πισω ποδια

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
καλησπερα εχω ενα κουταβακι ποιμενικο ασας και οταν τρεχει τα πισω ποδαρακια του τα πηγαινει σαν λαγος ειναι λαθος αυτο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ναι ειναι λάθος.
Για γράψε μας λεπτομέρειες (φυλή, ηλικία, αν έχεις απευθυνθεί σε κτηνίατρο για το θέμα κτλ)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οτι σου εγραψε η Rottie-Κατερινα + πηγαινε σε ενα κτηνιατρο οπωσδηποτε,γιατι ισως(με τεραστια επιφυλαξη και μην ανησυχησεις χωρις λογο) να ειναι μια ενδειξη δυσπλασιας του ισχιου...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
καλησπερα εχω ενα κουταβακι ποιμενικο ασας και οταν τρεχει τα πισω ποδαρακια του τα πηγαινει σαν λαγος ειναι λαθος αυτο?
Η κτηνίατρος του Μουφ λέει ότι είναι σοβαρή ένδειξη για πιθανή δυσπλασία και ότι θέλει ακτινογραφίες για να αποκλειστεί. Αν είναι δυσπλασία και την πιάσεις σε μικρή ηλικία, μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να προλάβεις σοβαρότερες καταστάσεις με φαρμακευτική αγωγή. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις γίνεται και εγχείριση για να διορθωθεί η κατάσταση. Θα πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου για να δεις τι γίνεται και πότε πρέπει να κάνεις τις εξετάσεις. Έχει υπόψη σου ότι είναι πιθανό να πρέπει να κάνουν τις ακτινογραφίες ναρκώνοντας το σκυλί ώστε να κάτσει όπως πρέπει και να μην κουνιέται ενώ τις βγάζουν.

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
ποιμενικος κεντρικης ασιας ειναι 2 μιση μηνων.την πεμπτη θα παω στον γιατρο για εμβολιο.περπαταει κανονικα αλλα οταν τρεχει τα πισω τα παει μαζι σαν ελατηρια.το δινω κατι χαπια για ασβεστιο λετε να φτενε αυτα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βρε παιδιά εξηγήστε μου κι εμένα πως είναι να πηγαίνει σαν λαγός!!!

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
κιαν ειναι δυσπλασια ρε παιδια τι συμβαινει θα παθει κατι οταν μεγαλοσει η απλα θα τρεχει ετσι?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Βρε παιδιά εξηγήστε μου κι εμένα πως είναι να πηγαίνει σαν λαγός!!!
Κινούνται ταυτόχρονα (ίδια κίνηση) και τα 2 πίσω πόδια.

Μπορεί να είναι σημάδι δυσπλασίας μπορεί και τίποτα. Χωρίς ακτινογραφίες και Ortolani Test δε μπορείς να ξέρεις.

Τι ηλικία έχει το κουτάβι;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
2 μηνων...το ειπε πιο πανω Κωστα.:p

ειναι παρα πολυ μικρος για οποιαδηποτε εξεταση...μετα τους 7-8 μηνες μια πρωτη αποψη και δυστυχως μετα τους 18 μηνες επισημα στοιχεια...:(

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
επειδη του δινω καλη τροφη του δινω και συμπληρωματα ασβεστιου μηπωσ του πεφτουν πολλα ρε παιδια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όταν τρέχει ένας σκύλος ούτως ή άλλως τα δύο μπροστά πόδια δεν πηγαίνουν μαζί και τα δύο πίσω μαζί;:confused:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
2 μηνων...το ειπε πιο πανω Κωστα.:p

ειναι παρα πολυ μικρος για οποιαδηποτε εξεταση...μετα τους 7-8 μηνες μια πρωτη αποψη και δυστυχως μετα τους 18 μηνες επισημα στοιχεια...:(
4:25 βλέπεις :D

Σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να εμφανιστεί δυσπλασία βαριάς μορφής από αυτήν την ηλικία. Σπάνιο αλλά όχι απίθανο.

Θεοδωρή, ιδιέταιρα αν υπάρχουν υπόνοιες, η πρώτη εξέταση πρέπει να γίνει στους 4-5 μήνες γιατί πια υπάρχει θεραπεία σχεδόν ανώδυνη για το σκύλο και πολύ πιο οικονομική. Πρέπει να γίνει όμως γρήγορη διάγνωση γιατί μετά τους 6 μήνες δε μπορεί να εφαρμοστεί.

Και φυσικά επαναληπτική εξέταση μετά τους 12 μήνες...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τeο το βιντεάκι σου κατατοπιστικότατο!!!!:)
Πολύ το λυπήθηκα το vislακι....:(

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
θοδωρη τα σηκωνη ψηλα εμενα και τρεχει ομοιομαρφα δεν δειχνει να ποναει

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
θοδωρη τα σηκωνη ψηλα εμενα και τρεχει ομοιομαρφα δεν δειχνει να ποναει
Ότι και να σου πούμε, μέσω internet δε γίνεται διάγνωση. Σε 2 μήνες σε ορθοπεδικό κτηνίατρο για εξετάσεις.

Εύχομαι να μην είναι τπτ και να πάνε όλα καλά!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Foibos, δες και εδώ κάποια βίντεο ενός σκύλου με δυσπλασία ισχίου. Τον τρόπο που περπατάει, τροχάζει και ανεβαίνει σκάλες. Είναι πολύ κατατοπιστικά: http://accad.osu.edu/~hcaprett/COTA_741_sp04/CanineLO_090504.html
(πάτα skip to normal walking και πήγαινε στην κόκκινη καρτέλα που γράφει Hip dysplasia.)
Πήγαινε για αρχή στο motion capture και μετά στο video.

:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48