παιδια θελω την γνωμη σας.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
συμφωνοι νικο. δεν εχω ενσταση σε αυτο που λες. αλλα εδω ο κοε εχει εγκρινει εκτροφειο μαλαμιουτ που λεγαμε οτι δεν το βλεπουμε με καλο ματι .. www.malamute.gr .. για αυτο τοποθετουμε πως εδω ειμαστε ελλαδα και οχι ιταλια, τσεχια , ολλανδια κλπ. αν τα "παιρνει" ο κοε και ο καθε κοε, τοτε...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σαφώς και πάντα παίζουμε με τις πιθανότητες....
Αλλά άλλες είναι οι πιθανότητες όταν ξέρεις ποιοι είναι οι γονείς οι παππούδες και δεν ξέρω γω πόσες γεννιές πίσω μπορείς να πας, αλλά και αδέρφια ξαδέρφια, κι άλλο να βασιστείς απλά στην γραπτή εγγύηση κάποιου....όποιος κι αν είναι αυτός....

Σωστό εκτροφέα μια φορά να δίνει γραπτή εγγύηση απαλλαγής από κληρονομικά νοσήματα δεν έχω συναντήσει ακόμα!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
εγω ντιεγκο και στο Βελγιο ή και στην Γερμανια να ημουνα παλι θα εκανα μονος μου την ερευνα μου ανεξαρτητος αν οι εκει κυνολογικοι ομιλοι ειναι απειρως καλυτεροι απο τον ΚΟΕ

αν οι ομιλοι ειναι η εγγυηση για τον σκυλο τοτε κακως ψαχνεσαι

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Σαφώς και πάντα παίζουμε με τις πιθανότητες....
Αλλά άλλες είναι οι πιθανότητες όταν ξέρεις ποιοι είναι οι γονείς οι παππούδες και δεν ξέρω γω πόσες γεννιές πίσω μπορείς να πας, αλλά και αδέρφια ξαδέρφια, κι άλλο να βασιστείς απλά στην γραπτή εγγύηση κάποιου....όποιος κι αν είναι αυτός....

Σωστό εκτροφέα μια φορά να δίνει γραπτή εγγύηση απαλλαγής από κληρονομικά νοσήματα δεν έχω συναντήσει ακόμα!
+1 .. μαζι σου, αλλα οπως ειπα και στον νικο, αυτο το εκτροφειο που εχει εγκρινει ο κοε απο το 2007, σου φαινεται σωστο να ζευγαρωνει σκυλια 10 ετων και να την δεχονται την γεννα στον κοε; δηλαδη ποσα χρονια ειναι ποιοτικα αναπαραγωγης; 6-7 το πολυ και αν. και παλι τα malamiute του ειναι πολυ "σκυλια" παρα spitz. δηλαδη αυτο το εκτροφειο δεν κανει κρα ; ........

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
εγω ντιεγκο και στο Βελγιο ή και στην Γερμανια να ημουνα παλι θα εκανα μονος μου την ερευνα μου ανεξαρτητος αν οι εκει κυνολογικοι ομιλοι ειναι απειρως καλυτεροι απο τον ΚΟΕ

αν οι ομιλοι ειναι η εγγυηση για τον σκυλο τοτε κακως ψαχνεσαι
ναι ρε φιλε αλλα οταν εγω εψαχνα χασκυ, οι περισσοτεροι μου ελεγαν παρε τηλ στον κοε... να βρω υπευθηνους εκτροφεις στην ΕΛΛΑΔΑ. χασκυ Τ - Ε - Λ -Ε - Ι - Α εχει μονο ο γιαννης Gaia Lykaia και ο Alaskan Malamute "Ioannina Wolves" σπυρος στην ελλαδα, και αυτοι βγαζουν και αν 5 - 10 κουταβια το ετος. κανω λαθος; ... και φυσικο οπως λενε στο αρθρο του whitefang που εχει μεταφρασει ενα αρθρο του αμερικανικου ομιλου χασκυ, πως η ζητηση εχει αυξηθει παρα πολυ και η δημοτικοτητα της ρατσας, και φοβουνται μειωση της ποιοτητας για τον βωμο της παραγωγης.. εκει που ειναι και αμερικη, εμεις δηλαδη θα σωσουμε την κυνολογια; εμεις δεν μπορουμε να σωσουμε πια σχεδον τους εαυτους μας...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
εμεις δηλαδη θα σωσουμε την κυνολογια; εμεις δεν μπορουμε να σωσουμε πια σχεδον τους εαυτους μας...
αυτο που κολλαει ;

οι δυο εκτροφεις που λες , δεν ειναι μελη του ΚΟΕ ?

