κυναθλητισμος εν ελλαδι(2013).


Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
superman είμαι σίγουρη ότι το ευχαριστιέσαι όπως το ευχαριστιόμουνα εγώ από την πρώτη μέρα.
Συνέχισα πιο πολύ γιατί το ευχαριστιώμουν εγώ. Το πόσο ωραιά περνούσα από την πρώτη εκπαίδευση ώς και την τελευταία δεν το συζητάμε, Στην αρχή δεν γνώριζα ουτε εγώ τι σκύλο έχω στα χέρια μου και όμως το ευχαριστιόμουν. Ο C FOUKIS έγραψε
... Από την μικρή πείρα που έχω μέχρι σήμερα στον κυναθλητισμό, αυτό που αρχικά καταλήγω είναι ότι ο κυναθλητισμός (οποιοδήποτε άθλημα) έχει ένα σοβαρό θέμα αντίθεσης με την κουλτούρα μας και γι' αυτό το λόγο αναπτύσσεται τόσο αργά. Δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν άνθρωπο ότι θα ξεκινήσει με ένα σκύλο να προπονείται και μετά από 2-3 χρόνια ίσως συμμετάσχει στην πρώτη του εξέταση, δηλαδή τότε ίσως να αποκομίσει ένα τίτλο (BH ή οτιδήποτε άλλο), που θα μπορεί να επιδείξει "στους φίλους" του και να δεχθεί το χειροκρότημα των θεατών. Συγκρίνετε την παραπάνω διαδρομή με το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο πιο "συμβατικό" άθλημα. Στους έξι μήνες το πολύ, συμμετέχεις στον πρώτο σου αγώνα και μετά σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο έχεις πάλι αγώνα. Για την ψυχοσύνθεση του Έλληνα αυτή η σύγκριση είναι δυσβάσταχτη. Ακόμα και στα παιδιά που προπονούμαστε μαζί και βιώνουν τις δυσκολίες του δικού μας κυναθλήματος, τους φαίνεται δύσπεπτο το γεγονός ότι παρά το ότι πλήρωσαν 700-800 € για να πάρουν ένα κουτάβι με περγαμηνές, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση συμμετοχής σε εξέταση, πόσο μάλλον εγγύηση αγωνιστικής σταδιοδρομίας. Πολύς κόσμος ξεκίνησε να ασχοληθεί με ένα κυνάθλημα και σταμάτησε στην πορεία. Ο λόγος είναι ότι δύσκολα αποδέχεσαι πως με τόση κούραση και ταλαιπωρία (κρύα, ζέστες κλπ), ο σκύλος στις τελευταίες τρείς προπονήσεις (επί παραδείγματι) χάνει το δάγκωμα γιατί ενδεχομένως να μην έχει το ψυχικό σθένος που απαιτείται. Κάπως έτσι "καίγονται" άνθρωποι που ήθελαν να ασχοληθούν.
...
Σε αυτά πήγαινε ότι μπορεί κάποιοι να μην το ευχαριστιούνται
Παρόλο που είναι γνωστό ότι όταν ασχολείσαι με τον σκύλο σου, και μάλιστα επικοδομητικά, δεν υπαρχει περίπτωση να μην νιώθεις τέλεια
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
βασικα ειναι κατι που θελει θυσιες.
αλλα οπως ανεφερες και συ για τους ανεπισημους ειναι κατι που το κανεις και το ευχαριστιεσαι ασχετα απο το αποτελεσμα,τωρα αν παρεις ενα τιτλο μετα απο 2-3 χρονια σιγουρα ειναι καλο αλλα και αν δεν?σο γατ?
τωρα για ενα τιτλο θες ενα μετριο σκυλο και πολυ δουλεια.για παραπανω θες εργαλειο και πολυ εμπειρια.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Προσωπικά όταν ακούω τη λέξη κυναθλητισμός μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα κάποιου που πράγματι περνάει καλά με το σκύλο του και αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο, να γουστάρεις αυτό που κάνεις μαζί με το σκύλος σου και να περνάτε μαζί ωραία.
Το ίδιο μπορεί να γίνει όμως και με το να του πετάς το μπαλάκι στο πάρκο. Μια χαρά θα περάσει κι αυτός κι εσύ.
Εκεί που εγώ διαφοροποιώ λίγο τον κυναθλητισμό είναι ότι όταν αποφασίσεις να κάνεις ένα κυνάθλημα ενώ το περνάμε καλά είναι αυτονόητο θα πρέπει να υπάρχει και κάτι παραπάνω. Η αφοσίωση σε αυτό που κάνεις, η ύπαρξη τεχνικής, η επεδίωξη περισσότετων και καλύτερων αποτελεσμάτων στη δουλειά που κάνεις με το σκύλο, να το υποστηρίζεις όχι μόνο σαν να πηγαίνεις στην παιδική χαρά αλλά με το να το βλέπεις πιο σοβαρά και μεθοδικά. Και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να γίνει εμμονή η επιτυχία και η διάκριση με κάθε κόστος (συνήθως του σκύλου).
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
και επειδη πλεον εχουν αλλαξει οι εξετασεις και μπορεις να δινεις κοματια απο το ιπο με αλλη ονομασια.ειναι πολυ πιο ευκολο για περισοτερους να μπουν στους στοιβους.ειναι πολυ καλη ευκαιρια
 


