προβλημα σχετικα με εμβολιο!

kafros gate 7

Active Member
3 Απριλίου 2010
44
0
παιδια θελω τη βοηθεια σας.
υπαρχουν καποια ετησια εμβολια που γινονται, ενα απο αυτα ειναι της λυσσας και τα αλλα δε θυμαμαι ακριβως γιατι ειναι , εχω ομως τις αμπουλες να σας πω αν θελετε.

εχω ομως προβλημα σοβαρο.ελειπα για σπουδες ξεχασε ο πατερας μου να τα κανει.
γυρισα του καναμε την πρωτη φορα 2 μαζι σε μια συριγγα και τωρα εχουν περασει 3 εβδομαδες και κατι λιγες ημερες και πρεπει να του κανουμε το επαναληπτικο. προσπαθησα μαζι με αλλο ενα ατομο της οικογενειας να του το κανουμε αλλα δεν εκατσε το σκυλι. γυρισε και ακουμπησε με επιθετικες διαθεσεις το σαγονι του στο χερι της μανας μου με την οποια προσπαθησαμε να το κανουμε (εγω τον κρατουσα με το περιλαιμιο) γιατι εγω δεν ξερω να τρυπαω. εσπασε τη βελονα.

το θεμα ειναι οτι οσο να 'ναι το φοβαμαι να το ξαναεπιχειρησω.ο κτηνιατρος την προηγουμενη φορα μου ειχε πει οτι αν δεν μπορεσω θα μου εδινε ηρεμηστικα να του τα δωσω και μολις τον πιασουν και κοιμηθει να
του το κανω.υπαρχει αλλος τροπος ? μηπως σε χαπια να του τα δωσω για να μη χρειαστει να το τρυπησω?

kafros gate 7

Active Member
3 Απριλίου 2010
44
0
ο κτηνιατρος φιλε δεν ειναι καθολου μακρια.
την προηγουμενη φορα ομως που το πηγα με το που πηγε να τον πλησιασει για
μια τυπικη εξαιταση (οχι εμβολιο να του κανει) αρχισε να μουγκριζει παααρα πολυ εντονα!γυρισε τη μουρη του και πηγε να τον δαγκωσει!

μου εφερε να του βαλω ενα φιμωτρο αλλα το σκυλι δεν εχει μαθει σε τετοια και
το εσκισε μετα απο λιγο με τα ποδια του. εβαζε τη μουρι κατω και με τα ποδια
προσπαθουσε να το βγαλει!

και επειδη δε σας εχω πει ειναι ενα γερμανικο ποιμενικο 4 χρονων.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εσπασε η βελονα???????
Εμεινα αφωνη τωρα! Πως τα καταφερατε αυτο ρε παιδια???

Βασικα θα επρεπε να δουλεψεις και λιγο ( παρα πολυ!) την βασικη υπακοη του σκυλου.
Δεν ειναι και πολυ επιθυμητη συμπεριφορα.

Παντος- του βαζεις φιμοτρο- και τον εμποδιζεις να βαλει τα ποδια του για να το βγαλει.
Επισης κρατας καλα το κεφαλι του.
Το εμβολιο ειναι θεμα 30" και τελος.

Αλλα εαν δεν μπορεις να κανεις τα παραπανω- τι να πω?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Σίγουρα οι σπασμωδικές κινήσεις ενός μεγαλόσωμου ζώου σε συνδυασμό με ανεπαρκή χειρισμό, μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα....To θέμα όμως είναι, ότι ένα ζώο θα χρειαστεί οπωσδήποτε τον κτηνίατρο, είτε για προβλεπόμενους λόγους (εξετάσεις αίματος, στείρωση κτλ), είτε για (μακρυά από όλους μας)απρόβλεπτους. Το να αναλάβεις εσύ να κάνεις τα εμβόλια, προσπαθώντας να μειώσεις τις δυσάρεστη εμπειρία της επίσκεψης, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα ουσιαστικά. Το μεταθέτεις στην επόμενη φορά....

Last edited: