πεντιγκρι:ϋπαρχει τροπος ανευρεσης???




solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Όσο για την Ευρώπη, ναι, είναι ένα κράτος. Οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουνε κοινή αγροτική (και κτηνοτροφική) πολιτική και τις αποφάσεις τις παίρνει κατ' αποκλειστικότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το Ευρωπαϊκό δίκαιο υπερέχει του εθνικού .
Δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι. Ο νομος που εφαρμοστηκε προσφατα στην Ελλαδα και απαγορευει την ελευθερη εξαγωγη σκυλων απο τη χωρα, δεν ειναι ευρωπαΙκη οδηγια. Ειναι βλακεια καποιου υπουργου που ξυπνησε ενα πρωι και ειχε ορεξη. Οπως φτιαχνονται ολοι σχεδον οι νομοι στην Ελλαδα και διακρινονται για την προχειροτητα, την επιπολαιοτητα και τη βλακεια της σκεψης, αυτων που τους σοφιστηκαν.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Έχεις δίκιο και μάλιστα αντιβαίνει το ευρωπαϊκό δίκαιο, άρα κακώς πέρασε ο νόμος. Εάν μάλιστα κάποιος το αναφέρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να αλλάξουν το νόμο. Η αρχή της ΕΕ είναι η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών ανάμεσα στα κράτη-μέλη, άρα κανονικά, τουλάχιστον στην περίπτωση των κρατών μελών, θα πρέπει να μπορεί κανείς να εξαγάγει σκύλο.

Έχεις περισσότερες πληροφορίες για το νόμο αυτό? Κάτι είχα ακούσει και μάλιστα ανησύχησα διότι σκεφτόμουνα να πάρω το Μουφ μαζί μου στην Ελλάδα το καλοκαίρι και θέλω να μπορώ να το πάρω μαζί μου πίσω στην Αμερική.

Και κάτι άλλο: μήπως ο νόμος αυτός περάστηκε διότι ορισμένοι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν αδέσποτα από την Ελλάδα και έχει γίνει μεγάλος ντόρος για τα αδέσποτα διεθνώς, οπότε προσπαθούν έτσι να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες? Αν είναι έτσι, πρόκειται για κλασσικό στρουθοκαμηλισμό.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Χωρίς να είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό που γράφω κάπου έιχα δει ότι αυτό που λέει ο νόμος είναι φεύγοντας από την Ελλάδα με τον σκύλο υπογράφεις κάποια έγραφα ότι θα επιστρέψεις πάλι με τον σκύλο και δεν θα τον πουλήσεις ή δεν ξέρω τι άλλο εκεί που θα πάς!Αλλά ξαναλέω ότι δεν είμαι σίγουρος αν ισχύουν αυτά που γράφω!:rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ωχ, ωχ, ωχ! Λες δηλαδή να μου κάνουνε ιστορία έτσι και θέλω να πάρω σκύλο από Ελλάδα? Όσο για το Μουφ, Αμερικάνικος σκύλος είναι. Από κει έρχεται και εκεί θα γυρίζει. Πρέπει να τον δω αυτό το νόμο και αν λέει μαλακίες, θα πάω εγώ η ίδια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Χμμμμμ, για διαβάστε μερικές μ@λ@κίες:

http://syzosoel.blogspot.com/2004_03_01_archive.html

Ο νόμος όντως υπάρχει και αντιβαίνει στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Μάλιστα τα άτομα που κατηγορούνται για εξαγωγή αδέσποτων είναι πολίτες της ΕΕ.

Όντως κάποιος πρέπει να το αναφέρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σκέφτομαι......
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δεν ξέρω!Αυτά έχω ακούσει, μπορεί να έιναι και ράδιο αρβύλα...ξέρεις πως το τόσο μπορεί να γίνει ΤΟΣΟ...Πάντως σίγουρα πρέπει να το ψάξεις μην τρέχεις μετά και δεν φτάνεις!!!:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δεν ξέρω!Αυτά έχω ακούσει, μπορεί να έιναι και ράδιο αρβύλα...ξέρεις πως το τόσο μπορεί να γίνει ΤΟΣΟ...Πάντως σίγουρα πρέπει να το ψάξεις μην τρέχεις μετά και δεν φτάνεις!!!:)
Όχι, Φοίβο, άκουσες σωστά, τον βρήκα το νόμο. Ψηφίστηκε το 2003 και μάλιστα απαγορεύει και την αναπαραγωγή από μη εκτροφείς! :p Τελοσπάντων, ο λόγος που πέρασε είναι η θεωρούμενη ως δυσφήμηση της Ελλάδας λόγω των αδέσποτων. Έχει γίνει μεγάλη φασαρία και είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι αντισυνταγματικός.
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
ΟΚ, ο νόμος άλλαξε και έχουν βάλει εξαίρεση. Μπορείτε να τον δείτε εδώ: http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=636&Itemid=82

Ολόκληρο δε εδώ: http://zoofilidrasi.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=74

Παλιά ήτανε το άρθρο 2, παράγραφος στ' που έλεγε ότι υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να μη ζευγαρώνει (δε θυμάμαι το ακριβές κείμενο). Τώρα φτιάξανε το άρθρο 6 που λέει:

6. Οι κάτοχοι θηλυκών σκύλων οφείλουν να μην επιδιώκουν ή διευκολύνουν την αναπαραγωγή ζώων και να μεριμνούν για τη στείρωσή τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.


Περίεργο όμως, από μια ματιά που έρριξα, δε βρήκα τίποτα που να λέει ότι απαγορεύεται η εξαγωγή σκύλων. Έχω όμως ακούσει κι εγώ ότι απαγορεύεται.
 
Last edited:


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Έτσι μου κάνει πιο λογικό!:)
Δεν μπορεί να μην το έιχε ήδη βρεί κανένας τόσες φορές που έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις!!!:p:p
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν, μάλλον βρήκα την άκρη: δε λέει ο νόμος ότι απαγορεύεται η εξαγωγή σκύλων, αλλά ότι πρέπει να έχουν συνοδευτικά χαρτιά. Φυσικά δεν ξέρω αν όσοι προσπάθησαν να πάρουν σκύλο από Ελλάδα δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Ένα άρθρο που βρήκα στην Ελευθεροτυπία μιλάει για τη "δυσφήμιση" της Ελλάδας και ο νόμος τροποιποιήθηκε μετά από κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=08.08.2008,id=35614648,49804600

Αυτό που έγινε νομίζω είναι ότι κάποιο προσπάθησαν να εξαγάγουν πολλά σκυλιά. Μερικοί δικοί μας προσπάθησαν να τους εμποδίσουν διότι ήταν σίγουρη ότι υπήρχε και το ζήτημα της "δυσφήμισης" της χώρας ως μέρος όπου υπάρχουν πολλά αδέσποτα που θανατώνονται κλπ. Το νομικό παραθυράκι που βρήκανε προφανώς είχε να κάνει με την εμπορία των σκύλων διότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χαρτιά γι' αυτήν. Φυσικά η άλλη πλευρά δεν είχε προφανώς μεριμνήσει να κάνει χαρτιά για μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παίρνει μόνο συμβολικό ποσό. Μάλλον δηλαδή θα ήταν ιδιώτες που έχουν μεν επιχείρηση στο εξωτερικό για να φέρνουν σκυλιά από Ελλάδα, πλην όμως εμπορεύονται τρόπον τινά τους σκύλους διότι θα πληρωθούν οι ίδιοι για το ταξίδι και τον κόπο τους. Με άλλα λόγια, η επιχείρησή τους δεν έχει δηλωθεί στην Ελλάδα, ούτε έχει αναγνωριστεί με βάση τους εδώ νόμους.

Στην περίπτωση τη δική μου όμως δεν ισχύει, εφόσον είμαι νόμιμα κάτοικος του εξωτερικού και έχω ελληνική υπηκοότητα. Επιπλέον θα έχω χαρτιά που θα λένε ότι ο σκύλος είναι δικός μου και για τη δική μου συντροφιά, άρα όχι για πώληση. Αυτό εφόσον πάρω σκύλο ΑΠΟ Ελλάδα. Τώρα αν φέρω το Μουφ, έχει τόπο προέλευσης τις ΗΠΑ και αμερικανικά χαρτιά με ευρωπαϊκό διαβατήριο για την είσοδό του στην Ελλάδα. Βέβαια ό,τι και να κάνω θα πάρω χαρτιά και από την Ελληνική Πρεσβεία και από την Αμερικανική, αλλά και από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας που έχει στη δικαιοδοσία του τους σκύλους και το τελωνείο.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Από την άλλη μεριά όμως βρήκα κι αυτό:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_26/06/2008_275402

ΟΚ, θα τους πάρω κι αυτούς τηλέφωνο. Καλό είναι επίσης να έχω κανονίσει τα πράγματα και με την Ελληνίδα δικηγόρο μου, κυρίως αφού άλλα τελείως πράγματα λέει η ελληνική πρεσβεία στη Washington.

Τελοσπάντων, κατέβασα και την Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα δω τι λέει με την ησυχία μου το βράδυ στο σπίτι μου.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Για δέστε όμως και το άρθρο 3 που μιλάει για αναπαραγωγή. Θεωρητικά θα μπορούσαν με βάση τα όσα λέει να βρούνε μεγάλο μπελά όσοι "ερασιτέχνες" αποφασίζουνε την αναπαραγωγή των σκύλων τους και σίγουρα εάν διαθέτουνε κουτάβια που δεν τα έχει δει κτηνίατρος και δεν είναι εμβολιασμένα:

Άρθρο 3
Εκτροφή- Αναπαραγωγή και εμπορία σκύλων
1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που
εκτρέφει, αναπαράγει για εμπορικούς σκοπούς ή πωλεί σκύλους, οφείλει να εφοδιάζεται με άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στην οποία έχει την κατοικία, ή την έδρα του, να υπόκειται στον έλεγχο της αρχής αυτής και να συμμορφώνεται με τους όρους που προβλέπονται στο Π.Δ. 184/1996 (ΦΕΚ 137 Α). Ιδιαίτερα για τη χορήγηση άδειας εκτροφής και αναπαραγωγής σκύλων, πρέπει να τηρούνται και οι διατάξεις του Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄) και του Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄). Η άδεια αυτή απαιτείται όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος, σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής. Για τη χορήγηση της άδειας πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) να διαμένουν οι σκύλοι σε χώρους κατάλληλους, όσον αφορά τα υλικά κατασκευής τους, τις διαστάσεις τους, ανάλογα με τον αριθμό των σκύλων που φιλοξενούνται, τη θερμοκρασία, το φωτισμό, τον αερισμό και την καθαριότητά τους και να υπάρχουν χώροι για την εξάσκησή τους, β) να χορηγείται στους σκύλους κατάλληλη και επαρκής ποσότητα τροφής, νερού, στρωμνής και να παρέχεται δυνατότητα άσκησης, γ) να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο και την παρεμπόδιση της εξάπλωσης των ασθενειών μεταξύ των σκύλων, δ) να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των σκύλων σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλων φυσικών κινδύνων, ε) να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των σκύλων από και προς την εγκατάσταση εκτροφής, στ) να μην γονιμοποιούνται οι θηλυκοί σκύλοι που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή πριν από το πρώτο και μετά το ένατο έτος της ηλικίας τους, ζ) να μην γονιμοποιούνται οι θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και πάντως πριν από την παρέλευση εννέα μηνών μετά τον τελευταίο τοκετό, η) να τηρούνται βιβλιάρια υγείας των σκύλων, στα οποία θα καταγράφονται οι εμβολιασμοί τους και οι κτηνιατρικές εξετάσεις και πράξεις στις οποίες υποβάλλονται και θ) να τηρούνται στις εγκαταστάσεις εκτροφής μητρώα για κάθε θηλυκό σκύλο αναπαραγωγής και να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για έλεγχο από την αρμόδια αρχή.
2. Δεν επιτρέπεται να επιλέγονται για αναπαραγωγή σκύλοι που τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού σκύλου και των απογόνων του.
3. Δεν επιτρέπεται η πώληση σκύλων με ηλικία μικρότερη των επτά εβδομάδων. Οι προς πώληση σκύλοι φέρουν
υποχρεωτικά σήμανση και είναι καταγραμμένοι.
4. Με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας καθορίζονται οι όροι της έκδοσης
άδειας καταστήματος πώλησης σκύλων και άλλων ζώων συντροφιάς, οι όροι που πρέπει να πληρούν οι χώροι φιλοξενίας των ζώων, καθώς και ο εξοπλισμός των χώρων αυτών, ανά είδος ζώου.
«Η παραβίαση αυτού του άρθρου, επισύρει:
Α) τις ποινικές κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 12 δηλ. φυλάκιση μέχρι 3 μήνες και χρηματική ποινή από 400,00 έως 2.400,00 ευρώ και
Β) τις διοικητικές κυρώσεις της παρ. 1 του άρθρου 13 δηλ. α) πρόστιμο 300,00
έως 1.500,00 όπως επιβάλλεται σύμφωνα με την παρ. 2 περ. (β) του άρθρου 13, και β) σε καθ’ υποτροπήν παραβίαση του, αναστολή της άδειας από έξι μήνες έως τρία έτη ή και οριστική αφαίρεσή της».
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οπως μπορεί να βρεί και τον μπελά του ένας ιδιοκτήτης που δεν φροντίζει το ενήλικο ζώο του ... δηλαδή ΠΟΤΕ ;)

Η εγκύκλιιος περί εξαγωγής δεν περιλαμβάνεται στον 3170/2003 είναι πρόσφατη και ουσιαστικά απαγορεύει την εξαγωγή περισσοτέρων από 2 συγχρόνως ζώων ακόμα και με την συνοδεία του ιδιοκτήτη. Είναι παράνομη βάσει των οδηγιών της Ευρωπαικής Ενωσης και παρανοική βάσει της κοινής λογικής. Εϊναι κίνηση πανικού και αποτέλεσμα πιέσεων φιλοζωικών οργανώσεων που θέλουν τα αδέσποτα εδώ για να τρώνε καμιά επιδότηση και άλλων που θέλουν τα σκυλιά στην Γερμανία για να τρώνε από αλλού ... ;)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Συμφωνώ απόλυτα. Και δεν μπορούσανε να βάλουνε τη διάταξη (?) στο νόμο διότι γράφουνε ρητά ότι τον πέρασαν με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειωτέον ότι ο κανονισμός είναι ευρωπαϊκός νόμος που οι χώρες-μέλη είναι υποχρεωμένες να περάσουνε, μόνο που επαφίεται σε αυτές πώς να τον ψηφίσουνε αν και με συνταγματικό τρόπο. Οι οδηγίες από την άλλη πλευρά είναι νόμοι που πρέπει να υιοθετηθούν πάραυτα ως έχουν.

Κάποιος λοιπόν μπορεί να θέσει την εγκύκλιο υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή θα επέμβει ο αρμόδιος επίτροπος (ο Σουηδός) και θα στείλει οδηγία στην Ελλάδα να αποσύρει την εγκύκλιο και να μην την εφαρμόζει πλέον.

Επιπλέον ο 3170/2003 θεωρητικά απαγορεύει να ζευγαρώνουμε τη σκύλα μας ή το σκύλο μας για να νοιώσουν τον έρωτα και τη μητρότητα. Όχι μόνο διότι οι ιδιοκτήτες δε φροντίζουν για τα κουτάβια, αλλά και γιατί στο άρθρο 3 δίνει αυστηρές οδηγίες για το πώς και με ποια κριτήρια γίνεται η αναπαραγωγή. Οι δε ποινές είναι αυστηρότατες. Φυσικά δεν εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία...
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι, δεν ξέφυγε καθόλου. Η συμβουλή η δική μου είναι να μην ψάξεις τίποτα διότι το σκυλί είναι από puppy-mill και δεν έχει pedigree. Ακόμα και να του έδιναν κάτι θα ήταν ψεύτικο. Στην Αμερική βέβαια θα μπορούσες για 50 δολλάρια να τους υποχρεώσεις να σου παρέχουν δείγματα του DNA των γονέων ώστε να τα στείλεις μαζί με του σκύλου σου στο Bio Pet Lab για σύγκριση. Παρεμπιπτόντως τα 50 δολλάρια πάνε στο εργαστήρι, όχι στο pet-shop. Δε νομίζω ότι αυτό γίνεται στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει όμως να κάνεις είναι να καταγγείλεις το pet-shop ΚΑΙ γιατί τσυ έφαγε λεφτά ΚΑΙ γιατί σε γέλασε λέγοντας ότι έχει χαρτιά ΚΑΙ για καταπάτηση του νόμου 3170/2003, όχι μόνο γιατί το αξίζουν, αλλά έτσι και για το γαμώτο. Επίσης αν τους βρουν και τους αποσπάσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το puppy-mill να κάνεις καταγγελία στον Ουγγρικό Κυνολογικό Όμιλο και στον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ, όπως και στην προστασία καταναλωτών της ΕΕ.

Εκτός του ότι έτσι πρέπει να γίνει, αυτό θα έκανε ο κάθε φιλόζωος που θέλει να έχει σκύλο.
 
Last edited: