παρατεταμένο λαχάνιασμα

archi

New Member
10 Ιουλίου 2012
4
0
Καλησπέρα!
Είμαι νέα στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω.
Έχω έναν κούκλο, ημίαιμο χάσκι, 14 χρονών. Πρόσφατα κάναμε το τσεκ απ μας και είμαστε υγιέστατοι. Περάσαμε βέβαια πριν 1 μήνα "αιθουσαίο σύνδρομο", αλλά με τη φαρμακευτική αγωγή το ξεπεράσαμε.
Ωστόσο τον τελευταίο καιρό δεν κοιμάται τα βραδια, μένει ξάγρυπνος, τριγυρίζει νευρικά στο σπίτι και λαχανιάζει έντονα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται και το βράδυ μόλις βλέπει πως κοιμόμαστε, ξεκινάει τις "περιπολίες" και το λαχάνιασμα.
Ο κτηνίατρος μας είπε πως μπορεί να είναι λόγω ζέστης, (κάτι που αποκλείεται όμως, μιας και είναι μέσα στο σπίτι και με air-condition) ή λόγω στρες και ηλικίας.
Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά και την ημέρα: είναι νευρικός και μονίμως λαχανισμένος...σχεδόν εξαντλημένος πια από το λαχάνιασμα. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως οφείλεται σε στρες, ίσως η μειωμένη του όραση και το αίσθημα ότι δεν μπορεί να μας "προστατέψει" όπως παλιά, του δημιουργούν αυτή τη νευρικότητα?

Έχουμε προσπαθήσει πολύ να βρούμε τρόπο να τον ηρεμήσουμε, γιατί νιώθουμε πως βασανίζεται, αλλά δεν τα καταφέρνουμε..
Εχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοια συμπεριφορά? κι αν ναι, πώς το ξεπέρασε?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
εχω και εγω ενα 14χρονο σκυλο που τα δυο χρονια εχει προβλημα λαχανιασματος που επιδεινωνεται τους καλοκαιρινους μηνες.τη πρωτη φορα που το επαθε νομιζαμε οτι το σκυλι θα μας μεινει.πλεον εχουμε συνηθισει ενω ο γιατρος μας λεει οτι ειναι της ηλικιας.βεβαια εμας το βραδυ κοιμαται ησυχος αλλα οταν περπαταει μεσα στο σπιτι και με το αιρκοντισιον ακομα λαχανιαζει. τον πηγα βολτα το απογευμα και με τραβουσε να τον παω σπιτι.δεν αντεχει τη ζεστη καθολου.οποιος τον ακουει παθαινει ενα ταρακουλο γιατι νομιζει οτι ο σκυλος θα σκασει.τα χασκυ υποφερουν φανταζομαι πιο πολυ απο τ`η ζεστη .δοκιμασες να το δροσισεις με μια βρεγμενη πετσετα να δεις αν σταματησει και ισως κοιμηθει το βραδυ?μπορει το αιρκοντισιον να μην επαρκει να τον ανακουφισει.

archi

New Member
10 Ιουλίου 2012
4
0
Ναι, δοκίμασα πολλούς τρόπους, του έβρεξα και τα ποδαράκια του, αλλά και πάλι τίποτα. Ο δικός σου εκτός από το λαχάνιασμα, έχει και νευρικότητα? Βλέποντας τη νευρικότητά του υπέθεσα πως είναι από στρες.. τριγυρνάει, πειράζει πράγματα και είναι συνέχεια όρθιος...

Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μπορείς να του βάλεις μια βρεγμένη πετσέτα κάπου στο σπίτι να ξαπλώνει και έναν ανεμιστήρα να τον φυσάει, φρέσκο νερό κοντά του και να τον δροσίζεις και με πετσέτα βρεγμένη στη μουσούδα. Αν είναι απο στρες και όχι λόγω ζέστης, θα φανεί.
Βόλτα να βγαίνει πολύ πρωί και αργά το βράδυ.

archi

New Member
10 Ιουλίου 2012
4
0
Πετσέτα του έβαλα, αλλά δεν πηγαίνει να καθίσει εκεί.. Εχει πάντα φρέσκο νεράκι κοντά του εννοείται και βόλτα βγαίνει ακριβώς όπως λέτε. Ελπίζω να είναι κάτι περαστικό γιατί τον βλέπω ότι υποφέρει και δε μπορώ να τον βοηθήσω..