σου ειπε κανεις οτι φτανει να ειναι μελος του ΚΟΕ ;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
diego καταλαβαινεις τι γραφεις ή οχι; η σωστη επιλογη ενος σκυλου γινεται απο καλο εκτροφεα για το καλο το δικο σου, ποιος ειπε οτι θα σωσουμε την κυνολογια, αν τωρα οποιοσδηποτε παιρνει σκυλο απο οπουδηποτε να ειναι ετοιμος να δεχτει και τις αρνητικες συνεπειες και οχι να λεμε συνεχεια αχ δεν ηξερα και να κλαιγομαστε, εμ αφου δεν ηξερες δε ρωταγες; Εγω απορω τοσο καιρο διαβαζεις και ακομα ψαχνεσαι

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
ρε παιδια το λεει οτι ειναι πετ σοπ. αλλο λεμε τωρα με τον νικο και τον φοιβο berna . γενικα τι υσχιει στην ελλαδα νομιμως και ηθικως και αλλο τι γινεται στην πιατσα.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
diego καταλαβαινεις τι γραφεις ή οχι; η σωστη επιλογη ενος σκυλου γινεται απο καλο εκτροφεα για το καλο το δικο σου, ποιος ειπε οτι θα σωσουμε την κυνολογια, αν τωρα οποιοσδηποτε παιρνει σκυλο απο οπουδηποτε να ειναι ετοιμος να δεχτει και τις αρνητικες συνεπειες και οχι να λεμε συνεχεια αχ δεν ηξερα και να κλαιγομαστε, εμ αφου δεν ηξερες δε ρωταγες; Εγω απορω τοσο καιρο διαβαζεις και ακομα ψαχνεσαι
τοσο κακο ειναι να μιλαμε για κατι; αν θεωρειται τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται, ε δεν ξαναλεω τιποτε. ισα ισα σε μια αναζητηση ενος νεου μελους αυτη η συζητηση μπορει να του διδαξει κατι σε σχεση με το τι εχει γραψει για να βρει.. μην ισοπεδωνουμε τα παντα..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
STO ELLADA λοιπόν έχεις το δικαίωμΑ κι ερχεσαι και διαφημιζεις πετσοπ αναπαραγοντας ωραιοποιημενα τα οσα λεει για να ψαρεψει πελατες....
μόλις γινεται αντιπαραθεση απόψεων λεμε οτι αλλα συζηταμε και τι ειναι ηθικό κλπ...
εγω θα σταθω στο σημείο λοιπόν που παραθετεις το πετσοπ και ζητας την γνωμη μας....
ο πετσοπας λεει οτι το σκυλι το κραταει 5 μερες και μετα μπορει να εγγυηθει γραπτως οτι ειναι απαλλαγμενο για κληρονομικά ή μη νοσήματα.
εγω καταλαβαίνω λοιπόν ότι δεν ξερει από που τα προμηθεύτηκε... και πρέπει να περιμενει 5 μερες ( κι αλλες δυο μερες μεταφορικά) να δει αν βασικά εκδηλωθεί ο τύφος που φοβούνται... κι επειτα να πασαρει το κουταβι.
τώρα πως καταλαβαινει οτι κουταβι 2 μηνων ειναι απαλλαγμενο από κληρονομικα πρέπει να εχει σουπερντουπερ κτηνιατρους.......
από εκτροφέα τουλάχιστον βλεπεις γονεις κι εξετασεις τους και ελαχιστοποιείς τις πιθανοτητες για κληρονομικα....
αν του πεθανει καποιο εμπορας ειναι πρεπει να το αναπληρωσει αρα το εχει αγορασει λιγοτερο απο το μισο της αξιας του που στο πουλαει ( υπολογιζει και διπλα μεταφορικα κλπ) αρα μιλαμε οτι οι προμηθευτες του ειναι παππυ μιλ. γνωμη ζητησες γνωμη ελαβες...
τωρα τι θα κανει ο καθεις στην ελλαδα..... αφορα τον καθενα .....

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
STO ELLADA λοιπόν έχεις το δικαίωμΑ κι ερχεσαι και διαφημιζεις πετσοπ αναπαραγοντας ωραιοποιημενα τα οσα λεει για να ψαρεψει πελατες....
μόλις γινεται αντιπαραθεση απόψεων λεμε οτι αλλα συζηταμε και τι ειναι ηθικό κλπ...
εγω θα σταθω στο σημείο λοιπόν που παραθετεις το πετσοπ και ζητας την γνωμη μας....
ο πετσοπας λεει οτι το σκυλι το κραταει 5 μερες και μετα μπορει να εγγυηθει γραπτως οτι ειναι απαλλαγμενο για κληρονομικά ή μη νοσήματα.
εγω καταλαβαίνω λοιπόν ότι δεν ξερει από που τα προμηθεύτηκε... και πρέπει να περιμενει 5 μερες ( κι αλλες δυο μερες μεταφορικά) να δει αν βασικά εκδηλωθεί ο τύφος που φοβούνται... κι επειτα να πασαρει το κουταβι.
τώρα πως καταλαβαινει οτι κουταβι 2 μηνων ειναι απαλλαγμενο από κληρονομικα πρέπει να εχει σουπερντουπερ κτηνιατρους.......
από εκτροφέα τουλάχιστον βλεπεις γονεις κι εξετασεις τους και ελαχιστοποιείς τις πιθανοτητες για κληρονομικα....
αν του πεθανει καποιο εμπορας ειναι πρεπει να το αναπληρωσει αρα το εχει αγορασει λιγοτερο απο το μισο της αξιας του που στο πουλαει ( υπολογιζει και διπλα μεταφορικα κλπ) αρα μιλαμε οτι οι προμηθευτες του ειναι παππυ μιλ. γνωμη ζητησες γνωμη ελαβες...
τωρα τι θα κανει ο καθεις στην ελλαδα..... αφορα τον καθενα .....
δεν εχω λογια. δυο κουβεντες, τρεις αληθειες :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άσε δηλαδή που για να είναι κανείς σίγουρος ότι το κουτάβι είναι απαλλαγμένο από κληρονομικές ασθένειες θα πρέπει να του κάνει κανείς όλα τα DNA τεστ που υπάρχουν, ακτινογραφίες για δυσπλασία όταν θα είναι καιρός του, κλπ. Αδύνατο να το κάνει σκυλέμπορας σε πέντε μέρες, ούτε φυσικά θα ξηλωνόταν τα εκατοντάδες ευρώ που χρειάζονται σε τέτοια περίπτωση.

Ερώτηση: υπάρχει στην Ελλάδα νόμος που να απαγορεύει την ψευδή διαφήμιση? Διότι το ότι λέει ότι σε πέντε μέρες διαπιστώνει αν έχει σκυλί κληρονομικές ασθένειες είναι ψέμμα αφού δε γίνεται.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Και μην ξεχνάμε, πως -υποτίθεται- ο σωστός εκτροφέας "επιλέγει" κι εγκρίνει ο ίδιος το νέο ιδιοκτήτη του κουταβιού, μέσω των ερωτηματολογίων, της προσωπικής επαφής κλπ.
Εδώ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ότι πρόκειται για παπυμιλλιές (κατα το ταρζανιές).

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Άσε δηλαδή που για να είναι κανείς σίγουρος ότι το κουτάβι είναι απαλλαγμένο από κληρονομικές ασθένειες θα πρέπει να του κάνει κανείς όλα τα DNA τεστ που υπάρχουν
παιδια για λεμε τα πραγματα με το ονομα τους ,και ολα τα test dna που υπαρχουν να κανει καποιος παλι δεν ειναι σιγουρος και αυτο για ενα και μοναδικο λογο :δεν υπαρχουν παρα ελαχιστοι δεικτες για μερικες ασθενειες,ισως μετα απο 100 χρονια να εχουν βρεθει ακομα καποιοι ,η μοριακη βιολογια-γεννετικη ειναι ακομα εμβρυακης αναπτυξης

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ερώτηση: υπάρχει στην Ελλάδα νόμος που να απαγορεύει την ψευδή διαφήμιση? Διότι το ότι λέει ότι σε πέντε μέρες διαπιστώνει αν έχει σκυλί κληρονομικές ασθένειες είναι ψέμμα αφού δε γίνεται.
Ναι υπάρχει και στην Ελλάδα νόμος που απαγορεύει την ψευδή διαφήμιση.( αλλά στο Ελλαδιστάν κανένας νόμος δεν εφαρμόζετε).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο εμπορας με την μεγαλη 12χρονη πειρα - δεν ξερει ουτε πως εναι τα γαλλικα μπουλτνογκ και εβαλε αντι φωτογραφιες γαλλικων- Φωτο απο Boston Terriers!!