Mouhou

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2012
124
1
Καλύβια
Γεια χαρα σε ολους.....Χαθηκα για λιγο καιρο λογω προβληματων με το ιντερνετ και φορτου εργασιας, αλλά με το θεμα που ανοιξατε βρηκα την ευκαιρια να επανελθω.
Για αυτους που δεν με ξερουν θα πω μονο οτι εχω ασχοληθει με τρια κυνοαθληματα τα τελευταια 13 χρονια. Ξεκινησα με το ΙΠΟ, και αργοτερα Ατζιλιτυ και Μοντιορινγκ.
Η εμπειρια μου λοιπον με το χωρο του κυνοαθλητισμου με οδηγησε στο εξης συμπερασμα.....οτι πολύ απλα μας λειπει η βασικη κυνολογικη παιδεια, και εαν δεν καταφερουμε να φτιαξουμε αυτο δεν θα παει ποτε μπροστα ο κυνοαθλητισμος. Ειναι σαν να προσπαθω να φερω αγωνες ραλυ αυτοκινητου, σε μια χωρα που ολοι εχουν αυτοκινητο, αλλα κανενας δεν ξερει ουτε να οδηγει, ουτε να βαζει μπρος το αυτοκινητό του. Απλα το εχουν ολοι παρκαρισμενο στην αυλη τους. Ξερω είναι λιγο σκληρό αυτό που λέω αλλα δυστυχώς έτσι ειναι τα πραγματα.
Ας δικαιολογισω λοιπον αυτο που λεω...........Ας φερω λοιπον σαν παραδειγμα το Ατζιλιτυ.......ξεκινόντας με αυτο το αθλημα είχε αρχισει και ερχοτανε πολυς κοσμος με διαφορετικα σκυλια, να δει τι ειναι αυτο το άθλημα.....ειχα λοιπον 20 ιδιοκτητες ανεκπαιδευτων σκυλων στον ιδιο χωρο που του ενος ο σκυλος ηθελε να φαι τον διπλανο του, ο αλλος ηθελε να φαει το αφεντικό του , ο τριτος κατουρουσε μανιωδως καθε λουλουδακι στον χωρο, ο τεταρτος ηταν χωρις λουρι ....ο πεμπτος ουρλιαζε ολη την ωρα.....τα αφεντικα δεν προσεχανε τον χωρο.....βασικα δεν μπορουσαν να ελεγξουν τους σκυλους τους.......Φαντασου τώρα εμενα να προσπαθω να τους δείξω Ατζιλιτυ......τι να τους πρωτο δείξω.....πως να κρατανε το λουρί?.....να τους μαθω την βασικη υπακοη?.....να μάθω τον σκύλο να μην είναι επιθετικος.....Ολα αυτα σε αλλες χώρες θεωρούνται αυτονοητα.......Οι γνώσεις ενός μέσου εκπαιδευτή στην Ελλαδα ειναι οι γνώσεις ενος μεσου ιδιοκτητη σκυλου στο εξωτερικο......Ολοι οι ιδιοκτητες σκύλων στην Γερμανια, την Γαλλια, το Βελγιο, την Ολλανδια και αλλες χωρες ξέρουν να κανουν μια βασική υπακοή σε ενα φυσιολογικο σκυλάκι, και οσοι δεν ξερουν είναι υποχρεωμενοι απο τον νομο να μαθουν πριν βγαλουν τον σκυλο τους βολτα στο δρομο.
Για μενα λοιπον ολοι αυτοι οι εκπαιδευτές που ασχολούνται με κυνοαθληματα είναι ΗΡΩΕΣ, που μαθαίνουν τους σκύλους και τα αφεντικα ολα αυτα συγχρόνως.
Ετσι λοιπόν η γνώμη μου είναι οτι για να παει μπροστα ο κυνοαθλητισμος θα πρέπει πρώτα να θεσπιστεί ένας νόμος που να υποχρεώνει το κάθε ιδιοκτήτη σκύλου να κανει μια βασική υπακοη......Με αυτόν τον τροπο θα γλυτώναμε από χιλιάδες προβλήματα.....από το να παρατανε τα σκυλακια τους αδεσποτα....από επιθετικά σκυλιά, από όλους τους κακοβουλους που ρίχνουν φόλες (δεν θα ενοχλούσαν τα σκυλακια).....και πολλα άλλα. Ετσι λοιπον θα μπορούσαμε επιτέλους να ασχοληθούμε και με τα κυναθλήματα, περνωντας καλά με τα σκυλάκια μας, και χωρις να χρειαζετε να κανουμε υπερανθρωπες προσπάθειες.
 


Mouhou

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2012
124
1
Καλύβια
AAAAAAA...και κατι ακόμα.....οταν λέω να κάνουν βασική υπακοή εννοώ σε επίπεδο BH....οχι βάλτε έναν πνίχτη και τραβολογάτε το.
 




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ σε όλα......

κακά τα ψέματα, το επίπεδο της κυνοφιλικής συνείδησης και το μέγεθος της υπευθυνότητας των ιδιοκτητών απέναντι στον σκύλο τους, δεν αντικατοπτρίζεται σε βάθος χρόνου μόνο στον αριθμό συμμετοχών σε κυναθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιου επιπέδου (που σε σχέση με την Ελλάδα είναι μακράν περισσότερες...) αλλά πάνω απ΄όλα φαίνεται στον αριθμό ενεργών συμμετοχών των απλών κυνοφίλων/ιδιωτών σε προπονητικά κλάμπ.

Ακόμα βουίζουν τα αυτιά μου απο το άκουσμα του αριθμού....70 σκύλοι !! που προπονούνται σε ένα απο τα κλάμπ της Πράγας.....:eek:
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
AAAAAAA...και κατι ακόμα.....οταν λέω να κάνουν βασική υπακοή εννοώ σε επίπεδο BH....οχι βάλτε έναν πνίχτη και τραβολογάτε το.
(Ασχετο με το κυναθλητισμο)
και οτι ειδα χτες ενα τυπο σε μια διασταυρωση με ενα Γ.Π.
Κοκκινο το φαναρι, τραβαγε τραβαγε τον πνιχτη για να κατσει ο σκυλος, ο σκυλος δεν καθοταν .
Αναβε πρασινο το φαναρι περναγε... ξανατραβαγε και ξανατραβαγε τον πνιχτη να κατσε ο σκυλος, ο σκυλος δεν καθοταν , αναψε και το 2ο φαναρι πρασινο περασε παλι απανεντι..
Τρελανε το σκυλι στο τραβηγμα να κατσει , ο σκυλος δεν καθισε ποτε..κι ολο περνουσαν φαναρια...

βασικα θα πρεπει και να θεσπιστει ενας νομος ολοι οι πελατες των εκπαιδευτων να περνανε bh αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Βρε σουπερμαν, ποιοι πελατες να περνανε BH , εδω οι περισσοτεροι εκπαιδευτες που κυκλοφορουν δεν ξερουν τι ειναι το Bh... ας ξεκινησουν να περνανε αυτοι τα σκυλια τους και θα δουμε μετα αν θα περασουν και οι πελατες τους..
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δε νομίζω οτι υπάρχει άνθρωπος που δε γνωρίζει τι είναι το bh.Είναι το μέτρο όξυνσης η αλκαλικότητας ενός διαλύματος φυσικά!!!

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
 






Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Αν υπήρχε η υποχρέωση να περάσει ο σκύλος μου ΒΗ (εξέταση σκύλου συνοιδείας) αλλιώς θα θανατωνόταν τότε σίγουρα θα ήμασταν στην δεύτερη κατηγορία,
Και όποιος πει ότι υπερβάλω τότε βγάζει άχρησους και τους 8 εκπαιδευτές που την εκπαίδευσαν για λίγο ή πολύ. Μπορεί τα κυνηγόσκυλα να είναι τέλεια σαν χαρακτήρες αλλά πόσα βλέπετε με το λουρί κάθε μέρα. Και αυτά που είναι φρόνιμα στο λουρί συνήθως είναι μέτρια κυνηγόσκυλα φυσικά όχι πάντα έχω δει και πρωταθλητες να είναι αρνάκια.
Μπορεί όμως άνετα όταν γεράσει και δεν είναι πια σε αναπαραγωγική ηλικία (για να μην μεταφερθεί και κανένα κουσούρι στα κουτάβια της) να ασχοληθεί με το κυνάθλημα της ιχνηλασίας.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν υπαρχει σκυλος που να μη μπορει να κανει βασικη υπακοη.το πως θα το κανει αλλαζει.
κ το σχολιο μου πηγαινε περισσοτερο για τους εκπαιδευτες οχι για τους σκυλους.και τι κουσουρι να μεταφερει στα κουταβια?
 


Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν υπαρχει σκυλος που να μη μπορει να κανει βασικη υπακοη.το πως θα το κανει αλλαζει.
κ το σχολιο μου πηγαινε περισσοτερο για τους εκπαιδευτες οχι για τους σκυλους.και τι κουσουρι να μεταφερει στα κουταβια?
Γενικά όσο σκυλιά της κάθε ομάδας διατηρούν τις εργασιακές τους γραμμές-προτιμήσεις τόσο αυτές θα μεταφέρονται και στα κουτάβια τους. Οταν πάψουν οι γονείς να εργάζονται τότε κάποια στιγμή τα κουτάβια, επόμενες γενιές δεν θα είναι ικανές να κάνουν την εργασία βάση της ομάδας τους.
Λέγετε μάλιστα ότι την ώρα που είναι εγυμονούσα η θυληκιά τότε είναι πολύ καλό να εργάζετε γιατί μεταφέρει ακόμα περισσότερο τις όποιες εργασιακές ικανότητες.
Για αυτό το λόγο, θεωρώ τον κυναθλητισμός υποχρεωτικό. Αρα, να δίνονται σε όλα τα σκυλιά, με όποιο τρόπο τους ταιριάζει, η ευκαιρία να εργαστούν.
Η δικιά μου σκύλα είναι αεροθήρας και πρέπει να κρατά το κεφάλι της ψηλά. Απαγορεύεται αυστηρα στους αγώνες η ιχνηλασία και να κρατά χαμηλά το κεφάλι.
Αυτό όμως δεν τα αποκλείει ότι είναι καλοί ιχνηλάτες αλλά δεν κάνει να τα κάνει μαζί γιατί αυτό κατεβάζει το κεφάλι στον σκύλο. Αυτό και η ιχνηλασία μπορεί να μεταφερθεί άνετα στα κουτάβια που είναι ανεπιθύμητο.
Αλλά έχω δεί πολλούς αγώνες ιχνηλασίας με ιρλανδικά Σέττερ που τα πάνε περίφημα. Οπότε όταν δεν θα μπορεί πια να τρέξει τόσο γρήγορα είναι μια ωραία εναλακτική απασχόληση.
 










Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981