προβλημα!!!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
Τρόποι διόρθωσης και αντιμετώπισης. Πρώτα διαπιστώνουμε ποιος από τους παραπάνω λόγους είναι η αιτία για την συμπεριφορά του μικρού μας φίλου. Μία πιθανή εξέταση από τον κτηνίατρο μας θα μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Μετά σταδιακά προχωράμε σε διαιτητική αλλαγή. Η διατροφή αποκλειστικά και μόνο από ξηρά τροφή πιθανά να βοηθήσει μια και τα περιττώματα είναι περιττά από χρήσιμες ουσίες και κατ' επέκταση λιγότερο εύγεστα και ελκυστικά.( λόγω οστεάλευρων, πίτουρων και σιτηρών). Σε περίπτωση που επιμένουμε στην ίδια διατροφή λίγα κομμάτια ανανά και κόκκαλα στο καθημερινό του διαιτολόγιο κάνει τα περιττώματα του άγευστα και αρκετά ξηρότερα άρα λιγότερο ελκυστικά
Στις καταστάσεις όπου το σκυλί μας, τρώει τα περιττώματά του ως συμπλήρωμα της διατροφής του, μπορούμε να διαιρέσουμε το γεύμα του σε διάφορα μικρά γεύματα ημερησίως για να ικανοποιήσουμε την λαιμαργία του. Στις καταστάσεις όπου το σκυλί μας τρώει επίσης τα απόβλητα από άλλα σκυλιά δημοσίως, μπορούμε να το αποτρέψουμε εφόσον το γνωρίζουμε με περισσότερο προσοχή από εμάς και με την χρήση gentle leader.
Αν έχει μάθει να λερώνει στην αυλή είναι άμεση η ανάγκη συχνής καθαριότητας του χώρου. Σημαντικό είναι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει πρόσβαση το σκυλί στον κάδο απορριμμάτων. Πολλές φορές η βιασύνη μας και το άγχος μας να προλάβουμε να μαζέψουμε τις ακαθαρσίες του δημιουργεί μία ανταγωνιστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τα φάει αμέσως πριν εμείς καθαρίσουμε τις βρωμιές του...
Καλό είναι λοιπόν να είμαστε σε ετοιμότητα και μόλις ενεργηθεί αμέσως να τον επιβραβεύσουμε με ένα παιχνίδι, να τον απασχολήσουμε παίζοντας, να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον επιβραβεύουμε και να τον κατευθύνουμε να ασχολείται με τα παιχνίδια του. Ενώ βρίσκεται εντός σπιτιού καθαρίζουμε έξω έτσι ώστε να εξαφανίσουμε τα ίχνη. Αργά και σταθερά το σκυλί συνηθίζει και αναμένει με χαρά την είσοδο του εντός του σπιτιού αμέσως μετά την αφόδευση του. Με την πάροδο του χρόνου, θα ενδιαφερθεί λιγότερο για τα περιττώματα του.
Μερικοί επιμένουν να «ραντίζουν» τα περιττώματα με Tabasco, chili, κλπ να τονίσουμε ότι τα σκυλιά έχουν διαφορετικό τρόπο γεύσης και προτίμησης κι ακόμη η μυρωδιά και μόνο απλά θα τους οδηγεί μακριά από τα συγκεκριμένα « καυτερά» αλλά όχι από τα υπόλοιπα μη καυτερά.
Π. Πατούνης
πηγη Απο petcorner

μέρος από δική μου δημοσίευση... στο ανωτερω φόρουμ...:D:D:D;)

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
ΚΑλησπέρα.Και εμένα ο Δίας έτρωγε τα κόπρανα του οταν ήταν μικρός αλλά μόνο όταν ήταν στην αυλή της Αθήνας.Οταν είμασταν στα εξοχικά ούτε που τους εδινε σημασία...Επειδή ομως αυτό συνεχιζόταν μεχρι περίπου 3,5 μηνών καταλάβαμε οτι το έκανε από ανία και για να το κόψει μας εδωσε ο γιατρός μια σκόνη την οποία βάζεις στο φαγητό του και μετά τα κόπρανα μυριζουν ασχημα...(για τα σκυλιά που εχουν ΤΗΝ οσφρηση γιατί εγώ δεν καταλαβα κατι)Ε, μια δυο, ο Δίας την εκοψε την κακια συνήθεια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
....Πολλές φορές η βιασύνη μας και το άγχος μας να προλάβουμε να μαζέψουμε τις ακαθαρσίες του δημιουργεί μία ανταγωνιστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τα φάει αμέσως πριν εμείς καθαρίσουμε τις βρωμιές του...
Καλό είναι λοιπόν να είμαστε σε ετοιμότητα και μόλις ενεργηθεί αμέσως να τον επιβραβεύσουμε με ένα παιχνίδι, να τον απασχολήσουμε παίζοντας, να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον επιβραβεύουμε και να τον κατευθύνουμε να ασχολείται με τα παιχνίδια του......

Ισως η πιο συχνη περιπτωση ειναι αυτη!

Συμφωνα με την γνωμη μου!!!

Και εγω αυτο το λαθος εκανα και το διορθωσα τραβωντας του την προσοχη αλλου!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
κι απο ότι αναφερω στο αρθρο που επαναδημοσιευσε η μαρία.. αλλα παρανοησε η κατερινα σιγουρα οχι το ηλεκτρικο κολλαρο (ισως εσχατη λυση... ) αλλα αναφερω συγκεκριμενα οτι το ταμπασκο δεν εχει αποτελεσμα... και δεν προτεινεται ως λυση... αναφερεται μονο ως ανεπιτυχής προσπαθεια..;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
κι απο ότι αναφερω στο αρθρο που επαναδημοσιευσε η μαρία.. αλλα παρανοησε η κατερινα σιγουρα οχι το ηλεκτρικο κολλαρο (ισως εσχατη λυση... ) αλλα αναφερω συγκεκριμενα οτι το ταμπασκο δεν εχει αποτελεσμα... και δεν προτεινεται ως λυση... αναφερεται μονο ως ανεπιτυχής προσπαθεια..;)
Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνούμε...απλά εγω καμιά φορα διαφωνω σε απόλυτα συμπεράσματα...
Το ταμπάσκο έχει πιάσει, όπως έπιασε κατα λάθος και το pepermintspray...που έκανα εγω...χωρις να το θέλω...βέβαια.
Έχουμε να κάνουμε με ένα ζωντανό οργανισμό...δεν μιλάμε για συνταγη μαγιονέζας όπου άμα βάλεις λάθος συστατικό..δεν θα έιναι μαγιονέζα αλλά κάτι άλλο...οπότε ο κάθε σκύλος έχει και τη δική του αντιμεώπιση...
Προσωπική άποψη βέβαια..αλλά επειδη δεν είμαι εκπαιδευτης...:rolleyes::rolleyes:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
να διευκρινησω οτι κι εγω ιδιωτης ειμαι και μαλιστα ενθερμος...
αν έχω και δημοσιευσεις πιθανα να οφειλεται γιατι η ενασχοληση μου ξεκινησε με μελετη, εκπαιδευση κι εμπειρειες απο τα δικα μου σκυλια από το 1975 περιπου...:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.