παππους ο σκυλος μου

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
χερετε ολοι,ο τζαγκα ρατσας γ.π εσιως εχει πατησει τα 14χρονια.εχει μειωθει η ακοη του και η οραση του και τελευταια βλεπω οτι δεν τρωει σχεδον καθολου ο γιατρος λεει οτι ειναι υγιεις απλα ειναι γερος και εκτος απο μια θρομβωση που εχει στο αυτι και του εχει πεσει δεν εχει τιποτα.πλεον τον λυπαμαι θελει να κανει πραματα και δεν μπορει.μεχρι και η βολτα πλεον τον κουραζει,αν και την εχω μειωσει κατα πολυ για να μη ρον κουραζω ειναι δυσκολο.οταν κινουμε στο σπιτι και στον εξωτερικο χωρο με ακολουθαει παντου χτεσ κατεβηκα στο υπογειο ηρθε και μετα τον σηκωνα για να ανεβει τις σκαλες.δεν ξερω μεχρι και να τον δενω σκεφτηκα για να μη προσπαθει να κινειτε δεν ξερω τι να κανω πλεον και για τη σωστη ασκηση του και για την διατροφη του πειτε μου καποιος τι να κανω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι σε αυτές τις καταστάσεις καλό είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του κτηνιάτρου σου που γνωρίζει καλά την κατάσταση του σκύλου σου!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και μεις φτάσαμε τα 11,5...και έχουμε τα ίδια...
Δεν ακούει σχεδόν τίποτα...ευτυχώς ακόμα βλέπει..
Κουράζεται εύκολα στη βόλτα...και κοιμάται πολύ βαριά και πολλές ώρες..
Δυστυχώς...είναι της ηλικίας..
Άστον να κοιμάται όσο θέλει, να είναι πάντα σε ζεστό και μαλακό μέρος...
Βόλτες για περπάτημα χρειάζεται αλλά όσο αντεχει..
Και εμείς έχουμε πρόβλημα στις σκάλες και γενικά δεν μπορεί να ανεβάινει εύκολα...σκέφτομαι να παραγγείλω από το e-bay αυτές τις ράμπες και τα σκαλοπάτια για να μπορει να ανεβάινει στον αγαπημένο του καναπέ!!!!!!!:):):)
Ρώτησα και την κτηνίατρό μου αν υπαρχουν βιταμίνες για τα ηλικιωμενα σκυλιά όπως υπαρχουν και για τους ανθρώπους, (τύπου geriatric κλπ), αλλά μου είπε ότι δεν υπαρχουν...
Μου είπε όμως να του δίνω λάδι σολωμού....για τη καρδιά του, (που δεν έχει μεν, αλλά ποτέ δεν ξερεις)....
Να τον χαίρεσαι τον "μικρουλι" σου!!!

Εγω προσπαθώ να τον χαιδεύω όσο πιό πολύ μπορώ...και μάλιστα ενώ παλιότερα καμιά φορά ερχόταν για χάδια όταν έβλεπα τηλεόραση και του έλεγα "Αμάν ρε Τσούφι, όχι τώρα δεν θέλω χάδια, άσε με να δω τηλεόραση"...τους τελευταιους μήνες...έχει χαδια ΟΠΟΤΕ ΘΈΛΕΙ...δεν θέλω να χάσω ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή του...:):)

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ρώτησα και την κτηνίατρό μου αν υπαρχουν βιταμίνες για τα ηλικιωμενα σκυλιά όπως υπαρχουν και για τους ανθρώπους, (τύπου geriatric κλπ), αλλά μου είπε ότι δεν υπαρχουν...τ:)
Μίλαγα χθες με φίλη που έχει πολλά χρονια σκύλους. Η κτηνίατρος της της ειχε πει (πριν χρόνια) να δίνει ανθρωποφαρμακα geriatric στο γέρικο pomeranian της και πράγματι είχε δει μεγάλη διαφορά στο σκύλο της (έδινε πολύ μικρή δοσολογία συμφωνα με τα κιλά του ζώου). Θα σου έλεγα να ξαναρωτήσεις για τα geriatric. (εγώ θα ρωτήσω την άλλη βδομάδα!!!)
Εκτός από σολωμέλαιο δεν δίνεις βοηθηματα τύπου synoquin για τα πόδια? Εμάς μας έχουν βοήθησει αρκετά, η σκύλα μου είναι 11 χρ. και 10 μηνών, και ψιλοδυσκολέυεται με τις σκάλες αλλά (ξανα)χοροπηδάει σαν το κατσίκι σε καναπέ-κρεβάτι.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ποπο τον βλεπω οταν ερχετε για χαδια.και παντα μου ρχετε η εικονα οταν ηταν 2-3μηνων που τα νε σαν αρκουδακι-πιτσιρικι εγω τοτε γυμνασιο πηγενα και επειδη η μμανα μουδεν ηθελε να ειναι μεσα στο σπιτι το βραδυ γιατι μονο αν κοιμοταν στο κρεβατι μου δεν εκλεγε.ειχα φτιαξει ολοκληρο δωματιο πανω στη ταρατσα και τους πρωτους μηνες κοιμομουν εκει μαζι του στο ιδιο κρεβατι και ποτε δεν μαφηνε να κοιμηθω,ερχοταν και μου γλυφε το αυτι και κοιμοταν πανω μου,μεχρι ππου τα ξεοερασαμε ολα αυτα αλλα φανταστειτε γερμ,ποιμ.να μεγαλωνει και να κοιματε πανω σου?μου χει χαρισει υπεροχες στιγμες:(

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αυτο κανω.δεν μπορω να φαναστω οτι μια μερα δεν θα υπαρχει πια.δε θελω να το σκεφτομαι.ασε που λενε οτι κακο σκυλι ψοφο δεν εχει.πιστευω οτι θα τη παλεψει για πολυ ακομα δε μασαει χεχε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δεν ξερω τι να κανω πλεον και για τη σωστη ασκηση του και για την διατροφη του πειτε μου καποιος τι να κανω.
Να ρωτήσεις το ιατρό σου για αλλαγή τροφής και για αν πρέπει να έχει κάποια σχετική άσκηση.

Περιληπτικά το κρεβατάκι του θα πρέπει να το βάλεις μακριά από πιθανά ρεύματα και να είναι σε ένα μέρος που να έχει εύκολη πρόσβαση σε εσένα και στο νερό και φαγητό του.
Αν υπάρχουν σκάλες και πρέπει να κατεβει η να ανεβεί για να πλησιάσει κάτι που πιθανόν θελήσει βαλτά αυτά διπλα του.
Μην ξεχνάς πως τα γερατειά θέλουν αγάπη και υπομονή..και όσα μας έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια να μην τα ξεχνάμε.