νέο κουτάβι στο σπίτι με parvo virus...

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Διαβάζοντας το παρακάτω νήμα θυμήθηκα ένα e-mail που έλαβα πρόσφατα (συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου).
Η μαμά Αγγλίδα παντρεμένη με Έλληνα με μια κόρη 11 ετών. Από το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο και γενικώς όλο το e-mail πήρα αρκετές πληροφορίες που θα με έκαναν να τους δώσω κουταβάκι όμως και μία που με τάραξε πολύ αλλά από την άλλη και μου άρεσε η ειλικρίνεια της. Αγόρασαν μου είπε ένα κουταβάκι χαβανέζ από το ιντερνετ (sic!) και παρουσίασε τύφο και μετά από 5 μέρες πέθανε. Μετανιωμένοι διάβασαν λέει ό, τι υπάρχει για το parvo virus, έκαναν γενική απολύμανση στο σπίτι, έμαθαν για το σωστό τρόπο απόκτησης κουταβιού, συμφωνούν να υπογράψουν το συμφωνητικό στείρωσης...
Θα τους δίνατε τη δεύτερη ευκαιρία??? (μετά από 1 χρόνο βέβαια)
Εγώ ήδη ξέρω, θέλω να ακούσω τις δικές σας γνώμες...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Αν ήμουν πολύ απελπισμένη , ναι.
edit ;
Χρειάζεται ιδιαίτερο τρόπο σκέψης για να αγοράσεις ζώο όπως θα αγόραζες σετ μαχαιροπίρουνων. Πολύ πιθανό βέβαια το σκυλάκι να ζήσει ζωή χαρισάμενη μαζί τους, αν δε το ζητήσει άλλος δε θα τολμούσα να το αφήσω στο δρόμο για τέτοιες ψιλολεπτομέριες.

Last edited:

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αν υπήρχε απόδειξη ότι έχει περάσει ένας χρόνος,και υπήρχε η δυνατότητα να τους δω μια δυο φορές πριν αποφασίσω... Ναι...

• Like
Reactions: haviharakennel

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Με ειλικρίνεια μίλησαν, με προθυμία διάβασαν για τον τύφο και απολύμαναν το σπίτι, άρα...ναι!
Και για να στραφούν σε σένα, σίγουρα κατάλαβαν το λάθος που έκαναν αρχικά με την αγορά σκύλου από το ίντερνετ.

• Like

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όλοι είμαστε άνθρωποι κι έχουμε δικαίωμα σε λάθη. Το ζήτημα είναι να μαθαίνουμε από αυτά ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Τα σοβαρά τουλάχιστον. Εάν έκρινα ότι η οικογένεια είναι υπεύθυνη κι απλά της έλειψε η ενημέρωση (τόσο για την απόκτηση όσο και για την αρρώστια) και μέσα από το πάθημα μπήκαν στο τριπάκι να ενημερωθούν γι'αυτά αλλά και για άλλα, κι ότι γενικότερα θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για τις νέες προκλήσεις που θα συναντήσουν, τότε ναι, θα έδινα κουτάβι, χωρίς καν να είμαι απελπισμένη. Απλά να περάσει το κατάλληλο χρονικό διάστημα ώστε το νέο κουτάβι που θα μπει σπίτι τους να είναι ασφαλές.

Από την άλλη αν είναι του τύπου "shit happens, I 'm nothing to be blamed about", τότε θα σφυρούσα αδιάφορα. Εξαρτάται πάντα από την περίπτωση κι από το άτομο/α που έχεις απέναντί σου. Όπως έχεις γράψει, πτυχίο ψυχολογίας θέλει για να δεις που θα τα δώσεις...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εγώ αν τα υπόλοιπα ηταν οκ ναι θα τους έδινα , μετά από 1 χρόνο όμως και ίσως έκανα την συμφωνία να πάρουν το κουτάβι μεγαλύτερο να έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όπως μάλλον καταλάβατε από το πρώτο post είμαι υπέρ του να τους δώσω κουτάβι βέβαια υπό προϋποθέσεις με τις οποίες συμφώνησαν πρόθυμα: όπως είπε vek θα μπορέσουν να το πάρουν το κουτάβι με τελειωμένα τα εμβόλια + 2 εβδομάδες (αυτό θα είναι ούτως ή άλλως μετά από ένα χρόνο, αφού σχεδιάζω τη γέννα για τον Οκτώβριο) και δεύτερον πρέπει να έρθουν όλοι να πάρουν το κουτάβι και επιφυλάσσομαι ότι αν κάτι δεν μου αρέσει, δεν θα το πάρουν. Ήδη μιλήσαμε 3 φορές στο τηλέφωνο με την κοπέλα και θέλουν να περιμένουν παρότι στη λίστα αναμονής θα είναι στη 4 θέση για το κοριτσάκι οπότε μπορεί και μην υπάρχουν 4 κορίτσια και θα περιμένουν τζάμπα.
Ο καιρός θα δείξει. Πάντως το ταπεινό μου ένστικτο δεν με πρόδωσε και με τα 5 μου κουτάβια οπότε βλέποντας και πράττοντας...
Θα σας ενημερώσω για την έκβαση :)

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Σωστή απόφαση :)! Θα μπορούσαν να μην έχουν πει τίποτα για το άλλο κουταβάκι και να το παίξουν όπως θέλουν, αντ' αυτού όμως ήταν ειλικρινείς και αυτό ορθώς εκτιμήθηκε!

• Like