νεο μελοσ ζητα την συμβουλη σας

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Αυτο δε σημαινει οτι με ενα ντοπερμαν θα επιτεθει ενω με ενα ροτ οχι....
Ενδεχομενος ενας επιβλητικος σκυλος θα αποτρεψει μια τετοια επιθεση... (βεβαια αν ειναι 4 δε νομιζω ουτε boerboel να τους σταματησει απο το να το επιχειρησουν...)
Μπορεί ομως να μην μπουν καν στην διαδικασία (ακόμα και 4 να ειναι) να επιτεθούν σ'αυτον με το σκυλο και να βρουν ενα πιο "ευκολο" θύμα....Αποψή μου ειναι οτι η εικόνα και μονο ενος τετοιου σκύλου -ακομα και ο πιο καλοκάγαθος σκυλος να ειναι,αποτρέπει διάφορα τετοια περιστατικα...εκτος αν το "εγκλημα" ειναι οργανωμενο οπου εκει παμε αλλου και θα ξεφύγω απο το θέμα , που τοση ωρα παρακολουθώ με προσοχη.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν δεν τον εχουν στο ματι επειδη ξερουν οτι κουβαλαει κατι αξιας, απλά θα πανε να κλεψουν καποιον αλλον.

edit. Τονια με προλαβες.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Αν δεν τον εχουν στο ματι επειδη ξερουν οτι κουβαλαει κατι αξιας, απλά θα πανε να κλεψουν καποιον αλλον.

edit. Τονια με προλαβες.
Χιχιχι!!!Ειναι λογω κοινου επαγγέλματος!!!

ζιζι

Member
9 Ιουνίου 2010
16
0
θεσ/νικη,χαλκιδικη
δηλαδη μπορει ενα σκυλι αν δεν εχει κπαιδευτει σωστα να επιτεθει και στο αφεντικο του;;η αληθεια ειναι οτι με τρομαξατε λιγο..η εκπαιδευση πρεπει να γινει απο επαγγελματια;;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ζιζη, να τα παρουμε λιγο από την αρχη?
Αν θελεις να παρεις σκυλο τυπου ροτ ή ντομπ ή οποιασδηποτε φυλής φυλαξης για παρεα και προστασια, και ειδικα αν εισαι απειρη, ο μονος τροπος για να καταφερεις να συμβιωσεις με ασφαλεια και αποτελεσματικοτητα με έναν τετοιο σκυλο είναι ο επαγγελματίας εκπαιδευτής.

Και παλι δεν υπαρχει 100% εγγυηση. Μπορει να φταις εσυ (το πιθανοτερο), μπορει ο εκπαιδευτης (αν πας στον πρώτο τυχοντα), μπορει ο σκυλος (αν κανεις λαθος), μπορει λιγο από όλα.

Υπαρχει βεβαια και η εναλλακτικη λυση. Στρωνεσαι στη δουλεια από το μηδεν, ξοδευεις πολύ χρονο και ενεργεια σε διαβασμα, εκπαιδευση, κοινωνικοποιηση, κάνεις απειρα λαθη, ψιλοχαλάς τον σκυλο και κάποτε ο σκυλος πιθανον θα αποκτησει μια αρκετα καλη υπακοη.

Ταυτόχρονα ο σκυλος βγαζει μεγαλωνοντας τα προστατευτικα/επιθετικα του ενστικτα κι εσυ το μονο που εχεις να κανεις είναι να μαθεις να τα χειριζεσαι και να τα ελεγχεις, όπως ειπαμε πριν.

Αυτά, τελειως περιληπτικα. Πώς σου φαινεται? Μηπως να το ξανασκεφτεις?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ζιζι δεν γινεται να φοβασαι τον σκυλο σου

ο σκυλος πρεπει να ειναι πρωτα ευχαριστηση , χομπυ και επενδυση χρονου και μετα εργατης , οσο και να θες φυλακα αν τον φοβασαι δεν θα τον εχεις ποτε και δεν εννοω οτι θα σε δαγκωσει αλλα για να τον ελεγχεις πρεπει να εισαι εσυ ο αρχηγος

μιλα με τους εκτροφεις πες ολους τους φοβους σου , επισης οτι σου αρεσει στην φυλη και αν δεν εισαι σιγουρη ζητα να πας εκει περισσοτερες απο μια φορες (αυτο δεν σημαινει δυο ) και να δεις αν τελικα σου κανει τετοιος σκυλος

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.801
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ λέω να πάρει η Ζιζή κάτι πιο εύκολο για αρχή και να βάλει συναγερμό στο σπίτι :)
Με ένα λαμπ αν κάνεις λάθος θα σου βγάλει το χέρι στη βόλτα, θα "τρομάξει" τους περαστικούς με τις λασπωμένες πατούσες του, επίσης όσα λάθη και να γίνουν μπορούν γρήγορα να διορθωθούν με εκπαίδευση, κι επειδή τα λαμπ δεν είναι καθόλου επιθετικά προς κανέναν δε θα το φοβάται
Μετά όταν μάθει τα βασικά και σταματήσει να φοβάται τον ίδιο της το σκύλο να πάρει και ροτ, δε γίνεται να πάρεις ροτ με το φόβο πως κάποτε κάποια μέρα ίσως σε δαγκώσει

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
γιατί τρομάζετε την κοπέλα για ροτ είπαμε να κοιτάξει οχι για λιοντάρι, η συμβουλή του Νικου είναι η καλύτερη.
Ζιζι πήγαινε ακου και δες μονη σου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.801
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ποιος σκύλος θέλει περισσότερη δουλειά - ροτ ή λαμπ; Ποιος σκύλος είναι ποιο δύσκολος; Ποιο σκύλο θα προτείνατε σε άνθρωπο που φοβάται τα σκυλιά; :confused:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ποιος σκύλος θέλει περισσότερη δουλειά - ροτ ή λαμπ;

εξαρτάται απο το το θέλει κάποιος απο τον σκύλο του, τα κουτάβια ροτ δεν έχουν καμμία σχέση με τα λαμπ σε ευκολία, είναι η μέρα με την νύχτα. Σαν ενήλικα παλι δεν μπορώ να πω με σιγουρια αυτο εξαρτάται απο μεμονωμένες προσωπικότητες.

Ποιος σκύλος είναι ποιο δύσκολος;

Δύσκολος σε τι Berna έχεις ζήσει με Ροτ?

Ποιο σκύλο θα προτείνατε σε άνθρωπο που φοβάται τα σκυλιά; :confused:

Η γυναίκα μου έβλεπε σκύλο και άλλαζε πεζοδρόμιο, τώρα πιάνει το ρότ και του κάνει ενέσεις, δεν λέει κάτι

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιωργο, όταν το ροτ θα αγριεψει σοβαρα για καποιον λογο, πχ σε καποιον ξενο σκυλο ή ανθρωπο, ειμαι σχεδον σιγουρος ότι μονο ενας ψυχραιμος (και ακομα καλυτερα εμπειρος) χειριστης δεν θα φοβηθει.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
χαρη κάποιο τόχουνε και κάποιοι όχι, αυτό πρέπει να το δει μόνος του ο καθένας και με βοήθεια απο εκτροφείς της φυλής που ενδιαφέρεται

ζιζι

Member
9 Ιουνίου 2010
16
0
θεσ/νικη,χαλκιδικη
εννοειται πως πολυ πριν παρω την αποφαση μου θα σκεφτω ολα οσα μου ειπατε και σας ευχαριστω ολους..σημερα πηρα τηλ σε καποιους εκτροφεις και δεν εχει κανεις κουταβια ροτβαιλερ ή μποξερ.μονο ενας εκτροφεας μποξερ υπαρχει στη θεσσαλονικη;;καλα για χαλκιδικη καλυτερα να μην ρωτησω,φανταζομαι την απαντηση

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Γιωργο, όταν το ροτ θα αγριεψει σοβαρα για καποιον λογο, πχ σε καποιον ξενο σκυλο ή ανθρωπο, ειμαι σχεδον σιγουρος ότι μονο ενας ψυχραιμος (και ακομα καλυτερα εμπειρος) χειριστης δεν θα φοβηθει.
Θα συμφωνησω ...ανεξαρτητα απο το φυλο του χειριστη , ο χειριστης οποιουδηποτε σκυλου πρεπει να μπορει να τον χειριστει.
Μπορει να κανω και λαθος , αλλα πρεπει και το χερι να βασταει ...η εντολη μπορει να μην ''περασει'' για οποιοδηποτε λογο και τοτε , μονο το χερι που βασταει το λουρι μπορει να σωσει την κατασταση ...αν αντεχει , καλως.

ζιζι

Member
9 Ιουνίου 2010
16
0
θεσ/νικη,χαλκιδικη
επιτελους...εχθες βρηκα το σκυλακι που θα παρω..rottweiler θηλυκο,απο καποιον απο τους εκτροφεις που μου προτεινατε..μεσα στον ιουλιο θα το παρω,γιατι ακομη ειναι ζουζουνακι..ειμαι πολυ χαρουμενη..

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Μπραβο! με το καλο να την δεχτεις!!

Για πες κι αλλα...

Φωτο σου εστειλε ο εκτροφεας?? αν ναι ...γιατι δεν μπηκε ακομα????

ζιζι

Member
9 Ιουνίου 2010
16
0
θεσ/νικη,χαλκιδικη
θα παω και μια απο τις επομεμες ημερες για να καταληξω ποιο ακριβως κουταβι θα παρω,γιατι θελουμε να δουμε και τι χαρακτηρας μου ταιριαζει..παντως ειναι ολα κουκλια..θα περασει βασανιστικα αυτος ο μηνας μεχρι να το παρω..αληθεια,πρεπει να κανω αλλαγες στο σπιτι για να ειναι πιο ασφαλης η διαμονη της μαζι μου;;