μπερδεμα με κατάλληλη εποχή για τεστ καλαζάρ

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Καλησπέρα. Έχω μπερδευτεί λίγο. Ο Μπούμπης είναι να κάνει το εμβόλιο του αυτή την περίοδο. Η κτηνίατρος που τον είχα παει για τον βασικό εμβολιασμό όταν ήταν μωρό, ήταν στην Αθήνα. Τότε και μέχρι περίπου 8 μηνών ο Μπούμπης δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε με το αυτοκίνητο για ναυτίες κλπ, ούτε με το σκύλο της αδελφής μου που έχει κήπο και μας φιλοξενούσε τα σ/κ στην Αθήνα όταν κατεβαίναμε. Η κτηνίατρος λοιπόν, μου είχε πει ότι αυτή την εποχή Νοέμβριος/Δεκεμβριος θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε και το τεστ για καλαζαρ . Προσπάθησα λοιπόν , αφού είχα κλείσει ραντεβού με την κτηνίατρο (αλλά και με εκπαιδευτή) και αφού είχα κανονίσει τα πάντα για τη φιλοξενία να έρθουμε Αθήνα. Τελικά εξελίχθηκε σε πανωλεθρία το εγχείρημα..Πέρα από τους συνεχείς εμετούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (και είναι μόλις 2 ώρες...) (και παρόλο που του είχα δώσει νωρίτερα το αντιεμετικό cerenia ), μόλις φτάσαμε πλακώθηκε με το σκύλο της αδελφής μου. (3 χρόνων , αρσενικός γκόλντεν). Έτσι ούτε εκπαίδευση , ούτε εμβόλια, γυρίσαμε πίσω άρον άρον. Στην περιοχή υπάρχει ένας κτηνίατρος, όταν τον πήρα λοιπόν για να κλείσουμε ραντεβού για τα εμβόλια και το τέστ μου είπε ότι είναι λάθος να κάνουμε το τεστ τώρα και ότι θα πρέπει να το κάνουμε τον Μάρτιο.... Μπερδεύτηκα. Δεν ξέρω τι να κάνω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οι εξετάσεις αίματος [πρόσεξε...μην σου κάνει σναπ τεστ], γίνονται δυό φορές τον χρόνο.
Τέλη άνοιξης, τέλη φθινοπώρου. Ενημέρωσε και τον εκεί κτηνίατρο. Οτι μαθαίνει κανένας, καλό είναι ;)

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Τι είναι το σναπ τεστ? Σόρυ mareco είναι η πρώτη φορά που έχω σκύλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ενα πρόχειρο τεστ, που συνηθίζουν να κάνουν κάποιοι κτηνίατροι, με ενδεικτικά αποτελέσματα μόνο.
Κατευθείαν εξετάσεις αίματος, για ερλίχεια/καλαζάρ. Και καλό είναι και μια γενική.

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Ευχαριστώ mareco. Απλά μπερδεύτηκα και σκεφτόμουνα ότι αν είναι μ@..@ς ο κτηνίατρος καλύτερα να μην πάω καθόλου και να ψάξω σε καμία κοντινή πόλη άλλον. Αλλά δεν θέλω να περάσει χρόνος έτσι. Αυτός είναι μόνο 16χλμ από το σπίτι μου ενώ οι άλλοι μακρυά περίπου 45χλμ

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Eγω το παω με τις παρελασεις για να μην το ξεχναω.
25η μαρτιου και 28η οκτωμβριου.
Παρελαση και εξετασεις αιματος πανε μαζι!
Τωρα που θα κοπουν και αυτες να δω πως θα το συνδιασω....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eγω το παω με τις παρελασεις για να μην το ξεχναω.
25η μαρτιου και 28η οκτωμβριου.
Παρελαση και εξετασεις αιματος πανε μαζι!
Τωρα που θα κοπουν και αυτες να δω πως θα το συνδιασω....
Θαναση, Χριστουγεννα και Πασχα. Ή όποτε κλεινει το σχολειο της joe για 2 βδομαδες.

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
οι αματολογικες για καλαζαρ και ερλιχιωση ποσο κοστηζουν ρε παιδια?
ο κτηνιατρος που τον παω εγω μου εχει πει 70 αλλα μου φαινονται υπερβολικα...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Στη δικη μου κτηνιατρο(εκτος Αθηνών) κοστιζουν 25+25 για Καλαζαρ-Ερλιχια, και 20 η γενικη αιματος.

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
ICE,
θα μπορουσες να μου πεις τον κτηνιατρο σου?
εγω μενω πορτο ραφτη οποτε αν ειναι καπου "κοντα" θα με βολεβε..