προβλημα με τα σκυλια της γειτονιας


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
1. Νομίζω ότι βγήκε νέος νόμος που επιτρέπει μόνο 2 κατοικίδια ζώα άσχετα με το που μένεις και πόσα στρέμματα αυλή έχεις :(Το είδα στην εκπόμπή του σκάι.
(Δηλάδή εγώπου έχω 2 προς το παρών σκυλιά και 2 γάτες είμαι παράνομη και ας έχω και αυλή:p).
2. Απ ότι κατάλαβα η κυρία εχει καθάρο το χώρο και το μόνο πρόβλημα είναι ότι γαυγίζουν πολύ και πήδάνε έξω απο το φράκτη και απο οτι κατάλαβα η κυρία αυτή θέλει να φτιάξει το φράχτη.
Αυτή είναι συλέκτρεια ή είναι ζωόφιλη που μαζέυει αδέσποτα τα στειρώνει και τα φροντίζει?
Γιατι αν είναι το δεύτερο είναι άσχημο να μιλάμε για καταγγελίες κτλ. σε ένα σαιτ για σκύλους.
Μπορείς να τις κολλήσεις ένα σημείωμα στην πόρτα και να τις ζητήσεις να μιλήσετε και να βρείτε μια λύση.
 
Last edited:


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
2. Απ ότι κατάλαβα η κυρία εχει καθάρο το χώρο και το μόνο πρόβλημα είναι ότι γαυγίζουν πολύ και πήδάνε έξω απο το φράκτη και απο οτι κατάλαβα η κυρία αυτή θέλει να φτιάξει το φράχτη.
Αυτή είναι συλέκτρεια ή είναι ζωόφιλη που μαζέυει αδέσποτα τα στειρώνει και τα φροντίζει?
Το «μόνο» πρόβλημα είναι αρκετα μεγαλο πρόβλημα. Ας μην το υποβαθμιζουμε.

Αυτή η κυρία είναι μια τυποις φιλόζωη που έχει μαζέψει κάμποσα αδέσποτα στο σπίτι της χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τα φροντίσει όπως πρέπει, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δημιουργεί πρόβλημα στους περίοικους, αλλά κυρίως να αδιαφορεί και να κωφεύει στις διαμαρτυρίες τους, καθιστώντας κάθε απόπειρα συνεννόησης μαζί της αδύνατη.

Το τέλος της ιστορίας το φανταζόμαστε:
Δηλητηριασμένα σκυλιά να ξεψυχάνε σφαδάζοντας από τους πόνους.

Προσωπικά θεωρώ αυτούς τους δήθεν φιλόζωους ηθικούς αυτουργούς για την δολοφονία κάθε σκύλου από φόλα.
 


havalemail

New Member
4 Ιανουαρίου 2010
1
0
Εχω την εντυπωση οτι εχουμε χασει τη μπαλλα. Δηλαδη η λυση για το συγκεκριμενο προβλημα ειναι το να μην περναει μπροστα απο τη σπιτι της "κυριας" ? Ή να πρεπει να μαθει το σκυλι του να ειναι φιλος με το κοπαδι της απεναντι με κινδυνο, βεβαιως, τοσο δικο του οσο και του σκυλου του ? Δηλαδη που βλεπετε την λογικη σε αυτο. Η γειτονια μου εχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα με μια αντιστοιχη "κυρια" (7 σκυλια σε κηπο 50τ.μ). Γινεται να μην περναω μπροστα απο το σπιτι της ? Δηλαδη ΕΓΩ θα πρεπει να συμμορφωθω? Με το παιδι μου τι γινεται? Ειναι 3 ετων. Δηλαδη να μην παιζει με το ποδηλατο του στην γειτονια με το φοβο μηπως ξεφυγει (κατι που γινεται συνεχεια) καποιο απο τα σκυλια ? Αναγκαζομαστε να μην χαιρομαστε τον πεζοδρομο μπροστα απο το σπιτι μας επειδη η "κυρια" εχει στρεβλη αντιληψη για την φιλοζωηα. Δεν μιλαμε βεβαια για την βρωμα και την φασαρια....Ουτε το μπαλκονι χαιρομαστε , αλλα ουτε και τον υπνο. Κανονικα θα επρεπε η αστυνομια να επεμβαινει αμεσα σε τετοιες περιπτωσεις και να κινει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ τις διαδικασιες απομακρυνσης των ζωντανων και ΟΧΙ να πρεπει ο πολιτης να κανει καταγγελια και να μπαινει στην διαδικασια δικαστικου αγωνα. Οι συστασεις και οι συννενοησεις δεν οδηγουν καπου. Ο ανθρωπος ο οποιος συντηρει 7 σκυλια στον κηπο του δεν παει καλα στα μυαλα του αρα η λογικη συζητηση αποκλειεται εκ των προτερων. Τετοιες προσπαθειες πεφτουν παντα στο κενο και καταληγουν σε τσακωμους και απρεπεις χαρακτηρισμους που θιγουν την αξιοπρεπεια του μεσου ανθρωπου (οχι ομως και της "φιλοζωης" "κυριας").
Φυσικα οταν εχουμε απαιτησεις απο τους αλλους να μας σεβονται οφειλουμε και εμεις να σεβομαστε τους υπολοιπους. Εννοω οτι οσο λαθος ειναι η κυρια , αλλο τοσο λαθος ημαστε και εμεις που συντηρουμε 1 σκυλο στην πιλωτη της πολυκατοικιας μας ή στην αυλή ή στο μπαλκονι της μονοκατοικιας μας. Εχουμε ελεγξει εαν το γαυγισμα για λογους "φυλαξης χωρου" ενοχλει τους γειτονες ? Τι θα πει "εχω το σκυλο για φυλακα" ? Ρωτας τους γυρω σου εαν θελουν να τον ακουν να σε φυλαει απο πιθανους ή απιθανους παραβατες της περιουσια σου? Δυστυχως ο σκυλος γαυγιζει ανεξαιρετως σε οποιον και οτι κρινει αυτος ειτε προκειται για γατα, ειτε για αρουραιο (εχει γεμισει ο τοπος) είτε για τον ξενυχτη γιο του γειτονα, είτε για την σκυλα που του αρεσει. Θα επαναλαβω κατι που διαβασα στην φιλοζωηκη σελιδα μεγαλης Αθηναικης εφημεριδας :η εξουδετερωση ενος σκυλου ειναι θεμα δευτερολεπτων, οποιος θελει φυλαξη του χωρου του βαζει συναγερμο. Εκτος εαν εισαι τσοπανης και φιλαει τα προβατα απο τους λυκους και τα τσακαλια. Γιαυτο τα σκυλια μας ΜΕΣΑ στα σπιτια μας. Ειναι φασαρια , το ξερω, αλλα ετσι λεει ο Νομος και ετσι ειναι το σωστο.
Σε ολους μας αρεσει να εχουμε κατοικιδια μικρα ή μεγαλυτερα, αλλα θα πρεπει να εχουμε ΠΑΝΤΑ στο μυαλο μας τους συναθρωπους μας και τις δικες μας δυνατοτητες . Οποιος δεν μπορει να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις συντηρησης ενος σκυλου, οι οποιες ειναι (πιστεψτε με) μεγαλες, αγοραζει παπαγαλακια για κατοικιδια.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.883
Οποιος δεν μπορει να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις συντηρησης ενος σκυλου, οι οποιες ειναι (πιστεψτε με) μεγαλες, αγοραζει παπαγαλακια για κατοικιδια.
Λες να μην μπορούμε να σε πιστέψουμε, σ'αυτό το "σπίτι" που ήρθες;;;
Οπότε για να τα πάρουμε και λίγο αλλιώς τα πράγματα... καταρχάς καλώς ήρθες. Η διαμαρτυρία σου σαφής και σίγουρα με πολλούς υποστηρικτές ανάμεσά μας αλλά... μήπως θα ήθελες και να μας συστηθείς λίγο και να μας πεις και δύο πράγματα για σένα και για τον σκύλο σου (αν έχεις) και κατά προτίμηση χωρίς εντάσεις; :)
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γιατί πάντα με προλαβαίνεις??????????????????:(:(
Να ρωτήσω και κάτι άσχετο???
Το όνομα στο προφιλ..έιναι Χαβαλές???/και κάτι άλλο?:):):)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.883
Το όνομα στο προφιλ..έιναι Χαβαλές???/και κάτι άλλο?:):):)
Ετσι φαίνεται. Αρκεί να μην εννοεί ότι είναι e-mail που το έχει δημιουργήσει για να κάνει χαβαλέ μόνο :rolleyes:

Γιατί πάντα με προλαβαίνεις??????????????????:(:(
Εγώ την έκανα την εγχείρηση. Εσύ όχι ακόμη...:D
 




skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπέρα.Ξανανοίγω αυτό το θέμα για να πω τι απέγινε. Η διπλανή πολυκατοικία μάζεψε υπογραφές από τη γειτονιά να διωχθούν τα σκυλιά. Ηρθε η υγειονομικη υπηρεσία και της πήρε κάποια σκυλιά. Από τότε όποτε ακουγονται, συχνά βγαινει και τα μαλωνει. Δυο σκυλες της ομως εχουν ξαναγεννησει. αρα, παλι στον ιδιο αριθμο ανεβηκαν τα σκυλια. Ακομα βγαινουν εξω πολλες φορες και ερχονται σε εμας. Εχει ερθει και η δημοτικη αστυνομια.Δεν αλλαξαν πολλα πραγματα.Αυτό που δεν ειχα ξεκαθαρισει είναι οτι δε μαζευει αδεσποτα, δικα της ειναι που γεννοβολάνε.Οταν εχουν ερθει λοιπον καποιες αρχες και τα πραγματα παραμενουν ιδια...δεν ελπιζω σε τιποτα αλλο.
 




kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Αυτό που δεν ειχα ξεκαθαρισει είναι οτι δε μαζευει αδεσποτα, δικα της ειναι που γεννοβολάνε.
Αυτά τα λένε απο την αρχη.
Τι να πω βρε παιδια εχω απογοητευτει.Τι δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που αφήνουν να γεννοβολάνε τα σκυλιά τους και πότε ποια θα υπάρχουν νόμοι που θα εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
kopritis,δεν ξερω που τα πήγαν,ουτε τι ειπαν.Ειδα το αμαξι και με ενημερωσε μια γειτονισσα.Δε ρωτησα περεταίρω.
kiara, τωρα που ξαναδιαβασα τι ειχα γραψει ειδα οτι δεν απαντησα στη συγκεκριμενη ερωτηση.
Εμενα δε με ενοχλει που γεννοβολανε.Απο τη στιγμη που καποιος φροντιζει τα σκυλια του και δεν τα κανει εμποριο ή δεν τα πεταει,ας το κανει.Το θεμα ειναι να ελεγχει τις γεννες,να μην ξεπερνουν τα ορια για καθε σκυλα και την εξοντωνουν.Το θεμα ειναι το κανει ετσι;Μπαα...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf