που ειναι ..ο ψυλλος?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εκεί που αγκαλιάζω τον μικρό βλέπω ένα μικρό μαύρο να τρέχει..λέω μπα πουλάκια κάναν τα ματια μου..ξαφνικά το ξαναβλέπω όχι ρε gmt..και αρχίζω και το κυνηγάω..τον μικρό δε.. να τον έχω κάνει κουβάρι..ακίνητος να του λέω και το άλλο ράλι πάνω στον μικρό σουρεαλ η κατάσταση..
e..πήρα τι frontline και τον ράντισα..,ποτε θα καταλάβω ότι τεζάρανε..δεν ξυνότανε πριν και μου φάνηκε ότι μονο ένα ida, γίνετε να ηταν μονο ενα..? :)
Υπαρχει περιπτωση να προκαλεση το frontline το σπρει ,καποια αλλεργια..? :roll:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Το frontline ειναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοσθεί και σε κουτάβια,μην φοβάσαι είναι πολύ καλό,τώρα αλλεργία μπορεί να προκαλέσει το οτιδήποτε στο σκυλί σου,είναι οι αλλεργίες κάτι τόσο υποκειμενικό εξάλλου...αν τον έκανες μούσκεμα με το σπρεϊ,να παει παντού πρέπει λογικά να ψόφησε αν ήταν πάνω του...εκτός κι αν πήδησε πουθενά αλλού :roll:Μου τη ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ :evil:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τον πλακωσα στο σπρει και δεν το παω αυτο το σπρει καθολου..,δεν μπορεις καν καλα καλα να το εισπνεύσεις..,γιαυτο ειπα μπας και εχει κανεις εμπειρια με αλλεργια με το frontline..
ειναι απιστευτα ανιποφορω στην αναπνοη οταν το βαζεις .. :?
Ειναι να μην μπλεξεις με ψυλλους.. :evil:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Άδικα ανησυχείς. Είναι κατάλληλο για κουτάβια και γατάκια, ράντισμα στρώματος, κλουβιού ακόμα και δωματίων.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παιδια μονο μην εμπιστευεστε πια τοσο πολυ το Frontline.
Ηταν σιγουρα ενα πολυ καλο φαρμακο, αλλα πριν απο κανα 2-3 χρονια μου ελεγαν φιλοι στην γερμανια, οτι δεν πιανει πια σε ψυλλους και τσιμουρια!
Τωρα εφτασε το φαινομενο σιγα σιγα και εδω- ελλαδα!
Εχουν γινει ανθεκτικα- δεν τα σκοτονει πια τα ατιμα!

Τις περασμενες μηνες εχω δει πααρα πολλα σκυλια πελατων μου, ανθροποι οι οποιοι ειναι αξιοπιστοι, ξερουν να εφαρμοζουν σωστα το φαρμακο και το χρησιμοποιουν και τακτικα, να εχουν ψυλλους.

Και εγω στα δικα μου Ζωα ακομα Frontline βαζω, αλλα μαλλον θα πρεπει να σκεφτομαστε πια αλλα προιοντα για το μελλον, επειδη μαλλον ολο και πιο πολυ θα απλοθουν οι "ανθεκτικοι" ψυλλοι.

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Αμπουλες - Σπρευ μεχρι ποιον μηνα βαζετε ? Ρωταω γιατι εχω ακουσει μεχρι Οκτωμβριο αλλα βλεπω ακομα σκνιπες σπιτι...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εμένα επειδή ο δικός μου έχει αλλεργία στη σιτρονέλλα, του έβαζα μέχρι τον Οκτώβρη Advantix κάθε 15 μέρες. Το scalibor το φοράει όλο τον χρόνο και το αλλάζω κάθε 3 μήνες.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω δει πάνω του κανένα παράσιτο! :wink:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
kango1 said:
..μπα πουλάκια κάναν τα ματια μου..
....μπα ψυλλάκια ήταν!! :D :D

Κι εμείς μέχρι τέλος Οκτώβρη βάζαμε Advantix, Scalibor φοράμε συνέχεια και το χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι ψύλλο της έχω βρει κι εγώ δυο φορές στην εξοχή όμως, που πάει και κυλιέται μες τα χόρτα, κι από τότε πάντα την ψάχνω μόλις γυρνάμε από τη βόλτα. Βέβαια η δικιά μου είναι κοντότριχη κι ανοιχτόχρωμη, κι είναι πολύ εύκολο το ψάξιμο, εάν έχει "εισβολέα" γίνεται αμέσως αντιληπτός.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αμπούλα πάντα και scalibor Απρίλιο έως αρχές Δεκέμβρη ανάλογα τις θερμοκρασίες. Στη Ρόδο έχουμε μεγάλο πρόβλημα με λεϊσμανίαση και ερλιχίωση.

Frontline σπρέι μόνο για σκυλάκια - γατάκια που είναι ακόμα πολύ μικρά.

Και με την αμπούλα και το scalibor έχω βρει μία δύο φορές αμέσως μετά τη βόλτα στο δάσος αλλά νεκρά ή ζαλισμένα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
του φοραω scalibor και ανα 2 μηνες του αλλαζω,αμπουλα για να ειμαι ειλικρινής δεν βαζω ,εβαζα για τις σκιπες..,τωρα εχουμε μονο το σκαλιμπορ και οταν εχει καλο καιρο βαζουμε και το σπρει ..
αλλα οι ψυλλοι ειναι προβλημα αντε να καταλαβω αν εφυγαν...
τωρα τον δουλευω κι ολας, τι κανει το αγορι μου με τους φιλους του.. καλα? :lol: :lol:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αλλεργία είναι πιο πιθανό να πάθει από το δάγκωμα του ψύλλου. Φέρνει κνησμό και ερεθισμούς στο δέρμα.

Scalibor για σκνίπες, αμπούλα για ψύλλους + τσιμπούρια. Μέχρι να βρούμε κάτι άλλο...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
το scalibor όταν τα κάνουμε μπάνιο με σαμπουάν το βγάζουμε ή δεν παθαίνει τίποτα?το σαμπουάν scalibor κάνει τίποτα ή μόνο για την ιδέα?Η αλήθεια είναι πως στα σκουρόχρωμα τριχώματα είναι δύσκολο να εντωπίσεις τον έναν ψύλλο :roll: αν αρχίζει και ξύνεται σημαίνει πως έχει ολόκληρη παρέα.....

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όσο ο σκύλος είναι βρεγμένος το scalibor δεν δρα. Μόλις στεγνώσει δρα πάλι. Καλό είναι να το βγάζεις όταν τον κανεις μπάνιο με σαμπουάν. Για μπάνιο σε θάλασσα ή λίμνη δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις.

Αν χρησιμοποιείς scalibor (ανά 4 μήνες) & αμπούλα (ανά δύο μήνες) δεν θα έχεις πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα δείτε ψύλλο ή τσιμπούρι. Απλά λιγό μετά θα πεθάνει (ο ψύλλος ή το τσιμπούρι). Σε έντονη προσβολή π.χ. αδέσποτα, πριν την εφαρμογή των δύο παραπάνω, λούσιμο με σαμπουάν ή frontline spray. Σπάει ο βιολογικός κυκλος αφού εξοντόνωνται τα ενήλικα παράσιτα αλλά και τα αυγά που θα εκολαφθούν.

Ο συνδυασμός προσφέρει καλύτερη προστασία.

Το ξύσιμο από μόνο του δεν σημαίνει προσβολή από παράσιτα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ξύνεται ο σκύλος (ανία, εμμονή, αλλεργία κ.α.).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όσο ο σκύλος είναι βρεγμένος το scalibor δεν δρα. Μόλις στεγνώσει δρα πάλι. Καλό είναι να το βγάζεις όταν τον κανεις μπάνιο με σαμπουάν. Για μπάνιο σε θάλασσα ή λίμνη δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις.
Δεν ειναι και ακριβος ετσι, οπος τα λες!

