ποιος ειναι το αφεντικό??

christy_k87

Member
5 Ιανουαρίου 2014
6
0
γεια σας!!!
υιοθετησα τον αυγουστο εναν σκυλακο απο το καταφυγιο της πολης μου, τωρα ειναι 14 μηνων, αξιαγαπητος, χαδιαρης και ζωηροτατος!!
εχω μια απορια ομως. ποιον αναγνωριζει σαν αφεντικο μεσα στην οικογενεια μου??
εμενα που εχουμε μια σχεση ολο παιχνιδι, βολτες, φαγητου και λιχουδιες, πολλα πολλα χαδια, κλαψουριζει να ερθει σε μενα κλπ, αλλα δεν με ακουει!!! κ να τον μαλωσω θα κανει αυτο που θελει!!
η βλεπει σαν αφεντικο τον πατερα μου που με μια κουβεντα που λεει αμεσως σταματαει αυτο που κανει κ υπακουει? τον φοβαται μιας κ εχει βροντερη φωνη κ αμεσως σταματα κ χαμηλωνει το κεφαλι. κ αν θελει χαδια παει με χαμηλομενο το κεφαλι συνηθως.
λοιπον? τι πιστευετε?
σημειωση, ειναι η πρωτη φορα που εχουμε σκυλο! ζητουσα παντα αλλα επρεπε να φτασω 26 χρονων για να τους πεισω!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το αφεντικό είναι αυτός που σε πληρώνει και όχι ένας ιδιοκτήτης σκύλου!

Μη ζηλεύεις την συμπεριφορά που έχει απέναντι στον πατέρα σου!
Θέσε την δική σου συμπεριφορά σε καλύτερες βάσεις!

Υπάρχουν πολλά threads στο forum μας, κάνε τον κόπο να δεις πως μεγαλώνεις σωστά ένα σκύλο!

christy_k87

Member
5 Ιανουαρίου 2014
6
0
νομιζω οτι με αποπήρες χωρις λογο. ναι επρεπε να γραψω ποιον βλεπει ως αρχηγο της αγελης. γιατι εχω κανει τον κοπο κ εχω διαβασει παρα πολλα και ολοι λενε οτι παντα βλεπει εναν σαν αρχηγο. απλα αλλοι υποστηριζουν οτι βλεπει αυτον που περναει ποιοτικο χρονο μαζι του, και αλλοι λενε βλεπει αυτον που φοβαται. δεν με νοιαζει να με βλεπει σαν αφεντικο, και φυσικα δεν θελω να με φοβαται κ να σκυβει το κεφαλι του οπως κανει με τον πατερα μου!! απλα ημουν περιεργη για το πως σκεφτεται για αυτο το θεμα ενας σκυλος.
εχω διαβασει παρα πολλα αλλα η εκπαιδευση στην πραξη ειναι πολυ πιο δυσκολη! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
νομιζω οτι με αποπήρες χωρις λογο. ναι επρεπε να γραψω ποιον βλεπει ως αρχηγο της αγελης. γιατι εχω κανει τον κοπο κ εχω διαβασει παρα πολλα και ολοι λενε οτι παντα βλεπει εναν σαν αρχηγο. απλα αλλοι υποστηριζουν οτι βλεπει αυτον που περναει ποιοτικο χρονο μαζι του, και αλλοι λενε βλεπει αυτον που φοβαται. δεν με νοιαζει να με βλεπει σαν αφεντικο, και φυσικα δεν θελω να με φοβαται κ να σκυβει το κεφαλι του οπως κανει με τον πατερα μου!! απλα ημουν περιεργη για το πως σκεφτεται για αυτο το θεμα ενας σκυλος.
εχω διαβασει παρα πολλα αλλα η εκπαιδευση στην πραξη ειναι πολυ πιο δυσκολη! :)
Δεν σε αποπήρα Κρίστυ!Έκανα αισθητό την σημαντικότητα των πραγμάτων!
Η αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα και το πως την εκφράζουμε έχει σημασία!

Αφεντικό λοιπόν μην ζητάς από τον σκύλο σου!
Το ότι έχει άλλη γλώσσα σώματος στον πατέρα σου δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι το αφεντικό!

Το ότι τον ακούει αυτόν και όχι εσένα δεν λέει σε κανέναν τίποτα!

Απλώς μπορεί να έχει πιο σωστή γλώσσα σώματος αλλά μπορεί και όχι!Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φερθείς όπως ο πατέρας σου ή να θεωρείς την στάση του πατέρα σου ως πιο σωστή!

Το ότι έρχεται σε παράκληση του πατέρα σου δεν είναι σωστό να το παραλληλίζεις με...αφεντιλίκια!

Γι'αυτό και σου είπα να θέσεις καλύτερες βάσεις!Τις έχεις ήδη τις σωστές βάσεις, απλώς θέλεις καθοδήγηση!
Και καθοδήγηση θα σου δώσει ένας εκπαιδευτής!Στο μεταξύ, μην συμπεριφέρεσαι όπως ο πατέρας σου γιατί είστε διαφορετικοί!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είναι πολλοί παράγοντες. Να ξέρεις πως ο σκύλος είναι σαν μικρό παιδί. Στην ουσία του σκύλου υποσυνείδητα του αρέσουν τα όρια, τον κάνουν και νιώθει ασφάλεια. Ο πατέρας σου αν καταλαβαίνω καλά του θέτει όρια ενώ εσύ όχι.

Κατά βάση ο σκύλος θεωρεί "αφεντικό" αυτόν που τον ταΐζει και τον βγάζει βόλτα. Επομένως, δούλεψε λίγο το θέμα με τα όρια.
Το μυστικό είναι πολύ αγάπη και πολύ αυστηρότητα.

Υ.Γ. Αυστηρότητα και βία ή κακοποίηση με κάθε τρόπο είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες. Το αναφέρω προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλημέρα! Πολλές λεπτομέρειες μπορεί να παίζουν ρόλο, για παράδειγμα ο τόνος-χροιά-ένταση της φωνής , το παρουσιαστικό, η διάρκεια της επαφής , η αυστηρότητα στη συμπεριφορά (εδω προσοχή-είναι εύκολο ο σεβασμός να μετατραπεί σε φόβο και δεν το θέλουμε αυτο) . η γλώσσα του σώματος του σκύλου και η υπακοή του "δηλώνουν" ξεκάθαρα οτι θεωρεί αρχηγό τον πατέρα σου, αυτο ασφαλώς δε σημαίνει ότι τον αγαπά περισσότερο ή λιγότερο, μπορεί εξάλλου να σημαίνει ότι τον φοβάται.
Το ζητούμενο, κατα τη γνώμη μου και πέρα από τα χάδια και τις αγκαλίτσες είναι να ακούει και εσένα αλλά η υπακοή να μη βασίζεται στο φόβο, πράγμα που θέλει προπόνηση, υπομονη και σωστούς κανόνες (ορια, δικαιοσύνη, σταθερότητα κλπ)

christy_k87

Member
5 Ιανουαρίου 2014
6
0
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! ναι εχω προβλημα με το θεμα τις αυστηροτητας. γιατι ολο σκεφτομαι τι μπορει να εχει περασει σαν αδεσποτος κ δεν θελω να ειμαι αυστηρη, κατι που ειναι λαθος. ευτυχως ομως παρολο που δεν ηξερε τιποτα οταν τον υιοθετησα μαθαμε πολλα πραγματα μαζι, οπως την βολτα, το κατσε, το ελα, να περιμενει με υπομονη την τροφη του, κλπ. που ολα μου φαινοντουσαν αδυνατα να γινουν! αλλα με πολυ ορεξη κ αγαπη τα καταφερνουμε κ συνεχιζουμε!