οστεοχοωδρωση

Iason

Member
23 Μαϊου 2014
5
1
45
Καλησπέρα,

έχω ένα κουτάβι Boxer 5 μηνών, τον Ιωνα. Παρουσίασε οστεοχονδρωση. Έχει κάποιος από το forum εμπειρία πάνω στη συγκεκριμένη ασθενεια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δεν έχει τύχει να το ξανακούσω για σκύλο.
Τι συμπτώματα έχει; Σε ποιό σημείο; Σε τι οφείλεται; Σε τραυματισμό;
Ο γιατρός σου τι λέει; Ο εκτροφέας σου; Αν υπάρχει δηλαδή...

Iason

Member
23 Μαϊου 2014
5
1
45
Το έχουμε πάει σε 5 γιατρούς. Η οστεοχονδρωση Είναι μια πάθηση που προσβάλλει συχνά τις αρθρώσεις των νεαρών σκύλων που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Ο αρχικός χόνδρος που βρίσκεται στην άρθρωση αποτυγχάνει να μετατραπεί σε οστό σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, και σε αυτά τα σημεία δημιουργείται ένα δεύτερο παχύ στρώμα χόνδρου.
Αυτά τα σημεία είναι πολύ αδύναμα και ευαίσθητα ώστε να αποκολληθούν από τον φυσιολογικό χόνδρο της άρθρωσης και να δημιουργήσουν ένα πτερύγιο.

Το θέμα είναι οτι 4 γιατροί μας λένε να κάνουμε εγχείριση η οποία κοστίζει περίπου 600€ ανά πόδι, (την έχει παρουσιάσει στα δυο μπροστινά πόδια) και ο ένας με φαρμακευτική αγωγή,. Δεν ξέρουμε τι είναι το καλλίτερο.

Αν κάποιος έχει περάσει κάτι αντίστοιχο θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε ποια μέθοδο ακολούθησε και τι αποτέλεσμα είχε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Στατιστικά...αν 4 στους 5, μιλάνε για χειρουργείο, γιατί εξακολουθείς να αναρωτιέσαι;
Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσεις, είναι η ικανότητα του γιατρού, που θα κάνει την επέμβαση.

Μου κάνει όμως εντύπωση, που δεν μπορώ να το βρω ως σκυλοπάθηση. Ξέρεις αν έχει και άλλη ονομασία; Γιατί στους ανθρώπους, διάβασα, ότι συνήθως προκαλείται, σε νεαρές ηλικίες, μετά από τραυματισμό, είναι αυτοιάσιμη και αντιμετώπιζεται με αναλγητικά και ακινησία, εκτός κάποιων σοβαρών περιπτώσεων, που οδηγούνται στο χειρουργείο.

Αν είσαι Αθήνα, καλό θα ήταν να επισκεφτείς κάποιον από τους γνωστούς καλούς γιατρούς, και στο μεταξύ να περιορίσεις το κουτάβι σου, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Από που το έχεις πάρει, το σκυλάκι;

Iason

Member
23 Μαϊου 2014
5
1
45
Προφανώς θέλω το καλλίτερο για την υγεία του σκύλου, άλλα αναρωτιέμαι γιατί όλα αυτά τα θέματα υγείας έχουν να κάνουν με λεφτά και στις δύσκολες οικονομικά μέρες κάποιοι το βλέπουν σαν ευκαιρία για να βγάλουν το κάτι παραπάνω.

Αθήνα μένουμε και είδη έχω κλείσει κάποιες συναντήσεις με ορθοπεδικούς χειρούργους σκύλων. Αν έχετε να προτείνετε κάποιον ευχαρίστως. Προς το παρών μαζεύουμε όσες περισσότερες γνώμες από γιατρούς. Απλά θα θέλαμε και την γνώμη κάποιου που έχει περάσει αντίστοιχη κατάσταση, να μας πει ποια μέθοδο διάλεξε και σε τι κατάσταση είναι ο σκύλος του.

Τον σκύλο το πήραμε από ένα έμπορο στη Ελευσίνα ο οποίος τα φέρνει από Ουγγαρία. Ο σκύλος έχει pedigree και ο έμπορος προσφέρθηκε να μας τον αντικαταστήσει, όμως μετά από 2 μήνες μαζί του δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είναι ποια μέλος της οικογένειας μας...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Να πας στον Βλαχόπουλο , στην Ν.Σμύρνη, εκτός αν έχετε ήδη πάει.
Και να μας γράψεις τι σου πρότεινε στην περίπτωση σας αν θέλεις.
Καλή επιτυχία ευχομαι!

• Like
Reactions: Iason

Iason

Member
23 Μαϊου 2014
5
1
45
Ευχαριστώ,
την Δευτέρα το απόγευμα έχω συνάντηση με τον Βλαχόπουλο, θα σας ενημερώσω.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Iason

Member
23 Μαϊου 2014
5
1
45
Καλησπέρα,

την Δευτέρα το απόγευμα επισκεφτήκαμε το κ. Βλαχόπουλο στη Ν. Σμύρνη. Το πόρισμα του είναι εγχείρηση. Τώρα έχουμε μπει σε διαδικασία εύρεσης χειρούργου μιας και η τιμή που μας έδωσε ο κύριος Βλαχόπουλος είναι απαγορευτική για τις δυνατότητες μας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δες αν κάνει την επέμβαση αυτή και ο Τσιπιανίτης Ερρικος στον Χολαργό.

Επίσης και ο Κέστης από ότι ξέρω κάνει ορθοπεδικά χειρουργία. Σαν κτηνίατρος είναι πολύ καλός αλλά σαν ορθοπεδικό χειρούργο δεν γνωρίζω την δουλειά του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο σκύλος μου έχει οστεοχόνδρωση στον δεξή αγκώνα (μία απ' τις τρεις (νομίζω) ασθένειες με το κοινό όνομα "δυσπλασία αγκώνα"). Είναι όμως ήπιας μορφής και ο κτηνίατρος είπε πως δεν θα έκανε εγχείρηση με τίποτα. Οπότε εδώ και δύο χρόνια την βγάζουμε με γλυκοσαμίνες. Πρόβλημα παρουσιάζει μόνο όταν το παρακάνουμε με τις βόλτες και το τρέξιμο, και αυτό είναι περίπου 6+ ώρες περπάτημα :p

Τώρα, στην περίπτωσή σας μπορεί να είναι πιο σοβαρό το θέμα και όντως η καλύτερη λύση να είναι η εγχείρηση, και σίγουρα μια λύση που θα προτιμούσα σε έναν νέο και δραστήριο σκύλο και εάν μου τη συνηστούσε κτηνίατρος που εμπιστεύομαι (γιατί κακά τα ψέματα, εγχείρηση ή όχι η άρθρωση έχει πρόβλημα και σιγά σιγά θα αρχίσουν και οι αρθρίτιδες και μετά πάλι τα ίδια, ο σκύλος πονάει).

Μέχρι να αποφασίσετε για το χειρουργείο και μέχρι να βρείτε χειρούργο συνηστώ:

1. Ξεκούραση. Μικρές αλλά συχνές βόλτες, διάρκειας περίπου 15 λεπτών
2. Καποια μορφή φυσικοθεραπείας. Πολύ καλό το περπάτημα στο νερό. Οχι τρέξιμο, αλλά περπάτημα. Το νερό δεν πρέπει να είναι κρύο.
3. Συμπληρώματα γλυκοσαμίνης και χονδροϊτίνης.
4. Ισως να χρειαστείς και αντιφλεγμονώδη για μερικές μέρες.
5. Αν εξακολουθήσει να έχει πρόβλημα μετά από 3 βδομάδες ξεκούρασης τότε σκέψου το σοβαρά για χειρουργείο.

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ο σκύλος μου έχει οστεοχόνδρωση στον δεξή αγκώνα (μία απ' τις τρεις (νομίζω) ασθένειες με το κοινό όνομα "δυσπλασία αγκώνα")
Που είναι εκείνο το φατσάκι, που κοπανάς την ηλίθια κεφάλα σου, στον τοίχο; :confused:
Εγώ δηλαδή :rolleyes: