πρησμενοι αδενες στο λαιμο...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
γεια σας!
Παρατηρησα στο πιτσιρικο μου (ενα πολυ κακποιποημενο σκυλαι που βρηκαμε τις προαλλες οσοι δεν γνωριζουν) οτι εχει πρησμενους αδενες, αλλα ειναι κατω απο το λαιμουδακι του, δεξια και αριστερα -νοπως οι δικοι μας.. ο γιατρος γυρναει την πεμπτη.. ενω παιρνει αντιβιωση (λογω της επεμβασης στο ποδαρακι - clindavet).. Πιστευεται οτι ειναι επικυνδυνο? να τον τρεξω σημερα σε γιατρο.. η να περιμενω να γυρισει ο δικος μου...
Πρηζονται οι αδενες η αγδαλες ?? πρωτη φορα το συναντω και εχω ανχωθει...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πρηζονται. Καλύτερα να το δεί γιατρος.
Δεν μπορείς να τηλεφωνησεις στο γιατρο ή έστω σε καποιον άλλον γιατρο;

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Στην δικια μου πριζωνται απο καιρο σε καιρο και εχω μιλησει για αυτο το θεμα σε 2 γιατρους και το μονο που μου ειπαν ηταν οτι ειναι λιιιγο πιο μεγαλοι απο κανονικο μεγεθος ενω ηταν στο μεγεθος της ακρης του δαχτιλου μου. Μου ειπαν πως δεν ειναι κατι σοβαρο... απο 2 μηνων κουταβι τους εχει πρισμενους... Δεν ξερω πραγματικα τι μπορει να φταιει!
Και η δικια μου επαιρνε καποια χρονικα διαστηματα αντιβιοση για τοις πυοφουσκες που εβγαζε στη κυλια αλλα παλι η κατασταση στους αδενες δεν ειχε αλλαξει...
Ανυσηχουσα πολυ στην αρχη αλλα μετα το αφησα ετσι, αν και δεν ειχε βγαλει κανενα προβλημα που ηταν πιο μεγαλοι δλδ να πωναει η να ενοχλειται...

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως κρύωμα, βήχει?
Μπορεί να είναι και κάτι πιο σοβαρό.
Θέλει εξέταση αίματος και να ελεγθεί και για θυροειδή. Πέμπτη έχουμε σε 2 μέρες, εξαρτάται την εικόνα του σκύλου.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Οπως λεει η Αμαλια, οι αδενες πρήζονται και στο καλαζαρ αλλα και στην ερλίχεια άλλα και σε πολλές άλλες περιπτωσεις.
Πρεπει οποσδήποτε να το δει γιατρος.

Αλλα συμπτώματα;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Νομιζω εχει λιγο βηχακο, αλλα οχι σε σημειο που γινεται συνεχεια για αυτο και λεω νομιζω... ουφ! ανχωθηκα!
ο σκυλακος που μιλαω ειναι αυτος. http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?11532-Πολυ-μικρουλης-με-τεραστια-αντοχη-και-δυναμη

Αυριο πρωι πρωι θα παω στο Ινστιτουτο Παστερ (βασ.Σοφιας) να του κανω εξετασεις αιματος, τα αποτελεσματα βγαινουν αμεσως? Γνωριζετε? Θ ακνουν και καλαζαρ και ερλιχεια? Μπορει να τον δει εκει καποιος γιατρος για ενα τσεκ, εκτος απο τις εξετασεις?
Καλα λεμε εχω καρανχωθει τωρα!!! Γενικα παντως, και χαρουμενος ειναι και ορεξουλα εχει για φαι... αχ αυτο το μικρο θα με πεθανει!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από τους λεμφαδένες γενικά καταλαβαίνουμε αν κάτι πάει καλά στον οργανισμό ή όχι.

Σε μερικές άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι το πρόβλημα ακριβώς σε εκείνη την περιοχή και όχι απλά η ένδειξη για κάτι άλλο.
Οι κτηνίατροι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε σε μια εξέταση είναι οι λεμφαδένες και από εκεί καθορίζονται και οι ανάλογες εξετάσεις.

Σίγουρα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ιατρό.