νεφρική ανεπάρκεια

monogramma

Member
11 Δεκεμβρίου 2015
6
0
38
Γεια σας παιδιά,

είμαι νέο μέλος εδώ..

Πήρα την απόφαση να εγγραφώ και να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και όποιος ξέρει να μου δώσει συμβουλή.

Έχω ένα κοκερ θηλυκό 10 χρονών και πέρυσι το χειμώνα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια, έτρεμε και γενικά είχε ανορεξία και κατάπτωση. Κάναμε εξετάσεις, ήταν η κρεατινίνη, η ουρία και ο φώσφορος τσιμπημένα και ξεκίνησε ειδική διατροφή Renal. Άρχισε να συνέρχεται και πήγαινε πολύ καλά. Το καλοκαίρι οι τιμές ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού αλλά στο ανώτερο αποδεκτό επίπεδο. Ο γιατρός πρότεινε το Pronefra και όλα πήγαιναν καλά. Επειδή βαρέθηκε τις κροκέτες Renal κάποιες φορές της προσθέταμε λίγο κολοκυθι ή κοτόπουλο.

Πριν λίγο καιρό άρχισε πάλι να έχει κατάπτωση και κάναμε τις προγραμματισμένες εξετάσεις και η κρεατινίνη έχει ανέβει στο Θεό, καθώς και η ουρία αρκετά. Αυτή την εβδομάδα πέρασε και μια γαστρεντερίτιδα..και δεν ξέρω μήπως επηρέασε κάπως τα αποτελέσματα.. Ο γιατρός πρότεινε να πάρει επιπλέον το Renitec που είναι για την καρδιά αλλά είπε πως βοηθάει και τα νεφρά τα οποία θα αιματώνονται καλύτερα. Οι παρενέργειες του φαρμάκου είναι έντονες και συχνές με ζάλη και κατάπτωση και αναμένεται να τις έχει το Ριτάκι μου :(

Το πιο μπερδευτικό όμως είναι οι αντενδείξεις που διάβασα που λένε ότι αντενδείκνυται για ασθενείς με νεφρική νόσο..και πρέπει να δίνεται σε αυτούς μόνο ως έσχατη λύση όταν άλλα φάρμακα για την καρδιά έχουν άσχημες παρενέργειες.

Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω τι να κάνω.. Σκεφτόμουν μήπως για ένα μήνα έκοβα το κοτόπουλο εντελώς, τις ξεκινούσα Ω3 , συνερχόταν και από τη γαστρεντερίτιδα και μετά να επαναλάμβανα τις εξετάσεις..ώστε να αποφύγω το φάρμακο αυτό..για το οποίο δεν είμαι καθόλου σίγουρη..

Δεν ξέρω..έχω αποκαρδιωθεί :unsure:

Σας ευχαριστώ πολύ

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εύχομαι όλα να πάνε καλά! :) ...δεν έχω κάποια συμβουλή να σου δώσω, αλλά αφού είσαι μπερδεμένος/η καλύτερα να έπαιρνες και μία δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο γιατρό.

monogramma

Member
11 Δεκεμβρίου 2015
6
0
38
Εύχομαι όλα να πάνε καλά! :) ...δεν έχω κάποια συμβουλή να σου δώσω, αλλά αφού είσαι μπερδεμένος/η καλύτερα να έπαιρνες και μία δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο γιατρό.
Πήρα τη γνώμη δεύτερου γιατρού..είπε ότι έχει κ αυτός στο νου του το φάρμακο της καρδιάς αλλά δε θα το έδινε ακόμη..προτιμά να ξανακάνουμε εξετάσεις σε 2 μήνες.

Κατόπιν εορτής αγόρασα το φάρμακο για να το έχω, χωρίς να έχω αποφασίσει τί θα κάνω.. κ τότε διάβασα τις αντενδείξεις. Οπότε δεν είχα την ευκαιρία να ρωτήσω τον δεύτερο γιατρό για αυτές…

Ανησυχώ αρκετά για το μικρό μου :(

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Συζήτησε το μαζί του για τις αντενδείξεις, πες του τους προβληματισμούς σου. Στην ανάγκη, αν δεν σε ικανοποιήσουν οι απαντήσεις του πάνε και αλλού. Μην χάνεις πολύτιμο χρόνο, καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά να σε τρώνε οι σκέψεις. Περαστικά σας και κουράγιο! :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Έχεις συζητήσει με τον κτηνιατρο σου την περίπτωση να δώσεις υποστηρικτικά συμπληρώματα που θα βοηθήσουν τα νεφρά να "ισορροπήσουν" ή μόνο την τροφή αυτή και τέλος?

monogramma

Member
11 Δεκεμβρίου 2015
6
0
38
Για να το ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο θα σας εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει με τους κτηνιάτρους μου.

Ο πρώτος που εμπιστεύομαι απόλυτα είναι στην Κεφαλλονιά, γιατί από εκει είμαι. Ξέρει τη Ρίτα από κουταβάκι και ενδιαφέρεται πολύ. Πολλές φορές ούτε λεφτά δε θέλει να πάρει. Αλλά μένω στην Αθήνα και έτσι την βλέπει μόνο 2-3 φορες το χρόνο. Αυτός με συμβούλεψε για το χάπι της καρδιάς να το πάρει. Τον έχω ρωτήσει για Ω3 και το συνένζυμο Q10 που έχω διαβάσει ότι βοηθάει τα νεφρά. Μου είπε ότι πολλοί λένε πως βοηθάνε αλλά ότι κτηνιατρικά/επιστημονικά δεν έχει γίνει κάποια επίσημη έρευνα. Αν θέλω είπε μπορώ να δώσω. Σκέφτομαι να αρχίσω Ω3 αυτή την εβδομάδα.

Ο δεύτερος είναι εδώ στην Αθήνα. Κι αυτός ενδιαφέρεται. Μάλιστα η Ρίτα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια αφού έφαγε φώλα στον κήπο. Δεν ήμουν εκεί και ο φίλος μου την πρόλαβε στο τσακ. Ο σκύλος είχε ξεματώσει. Απορώ πώς έζησε…

Ο κτηνίατρος που την πηγαίνω εδώ στην Αθήνα την έσωσε. Την επόμενη χρονιά (πέρυσι) παρουσίασε τρέμουλα, κατάπτωση και ανορεξία. Κάναμε αιματολογικές και το συκώτι και τα νεφρά ήταν σε τραγική κατάσταση. Το συκώτι φτιάχτηκε αλλά τα νεφρά έμειναν..

Προς το παρόν ο γιατρός στην Αθήνα δε θέλει να πάρει ακόμη το φάρμακο της καρδιάς, ούτε συμπλήρωμα διατροφής. Θα επαναλάβουμε εξετάσεις σε ένά μήνα και θα το δούμε..έτσι είπε..

Η διατροφή της είναι αυστηρά Renal της Royal Canine και το δεσμευτικό φωσφόρου Pronefra.

Είναι και οι 2 καλοί..δεν ξέρω τί να κάνω. Αποφάσισα να κόψω το κοτόπουλο οριστικά και να τρώει μόνο Renal και συμπλήρωμα Ω3.

Υπάρχει κάποιος από εσάς παιδιά που να έχει το σκυλάκι του νεφρική ανεπάρκεια;

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους σας για το ενδιαφέρον! :)
Να είστε καλά!

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
στήθος κοτόπουλο/γαλοπούλα χωρίς κόκκαλα και πέτσα, ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα, ρύζι, μακαρόνια, "ασπράδι" αυγού, κρέας ψαριού χωρίς κόκκαλα..σε μέρες με πολυδιψία ένα, δυο παγάκια στο μπωλάκι του να ξεγελιέται..

• Like
Reactions: johnk

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
στήθος κοτόπουλο/γαλοπούλα χωρίς κόκκαλα και πέτσα, ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα, ρύζι, μακαρόνια, "ασπράδι" αυγού, κρέας ψαριού χωρίς κόκκαλα..σε μέρες με πολυδιψία ένα, δυο παγάκια στο μπωλάκι του να ξεγελιέται..
Όχι στηθος κοτόπουλου ειναι λαθος , δινουμε μονο τα σκουρα μερη σε αυτην την περιπτωση , μπουτια, πλαταρια αλλα καθαρισμενα χωρις κοκαλο και οχι ψαρια αποφευγουμε τροφες με φωσφορο. Αν μιλαμε για μαγειρευτο απο κοτοπουλο κρεας απο μπουτι και κρεας απο αρνι μακαρονια και ρυζι μονο λευκα καλα βρασμενα και ξεπλυμενα αν γινεται και λαχανικα προσεχουμε αυτα που εχουν λιγο φωσφορο. Γενικα ακολουθουμε μια διατροφη κοιταζοντας παντα την περιεκτικοτητα του τροφιμου σε φωσφορο , εδω σε μαγειρευτο μπορει να παιξει και το χοιρινο.
Αλλα καλυτερα να μιλήσει με την γιατρο του να του φτιαξει μια διαιτα (αν ασχολητε) για σκυλο με προβλημα στα νεφρα.

• Like
Reactions: johnk

monogramma

Member
11 Δεκεμβρίου 2015
6
0
38
Όχι στηθος κοτόπουλου ειναι λαθος , δινουμε μονο τα σκουρα μερη σε αυτην την περιπτωση , μπουτια, πλαταρια αλλα καθαρισμενα χωρις κοκαλο και οχι ψαρια αποφευγουμε τροφες με φωσφορο. Αν μιλαμε για μαγειρευτο απο κοτοπουλο κρεας απο μπουτι και κρεας απο αρνι μακαρονια και ρυζι μονο λευκα καλα βρασμενα και ξεπλυμενα αν γινεται και λαχανικα προσεχουμε αυτα που εχουν λιγο φωσφορο. Γενικα ακολουθουμε μια διατροφη κοιταζοντας παντα την περιεκτικοτητα του τροφιμου σε φωσφορο , εδω σε μαγειρευτο μπορει να παιξει και το χοιρινο.
Αλλα καλυτερα να μιλήσει με την γιατρο του να του φτιαξει μια διαιτα (αν ασχολητε) για σκυλο με προβλημα στα νεφρα.
Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί..μόνο κροκέτες και κανά κολοκυθάκ/καρότοι ή κοτόπουλο βρασμένα και πετάω το πρώτο νερό..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
νεφρικη ανεπαρκεια σκυλου,,, η ξηρα φαρμακευτικη τροφη renal ασχετου εταιριας θα αυξησει τη μακροβιοτητα του σκυλου και θα κρατησει σταθερη τη νεφρικη ανεπαρκεια περισσοτερο απο καθε αλλη τροφη που θα του προσφερεις εσυ απο την κουζινα σου εκτος και αν παρεις master σαν διατροφολογος και ετοιμαζεις τα γευματα του !!

• Like
Reactions: GRDANE

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλά θα είναι να προσέχουμε τι συμβουλεύουμε σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις

Για νεφρική ανεπάρκεια μιλάμε και όχι στομαχικές διαταραχές

• Like

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ασε το γιατρο να ανησυχει,,, εσυ απλα να ακολουθεις αυτα που σου λεει,, κατα γραμμα.... ειναι πολυ ευκολο να επιδυνωθει η νεφρικη ανεπαρκεια απο ακαταλληλη διατροφη,,, ειναι μονοδρομος οι συνεχεις εξετασεις και οι οδηγιες του γιατρου για τη διατροφη και την ασκηση,,,

• Like

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απλα να παιρνεις τη μεγαλυτερη συσκευασια renal για να σου ερχεται φθηνοτερα,,,, ειναι ακριβες οι κλινικες τροφες,,,

• Like

monogramma

Member
11 Δεκεμβρίου 2015
6
0
38
Ναι σε ευχαριστώ..παίρνω το 15κιλο..το ψάχνω στο σκρουτζ για να το βρω σε προσφορά. Μου κρατάει ένα τρίμηνο συνήθως :)