μυκητες στα ποδια

cgri1976

Well-Known Member
καλησπερα,
επεστρεψα στο σπιτι εχθες διοτι την κυριακη που μας περασε εισηχθει στο νοσοκομειο και ετσι η μικρη ηταν με τους γονεις μου...μολις γυρισα εχθες ο πατερας μου μου ειπε οτι γλυφει το προστινο της ποδι.... τσεκαρα και ειδα οτι εχει πολυ λιγο πριστει αναμεσα στα δακτυλα, εκει που κανει σαν του βατραχου(δεν ξερω πως λεγεται αυτο το σημειο)... τσεκαρα και τα αλλα ποδια και ειδα οτι ηταν καπως...δηλαδη ειχαν πανω κατι σαν πετσακια και σαν βρομιες!!!! επειδη ηταν σχετικα νωρις το απογευμα βρηκα μια κτηνιατρο στην γειτονια μου και την πηγα.... και μου ειπε οτι ειναι μυκητες.....μου εδωσε μια κρεμα bactroban για το μικρο πριξιμο-σκληρο σημειο που εχει δημιουργηθει, και dactarin πουδρα για τις πατουσες....
δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο και ρωτω αν γνωριει καποιος κατι τετοιο!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Βρε συ θα μας τρελλάνεις; Είπα να μην σου δώσω σημασία στο θέμα με το "αίμα" αλλά εσύ δεν τρώγεσαι :D Καταρχάς περαστικά σε σένα και...σταμάτα να ψάχνεσαι τόσο πολύ με την Λούσυ. Τί είναι το ένα και τι είναι το άλλο; Τίποτα δεν είναι. Οτι σου είπε ο γιατρός. Μύκητες. Συνηθισμένα, απλά, μικροπράγματα. Φυσικά, εφόσον δεν επιδεινώνονται ή δεν την ενοχλούν. Ασε το σκυλάκι στην ησυχία του και μην το πασπατεύεις συνέχεια. Στην χειρότερη, φώναξε έναν παπά ή κρέμασέ της σκόρδα, γιατί μου φαίνεται ότι όλο σας ματιάζουν και παθαίνετε τόσα μικροπροβλήματα :)

cgri1976

Well-Known Member
mareco αυτο ξαναπεστο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τον παπα γρηγοραααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ευχαριστω για την απαντηση σου!!!
διαλογισμος... ομμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!
χαχαχαχ!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όπως τα περιγράφεις για μύκητες μοιάζουν..

Για να είσαι όμως σίγουρος καλύτερα να πάρει ξέσμα από την περιοχή και να κάνει ειδική καλλιέργεια.

Η αντιμετώπιση γίνετε με φάρμακα, με αλοιφή και πλύσεις..και η συνταγογράφηση γίνετε πάντα από τον ιατρό μας.

Ένας από τους λόγους που μπορεί το σκυλί μας να προσβληθεί από τους μύκητες είναι η υγρασία στο σπίτι.., η κακή διατροφή, η κακή υγιεινή του χώρου του ζώου, αλλά και η κακή υγεία του ζώου που οδηγεί στην μείωση της άμυνας του οργανισμού του.

cgri1976

Well-Known Member
τι να πω δεν ξερω.... το μονο που δεν κανανε οι γονεις μου ηταν να μην της καθαριζουν τα ποδια οταν επεστρεφαν απο την βολτα οπως κανω εγω. το αλλο μπορει να εινα απο το αγχος αποχωρισμου του ζωου, διοτι ελειπα και οι γονεις μου ηταν ανησυχοι γενικα με εμενα και μπορει να το καταλαβε οτι κατι επαθα, και το αλλο ειναι οτι το προηγουμενο σαββατο που πηγαμε θαλασσα http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...το-17-Ιουλίου&referrerid=4881&referrerid=4881 , μολις επιστρεψαμε την εκανα μπανιο και ειδα οτι οι πατουσες ηταν κοκκινες μαλλον απο το πολυ ατσαλο παιχνιδι στην παραλια.....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θαλασσα εχεις κοντα?ειναι οτι καλυτερο.
Το δευτερο καλυτερο,παρε ενα μπουκαλακι tea tree και ριξε μερικες σταγονες επι μια εβδομαδα καθε μερα.

cgri1976

Well-Known Member
Θαλασσα εχεις κοντα?ειναι οτι καλυτερο.
Το δευτερο καλυτερο,παρε ενα μπουκαλακι tea tree και ριξε μερικες σταγονες επι μια εβδομαδα καθε μερα.
οκ, την δευτερα θα το παραγγειλω απο το φαρμακειο....(σημειωση....καθε μερα απο μια φορα??? ή οταν γυριζουμε απο καθε βολτα?)
ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στα φαρμακεια δεν ξερω αν υπαρχει,αλλα σιγουρα σε υγιεινες τροφες κ.τ.λ.ριξε μερικες σταγονες εκει που ειναι ερεθισμενο(5-6)καθε μερα μεχρι να γινει καλα(μια εβδομαδα περιπου και μετα ξαναδεστο)οχι εφ ορου ζωης,και μην του πλενεις τις πατουσες καθε 3 και λιγο,αν θελεις να τις καθαρισεις με μια πετσετα φτανει.
Για οσο καιρο εχει το προβλημα μονο το βραδυ να πλενεις τις πατουσες με μια βρεγμενη πετσετα σε χαμομηλι και μετα βαζε σταγονες.
Πες μας και ποια τροφη του δινεις?
Κοιτα μηπως εχει καποιο πληγωμενο νυχι.
Ειναι κομμενα τα νυχια?σωστα κομμενα?
Απο πατωμα?γλυστραει,λαμινειτ η πλακακι?

cgri1976

Well-Known Member
Στα φαρμακεια δεν ξερω αν υπαρχει,αλλα σιγουρα σε υγιεινες τροφες κ.τ.λ.ριξε μερικες σταγονες εκει που ειναι ερεθισμενο(5-6)καθε μερα μεχρι να γινει καλα(μια εβδομαδα περιπου και μετα ξαναδεστο)οχι εφ ορου ζωης,και μην του πλενεις τις πατουσες καθε 3 και λιγο,αν θελεις να τις καθαρισεις με μια πετσετα φτανει.
Για οσο καιρο εχει το προβλημα μονο το βραδυ να πλενεις τις πατουσες με μια βρεγμενη πετσετα σε χαμομηλι και μετα βαζε σταγονες.
Πες μας και ποια τροφη του δινεις?
Κοιτα μηπως εχει καποιο πληγωμενο νυχι.
Ειναι κομμενα τα νυχια?σωστα κομμενα?
Απο πατωμα?γλυστραει,λαμινειτ η πλακακι?
απο τροφη της δινω μια κτηνιατρικη την royal canin gastro intestinal μεχρι και μεσα αυγουστου για να φτιαξει το εντερο της και μετα που θα την στειρωσω θα αλλαξει τροφη και θα της δωσω οτι με συμβουλεψει η κτηνιατρος
πληγωμενο νυχι δεν εχει, και ειναι κομμενα , ολα οκ.
το πατωμα ειναι μαρμαρο και ξυλο στο υπνοδωματιο......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Κι εγώ θεωρώ υπερβολή το καθάρισμα των ποδιών τους, κάθε φορά που βγαίνουν έξω.
Το tea tree (και πολλά ακόμη αιθέρια) υπάρχει και σε αρκετά φαρμακεία.

cgri1976

Well-Known Member
Κι εγώ θεωρώ υπερβολή το καθάρισμα των ποδιών τους, κάθε φορά που βγαίνουν έξω.
Το tea tree (και πολλά ακόμη αιθέρια) υπάρχει και σε αρκετά φαρμακεία.

το καθαρισμα γινεται απλα με ενα βρεγμενο βετεξ.... τιποτε αλλο.....
απο αιθερια εχω μονο
σιτρονελα, ευκαλυπτο, λεβαντα, δεντρολιβανο
κανει κατι απο αυτα για το παραπανω προβλημα?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν ειναι λιγο ζουρλα το σκυλι(οπως τα δικα μου οταν ερχονται στο σπιτι)και γλυστραει,υπαρχει περιπτωση στην προσπαθεια που κανει να κρατηθει(και το κανει με τα νυχια αυτο)να τραυματιζει τις ριζες των νυχιων η τα δαχτυλα,μετα τα γλυφει,και απο το γλυψιμο ερεθιζονται,υπαρχουν σκυλια που απο το εντονο γλυψιμο κανουν πληγες,υπαρχει σκυλα που σκοτωσε κουταβι με το γλυψιμο(δεν το ηθελε βεβαια).
Τωρα οταν ακουω μαλακιες κτηνιατρικες τροφες μου σηκωνεται η τριχα καγκελο,(θα εδινε αραγε καποιος στο παιδι του τροφη απο το φαρμακειο?)ασε που δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και μερικοι νομιζουν οτι αμαν θα φαει το σκυλι αυτην την τροφη και θα γινει Ρεξ,απατεωνες κτηνιατροι ολοι οσοι προτεινουν τετοιες τροφες,τις οποιες εχουν βαφτισει ετσι οι εταιριες για να τις πουλανε μονο αυτοι(το ιδιο κανουν τα κομμωτηρια με τα σαμπουαν,απατη 1ου βαθμου).
και πες του γιατρου οτι ενας τρελλος ειπε αυτο κι αυτο,και αν θελει να μπει μεσα να μας εξηγησει τις διαφορες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Βρε omarock μην είσαι ισοπεδωτικός. Το συγκεκριμένο σκυλί έχει μεγάλο πρόβλημα και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Δεν πρόκειται για βίτσιο του γιατρού για να τα πάρει από την τροφή. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οπως πολυ σωστα ειπε η kango για να δει καποιος αν πραγματικα εχει δερματικο προβλημα και τι ειναι αυτο ακριβως , πρεπει να παρει ξεσμα και να το στειλει στο εργαστηριο ,θα σταλει η απαντηση και με αντιβιογραμμα αν υπαρχει θεμα ,αλλιως οτι και να πει ειναι υποθεσεις

με χαλανε οι γιατροι που δια γυμνου οφθαλμου βγαζουν διαγνωσεις και φαρμακευτικα σκευασματα

να ρωτησω ,ποτε ξεκινησες τη royal canin gastro intestinal ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Krina πρέπει να είναι περίπου 1,5 μήνας πάνω-κάτω, που παίρνει την συγκεκριμένη τροφή.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν υπαρχουν αρρωστιες οι οποιες θεραπευονται με αυτην την τροφη και μετα θα ειναι ολα καλα,εγω θα αλλαξω χομπυ.
Οσο μπορει να βοηθησει εμας μια σουπα αλλο τοσο βοηθαει η τροφη τον σκυλο,και δεν τρωμε μερικους μηνες σουπα.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ολα αυτα ειναι μπουρδες,να σου ελεγε τιποτα ρυζι με κοτοπουλο οκ,και αυτο για 2-3 μερες,αλλα αν εχει προβλημα το σκυλι και πρεπει για να γινει καλα να φαει αυτη την τροφη τοτε ειναι ο γιατρος πολυ καλος ψευτης.
Και γραψε λιγο τι εχει το σκυλι?μην τρεχω τωρα να ψαχνω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ασε το βρηκα,2κιλα 20 ευρω?το καθαρμα?
με αυτα τα χρηματα τρωει απο σεφ 5 αστερων ο αλητης,δωσε καθε μερα ενα φρεσκο γιαουρτακι,μαζι με κανονικη τροφη ξηρα,αλλα οχι αυτες τις διαστημικες που το κανουν το σκυλι μηχανη καυσης.

cgri1976

Well-Known Member
Krina πρέπει να είναι περίπου 1,5 μήνας πάνω-κάτω, που παίρνει την συγκεκριμένη τροφή.

οντως τελος ιουλιου 2 μηνες...η γιατρος μου ειπε οτι θα την τρωει μονο για 3 μηνες, οχι παραπανω.... και δεν την προμηθευομαι απο αυτην διοτι δεν την εχει.....!!