημερα δε κουτσενει καθολου.
εχει τρελαθει για βολτα αλλα ακομα δεν θα τον παω φοβαμαι ...
εχει φορτωσει ενεργεια ο καημενος.σκεφτομαι απο αυριο μικρες βολτιτσες πενταλεπτες παντα με λουρι και σταδιακα μεγαλυτερες τι λετε?

• Like
Reactions: Yorkaddict

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τέλεια!
Ε νομίζω 1 βδομάδα μετά μπορείς να τον βγάλεις έτσι για κατούρημα και ξανα πίσω! Ο γιατρός τι συνέστησε?

Επέλεξε ήρεμη τοποθεσία. Εν ανάγκη φόρτωσε τον στο αμάξι και τραβηξτε κάπου ερημικά!
Αυτός τώρα έχει συσσωρευμένη ενέργεια και αν δει τίποτα μπορεί να boostάρει πάνω στην ανεμελιά του!

feakas

Member
7 Δεκεμβρίου 2015
10
1
52
Αυτο θα κανω st3lio καπου ερημικα θα τον παω,ουτε στο κηπο του σπιτιου μου δεν τον εχω μονο του πηδαει στο τοιχο να πιασει μυγες....Ευχαριστω για τις συμβουλες σου φιλε μου!