ο σκύλος μου ούρησε μέσα


fbsavvas

New Member
15 Ιουνίου 2020
1
0
35
καλησπέρα στο forum, παιδιά θέλω την βοήθεια σας, η πεθερά μου έχει ένα yorkie στειρωμένο, υιοθετημένο εδώ και 3 χρονιά σχεδόν, ο σκύλος είναι 6 χρονών, των έχουμε μέσα στο σπίτι και κάνει την ανάγκη του έξω γενικά χωρίς προβλήματα, προσπαθούμε να τηρούμε τα ωράρια του πχ πρωί και βράδυ σίγουρα, στα ενδιάμεσα μπαίνω βγαίνει όποτε δεν τον ελέγχουμε ιδιαίτερα για τουαλέτα, η αν θέλει και ο ίδιος να βγει μας το δείχνει ξύνοντας την πόρτα, αλλά σήμερα το πρωί και ενώ τον είχε βγάλει έξω κανονικά το πρωί, (όταν ξυπνάμε τον αφήνουμε έξω χωρίς επιτήρηση να κάνει την ανάγκη του στην αυλή) όταν τον έβαλε μέσα μετά από μίση ώρα, κάποια στιγμή κατούρησε στην γωνιά της κουζίνας .Έχει ξανά κατουρήσει σε εκείνη την γωνιά ένα πρωινό που είχαμε αργήσει να τον βγάλουμε έξω, (λογικό πόσο να αντέξει) την καθαρίσαμε με ειδικό σπρέι για λεκέδες σκύλων άλλα σήμερα τη μπορεί να πυροδότησε αυτή την συμπεριφορά? Μικρή παράθεση εχθές είχαμε μνημόσυνο και είχαμε πολύ κόσμο στο σπίτι μήπως αυτό συμβάλει κάπου? επίσης στις βόλτες του μυρίζει και μαρκάρει τα πάντα στο πέρασμα του πως θα τον αποτρέψω να το κάνει αυτό? Επίσης πως θα καταλάβω ιεραρχικά που βρίσκεται ο σκύλος μας στην οικογένεια? ευχαριστώ εκ τον πρότερων για το ποστ μου αν σας κούρασα
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Καλημέρα, @fbsavvas

Τα "ατυχήματα" κατουρήματος και χεσίματος δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό και καθόλου σπάνιο. Κάποια προβλήματα αρχίζουν αν αυτό ξεφύγει από την συχνότητα του "μια φορά στο τόσο" και γίνει καθημερινότητα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για αυτό τώρα. Απλά συνέχισε την ρουτίνα του και ίσως να επιμένεις και να σιγουρεύεσαι ότι ο σκύλος κάνει την ανάγκη του έξω. Όταν το κάνει να τον επιβραβεύεις λεκτικά, με χάδια και ίσως μια λιχουδιά και δε νομίζω να έχεις θέματα.

Τι ακριβώς"ευθύνεται" για το τελευταίο του "ατύχημα", δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις. Σίγουρα οι επισκέψεις, ο κόσμος και οι πολλές διαφορετικές οσμές που αυτός μεταφέρει μπορούν να προκαλέσουν κάτι τέτοιο.

Το "σημάδεμα" ή "μαρκάρισμα", τώρα, είναι μια πολύ φυσιολογική διαδικασία για τα σκυλιά. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να αποτρέψεις. Πιθανόν να σε ενοχλεί αν πάει να "μαρκάρει" τα περιοδικά στο περίπτερο, τις γλάστρες του ανθοπώλη και άλλα παρόμοια. Ε, αυτά καλό είναι να τα αποφεύγεις σαν πέρασμα ή βόλτα ή να περνάς με γοργό βήμα και τον σκύλο να σε προσέχει (να του τραβάς την προσοχή ψηλά, στο πρόσωπο σου, μιλώντας του ίσως).

Το θέμα ιεραρχίας σε απασχολεί για κάποιο συγκεκριμένο λόγο;

Πάντως, γενικά, τα πράγματα στο μυαλό του σκύλου δεν είναι ακριβώς σαν το στρατό ή μια άλλη δομημένη ιεραρχία με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ακόμα και οι αγέλες των ζώων έχουν μια πολυπλοκότητα στο ποιος είναι πιο ψηλά, σε τι πράγμα και ποιες στιγμές.
 
  • Like
Reactions: sis and spyv


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3