που ειναι ..ο ψυλλος?

MEG

Member
8 Ιανουαρίου 2008
22
0
FRONTLINE? ΜΠΑ...

Παιδια μονο μην εμπιστευεστε πια τοσο πολυ το Frontline.
Ηταν σιγουρα ενα πολυ καλο φαρμακο, αλλα πριν απο κανα 2-3 χρονια μου ελεγαν φιλοι στην γερμανια, οτι δεν πιανει πια σε ψυλλους και τσιμουρια!
Τωρα εφτασε το φαινομενο σιγα σιγα και εδω- ελλαδα!
Εχουν γινει ανθεκτικα- δεν τα σκοτονει πια τα ατιμα!
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ. ΤΗΣ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΠΟΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΥΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τοτε τελικα του ειχα βαλει το φροντλινε το σπρευ και εφυγαν με την μια..οχι αμπουλα..σπρευ..

EVAEVA

Active Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
36
0
Κάπου βόρεια!
Εγώ με το που έβαλα την αμπούλα στη μικρή,την ίδια μέρα βρήκα έναν ψύλλο στο κρεβάτι μου!Θα έχω πρόβλημα!5 βδομάδες μετά είμαι γεμάτη σπυριά σε κουτεπιέ και μέση και δεν ξέρω αν ειναι σκνίπες,κουνούπια ή ψύλλος!Τι μπορώ να κάνω;(το σκυλί είναι πεντακάθαρο)

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ψύλλοι είναι.Προτιμάνε αυτά τα σημεία,μέση και αστραγάλους:mad:Άτιμα πράγματα.Πρέπει να σκουπίσεις καλά με ηλεκτρική σκούπα,να ψεκάσεις με εντομοκτόνο(προσοχή στο σκυλί),να πλύνεις στους 60 βαθμούς σεντόνια κτλ και τα μάτια ανοιχτά για οτιδήποτε μάυρο πηδάει.Ρώτα και τον κτηνίατρο για κανά πιο ειδικό φάρμακο για ψεκασμό,αυτοί ξέρουν καλύτερα.

EVAEVA

Active Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
36
0
Κάπου βόρεια!
Tα έχω κάνει όλα αυτά!Το σπίτι καθαρίζεται σε καθημερινή βάση,τα σεντόνια βράζουν και σιδερώνονται και έχω ψεκάσει με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας(είναι άοσμα και κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους όπως σχολεία,νοσοκομεία,εστιατόρια κλπ).Δε μπορώ άλλο έχω τρελαθεί στο ξύσιμο λέμε!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
μήπως να βάλεις καμιά αμπούλα στο σβέρκο σου???

Χωρίς πλάκα τώρα,επειδή το έχω ζήσει και ξέρω τι τρελή φαγούρα κάνουν τα άτιμα,είναι δύσκολο να εξοντωθούν.Πρέπει να βρεις από που έρχονται,αν όχι από το σκυλί.Που μένεις?Μόνο εσύ έχεις πρόβλημα ή και γείτονες?Επίσης απορία μου προκαλεί το γεγονός πως δεν τσιμπάνε τους πάντες ή τους τσιμπάνε και δεν εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση.Εγώ είμαι υπερβολικά ευαίσθητη στους καταραμένους,η φαγούρα μού διαρκεί μια εβδομάδα και,συν ότι όσα εντομοαπωθητικά και να βάλω πάλι θα με τσιμπήσουν:mad:

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
εχω ενα κουταβακι 3,5 μηνων.το ειχα ψεκασει στις αρχες αλλα τωρα του εβαλα αμπουλα.ειναι αρκετο??????? πρεπει να κανω κατι ακομα?????

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
eadie, το κάθε μέσο πρόληψης κατά των εξωπαρασιτων (κολάρα, διαφορες αμπούλες, σπρέι κτλ) έχει διαφορετικές δραστικές ουσίες και διαφορετικό τρόπο δράσης/κάλυψης. Διάβασε πολύ προσεκτικά το φύλλο οδηγιών του σκευάσματος που χρησιμοποιείς. Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου βρίσκονται εκεί. ;):)

TIERARZT

Member
24 Ιουλίου 2008
21
0
Gr-Thessaloniki
Παιδια μονο μην εμπιστευεστε πια τοσο πολυ το Frontline.
Ηταν σιγουρα ενα πολυ καλο φαρμακο, αλλα πριν απο κανα 2-3 χρονια μου ελεγαν φιλοι στην γερμανια, οτι δεν πιανει πια σε ψυλλους και τσιμουρια!
Τωρα εφτασε το φαινομενο σιγα σιγα και εδω- ελλαδα!
Εχουν γινει ανθεκτικα- δεν τα σκοτονει πια τα ατιμα!

Τις περασμενες μηνες εχω δει πααρα πολλα σκυλια πελατων μου, ανθροποι οι οποιοι ειναι αξιοπιστοι, ξερουν να εφαρμοζουν σωστα το φαρμακο και το χρησιμοποιουν και τακτικα, να εχουν ψυλλους.

Και εγω στα δικα μου Ζωα ακομα Frontline βαζω, αλλα μαλλον θα πρεπει να σκεφτομαστε πια αλλα προιοντα για το μελλον, επειδη μαλλον ολο και πιο πολυ θα απλοθουν οι "ανθεκτικοι" ψυλλοι.
Δεν έχει αναφερθεί ανθεκτικότητα στην φιμπρονύλη μέχρι σήμερα.Ισως στο μέλλον.
το πρόβλημα με τους ψύλους πιστεύω ότι πρέπει να το δούμε από μια άλλη σκοπιά. και αναφέρομαι στον Βοιολογικό του κύκλο.
σε ένα ζώο με 15 ψύλους(5 αρσενικοί και 10 θυληκοί) παράγονται 20 αυγά /ημέρα /θηλυκό για 14 μέρες. 2800 αυγά πέφτουν στο έδαφος εξελίσσονται σε 1400 προνύμφες και τελικά παράγονται 700 μορφές ( pupae) Που για 6-12 μήνες μπορούν να περιμένουν για να εκκολαφθούν ενήλικες ψύλοι.Η συγκεκριμένη μορφή δεν μπορεί να καταποληεμηθεί με τίποτε φαμακευτικό.
Στην πυραμίδα του ψύλλου
το 5% είναι τα ενήλικα και είναι αυτό που γίνεται αντιληπτό από όλους μας.:)
. το 10% οι pupae,
to 35% προνύμφες
,και το 50% τα αυγά.
για την σωστή αντιμετώπιση πρέπει να καταπολεμήσουμε και τις υπόλοιπες μορφές.Θέλει επιμονή υπομονή .

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Καλημερα TIERARZT αυτο που λες για τους ψυλους (βιολογικος κυκλος) μπορεις να το κανεις και στο αλλο θεμα για τα τσιμπουρια αν σου ειναι ευκολο.
Επειδη δεν ειχα ποτε την τιμη να συναντηθω με ψυλο και ο σκυλος μου ειναι σκουροχρωμος πως θα τον βρω αν χρειαστει να ψαξω, με βουρτσισμα π.χ.;
Μου εχει κανει εντυπωση και το γεγονος οτι οταν πηγα στο γιατρο με την υποψια ψυλου, αυτος εψαξε, κυριως στην περιοχη κεφαλιου-λαιμου. Ειναι εκει η πιο πιθανη περιοχη;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr