μυγες στη μουσουδα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν ειναι ασθενεια φυσικα,αλλα δεν ηξερα που να το βαλω.
ρε παιδια, ο γερμανικος τωρα το καλοκαιρι ,την ωρα που καθεται ηρεμος η οταν κοιμαται το μεσημερι, μπορει να εχει και 20 μυγες γυρω απο τη μυτη του . στα αλλα σκυλια δεν το βλεπω αυτο το πραγμα.
οταν ειναι ξυπνιος, δειχνει εντονα οτι τον ενοχλουν, τις διωχνει συνεχως.
τι μπορω να του βαζω για να μην καθονται πανω του? δοκιμασα αουταν, σκορδο, σιτρονελα, τιποτα.
βεβαια μεχρι στιγμης δεν του εχουν κανει καποιον ερεθισμο,αλλα πιστευω οτι τον τσιμπανε.
και για ποιο λογο αραγε γινεται αυτο ? το εχω παρατηρησει μονο σε γερμανικους. εσεις?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι ανάλογο αλλά εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να εντοπίσω την αιτία που προσελκύει τις μύγες. Θα φρόντιζα πχ για την άμεση απομάκρυνση των περιττωμάτων του σκύλου και την απολύμανση του χώρου που ζει και κινείτε, θα μετέφερα σε άλλη θέση τους κουβάδες των απορριμμάτων, θα καθάριζα σχολαστικά τα πιατάκια των γλαστρών που συνήθως μαζεύονται στάσιμα νερά και θα φρόντιζα να μην αφήνω εκτεθειμένα τρόφιμα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ροττι, ολα ειναι στην εντελλεια, δεν υπαρχει τετοιο θεμα.
ντενις κι ομως...οποτε το εχω δει αυτο το πραγμα ηταν σε μυτη γερμανικου η εστω ημιτασιον γερμανικου, χαχα.

liajoe

Well-Known Member
H μύγες πηγαίνουν σε αυτιά και στην μύτη στα σκυλιά για να πιούν αίμα.
Στα σημεία αυτά το δέρμα είναι πολύ λεπτό και μαύρο και έτσι πολύ ζεστό.
Ζεστά αυτιά και ζεστή μύτη σημαίνουν ότι τα αιμοφόρα αγγεία είναι κοντά
στην επιδερμίδα και έτσι οι μύγες έχουν εύκολη πρόσβαση σε τροφή, αίμα.

Τα τσιμπίματα αυτά πονάνε και έτσι καλό να
καθαρίζετε η περιοχή με αντισιπτικό σαπούνι,
μετά μία τοπική αντιβιοτική κρέμα για τυχόν
μόλυνση. Αν παρουσιάζονται σκουλήκια από
κρεατόμυγες να επισκεφτείς τον κτηνίατρο σου.

ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Η μύγες γεννάνε αυγά και στην μύτη;

Εγώ ξέρω ότι γεννάνε σε ανοιχτές πληγές και γενικά όπου υπάρχει φρέσκο κρέας ετσι ώστε όταν τα αυγά εκκολαφθούν τα σκουλήκια να έχουν να φανε ιστούς.

Αν γεννήσουν στην μύτη πού θα εκκολαφθούν τα αβγά και τι θα έχουν να φάνε; μύτη;
Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο πάντως:rolleyes:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Εγώ ξέρω ότι γεννάνε σε ανοιχτές πληγές
Εχω πετυχει λυκοσκυλο στον κτηνιατρο που ειχαν γενησει μυγες μεσα σε πληγη και ειχε γεμισει σκουλικια το μαυρο το ζωο. Δεν εμαθα τι εγινε τελικα και πως αντιμετωπιστηκε η περιπτωση.
Η δικια μου που τις εχει αχτι τις πιανει με το στομα στον αερα. Ακομα κι αν κοιμαται ειναι τοσο γρηγορη η κινηση, που ακους τον ηχο απο τα σαγονια που σκιζουν τον αερα.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Δεν έχω παρατηρήσει μύγες πάνω στο σκύλο αλλά το εξής:
Μεσ'την βδομάδα σκότωσα 2 μεγάλες μύγες και άρχισαν και οι 2 να βγάζουν λευκά πολύ μικρά σκουλίκια που κουνιόντουσαν και προχοράγανε.:eek::eek::eek::eek::eek:
Φυσικά έπαθα σόκ.:eek:
Τα μάζεψα με χαρτί κουζίνας και τα έκαψα όλα μαζί σε τασάκι.

liajoe

Well-Known Member
Ναι, αλλά πιό δύσκολο γιατί ο άνθρωπος τις καταπολεμά,
και τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιό βαθιά. Τέτοιες περιπτώσεις όμως
σε ακραίες καταστάσεις βλέπει κανείς στην Αφρική. :(

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
και επανερχομαι, ενα χρονο μετα, με το ιδιο προβλημα, αλλα πολυ μεγαλυτερο.
του τσιμπανε τις ακρες των αυτιων, τα οποια, εχουν μαδησει απο τριχες, εχουν αιμα, και κανουν κακαδι πολυ, εγω το βρεχω, το τριβω, το καθαριζω, φευγει το κακαδι, κι απο μεσα ειναι γυμνο το αυτι(η ακρουλα του) και σαν φαγωμενο :(
βαζω μπεταντιν..τι αλλο μπορω να βαλω? κατι που να απωθει τις μυγες? αλλα ειναι πληγη, δεν νομιζω να επιτρεπεται:confused:
επισης τον τσιμπανε και στην μυτη..η μυτη του εχει πανω μικρες σταγονιτσες, διασπαρτες με αιμα:mad:
καλα, θα παω και στον κτηνιατρο να ρωτησω, αλλα ειπα να πω τον πονο μου..
α, επισης, προσεξα οτι τα νυχια του εχουν μεγαλωσει πολυ, ενω κινειται και γυμναζεται καθημερινα, πολυ..
εξεταση για καλαζαρ εχω να του κανω απο περυσι..ελεγα να μην τους ξανακανω πλεον, διοτι ειναι μεγαλα, δεν θα τους εκανα θεραπεια και να ειχαν κατι, -οχι για θεμα δικης μου ταλαιπωριας, αλλα δικης τους , δεν θελω να τα επιβαρυνω -,απλα την συνηθισμενη τους απομονωση που γινεται ουτως η αλλως μετα την δυση του ηλιου(και πριν θα ελεγα..)για να μην κινδυνευουν τα γειτονικα, (τα οποια τι να σας πω, μεσα στην υγεια ειναι!:rolleyes:)
ο γερμανικος, κοιταξα σημερα το πεντιγκρυ, ειναι ακριβως 10 ετων και 3 μηνων..η καυκασινα, 10 ετων παρα κατι.
φτου, φτου, κατα τ αλλα, μεσα στην ζωντανια:)σαν να μην περασε μια μερα (σχεδον...)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εκτός από την πρόληψη που σου είχα πει περισυ:

Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι ανάλογο αλλά εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να εντοπίσω την αιτία που προσελκύει τις μύγες. Θα φρόντιζα πχ για την άμεση απομάκρυνση των περιττωμάτων του σκύλου και την απολύμανση του χώρου που ζει και κινείτε, θα μετέφερα σε άλλη θέση τους κουβάδες των απορριμμάτων, θα καθάριζα σχολαστικά τα πιατάκια των γλαστρών που συνήθως μαζεύονται στάσιμα νερά και θα φρόντιζα να μην αφήνω εκτεθειμένα τρόφιμα.
Μπορείς να βάλεις πάνω στο σκύλο:
1. Advantix μια φορά το μήνα (χρησιμοποιείται και ως εντομοαπωθητικο μυγών)
2. Πήγαινε σε ένα pet shop και πάρε το Pharma Sect (υδατικό διάλυμα αιθέριων ελαιών –citronella-laventer-Menthe-) και ψέκαζε το σκύλο καθημερινά. Δεν τον πλησιάζει ούτε σκνίπα, ούτε κουνούπι, ούτε μύγα. Διατίθεται από την pet quality products, υπάρχει σε συσκευασία των 500 ml και σε σχέση με άλλα είναι πάμφθηνο (κοστίζει γύρω στα 7 ευρώ).

Για τα αφτιά του.
Πολύ καλό καθάρισμα με οξυζενε, μετά betadin ή οποιοδήποτε άλλο τοπικό αντισηπτικό και δέσιμο (γάζα/τσιρότο) έτσι ώστε να μην μείνει εκτεθειμένη η πληγή. Αλλαγες μεχρι να επουλωθει η πληγη.

Η ονυχομεγαλία είναι σύμπτωμα της λεϊσμανίασης. Καν’ του μια εξέταση αίματος για να δεις αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν θα τους εκανα θεραπεια και να ειχαν κατι, -οχι για θεμα δικης μου ταλαιπωριας, αλλα δικης τους , δεν θελω να τα επιβαρυνω -,
Γιατί? Θεωρείς ότι η θεραπεία για το καλααζαρ τα επιβαρύνει περισσότερο απο την ίδια την αρρώστια???:confused::confused:

Για τις μύγες δεν εχω κάτι να συνεσφέρω, αλλά μήπως οι πληγές στα σημεία έγιναν για άλλο λόγο και γι'αυτό προσέλκυσαν τις μύγες? To οτι πέφτουν τριχούλες απο τα αυτιά θα μπορούσε επίσης να είναι σύμπτωμα λεισμανίασης. Επίσης το αίμα απο τη μύτη θα μπορούσε να είναι και από ερλιχίωση. Κάνε και τις δυο εξετάσεις να είσαι σίγουρη και μετά αποφασίζες αν θα προχωρήσεις σε θεραπεία ή όχι.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι κοπριτης, πιστευω οτι η θεραπεια,θα τον επιβαρυνει περισσοτερο απο την ιδια την αρρωστια..ειχα κανει στην καυκασινα οταν ηταν πολυ μικρουλα, εναμιση ετους ηταν και τα ειχε φτυσει το ζωντανο..δεν βρισκω λογο τωρα στα γεραματα να κανω τετοια.
δεν βγαζει αιμα ΑΠΟ την μυτη καλε :eek:, πανω στην μουσουδα, στο μακρουλο του, εχει τσιμπηματα;)
προς το παρον θα κανω αυτα που ειπε η ροττι(τα ιδια ειπε και ο κτηνιατρος που πηρα τηλεφωνο) και για την εξεταση, θα δουμε..καλυτερα να μην ξερω, γιατι θα μπω σε αμφιβολιες.
τονιζω ξανα, πως το σκυλι, ειναι ΤΙΓΚΑ στην ζωντανια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ, οπως νομίζεις. Πάντως σε περίπτωση που κάποιος έχει νεαρότερο σκύλο με καλααζαρ, εχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταια χρόνια. Από το καταφύγιο που βλέπω ότ τους φέρνουν πολλά καλαζαρικά σκυλιά στα πρόθυρα του θανάτου, με πολλά συμπτώματα, που υποφέρουν, σε λίγους μήνες με τη θεραπεία γίνονται περδίκια. Δεν καταλαβαίνεις ότι υπήρξαν άρρωστα και πολλά απ'αυτά (οχι όλα) μηδενίζουν τους δείκτες.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν ξερω..η αληθεια ειναι πως το συζητουσα με τον αντρα του σπιτιου και μου εσπειρε αμφιβολιες σχετικα με την αποφαση.
η αποψη του δηλαδη ειναι να κανει την εξεταση και να του κανουμε θεραπεια, γιατι αυτος θα ζησει μεχρι τα 15 :)pοεο)και ειναι μεσα στην μουρλα του το σκυλι και γιατι να μην του κανουμε και στο φιναλε εαν δεν θελω να του κανω, να παιρνει κανα ζιλαπουρακι...
ουφ...δεν ξερω πως ειναι η νεα θεραπεια, αυτες οι γκλουκαντιμ οι ενεσεις ομως, την ειχαν διαλυσει τη μικρη.
το θεμα ειναι πως εαν του κανω την εξεταση και εχει καλαζαρ, θα του κανω θεραπεια, γι αυτο λεω να μην ξερω...
τι να κανω ρε παιδια?
εσεις, σε σκυλι που εχει πολυ καλη φυσικη κατασταση, εαν ειχε καλαζαρ, ηταν σχεδον 11, μεγαλοσωμο, θα του κανατε θεραπεια?