Η δραστικη ουσια στο Scalibor, το Deltamethrin, ειναι λιποδυαλιτη!
Ετσι μοιραζεται στο λιπαρο στρομα του τριχωματος και του δερματος.
Κανοντας μπανιο τον σκυλο με οποιοδηποτε σαμπουαν, αφαιρουμε αυτο το λιπος, μαζε με την δρατηκη του Scalibor και ο σκυλος μενει ακαλυπτος, μεχρι αυτο να ξαναδιμιουργηθει.
Για αυτο χρειαζονται περιπου 10-15 μερες, αναλογα με το τριχομα του σκυλου.
Κανοντας μπανιο τον σκυλο με scalibor υποτιθεται οτι τον καλυπτουμε και σε αυτες της 10-15 ακαλυπτες μερες.

Καπιος λοιπον που κανει τον σκυλο του συχνα μπανιο (καθε 15 ας πουμε) με απλο σαμπουαν, τον εχει τα μεγαλυτερα χρονικα διαστηματα ακαλυπτον- δεν εχει νοημα να του φοραει το λουρακι. Καλιτερα ας κανει τον σκυλο μονο μπανιο με το Scalibor σαμπουαν!

Μονο με νερο δεν αφαιρειται το λιπαρο στρωμα του δερματος- ετσι δεν πειραζει αν τον βρεχουμε τον σκυλο με το λαστιχο, η να κανει μπανιο σε καμια λημνη, ακομα και στην θαλασσα.

Η δικια μου σκυλα εχει αλλεργια στο Scalibor λουρι και ολο το καλοκαιρι τιν κανο μονο μπανιο με το σαμπουαν Scalibor, με το οποιο δεν εχει κανενα προβλημα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εμένα μια σκύλα γριά και με προγούλια :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: όταν έπινε νερό τις τρέχανε στον λαιμό.

δύο φορές το scalibor όταν βράχηκε της έκανε πληγή σοβαρή γύρω από το λαιμό.

δεν της ξαναφόρεσα ποτε λουράκι.

μόνο αμπούλες

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θα ηθελα να μου προτεινετε οχι χημικα προιοντα ,κατα των ψυλλων και για τα τσιμπουρια..
ειναι το ιδιο αποτελεσματικα?
:?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
kango1 said:
θα ηθελα να μου προτεινετε οχι χημικα προιοντα ,κατα των ψυλλων και για τα τσιμπουρια..
ειναι το ιδιο αποτελεσματικα?
:?
Μερκοι λενε οτι αν δινεις τακτικα σκορδο, μαγια μπιρας η βιτ. Β - οτι αποτρεπει τα πρασιτα.
Αλλοι βαζουν Tee Tree Oil σε ενα μαντιλακι που φοραει ο σκυλος στο λαιμο (και αλλα αιθερια ελαια). Αλλα αυτο βρομαει απαισια και νομιζω οτι ο σκυλος θα δυσανασχετιση εντονα με την μυροδια- ασε που ειναι και δηλητηριοδες για γατες.

Μαλλον βοηθαει και μια ματοχαντρα και προσευχη?

Εγω δεν εχω βρει ακομα κατι αποτελεσματικο, μη χημικο.
Και προκειμενου να μου κολλησει καμια ερλιχιοση- βαζουμε χημια πανω της απο Απριλη- Οκτοβριο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ρε παιδια εννοουσα τυπου συτρονελα ..οχι συνταγες..!στο εμποριο εννοουσα..
η συτρονελα φυτικη δεν ειναι?
:? :oops:

magi το λινκ δεν ανοιγει ,εμενα τουλαχιστον.. :?

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
kango1 said:
ρε παιδια εννοουσα τυπου συτρονελα ..οχι συνταγες..!στο εμποριο εννοουσα..
η συτρονελα φυτικη δεν ειναι?
:? :oops:

magi το λινκ δεν ανοιγει ,εμενα τουλαχιστον.. :?
pet natura το δοκίμασα κάποια στιγμή που είχα ξεμείνει και το shampoo και μόνο σκότωσε κάτι ζουζούνια που είχε ένα αδεσποτάκι. Ευχάριστο άρωμα, αποτελσματικό και προσιτή τιμή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr