μπεμπα και καλαζαρ

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Για μενα απαραβατος κανονας:οσο το σκυλι εχει όρεξη ο,τι κ να λενε τα νούμερα ευθανασια δεν κανεις....
Μην το σκεφτεσαι καν αυτο τωρα απλα ετοιμαστειτε για μαχη!θα νικησετε!

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Για μενα απαραβατος κανονας:οσο το σκυλι εχει όρεξη ο,τι κ να λενε τα νούμερα ευθανασια δεν κανεις....
Δεν το σκεφτομαι καθολου για ευθανασια, δεν υπηρχε περιπτωση να της κανω, εκτος αν η κατασταση της ηταν μη αναστρεψιμη και υπεφερε.
Εννοειται θα το παλεψουμε και θα νικησει το κοριτσι μου γιατι ειναι δυνατο.
Οσο για ορεξη... Τρεχει, παιζει, γαυγιζει και θα φαει και εμας σε λιγο;)
Ελπιζω να συνεχισει και ετσι και να πανε ολα καλα!!!

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Πηρα πριν λιγο τον κτηνιατρο τελικα θα την παω αυριο γιατι δεν μπορω να περιμενω μεχρι την Δευτερα.
Μου ζητησε να του παω και λιγα ουρα της για να της κανει και αλλες εξετασεις και να της ξεκινησω την renal, αν και οι τιμες στα νεφρα δεν ειναι πολυ χαλια.
Εμενα ψηλες μου φαινονται, αλλα οκ σιγουρα θα ξερει καλυτερα ο γιατρος.
Θα ενημερωσω και αυριο για το τι θα μου πει και την θεραπεια που θα ακολουθησει.

• Like
Reactions: noni_papa

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Περιμένουμε ν ακουσουμε τα νέα σου, καλά έκανες κ πας αύριο.
Ναι δεν αντεχα να περιμενω μεχρι Δευτερα.
Θα σας ενημερωσω αυριο οταν γυρισω απο τον γιατρο!

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Πριν λιγο γυρισα απο τον γιατρο.
Τα καλα νεα ειναι οτι το σκυλακι δειχνει μια χαρα και το προλαβαμε σχετικα νωρις.
Τα κακα ειναι οτι εχουν πειραχτει τα νεφρα.
Ξεκιναμε θεραπεια με ζυλαπουρ και μιλτεφοραν για εναν μηνα. Μετα εξετασεις και αν δεν την ποιασει το μιλτεφοραν θα κανει ενεσεις.
Το ζυλαπουρ θα το συνεχισει μου ειπε για οσο χρειαστει ισως και εφορου ζωης. Το ξεκιναει απο σημερα αυτο.
Για το μιλτεφοραν θα περιμενουμε να βγουνε τα αποτελεσματα των ουρων γιατι ισως χρειαστει να αλλαξει η δοση.
Αυτα τα νεα απο εμας!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Καλή θεραπεία με καλά αποτελέσματα να ευχηθώ!
Να επισημάνω μόνο το εξής - που ισχύει τουλάχιστο στην περίπτωση των ενέσεων γκλουκαντίμ, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στο μιλτεφοράν οπότε ρώτα το το γιατρό σου:
Ο τίτλος δεν πέφτει μπαμ-μπαμ αμέσως μετά τη θεραπεία. Εμείς ξανακάναμε τεστ 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση των ενέσεων, νωρίτερα δεν είχε νόημα.

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Καλή θεραπεία με καλά αποτελέσματα να ευχηθώ!
Να επισημάνω μόνο το εξής - που ισχύει τουλάχιστο στην περίπτωση των ενέσεων γκλουκαντίμ, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στο μιλτεφοράν οπότε ρώτα το το γιατρό σου:
Ο τίτλος δεν πέφτει μπαμ-μπαμ αμέσως μετά τη θεραπεία. Εμείς ξανακάναμε τεστ 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση των ενέσεων, νωρίτερα δεν είχε νόημα.
Ευχαριστουμε:)
Θα το ρωτησω!
Παντως για το μιλτεφοραν μου ειπε πως στον μηνα πανω θα γινουν εξετασεις στα νεφρα να δουμε αν εχουν πεσει οι τιμες.
Αν δεν εχουν πεσει σημαινει πως δεν την ποιανει και θα περασουμε στις ενεσεις.
Οποτε οι εξετασεις στον μηνα πανω δεν αφορουν το καλαζαρ, αλλα βιοχημικες σε ουρια κρεατινινη.
Αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον, αλλα ετσι και αλλιως θα ειμαστε συνεχεια σε επαφη με τον γιατρο οποτε θα το διευκρινησω.

• Like
Reactions: vrmode

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Παιδια να σας κουρασω λιγο ακομα:(
Σημερα πριν λιγο πηρα το μιλτεφοραν.
Ειχα σκοπο να της το ξεκινησω πρωι, αλλα λεω να μην χασω αλλη ημερα.
Παιρνω τον γιατρο και δεν το σηκωνει.
Ξερετε αν υπαρχει προβλημα να της το δινω απογευμα?
Ο γιατρος δεν μου ειπε κατι για τις ωρες, απλα ειπα να ρωτησω καλου κακου.
Λεω να της το δωσω απογευμα και οχι τωρα γιατι ειναι για εναν μηνα και απογευμα παντα καποιος θα ειναι στο σπιτι να της το δινει, ενω μεσημερι μπορει καποιες φορες να λειπουμε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παντως για το μιλτεφοραν μου ειπε πως στον μηνα πανω θα γινουν εξετασεις στα νεφρα να δουμε αν εχουν πεσει οι τιμες.
Αν δεν εχουν πεσει σημαινει πως δεν την ποιανει και θα περασουμε στις ενεσεις.
Γινονται γκλουκαντιμ σε σκυλο με πειραγμενα νεφρα? Εισαι σιγουρη οτι σου ειπε αυτο?

Μπορεις να της δινεις και καθε απογευμα τη δοση. Δεν εχει σημασια.

Ευχομαι καλη αναρρωση στη σκυλιτσα σου και να πανε ολα καλα!

Last edited:
  • Like
Reactions: byroncity

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Γινονται γκλουκαντιμ σε σκυλο με πειραγμενα νεφρα? Εισαι σιγουρη οτι σου ειπε αυτο?

Μπορεις να της δινεις και καθε απογευμα τη δοση. Δεν εχει σημασια.

Ευχομαι καλη αναρρωση στη σκυλιτσα σου ευχομαι και να πανε ολα καλα!
Ευχαριστω πολυ!:)
Μου ειπε πως ακριβως επειδη οι τιμες στα νεφρα ειναι ανεβασμενες θα ξεκινησουμε με μιλτεφοραν, ελπιζοντας φυσικα να την ποιασει.
Αν ομως δεν, τοτε μαλλον θα περασουμε στις ενεσεις, αλλα φυσικα πρωτα θα γινουν εκ νεου εξετασεις για να δουμε αν θα μπορεσει να τις αντεξει.
Παντως και η αναλυση ουρων της ηταν καλη και η ουρια κρεατινινη ειναι μεν ανεβασμενες αλλα οχι κατι ιδιαιτερα τραγικο.
Οποτε ισως να μπορουν να γινουν και ενεσεις, αλλα και ο γιατρος μου ειπε πως δεν τις προτιμα ακριβως επειδη ειναι τοξικες.
Και εμενα παντως ειναι η πρωτη μου επαφη με αυτην την κ...αρρωστια και προσπαθω να αφομιωσω τις πληροφοριες! Γιατι το Σαββατο που πηγα μου μιλουσε πανω απο 45 λεπτα. Επρεπε να εχω κρατησει σημειωσεις!;)
Τεσπα θα παμε βημα βημα ξεκινοντας με το μιλτεφοραν και το βλεπουμε!

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Παιδια σας γραφω τα τελευταια νεα για την μπεμπουλα.
Ξανακαναμε εξετασεις.
Ευτυχως η ουρια επεσε στο 39 και η κρεατινινη στο 1.55 οποτε τα νεα ειναι καλα.
Ολες οι αλλες τιμες ειναι μεσα στο φυσιολογικο και η ουρια πλεον.
Απλα εκανε ουρολοιμωξη και θα παρει για 15 ημερες αντιβιωση και βλεπουμε αν θα της περασει μετα.
Ειμαι πολυ χαρουμενη τουλαχιστον που ειναι σταθερη και επεσαν και καποιες τιμες.
Εξωτερικα παλι δειχνει μια χαρα, ακριβως οπως ηταν πριν.
Μεσα στην ορεξη και στην ενεργεια ειναι, μας εχει τρελανει.o_O:p
Ελπιζω να συνεχισει ετσι.!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Παιδια σας γραφω τα τελευταια νεα για την μπεμπουλα.
Ξανακαναμε εξετασεις.
Ευτυχως η ουρια επεσε στο 39 και η κρεατινινη στο 1.55 οποτε τα νεα ειναι καλα.
Ολες οι αλλες τιμες ειναι μεσα στο φυσιολογικο και η ουρια πλεον.
Απλα εκανε ουρολοιμωξη και θα παρει για 15 ημερες αντιβιωση και βλεπουμε αν θα της περασει μετα.
Ειμαι πολυ χαρουμενη τουλαχιστον που ειναι σταθερη και επεσαν και καποιες τιμες.
Εξωτερικα παλι δειχνει μια χαρα, ακριβως οπως ηταν πριν.
Μεσα στην ορεξη και στην ενεργεια ειναι, μας εχει τρελανει.o_O:p
Ελπιζω να συνεχισει ετσι.!
Μια χαρά!
Μια μικρή πρατήρηση μόνο - μάλλον ερώτηση προς τον κτηνίατρο: Επειδή η αντιβίωση για 15 μέρες είναι αρκετή αντιβίωση και δεδομένης της κάπως βεβαρυμένης κατάστασης του σκύλου, μήπως καλό θα ήταν να δίνεις παράλληλα και κανένα υποστηρικτικό συμπλήρωμα για νεφρά ή συκώτι κλπ. Δείτε δηλαδή και τα πιθανά συμπτώματα της συγκεκριμένης αντιβίωσης - γιατί μερικές δεν είναι εντελώς "αθώες".

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Μια χαρά!
Μια μικρή πρατήρηση μόνο - μάλλον ερώτηση προς τον κτηνίατρο: Επειδή η αντιβίωση για 15 μέρες είναι αρκετή αντιβίωση και δεδομένης της κάπως βεβαρυμένης κατάστασης του σκύλου, μήπως καλό θα ήταν να δίνεις παράλληλα και κανένα υποστηρικτικό συμπλήρωμα για νεφρά ή συκώτι κλπ. Δείτε δηλαδή και τα πιθανά συμπτώματα της συγκεκριμένης αντιβίωσης - γιατί μερικές δεν είναι εντελώς "αθώες".
Τον ειχα ρωτησει την προηγουμενη φορα για συμπληρωμα για τα νεφρα (νομιζω εσυ μου το ειχες ξαναπει!) και μου ειπε πως αυτος γενικα δεν τα προτεινει και πως ουσιαστικα περα απο τα φαρμακα θα ειναι καλυμενη και με την renal και δεν χρειαζεται κατι αλλο.
Τωρα ισως να εχεις δικιο δεν ξερω η augumentin που μου εδωσε αν θα ειναι και εντελως αθωα ως προς τις παρενεργειες που κανει.
Θα παρω να τον ρωτησω, οπως και να χει ευχαριστω(y)

Aroulis

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2016
58
60
44
Ετσι ακριβως!!!!!!!!!!!

Aroulis

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2016
58
60
44
Δεν το σκεφτομαι καθολου για ευθανασια, δεν υπηρχε περιπτωση να της κανω, εκτος αν η κατασταση της ηταν μη αναστρεψιμη και υπεφερε.
Εννοειται θα το παλεψουμε και θα νικησει το κοριτσι μου γιατι ειναι δυνατο.
Οσο για ορεξη... Τρεχει, παιζει, γαυγιζει και θα φαει και εμας σε λιγο;)
Ελπιζω να συνεχισει και ετσι και να πανε ολα καλα!!!
Σε καταλαβαίνω απολυτα!!!!!
Την ευθανασια ουτε καν να την σκεφτεσαι ποτέ,γιατι αυτο καθε στιγμή και ακομα και στην χειρότερη κατασταση θα αισθάνεται το χαδι σου την παρουσία σου δίπλα του και την αγάπη που του τρεφεις!!!!
Οταν ο Αρης μου επαθε λευχαιμία καθε στιγμη με αισθανοταν μέχρι να ακουσω την τελευταία του ανασα που τον φιλαγα στην μυτουλα αγκαλιά και πεφταν τα δάκρυα μου πανω του ακόμα και οταν τον επιαναν επιλειπτηκες κρίσεις τις τελευταίες μερες....ποτέ ευθανασια!

Αφου τωρα ολα πηγαν καλα με τις νεες εξετάσεις δοξα το θεο!!!!!
Μπράβο είμαι πολυ χαρουμενος για τα θετικά νεα!!!!!!!!
Αψογα!

Θεραπείες παντα με συνεργασία κτηνιατρο που τα αγαπάει πανω απολα και οχι να τα βλέπει κινητα 500αευρα...

Last edited:
  • Like

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Σε καταλαβαίνω απολυτα!!!!!
Την ευθανασια ουτε καν να την σκεφτεσαι,αυτο καθε στιγμή και στην χειρότερη θα αισθάνεται το χαδι σου την παρουσία σου δίπλα του και την αγάπη που του τρεφεις!!!!
Οταν ο Αρης μου επαθε λευχαιμία καθε στιγμη με αισθανοταν μέχρι να ακουσω την τελευταία του ανασα που τον φιλαγα στην μυτουλα αγκαλιά και πεφταν τα δάκρυα μου πανω του ακόμα και οταν τον επιαναν επιλειπτηκες κρίσεις....ποτέ ευθανασια!

Η κατάσταση έχει ως εξής:Οχι πανικό γιατί δεν έχει όφελος,κουράγιο δυναμη αγώνας,θεραπείες με συνεργασία κτηνιατρο που τα αγαπάει πανω απολα και οχι να το βλέπει κινητό 500αευρω....

Σου ευχομαι ολοψυχα να σας πανε ολα καλά και ενημερωνε μας για την πορεία!
Λυπαμαι πολυ για το σκυλακι σου:(
Εμεις τον αγωνα θα τον δωσουμε και θα κανουμε οτι ειναι δυνατον για να γινει καλα η μπεμπα μας. Και ευτυχως μεχρι τωρα ολα πανε καλα (οσο γινεται φυσικα αυτο), οποτε προχωραμε κανονικα.
Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες και φυσικα θα ενημερωνω για τυχον εξελιξεις.!

• Like
Reactions: Aroulis

Aroulis

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2016
58
60
44
Λυπαμαι πολυ για το σκυλακι σου:(
Εμεις τον αγωνα θα τον δωσουμε και θα κανουμε οτι ειναι δυνατον για να γινει καλα η μπεμπα μας. Και ευτυχως μεχρι τωρα ολα πανε καλα (οσο γινεται φυσικα αυτο), οποτε προχωραμε κανονικα.
Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες και φυσικα θα ενημερωνω για τυχον εξελιξεις.!
Ναι εχουν περάσει πολλά χρόνια και παω παντα εκει που τον εθαψα ποτιζω τα λουλούδια του και κλαιω....ηταν το πιο σημαντικό πλάσμα σε ολη μου την οικογένεια κάτι παραπανω απο παιδί μου.

Ολα θα σας πανε καλα!Να είστε δεμενοι και δυνατοί οαντα!

• Like