μυκητες στα ποδια

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
πηγενε και ζητα να παρει ξεσμα και να σταλει στο εργαστηριο να δεις τι θα βγαλει
υπαρχουν πολλες αλλεργικες περιπτωσεις
μπορει ακομα να το εχει προκαλεσει και η τροφη

συγνωμη ερωτηση τι ακριβως γαστρεντερικο προβλημα εχει ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395

λοιπον τελικα θα πω οσα εχω μεχρι στιγμης... το σκυλι μου εχει φλεγμονη στο εντερο της...ειναι η δευτερη γιατρος που το λεει.... αυτο μπορει να το ειχε απο την γεννηση της η να το απεκτησε στην πορεια. σημειωστε οτι τα μποξερ εχουν ευαισθητα στομαχια και εντερα...ελα μου ομως που η μικρη απο την πρωτη μερα, μην πω απο την πρωτη ωρα δεν ετρωγε......ειπα οτι μπορει να ειναι στρες λογο αλλαγη περιβαλλοντος, ειναι μικρη κτλ κτλ....αυτο εχει σαν αποτελεσμα οτι οταν η λουση δεν τρωει το στομαχι της ειναι αδειο με αποτελεσμα τα πεπτικα υγρα να μην εχουν κατι να χονεψουν...αρα "καινε" το στομαχι... οπως το οξυ τα μαρμαρα... για να καταλαβαινομαστε....αυτη ειναι ανιατη ασθενεια και θα την εχει μεχρι να παιθανει.....η αγωγη ειναι μια ξηρα τροφη, που μου εδωσε, και που ειναι για αυτες τις περιπτωσεις. αλλα ποιος να το πει στην λουση??? δεν την τρωει με τιποτα γιατι ειναι λες και τρως φαγητο νοσοκομειου...εδω δεν ετρωγε πιο γευστικες τροφες, θα φαει αυτη...???.....επιχειρησα αλλα τιποτα παιδια..... η γιατρος επισησ μου εδωσε priperan μισο πριν απο καθε γευμα και tagamet μισο πρωι και βραδυ.....για 15 ημερες μπας και...αλλα μου τονισε οτι ειναι ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.....
στο διαταυτα........μιλαμε για πετ σοπς, μιλαμε για εκτροφεις που δεν ειναι επαγγελματιες.... αλλα δεν εχουμε πει εκτροφεις που δουλευουν τον κοσμο ψηλο γαζι.... ναι εδωσα ενα σκασμο λεφτα για να παρω την λουση...και το αποτελεσμα??? εχω ενα καθαροαιμο μποξερ αλλα αρρωστο μεχρι να παιθανει....μεγαλη ευτυχια!!!!!!!!!!!!τι να σου πω..... το σκυλι σου ψωμολυσαει γιατι η κακομοιρα δεν μπορει να φαει... γιατι οτι τροφη και αν καταπιει θα της κανει ζημια....συν οτι επαθε και ψευδοκοιηση...συν οτι οταν της κανω στειρωση,οσονουπο,θα εχω παλι για παντα κατα 99% ακρατεια ουρων... λογω του οτι παλι απο μικρη κατουρουσε στο σπιτι της κτλ κτλ(υπαρχουν σχετικα τοπικ απο εμενα στο παρελθον με αυτο).Πως πρεπει λοιπον να αντιμετωπισω εγω τον εκτροφεα??? πως πρεπει εγω να αποζημιωθω απο τα χρηματα που εχω δωσει εδω και 10 μηνες σε γιατρους και αλλαγες τροφων ????βλεπετε ο εκτροφεας μας το παιζει, μαλλον μας το επαιζε βαρυ πεπονι και μας ελεγε οτι" το σκυλι χρηστο, θελει κοπο. ειναι πολυ δυσκολη η εκτροφη του, παντα βεβαια με το ποιο "ευγενικο τροπο" που μπορει να εχει ενας αγροικος και ατομο ειναι "μαγκας". και απο τοτε λοιπον εχω κοψει την επικοινωνια μαζι του και συγρονως και το κεφαλι μου να δω τι εχει η λουση και δεν τρωει.... βλεπεται ελεγε οτι τα σκυλια του ειναι SUPER και οτι δεν θα βγαλουν προβληματα υγιειας..... μου λετε λοιπον πια πρεπει να ειναι η επομενη κινηση μου??? ξεροντας οτι μπορει αν συνεχισει ετσι η λουση να γυρισω καμια μερα και να την δω να λιωνει στο πατωμα???? δεν υπερβαλλω καθολου και ολα αυτα που λεω ισχυουν...δεν μπορω να αμφισβοιτησω δυο ιδιες γνωματευσεις γιατρων.....ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!! να τρεχω στα δικαστηρια???? αν καποιος γνωριζει τα δικαιωματα που πρεπεινα εχει καποιος με ολα τα παραπανω που διαβασετε ας μου πει.... και ο θεος βοηθος...ειναι κριμα το σκυλι σου να ξερεις οτι δεν θα ζησει απο εδω και περα φυσιολογικα, μαλλον οτι απο την μερα που γεννηθηκε...αρα παιδια μαθημα και σε νεους ιδιοκτητες, καντε και ενα υπερηχο για να ειστε τουλαχιστον 99% σιγουροι....

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ευχαριστω mareco ,το διαβασα και εγω πριν που εψαχνα αλλα ακρη δεν εβγαλα για το τι εχει η σκυλα ,θα ηθελα ο φιλος μας να μας πει τα συμπτωματα ,τις εξετασεις και την ακριβη διαγνωση καθως και τη θεραπεια

ναι το ξερω και συγνωμη για το off topic αλλα μηπως ετσι αρχισουμε και καταλαβαινουμε

cgri1976

Well-Known Member
ευχαριστω mareco ,το διαβασα και εγω πριν που εψαχνα αλλα ακρη δεν εβγαλα για το τι εχει η σκυλα ,θα ηθελα ο φιλος μας να μας πει τα συμπτωματα ,τις εξετασεις και την ακριβη διαγνωση καθως και τη θεραπεια

ναι το ξερω και συγνωμη για το off topic αλλα μηπως ετσι αρχισουμε και καταλαβαινουμε
το σκυλι μου εχει φλεγμονη στο εντερο της...ειναι η δευτερη γιατρος που το λεει.... αυτο μπορει να το ειχε απο την γεννηση της η να το απεκτησε στην πορεια. σημειωστε οτι τα μποξερ εχουν ευαισθητα στομαχια και εντερα...ελα μου ομως που η μικρη απο την πρωτη μερα, μην πω απο την πρωτη ωρα δεν ετρωγε......ειπα οτι μπορει να ειναι στρες λογο αλλαγη περιβαλλοντος, ειναι μικρη κτλ κτλ....αυτο εχει σαν αποτελεσμα οτι οταν η λουση δεν τρωει το στομαχι της ειναι αδειο με αποτελεσμα τα πεπτικα υγρα να μην εχουν κατι να χονεψουν...αρα "καινε" το στομαχι... οπως το οξυ τα μαρμαρα... για να καταλαβαινομαστε....αυτη ειναι ανιατη ασθενεια και θα την εχει μεχρι να παιθανει.....η αγωγη ειναι μια ξηρα τροφη, που μου εδωσε, και που ειναι για αυτες τις περιπτωσεις. αλλα ποιος να το πει στην λουση??? δεν την τρωει με τιποτα γιατι ειναι λες και τρως φαγητο νοσοκομειου...εδω δεν ετρωγε πιο γευστικες τροφες, θα φαει αυτη...???.....επιχειρησα αλλα τιποτα παιδια..... η γιατρος επισησ μου εδωσε priperan μισο πριν απο καθε γευμα και tagamet μισο πρωι και βραδυ.....για 15 ημερες μπας και...αλλα μου τονισε οτι ειναι ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Εγώ πάντως θα συνέχιζα την κτηνιατρική τροφή για το 3μηνο που πρότεινε ο γιατρός αλλά επειδή αυτές οι τροφές δεν είναι για μακροπρόθεσμη χρήση θα ψαχνόμουν για τρόπους φυσικής διατροφής (barf) για την περίπτωση αυτή- για αφού παρέλθει το τρίμηνο και μιλάμε πάντα με προσοχή και σταδιακά. Για κτηνίατρο που να ασχολείται και να ξέρει από διατροφή δεν έχω ακούσει να υπάρχει κανείς - έψαχνα κι εγώ πριν από κανα χρόνο. Τελικά - καλώς ή κακώς ξεστραβώθηκα μέσα από ξένα forum για διατροφή για το πρόβλημα που είχαμε (ανεβασμένες τιμές σε συκώτι).

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
βρε καλε μου ,συμπτωματα ,εξετασεις που εκανες,ακριβη διαγνωση και οχι απλα φλεγμονη εντερου (δεν λεει τιποτα αυτο) ,ανιατη ασθενεια οκ δεν αντιλεγω αλλα πες μας πως λεγεται ,ολα αυτα που γραφεις παραπανω ειναι γενικολογιες

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
φλεγμονη εντερου μπορει να προκληθει: αρχικα λογω υπερευαισθησιας τυπου Ι και ΙΙ απο απλα αλλιεργιογονα η λογω λοιμωξης απο ελμινθα, πρωτοζωο, βακτηριο, ιο η μυκητα. και στη συνεχεια σε ποιο απο τα τμηματα του εντερου δραστηριοποιειται η λοιμωξη ?

βεβαια η κλινικη εικονα και οι εργαστηριακες εξετασεις θα οδηγησουν στη διαγνωση και το θεραπευτικο σχημα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ πάντως θα συνέχιζα την κτηνιατρική τροφή για το 3μηνο που πρότεινε ο γιατρός αλλά επειδή αυτές οι τροφές δεν είναι για μακροπρόθεσμη χρήση θα ψαχνόμουν για τρόπους φυσικής διατροφής (barf)
Του το ειπα και εγω για την barf πριν απο 1,5 μηνα αλλα λεει οτι φοβαται την σαλμονελα

cgri1976

Well-Known Member
Του το ειπα και εγω για την barf πριν απο 1,5 μηνα αλλα λεει οτι φοβαται την σαλμονελα
μα δεν αρνηθηκα την barf. απλα θελω να γινει καλα και μετα την στοιρωση θα συμβουλευτω εσενα αλεξια μιας και εχω διαβασει απο τις απαντησεις σε θεματα αλλων οτι δινεις τετοιου ιδους τροφη στα σκυλια σου.

υγ. εχεις πμ.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
μα δεν αρνηθηκα την barf. απλα θελω να γινει καλα και μετα την στοιρωση θα συμβουλευτω εσενα αλεξια μιας και εχω διαβασει απο τις απαντησεις σε θεματα αλλων οτι δινεις τετοιου ιδους τροφη στα σκυλια σου.

υγ. εχεις πμ.
Συμφωνώ. Κι εγώ με τη κουτάβα που έκανε δοιάρροιες (τελικά μάλλον έφταιγε η γαμο-royal-canin-junior μη χέ...ω τις έρευνές τους!), πρώτα την άφησα 10 μέρες με την hills W/D να συνέλθει και μετά άρχισα σταδιακή μετάβαση (μόνο κοτόπουλο, αρχικά χωρίς πέτσες και μετά σταδιακά και δοκιμάζοντας...). Σήμερα τρώει κι εμένα κι εσένα μαζί και δεν παθαίνει τίποτα!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ πάντως στα κουτάβια έδωσα εν αλλάξει royal canin junior, barf και ένα είδος κονσέρβας με 60% κρέας και δεν παρουσίασαν κανένα εντερικό πρόβλημα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Εγώ πάντως στα κουτάβια έδωσα εν αλλάξει royal canin junior, barf και ένα είδος κονσέρβας με 60% κρέας και δεν παρουσίασαν κανένα εντερικό πρόβλημα
Δεν θα τα πειράζει όλα. Είχα βάλει σχετικό ποστ - υπήρχε πάντως κι άλλο σκυλί εδώ μέσα που το πείραξε (η χνουδόμπαλα της amaliaz).

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Λένε, δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι όταν τα κουτάβια φάνε τις πρώτες εβδομάδες barf αποκτούν την απαραίτητη εντερική μικροχλωρίδα για την σωστή πέψη της τροφής

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εμεις ξεκινησαμε απο νωρις παντως και τρωμε τα παντα χωρις προβλημα
Barfisti

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τι είναι αυτό;
Σαν ανθρώπινο πόδι μοιάζει. Είπαμε ωμό αλλά όχι κι έτσι...:p

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτο ειναι ισως 5-6 εβδομαδων κοκκαλο,οσο παλιωνει το κοκκαλο το τρωνε με περισσοτερη ορεξη,τα εντελως φρεσκα τα τρωνε περισσοτερο για να μην τα φανε τα αλλα,λογω συναγωνισμου δηλαδη,οταν βρισκουνε παλια κοκκαλα τρελλαινονται,εχω κανει 2 τρυπες 2Χ2Χ0,80 βαθος και ειναι γεματες κοκκαλα,οποτε ξεθαβουν απο κανενα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ναι τα κόκαλα πρέπει να είναι κάτι σαν το κρασί...:p

Ενα από τα κουτάβια είχε σαν παρατσούκλι "ο αρχαιολόγος". Ξέθαψε όλα τα κόκαλα της Toya