κρυωλογιμα σε κουταβι 2 μηνων

marria

Member
15 Απριλίου 2016
5
0
40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΟΥ ΚΡΥΩΛΟΓΙΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ, Ο ΓΙΑΤΡΟς ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΜΟΧΙΛ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ 1,5μλ (ΕΙΝΑΙ 7 ΚΙΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ) ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΕΤΟς PRIMPERAN ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ, Ο ΕΜΕΤΟς ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΜΙΚΡΟς ΒΓΑΖΕΙ ΥΓΡΑ Η ΤΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΣΥΡΙΓΓΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΡΩΕΙ ΟΥΤΕ ΠΙΝΕΙ.
ΤΟ ΠΡΙΜΠΕΡΑΝ ΠΩς ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς?ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΓΙΑΤΡΟς ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΛΛΑ....:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το κουτάβι σου μπορεί να έχει τύφο και να το χάσεις. Πρώτη προτεραιότητα να γίνει εξέταση να αποκλεισθεί και μετά βλέπεις .

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Να τον πάρεις πάλι τηλέφωνο να σου πει....
Το έχει εξετάσει το μωρό από κοντά έτσι??Όταν λες κρυολόγημα, εννοείς ότι έχει και πυρετό, βήχα και έκκρισεις από τη μύτη?

Επίσης, μην γράφεις με κεφαλαία...είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ...

• Like
Reactions: Orilis

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Μη πανικοβάλλεσαι, πάρε τηλ. τον ιατρό και ρώτα τον ξανά, δεν είναι ντροπή.
Αν συνεχίζει όμως εμετούς και διάρροια ίσως χρειαστεί να μπει σε ορό για να μην αφυδατωθεί.

marria

Member
15 Απριλίου 2016
5
0
40
ΤΙ ΜΟΥ ΛΕς ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙς....ΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ, ΑΝΟΙΞΕ Ο ΚΑΙΡΟς ΚΑΙ ΠΛΗΝΑΜΕ ΑΥΛΕς, ΒΕΡΑΝΤΕς ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΤΣΟΥΡΙΖΑΝ.....ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΦΟς?

marria

Member
15 Απριλίου 2016
5
0
40
Να τον πάρεις πάλι τηλέφωνο να σου πει....
Το έχει εξετάσει το μωρό από κοντά έτσι??Όταν λες κρυολόγημα, εννοείς ότι έχει και πυρετό, βήχα και έκκρισεις από τη μύτη?

Επίσης, μην γράφεις με κεφαλαία...είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ...

συγνωμη για τα κεφαιλαια, οκ! ναι το εχει δει το σκυλακι εννοειτε

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Ο τυφος είναι μια σοβαρή ασθένεια που προσβάλει τα κουτάβια λόγω έλλειψης αντισωμάτων... τα πιο μεγάλα σκυλιά κάνουν εμβόλιο και προστατεύονται...

Τα μωρά που πάσχουν πρέπει να πάρουν θεραπεία άμεσα για να έχουν θετικά αποτέλεσματικά αλλιώς δυστυχώς κινδυνεύουν θανάσιμα...

Συνήθως πάσχουν από αυτή μωρά που βρέθηκαν αδέσποτα ή μωρά αγορασμένα από PetShop.( Το δικό σου σε ποια κατηγορία από τις δύο ανήκει??)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Είναι λοιμώδης γαστρεντερίτιδα, κύριο χαρακτηριστικό είναι δύσοσμοι εμετοί και κόπρανα, χρειάζεται άμεσα νοσηλεία και είναι άκρως μεταδοτικό. Ο γιατρός σίγουρα θα το εξετάσει για τύφο αν έχει υπονοιες και αν όντως το είδε.

marria

Member
15 Απριλίου 2016
5
0
40
ευχαριστω πολυ ολους! Τον βρηκα εντελη τον γιατρο μας και μου ειπε και ενα αλλο ενδεχομαινο, εχουμε πολλα κουνουπια εδω εμεις και για να τον προστατεψω απο αυτα μεχρι να μπορει να βαλει λουρακι η αμπουλα του βαζουμε αντικουνουπικο παιδικο απο το φαρμακειο οπως και τα παιδια μου, λοιπον μου ειπε μπορει να τον πειραξε και αυτο. θα ερθει σε λιγες ωρες να τον δει και απο κοντα ξανα.Ελπιζω να πανε ολα καλα βρε παιδια ευχαριστω και παλι, δυο μωρα μεγαλωνω τοσο δεν εχω αγχοθει....Ευχαριστω

marria

Member
15 Απριλίου 2016
5
0
40
Είναι λοιμώδης γαστρεντερίτιδα, κύριο χαρακτηριστικό είναι δύσοσμοι εμετοί και κόπρανα, χρειάζεται άμεσα νοσηλεία και είναι άκρως μεταδοτικό. Ο γιατρός σίγουρα θα το εξετάσει για τύφο αν έχει υπονοιες και αν όντως το είδε.

ο εμετος και τα κοπρανα δεν μοιριζουν, οχι , καθολου ειναι το πρωτο πραγμα που ειδα..!αλλοστε εχω και παιδακια και τον παρακολουθω σε ηλιθιο βαθμο και απο εχθες που αδιαθετησε η αληθεια ειναι οτι τον εχω σε αναρωτηριο (ας το πω ετσι) απομονομενο απο τα παιδια γιατι φοβαμαι ματαδιδομενες ασθεμειες και το σκυλακι τωρα θα κανει το δευτερο εμβολιο με το καλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Αγαπητή @marria, δύο πράγματα:

1ον. Μην αυτοσχεδιάζεις με διάφορα σκευάσματα που δίνεις/βάζεις στο κουτάβι σου, ακόμη κι αν είναι παιδικά και από φαρμακείο. Εχουν φτιαχτεί για ανθρώπους και ναι, ενδεχομένως να το βλάψουν και μάλιστα σοβαρά. Μόνο με συμβουλή κτηνιάτρου, ότι θα του δίνεις, σε όλη του την ζωή.

2ον. Μόνο τα παιδιά σου μπορούν να μεταδώσουν κάτι [ίσως και σοβαρό], στο ανεμβολίαστο κουτάβι σου. Οχι το αντίθετο. Δεν κινδυνεύουν τα παιδιά σου από αυτό, σε καμμία των περιπτώσεων. Να το απομονώνεις ίσως όπως λες, αλλά για το δικό του καλό. Οχι των παιδιών :)

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
ευχαριστω πολυ ολους! Τον βρηκα εντελη τον γιατρο μας και μου ειπε και ενα αλλο ενδεχομαινο, εχουμε πολλα κουνουπια εδω εμεις και για να τον προστατεψω απο αυτα μεχρι να μπορει να βαλει λουρακι η αμπουλα του βαζουμε αντικουνουπικο παιδικο απο το φαρμακειο οπως και τα παιδια μου, λοιπον μου ειπε μπορει να τον πειραξε και αυτο. θα ερθει σε λιγες ωρες να τον δει και απο κοντα ξανα.Ελπιζω να πανε ολα καλα βρε παιδια ευχαριστω και παλι, δυο μωρα μεγαλωνω τοσο δεν εχω αγχοθει....Ευχαριστω
Ευχομαι ολα να πάνε καλα και να ειναι κρυολόγημα.το κουτάβι απαγορεύεται να ειναι έξω απο το σπίτι πριν ολοκληρώσει τα εμβόλια του.μονο στην αγκαλιά σου μπορει να βγει έξω.
Διάβασε κάποια πραγματα εδώ στο φόρουμ πριν κανείς οτιδήποτε.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
ο γιατρος σου ειπε οτι εχει κρυολογήσει?

Κρυολογουν τα σκυλια?
Δεν ξερω ειλικρινά...:LOL::LOL:το λέω επειδή το αναφέρει η ίδια και επειδή ειναι προτιμότερο απο τον τύφο.....

• Like
Reactions: aliki_s

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Παντος ειναι σοβαρό για να το περνάει τοσο αψήφιστα..
Θα είχα παει σφαίρα στον κτηνίατρο...τη τηλέφωνα μου λες.....

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Οπως μου φαίνεται πολυ τραβηγμένο για τοσο μικρό κουτάβι πλυναμε βεράντες αυλή κλπ...
Ισως να κάνω λάθος.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Θα μας ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του μωρού σου!