λόξυγκας και γουλιές

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Παρατηρώ πως ο Φοίβος έχει συχνά πυκνά λόξυγκα και κάποιες φορές βγάζει γουλιές σε μορφή αφρού και κίτρινες, είναι φυσιολογικό ή πρέπει να ανησυχώ???

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
τηλεφωνο απο τον κτηνιατρο εχεις?χεχε!αν δεν το κανει συνεχεια ,κατι τον πειραζει.ισως τρωει γρηγορα.αλλα ρωτα τον γιατρο καλου κακου.μπορει να ειναι το οτιδηποτε.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
ο λοξυγκας δεν ειναι τπτ...για τον εμετο αν κανει συνεχεια πρεπει να παρεις τηλ τον κτηνιατρο γιατι μπορει να υπαρχει κατι απο πισω αλλα και να μην υπαρχει πρεπει να του δωσεις υλεκτρολυτες για να μην διαταραχθουν(αυτο τουλαχιστον κανουμε στους ανθρωπους...χαχα)...αν ετρωγε γρηγορα τοτε ο εμετος θα ειχε απεπτη τροφη...τωρα ειναι χολωδης

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Λόξυγκας και γουλιές

μήπως κάνει σαν να βήχει και μετά κάνει σαν να του έρχεται εμετός και με πολύ ανοιχτό το στόμα βλεπεις την κοιλιά του που συσπάται και τελικά βγάζει μικροποσότητα κιτρινοάσπρου αφρού?
Και μήπως έχει μασουλήσει χορταράκια σαν κατσικούλα πιό πρίν και ίσως και να βλέπεις κομματάκια απο τα χορταράκια μέσα στον αφρό?

Η δικιά μου το κάνει πολύ συχνά-έως και καθημερινά

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Λόξυγκας και γουλιές

μήπως κάνει σαν να βήχει και μετά κάνει σαν να του έρχεται εμετός και με πολύ ανοιχτό το στόμα βλεπεις την κοιλιά του που συσπάται και τελικά βγάζει μικροποσότητα κιτρινοάσπρου αφρού?
Και μήπως έχει μασουλήσει χορταράκια σαν κατσικούλα πιό πρίν και ίσως και να βλέπεις κομματάκια απο τα χορταράκια μέσα στον αφρό?

Η δικιά μου το κάνει πολύ συχνά-έως και καθημερινά
Κάπως έτσι αλλά δεν έχω βρει χορταράκια, μονο μια μικρή ποσότητα κιτρινόασπρου αφρού, καμιά φορά έχει τρίχες. Σε πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο.
Ευχαριστώ παιδιά και καλό Πάσχα να έχουμε:)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
μπορει να πνιγεται απο τις τριχες του τις ιδιες!αφου γλυφουν το πατωμα συνεχεια!!αλλα καλου κακου συμβουλεψου τον γιατρο.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
μπορει να πνιγεται απο τις τριχες του τις ιδιες!αφου γλυφουν το πατωμα συνεχεια!!αλλα καλου κακου συμβουλεψου τον γιατρο.
Αυτό θα κάνω μετά το πάσχα που έχουμε και εμβόλιο θα τον ρωτήσω:)

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
1ον.Μηπως εχεις μακρια μαλλια?
2ον.Εχεις μηπως και αλλο σκυλο στο σπιτι?
Είμαστε τρεις μακρυμαλλούσες στο σπίτι + ο Φοίβος που μαδάει, άλλος σκύλος στο σπίτι δεν υπάρχει.

Σήμερα όμως, έκανε δύο τέτοιους μικροεμετούς και δυστυχώς δεν τρώει. Διάρροια ευτυχώς δεν έχει κάνει, τα κόπρανά του ήταν φυσιολογικά τώρα το πρωί.
Παρατήρησα όμως πως συτό γίνεται όταν τρώει ξηρά τροφή.
Για περίπου μια εβδομάδα έδινα μαγειρευτό και δεν είχε κάνει γουλιές.
Το θέμα της διατροφής το συζήτησα με το γιατρό και εκείνος μου πρότεινε την ξηρά ως πιο ισορροπημένη διατροφή.
Έτσι προκειμένου να μη ρισκάρω άρχισα να ξαναδίνω ξηρά (orijen puppy).
Είναι τρεις μέρες τώρα που δίνω εξ ολοκλήρου ξηρά, αλλά δεν την τρώει με ενθουσιασμό.
Πολλές φορές την αφήνει και πάει και τρώει μετά από λίγο και όταν κρατάμε εμείς το μπωλ την τρώει όλη.
Σήμερα όμως δεν έφαγε ούτε από τα χέρια μας.
Ελπίζω να μην είναι τίποτα.
Υπάρχει περίπτωση να του πέφτει βαριά η τροφή???
Απο κέφια καλά φαίνεται πάντως, έχει πάρει ένα κουκλάκι του και μασουλάει τώρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.966
20.394
Ξεκίνα πριν τελειώσει αυτή που έχεις τώρα, για σταδιακή μετάβαση από την μία στην άλλη.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Ευχαριστώ παιδιά, ποια λέτε να ξεκινήσω μετα???
Απο κεί που την αγοράζω έχει acana, royal και ο γιατρός έχει arden grange ποια απ' όλες να πάρω???

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Και οι τρεις ειναι super premium τροφες.Οποια και αν παρεις ειναι σωστη.Το θεμα ειναι να δεις τι παει στον σκυλακο σου.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Τελικά τώρα το βράδυ μου έβγαλε την τροφή όπως την είχε φάει.
Πήρα τον κτηνίατρο τηλέφωνο και μου είπε πως προφανώς είναι κάποια δυσανεξία στη συγκεκριμένη τροφή και να του δώσω δυό μέρες κοτόπουλο και καμια δεκαριά μέρες μαγειρευτό και μετά θα το ξανασυζητήσουμε.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παλι πιστευω οτι δεν φταινε οι τροφες,αλλα το οτι ισως πανω στο παιχνιδη,η οταν γλειφη το πατωμα παιρνει τριχες απο τις 3 μακρυμαλουσες οι οποιες του δηληουργουν προβλημα,οι δικες του δεν τον πειραζουν αλλα οι δικες μας και ειδικα οι μακριες,μενουν στον λαιμο και προκαλουν εμετους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87