κυριαρχικοτητα - προστατευτικοτητα - ανασφαλεια ;

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
γεια σας

ο Παρης ειναι τωρα περιπου 3 χρονων και κατι ( ; ) -δεν ξερω ακριβως γιατι τον βρηκα στον δρομο

να σας πω πρωτα την ιστορια του μπας και δειτε τιποτα που θα σας βοηθησει στο ζητημα που προεκυψε

τον βρηκα περίπου 2,5 - 3,5 μηνων στον δρομο

οταν τον πηρα εμενα στο ρετιρε μονος μου και η ταρατσα ήταν διαμορφωμενη σαν βεραντα με πολλες γλαστρες τελως παντων σαν κηπος

και θεωρησα ο αδαης οτι μπορουσα να τον αφηνω εκει και να ασχολουμαι μαζι του 1-2 ωρες την ημερα και μερικα σπαστα 10 λεπτα μεσα στην ημερα , περασε τυφο γιατι δεν του ειχα κανει εμβολια αφου δεν σκοπευα να τον κρατησω και θα φορτωνα τα εξοδα σε αυτον που θα εβρισκα να τον παρει ,
ολα αυτα τον πρωτο μηνα που τον ειχα , μεσα στον πρωτο μηνα πηγα μια φορα και τον χαιδεψα αποτομα ενω κοιμοταν και ο κακομοιρης τρομαξε τοσο πολυ που ουρλιαξε

μετα απο τον τυφο αποφασισα να τον κρατησω και απο κει και περα ειναι καθε μερα μεσα στο σπιτι σχεδον ολη την ημερα μαζι μου , στο δωματιο μου κοιμαται και τρωει

πηρα και καποια βιβλια εκπαιδευσης και εγινα καλυτερος ιδιοκτητης

βολτα καθημερινα πρωι βραδυ αλλα μονο μπροστα απο το σπιτι για μια ωρα καθε φορα (πηγαινα πανω κατω μαζι με τα σκυλια επι μια ωρα ](*,) ) αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μην κοινωνικοποιηθει πολυ σωστα με αλλα σκυλια αφου σπανιως συναντουσαμε αλλους σκυλους ( οχι σε θεμα επιθετικοτητας αλλα δεν μπορουσε να συστησει τον εαυτο του σωστα αφου η γλωσσα του σωματος του ηταν αστα να πανε )

οταν ηταν περιπου 6-7 μηνων και μπαινοντας στο σπιτι (εγω ) και προσπαθωντας να μην πατησω την Μαγια επεσα πανω του - ολα αυτα πολυ γρηγορα - και σε συνδυασμο με την τρομαρα που πηρε απο το περιστατικο με το τρομακτικο χαιδεμα που του ειχα κανει σταματησε να ερχεται στην πορτα οταν μπαιναμε σπιτι και απλα καθοταν και περιμενε σε αποσταση για να κανει χαρες

- αυτο το ξεπερασε μετα απο δουλεια 2+ χρονων περιπου απο εμενα φετος

οπως επισης και το προβλημα της γλωσσας του σωματος και αυτο φετος αφου βρηκα σε μια αλανα ( αφου εδω και 1,5 χρονο δεν τους παω βολτα μονο στην γειτονια )μια αγελη αδεσποτων θυληκων κουταβιων με την μητερα τους και πηγαινα εκει καθε μερα για να παιξει μαζι τους και μερα με την μερα ο Παρης εμαθε να δεινει τα σωστα σηματα με αποτελεσμα τωρα πια μα μην εχει προβληματα γνωριμιας με αλλους σκυλους

τωρα ειμαι στον στρατο και τα σκυλια τα φροντιζει η μητερα μου

ακολουθει το προγραμμα κανονικα δεν εχει αλλαξει τιποτα εκτος απο τον χρονο της βολτας που τις περισσοτερες φορες ειναι 20 λεπτα η καθε βολτα (πρωι-βραδυ) εκτος απο 2-3 φορες μεσα στην εβδομαδα που η βολτα ειναι 1- 1,5 ωρα
ψυχολογικα και ο Παρης και η Μαγια ειναι μια χαρα , το επιβεβαιωσε και η frenchie fan που πηγε προσφατα να κουρεψει την Μαγια οποτε για αυτο ειμαι σιγουρος

το καινουριο περιστατικο τωρα ειναι το εξης
εχθες η μητερα μου πηγε στο σπιτι που χτιζουμε επειδη ηταν ο ηλεκτρολογος και εβαζε τις πριζες και ενω ο παρης συνηθως οταν παει εκει με την μητερα μου τρεχει πανω κατω και ειναι συνηθως στον κηπο εχθες οπως μου ειπε η μητερα μου δεν ξεκολλησε απο διπλα της προφανως λογω του ηλεκτρολογου κατουρησε λιγο στον κηπο μονο

αυτο τωρα τι δειχνει ;
κυριαρχικοτητα , την θεωρει δικη του ;
απλα την φυλαγε ;
η απλα φοβοταν τον ηλεκτρολογο και το προσωπικο και ειχε κολλησει πανω στην μανα μου απο ανασφαλεια ;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα ενδεχόμενα που ανέφερες, παίζουν!Εξαρτάται από την στάση του σώματος που είχε όταν ήταν εκεί κι από το πως αντιδρούσε στις κινήσεις της μάνας σου, του ηλεκτρολόγου, όσων άλλων ήταν εκεί καθώς και των θορύβων!