νεφρική ανεπάρκεια.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
γμτ... καποιοι μπερδεψαν τα δειγματα πρεπει να παμε ξανα για εξετασεις ερλειχιας... και ζητησε και ουρα.....
Μπερδεψαν τα δείγματα?? Πως??

Ευχομαι ολόψυχα να είναι αναστρέψιμη η κατάσταση!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
έχετε ψυχραιμία και κάντε θετικές σκέψεις ...εύχομαι όλα να πάνε με τον καλύτερο τρόπο!:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Περαστικα να εχετε ...Επειδη προσφατα ειχα ασχημη εμπειρια με κτηνιατρους που υποτιθεται ειναι εμπειροι , θα σου ελεγα να ψαξεις καλα το θεμα εαν νιωθεις πως ο κτηνιατρος σου δεν ''ανταποκρινεται'' γενικως στο ολο θεμα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
θεωρειται από τους καλους γιατρους στην πατρα.... και με εμπειρια στην φυλή.....
δεν ειναι ο συνηθης γιατρος που ειχα...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
πρωτες εξετασεις αιματοβιοχημικες....
ουρια 111
κρεατινινη 2,4
μετα 10 ημερων διατροφη k/d και fortekorr χαπια...
ουρια 70
κρεατινινη 1,7 και στις 2 εξετασεις ολα τα υπολοιπα φυσιολογικα
ουρα τηλεφωνικα αποτελεσματα
δειχνουν πρωτεινοουρια και χαμηλο ειδικο βαρος....
ειναι σιγουρη για νεφρικη ανεπαρκεια

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Με αυτες τις τιμες δεν μιλας για νεφρικη ανεπαρκεια.
Εγω θα το εψαχνα λιγο περισσοτερο αφου το σκυλι ειχε θεαματικη βελτιωση μεσα σε 10 μερες.
Και παλι περαστικα στο σκυλακι σου.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
ευχαριστω...
εχω στο μυαλο μου να παρω τις εξετασεις (και τα ουρα) στα χερια και να παω σε δυο τρεις ακομα......

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω ετσι νομιζω. Τελευταια ενημερωθηκα πολύ λογω της Ζηνας. Επισης, υπαρχουν βαθμοι στην ανεπαρκεια. Πχ η σπειραματονεφριτιδα (φλεγμονη) είναι μια μορφη ανεπαρκειας αλλά συχνα αναστρεψιμη. Μην πανικοβαλλομαστε μονο με ενδειξεις!

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Με αυτες τις τιμες δεν μιλας για νεφρικη ανεπαρκεια.
Οι τιμές της ουρίας και κρεατινίνης δεν είναι αντιπροσωπευτικές της βλάβης των νεφρών.

Επισης, υπαρχουν βαθμοι στην ανεπαρκεια. Πχ η σπειραματονεφριτιδα (φλεγμονη) είναι μια μορφη ανεπαρκειας αλλά συχνα αναστρεψιμη

Επίσης, η σπειραματονεφρίτιδα είναι το αίτιο της βλάβης (φλεγμονή), ενώ η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια το αποτέλεσμα.

Είναι θετικό ότι ο σκύλος σου ανταποκρίνεται στη θεραπεία πάντως. Ακόμα και αν χρειάζεται κάποια αγωγή, θα χαρείς τη συντροφιά του για πολλά χρόνια ακόμα :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
apla αναρωτιεμαι μηπως μπορουμενα καταλαβουμε αν ειναι αναστρεψιμη η κατασταση.... και πιθανα....
(λεω στην ασχετοσυνη μου...) με τιποτα αντιβιωσεις η κατι αναλογο να διορθωναμε την κατασταση... και να μην μεναμε μονο στην διατροφη....
η γνωμη σου με ενδιαφερει...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επετρεψε μου να πω εγω την γνωμη μου Πετρο, εχοντας μονο την εμπειρια με την Ζηνα. Ιδια συμπτωματα, άλλη αιτια. Υπαρχουν και αλλοι τροποι βοηθειας πέρα από την διατροφη που είναι το πρωτο και απλο.

Πέρα από αυστηρη διατροφη με νεφροπροστατευτικη τροφη τυπου renal ή k/d, ο γιατρος στην κτηνιατρικη της εδωσε χαπι Renitec για την πρωτεϊνοουρια και ταυτοχρονα καψουλες ελαιου με ω3, ω12 κλπ (biacutan plus), που από ο,τι φαθινεται βοηθησαν πολύ.

Μονο ο καιρος και η σταδιακη βελιτωση θα δειξουν αν η κατασταση ειναι αναστρεψιμη. Αλλοτε η φθορα σταματαει νωρις και αλλοτε παρά τις προσπαθειες και θεραπειες απλά συνεχιζεται και τοτε παμε στην ανεπαρκεια.

Παντα ομως κατι μενει, εστω και ενα μικρο προβλημα, και θελει συνεχως προσοχη και τακτικες εξετασεις.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
αρη τοτε αυτο ακριβως κανουμε.... τα renitec ειναι το αντιστοιχο toy fortekorr σε ανθρωπινο και φτηνοτερο σκευασμα... σε αυτο γυρισαμε μια και χρειαζομαστε πολλα χαπια και απο οτι φαινεται για καιρο...
η γνωμη της γιατρου ειναι προχωραμε ετσι και σε ενα μηνα ξανα εξετασεις... και βλεπουμε....

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
apla αναρωτιεμαι μηπως μπορουμενα καταλαβουμε αν ειναι αναστρεψιμη η κατασταση.... και πιθανα....
(λεω στην ασχετοσυνη μου...) με τιποτα αντιβιωσεις η κατι αναλογο να διορθωναμε την κατασταση... και να μην μεναμε μονο στην διατροφη....
η γνωμη σου με ενδιαφερει...
η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί τελείως μόνο εαν βρεθεί ο αιτιολογικός παράγοντας και καταπολεμηθεί. Τα αίτια της σπειραματονεφτίτιδας στο σκύλο μπορεί να είναι λοιμώδη (λεϊσμανίαση, ερλιχίωση, χρόνιες φλεγμονές, ν. Lyme, Βρουκέλωση και πολλά άλλα), ανοσολογικές παθήσεις (π.χ ερυθηματώδης λύκος, πέμφιγα), νεοπλασίες σε διάφορα (άσχετα) σημεία του σώματος, και διάφορες ενδοκρινοπάθειες.

Η πλήρης διερεύνηση όλων αυτών των αιτιών είναι πολλές φορές αδύνατη και ακόμα κι αν υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη διερεύνηση, το κόστος είναι απαγορευτικό για τον ιδιοκτήτη. Πολλές δε φορές που το ψάχναμε μέχρι τέλους στο Πανεπιστήμιο, σε αρκετά περιστατικά δεν είχαμε βρει τον αιτιολογικό παράγοντα.

Αν βρεθεί όμως και μπορεί να καταπολεμηθεί τότε ο σκύλος μπορεί να απαλλαγεί οριστικά

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini