παράσιτα στα κόπρανα

maltez14

New Member
18 Απριλίου 2014
1
0
Αθήνα
γεια σας! καινούριο μέλος στο forum κατ΄αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη και την κατανόησή σας επειδή σαν πρώτο post χρησιμοποιώ αυτό. Δυστυχώς όμως με τρώει η αγωνία για το σκυλάκι μου και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Πριν 1 μήνα υιοθέτησα ένα μαλτεζάκι (ημίαιμο) 5 ετών. Την Δευτέρα που μας πέρασε άρχισε να τρώει τα κόπρανά του. το παρατήρησα επί 2 μέρες συνεχώς και αυτό συνέχισε να κάνει το ίδιο κάθε φορά που έκανε την ανάγκη του. Σημειωτέον ότι πρώτη φορά το έκανε από την ημέρα που τον υιοθέτησα. δεν έχει προβλήματα συμπεριφοράς είναι ένα πολύ αγαπητό, ζωηρό, καλόβουλο σκυλάκι και ποτέ δεν είχα προβλήματα μαζί του εκτός από τη λαιμαργία του και τη ζητιανιά για φαγητό :)

ψάχνοντας στο ίντερνετ ενημερώθηκα για τις αιτίες που μπορεί να προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά στα σκυλιά. Την Τετάρτη το πρωί λοιπόν πήρα τα πρωινά του κόπρανα και πήγαμε στην κτηνίατρο.
Στην αρχή μου είπε ότι τα βλέπει σφιχτά και καλοσχηματισμένα και καθαρά. Μετά στο μικροσκόπιο μου είπε ότι βλέπει αυγά από παράσιτα.
Ζύγιζε το σκυλάκι μου (5,5 κιλά) και μου έδωσε 1 χαπάκι milbemax να του δώσω στο σπίτι . Επίσης μου είπε να του δίνω για 1 εβδομάδα 3 φορές την ημέρα από 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
Μου είπε επίσης να παρατηρήσω τα κόπρανά του και μόλις δω τα σκουλικάκια να την πάρω τηλέφωνο.

Παρατήρησα την τετάρτη το απόγευμα και την πέμπτη (σήμερα δηλαδή) όλη μέρα τα κόπρανά του. ήταν πεντακάθαρα. δεν έβλεπα τίποτα. πήρα την κτηνίατρο τηλέφωνο και της είπα ότι δεν είδα τίποτα και αν πρέπει να συνεχίσω το γιαούρτι και τις υπόλοιπες ημέρες. μου είπε το ότι δεν είδα σκουλικάκια στα κόπρανα είναι καλό και βεβαίως να συνεχίσω να του δίνω γιαουρτάκι και αποπαρασίτωση κανονικά κάθε 3 μήνες όπως μέχρι τώρα. (όταν υιοθέτησα τον μικρό τον μάρτιο του έκανα αποπαρασίτωση με drontal) . Επίσης με ρώτησε πώς ήταν το σκυλάκι μου από διάθεση κλπ. της είπα ότι ήταν μια χαρά.

η απορία μου είναι ότι διαβάζοντας για το milbemax είδα ότι έπρεπε να κάνει πρώτα εξέταση στο σκυλάκι μου και μετά να του δώσει αυτό το χάπι. αντίθετα δεν του έκανε καμμία εξέταση.
το γιαουρτάκι τι σχέση έχει?

να την εμπιστευθώ και να ξαναπάω ή να ψάξω για άλλον κτηνίατρο?

επίσης να σημειώσω ότι τα κόπρανά του δεν τα πλησίασε καθόλου από την τετάρτη που του έδωσα το χαπάκι. όπως και πριν δηλαδή ενεργείται και φεύγει από την πάνα του κανονικά.

σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
θα εκτιμήσω πολύ τη γνώμη σας

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Καλημερα και χρονια πολλα!

Εξετασεις για να χορηγησεις το milbemax κανεις σε περιπτωση που εχει περασει ενα εξαμηνο απο την τελευταια χορηγηση του σε περιοχες που υπαρχει ο φοβος για διροφιλαρια πχ Θεσ/κη κτλ, στην Αθηνα απο τι γνωριζω δεν εχετε διροφιλαρια.

Για παραδειγμα εγω της εδινα Milbemax απο κουταβι μεχρι τον Δεκεμβριο , σταματησαμε μεχρι τον Μαρτιο και ξαναεδωσα τωρα τον Απριλιο χωρις να κανω εξετασεις...