νεφρική ανεπάρκεια.....

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
To παραπάνω αναφέρεται στον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα κυρίως σε συγκεκριμένη σπειραματονεφρίτιδα!
Δεν ξέρω αν ισχύουν και στον οργανισμό του σκύλου τα ίδια!

Ούτε εγώ ξέρω . Απλά το έβαλα μήπως και ταιριάζουν τα συμπτώματα και παρηγορηθεί γιάτί υπάρχει θεραπεία γιαυτό .
Αλλιώς αν πρόκειται για χρόνια ασθένεια με τον τρόπο αντιμετώπισης που υπάρχει και στους ανθρώπους ( μεταμόσχευση ή αιμοκάθαρση ) τότε
άστα..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Περαστικά να είναι για τον φίλο μας.

Απορία
Και ο προηγούμενος σκύλος σου είχε (ίσως,αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σου) το ίδιο πρόβλημα?
Μήπως υπάρχει κάποιος παράγοντας στην περιοχή που μένεις? Π.Χ. το νερό?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
ο προηγούμενος σκύλος είχε νεφρική ανεπαρκεια σ'ίγουρα εξαιτίας καλαζαρ....( άλλωστε μεναμε με ενοικιο τότε σε άλλη περιοχή...)
ο συγκεκριμενος σκύλος σύμφωνα με την γιατρό.... περασα και μιλήσαμε κατ 'ιδιαν παρουσιαζει προβλημα στα νεφρα.....
ουρια 111 και κρεατινινη 2,4.(τα οποία είναι σοβαρα) ολα τα υπόλοιπα φαινονται φυσιολογικά.....
ζητησε λοιπόν συγκεκριμένη δίαιτα με kd τροφή... για μία εβδομάδα και χαπια φορτεκορ (ναι ειναι καρδιακης ανεπαρκειας αλλα ενεργοποιουν ενα μηχανισμό που διευρυνει τα αγγεια με την σειρα τους λόγω καλύτερης αιμάτωσης διευκολύνουν τα νεφρα στο εργο που κανουν....)
μετα από την συγκεκριμενη αγωγή και αναλογα των αποτελεσματων που θα παρουμε... θα καταλαβουμε αν ειναι χρονια ή προσωρινή ή τι άλλες εξετασεις πρέπει να κανουμε...... μεχρι τότε μου ζητησε υπομονη και να μην βιαζομαι και βαζω σκεψεις στο μυαλό μου...
συγκεκριμένα είπε... υπαρχει προβλημα αλλα δεν γνωριζουμε ακόμα πόσο ...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9827-ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

το εβαλα σαν νεο αρθρο για να υπαρχει και χωρις τα δικα μας σχολια

εχει ακομα :αντιμετωπιση των επιπλοκων :νεφρικη ανεπαρκεια,ασκιτης και υποδορια οιδηματα,υπερταση,θρομβοεμβολη

αν σου πει κατι αλλο ο γιατρος πες το να ανατρεξω στη πηγη μου και να το μεταφερω

κουραγιο και καλη δυναμη

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και χαπια φορτεκορ (ναι ειναι καρδιακης ανεπαρκειας αλλα ενεργοποιουν ενα μηχανισμό που διευρυνει τα αγγεια με την σειρα τους λόγω καλύτερης αιμάτωσης διευκολύνουν τα νεφρα στο εργο που κανουν....)
Λέω και εγώ ..γιατί φορτεκορ έδινα στο σκυλάκι μου που είχε καρδιακή ανεπάρκεια..

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
απλη ενημερωση...
ο σκύλος ακολουθεί την διαιτα με k/d και τα φορτεκορ χαπια καθημερινα....
έχει φοβερή διαθεση και παιχνιδια συνεχεια με τον αλντο...
η όρεξη έχει επανέλεθει αν και με την συγκεκριμενη τροφή δεν νομιζω να αναπληρωσει τα κιλα που εχει χασει....
τα δε ουρα του ειναι σκουρα και μυριζουν κατι που νομιζω σημαινει αποβολή ουριας από τον οργανισμό....
ειμαι στην ρημαδα υπομονή να περασουν οι μερες για τις επαναληπτικες εξετασεις......
παρτε και μια προσφατη φωτο.... για οσους λενε οτι 2 αρσενικα δεν κανουν μαζί....Εικόνα001..jpg

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Ζηνα με την αντιστοιχη τροφη της Royal αναπληρωσε πληρως τα... γραμμαρια που εχασε και εβαλε κι απο πανω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
λοιπόν...
τα νεα δεν ειναι ευχαριστα.....
οι εξετασεις εδειξαν παλι υψηλή ουρία..... χαμηλώτερη βεβαια από πριν 75 αντι 111 αλλα παραμενει υψηλα....
δεν συγκρατησα την κρεατινινη...
ρωτησα για σπειραματο παθεια και μου ειπε οτι δυστυχως όλα τα υπόλοιπα ειναι φυσιολογικα άρα δεν παμε προς την συγκεκριμενη κατεύθυνση...
για σπειραματονεφριτιδα οπως ειπε θαπρεπε να ειχαμε και χαμηλα λευκα αιμοσφαιρια κατι που δυστυχως ειναι φυσιολογικό...
όλα συνηγορουν σε νεφρική ανεπαρκεια...
δεν ειχαμε κανει εξετασεις για ερλειχια.... κατι που αυριο θα ξερουμε και που τελικα να παρακαλαμε να εχει ερλείχια γιατί αυτό μπορουμε να το παλεψουμε......
αν ειναι αρνητική και η ερλείχια... μετα παμε για υπέρηχο και τελικα βιοψία νεφρού... κατι που οπως παραδεχθηκε δεν ειναι και κατι ευκολο.....
συνεχίζουμε με k/d τροφή και fortekor....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η κρεατινινη είναι όμως το σημαντικο Πέτρο. Τελικα κανατε εξετασεις για την πρωτεϊνη των ουρων?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
γμτ... καποιοι μπερδεψαν τα δειγματα πρεπει να παμε ξανα για εξετασεις ερλειχιας... και ζητησε και ουρα.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini