πετ-σοπλανη!

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Kαλησπερα!
Λοιπόν είναι κάποια πράγματα που δεν τα ηξερα σχετικα με τα πετ-σοπ και ακομα οταν μου τα λεγατε εδω μεσα δεν ηθελα να τα πιστεψω.. Αλλα ας τα παρω απ την αρχη.. Εκλεισα ραντεβου με τη κτηνιατρο για να κανω στη Ριτα το τελευταιο (και καλα) εμβολιο. Παω λοιπον και αφου την εξετασε δοντια κοπρανα κτλ με ρωταει ποσο χρονων ειναι. Της λεω 3,5 μηνων.. Με κοιταξε εκπληκτη. Αποκλειεται μου λεε τα δοντια της δεν εχουν πεσει ακομα ουτε καν κουνιουνται πραγμα που σημαινει οτι ειναι κατω των 3 οπως μου εξηγησε..Με βαση το βιβλιαριο ηταν 3,5. Μου λεει οτι τα γραφουν αυτα πλασματικα μονο και μονο για να μπορεσουν να τα "εισαγουν" στη χωρα μας και να πουληθουν.. Αφου ξεπεραστηκε αυτο το θεμα και πηγαμε στα εμβολια βλεπει το βιβλιαριο.. Ειχε κανει υποθετικα 2. Μου λεει η γιατρος οτι τα εμβολια ειναι λαθος και οτι πρεπει να γινουν απ την αρχη.. ηταν παρτιδα του 13 ενω τωρα γινεται του 14.. Μου ειπε οτι τα κανουν εμβολια εικονικα απο την Ουγγαρια μονο και μονο για να περασουν τα συνορα... Εγω οταν αγορασα το σκυλι υποτιθεται πληρωσα το 1ο εμβολιο και την 1η αποπαρασιτωση. Αλλα ολα αυτα ειναι μπαρουφες.. Γι αυτο προσεξτε απο που αγοραζεται σκυλι οσο καλος κι αν φαινεται ο καταστηματαρχης.. Βασιζονται στην αφελεια μας (στη δικια μου τουλαχιστον) και στην επιθυμια μας να αποκτησουμε ζωακι και μας εκμεταλλευονται!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Αν και μπερδεύτηκα λίγο με τον τίτλο του θέματος τελικά κατάλαβα :)!

Μπράβο σου που λες όλα αυτά για τα pet shops. Ελπίζω όλοι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν σκύλο από εκεί να διαβάσουν το θέμα σου (και παραπλήσια με το δικό σου) και να καταλάβουν!

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Απίστευτο!!!!!!! :rolleyes:

Αυτό το έχεις δει?
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82.%CE%B1%CF%80%CF%8C.pet.shops.bybs-4953/

Το ευχάριστο είναι ότι έπεσες σε καλό κτηνίατρο.
Ελπίζω με τη σειρά σου να ενημερώσεις όλους τους γνωστούς και φίλους περί της απάτης ώστε να μην πέσουν κι αυτοί θύματα.
Ναι ευτυχως ειναι πολυ καλη και αγαπαει πραγματικα τη δουλεια της! Το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο της συμπεριφερομαι σαν 3-3,5 μηνων δηλαδη περισσοτερη τροφη μπανιο πραγματα που σε ενα πιο νεαρο κουταβι δεν επρεπε να γινονται.. Τωρα ουσιαστικα ειναι κατω των 3 μηνων και ειναι ηδη 2,5 κιλα περιπου ενω πρεπει να φτασει το μεγιστο 5.. Δεν ξερω τι αποτελεσμα μπορει να χει στην υγεια της ολο αυτο...

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Αν και μπερδεύτηκα λίγο με τον τίτλο του θέματος τελικά κατάλαβα :)!

Μπράβο σου που λες όλα αυτά για τα pet shops. Ελπίζω όλοι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν σκύλο από εκεί να διαβάσουν το θέμα σου (και παραπλήσια με το δικό σου) και να καταλάβουν!
Οταν τα ακουγα απο τριτους ελεγα αποκλειεται ο δικος μου ηταν πολυ καλος με βοηθησε με εκανε με ερανε... αλλα τελικα ολοι ιδιοι ειναι..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν σκέφτεσαι να πας να του τα "χώσεις", έτσι τουλάχιστον για την τιμή των όπλων;

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Δεν σκέφτεσαι να πας να του τα "χώσεις", έτσι τουλάχιστον για την τιμή των όπλων;
Θα βρει κατι να μου τα "μπαλωσει" και το θεμα ειναι οτι δεν θα ξερω τι να του πω και θα βγω και φταιχτρα... Το θεμα ειναι να γινουν σωστα τα πραγματα και να ειναι καλα το παιδι μου!! :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.665
11.085
Athens
Και όχι μόνο. Και για την τιμή της τιμής. Άλλο πράγμα ψώνισε και άλλο πήρε.
Να ζητήσει τα λεφτά των εμβολίων πίσω αν μη τι άλλο.
Έτσι για να μάθουν ότι όταν κάνουν μακακίες θα της πληρώνουν σε χρήμα - αυτό μπορεί να τους πτοήσει λίγο.

Βέβαια υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο πετσοπάς να μην ξέρει τίποτα και να έχει φάει και αυτός το παραμύθι του εισαγωγέα.

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Έτσι για να μάθουν ότι όταν κάνουν μακακίες θα της πληρώνουν σε χρήμα - αυτό μπορεί να τους πτοήσει λίγο.

Βέβαια υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο πετσοπάς να μην ξέρει τίποτα και να έχει φάει και αυτός το παραμύθι του εισαγωγέα.
Καλα το τι "συνομωσιες" παιζονται πισω απ τη πλατη μας δεν μπορει κανενας να το ξερει...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα

Δίκιο έχεις, το έγραψα έτσι, αλλά είχα στο μυαλό μου κάτι διαφορετικό...ας όψονται οι ήπιοι τόνοι που χρησιμοποιώ όταν γράφω....;)

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Της λεω 3,5 μηνων.. Με κοιταξε εκπληκτη. Αποκλειεται μου λεε τα δοντια της δεν εχουν πεσει ακομα ουτε καν κουνιουνται πραγμα που σημαινει οτι ειναι κατω των 3 οπως μου εξηγησε..Με βαση το βιβλιαριο ηταν 3,5.
3.5 μηνών δε σημαίνει ότι έπρεπε να έχουν πέσει οπωσδήποτε τα δόντια. Τι φυλή είναι;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
τώρα με τρώει η περιέργεια, μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία με τα δόντια της?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ευχαριστώ!
Ναι κι εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι 3,5 μηνών με τίποτα αν το έβρισκα στο δρόμο.
2-2,5 θα το έκανα.
Ούτε από τα πίσω που δεν φαίνονται έχει ρίξει κανένα ε?

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Ευχαριστώ!
Ναι κι εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι 3,5 μηνών με τίποτα αν το έβρισκα στο δρόμο.
2-2,5 θα το έκανα.
Ούτε από τα πίσω που δεν φαίνονται έχει ρίξει κανένα ε?
Οχι κανενα ουτε καν κουνιουνται... Γι αυτο μου ειπε η κτηνιατρος οτι ειναι πιο μικρο απο 3,5.. Απλα οπως ειπα το θεμα ειναι οτι της φερομουν σαν 3,5 την ταϊζα περισσοτερο και τωρα ειναι 2,5 κιλα ενω πρεπει να γινει μεχρι 5..

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Οχι κανενα ουτε καν κουνιουνται... Γι αυτο μου ειπε η κτηνιατρος οτι ειναι πιο μικρο απο 3,5.. Απλα οπως ειπα το θεμα ειναι οτι της φερομουν σαν 3,5 την ταϊζα περισσοτερο και τωρα ειναι 2,5 κιλα ενω πρεπει να γινει μεχρι 5..
Γιατί μέχρι 5; Το πρότυπο φυλής δε γράφει κάτι τέτοιο.

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Στο πετ σοπ που το αγορασα εγραφε 4-6 και η κτηνιατρος μου ειπε εκει γυρω στα 5 θα γινει... Ποσο γραφει?

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Στο πετ σοπ που το αγορασα εγραφε 4-6 και η κτηνιατρος μου ειπε εκει γυρω στα 5 θα γινει... Ποσο γραφει?
Εφόσον κατάλαβες ότι το pet-shop δεν είναι το σωστό μέρος για να αποκτήσεις σκύλο μπορείς έστω και τώρα να διαβάσεις για τη φυλή αυτή. Ξεκινάς από το πρότυπο φυλής που θα το βρεις στο παρακάτω λινκ, και συνεχίζεις το ψάξιμο και το διάβασμα στα κατάλληλα μέρη. Ένας κτηνίατρος δε μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες για όλες τις φυλές σκύλων που υπάρχουν και μιλάω γενικά και όχι για το βάρος μόνο :)

FCI - Nomenclature des races

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Εφόσον κατάλαβες ότι το pet-shop δεν είναι το σωστό μέρος για να αποκτήσεις σκύλο μπορείς έστω και τώρα να διαβάσεις για τη φυλή αυτή. Ξεκινάς από το πρότυπο φυλής που θα το βρεις στο παρακάτω λινκ, και συνεχίζεις το ψάξιμο και το διάβασμα στα κατάλληλα μέρη. Ένας κτηνίατρος δε μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες για όλες τις φυλές σκύλων που υπάρχουν και μιλάω γενικά και όχι για το βάρος μόνο :)

FCI - Nomenclature des races
Το χω ψαξει σε πολλα διαφορετικα σαϊτ.. Απλα δεν βρισκω σε ολα τα ιδια.. Τελοσπαντων εγω ελπιζω να μεινει μεχρι 5 κιλα γιατι αλλιως θα χω προβλημα..