προς οποιους εχουν εμπειρια σχετικα με τις αρθρωσεις των σκυλων


gmorf

New Member
8 Απριλίου 2021
3
0
22
καλησπερα σε ολους,το τελευταιο 2 μηνο εχω παρατηρησει οτι το σκυλι μου μετα απο σχεδον καθε βολτα κουτσαινει αλλες φορες λιγο αλλες φορες περισσοτερο..αυτο αφορα τα δυο μπροστινα ποδια..η αληθεια ειναι οτι περπαταει και τρεχει παρα πολυ..πολυ πανω απο το μο..ειναι 4 χρονων κολλευ με τσομπανοσκυλο ..τα κιλα της ειναι σε αριστη κατασταση ..γενικα δεν μου εχει παρουσιασει ποτε καποιο σοβαρο προβλημα υγειας..εχτες που πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε οτι δεν της βρισκει κατι σοβαρο και μου ειπε να αποφευγω τις ανηφορες..μια μου ελεγε θα της γραψω καποιο αντιφλεγμονωδες μετα οχι καλυτερα να μην δινουμε φαρμακα στον σκυλο..εν τελη δεν μου εγραψε τιποτα..το περιεργο ειναι οτι στη βολτα ολο με κοιταει να της πεταξω μπαλακι και τρεχει σαν τρελη και δειχνει γενικα να ειναι πολυ ορεξατη και με το που γυρισω σπιτι αφου φαει και ξαπλωσει με το που σηκωθει κουτσαινει και δειχνει να ποναει..μεχρι τωρα το μονο που της εδινα ειναι ξηρα τροφη royal canin ..ουτε βιταμινες ουτε τιποτα...αλλα ισως ηρθε η ωρα να της δωσω κατι για τις αρθρωσεις της...οποιος εχει ζησει κατι αναλογο ή ξερει απο προσωπικη εμπειρια ποιες βιταμινες ειναι καλες αν εχει την καλοσυνη ας μου πει τι πιστευει οτι ειναι και τι συμπληρωμα μπορω να της δωσω..εχω αγχωθει γιατι ξερω οτι οι αρθρωσεις των σκυλων ειναι πολυ ευαισθητες και μπορει μελλοντικα να δημιουργηθουν πολλα προβληματα υγειας εξαιτιας τους..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Καλώς ήρθες!

Αυτό που πρέπει πρωτίστως να κάνεις, είναι διάγνωση.
Αν το σκυλί έχει όντως κάποιο πρόβλημα, προφανώς θα χρήζει άλλης αντιμετώπισης πλην των βιταμίνων ή οτιδήποτε παραπλήσιο, τα οποία έτσι κι αλλιώς προσωπική μου εκτίμηση, ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητα, αν το σκυλί δεν έχει ιατρικό πρόβλημα, σε τόσο μικρή ηλικία.
 
  • Like
Reactions: gmorf and TARA


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γνωρίζεις από πού προέρχεται ο σκύλος;
Αν είναι θολό το τοπίο θα ζηταγα εξέταση ώμων να μου φύγει αυτή η σκέψη. Συνήθως σε τέτοιες φυλές δεν είναι συνηθισμένο αλλά καλή θα ήταν μια διάγνωση.
 






gmorf

New Member
8 Απριλίου 2021
3
0
22
Γνωρίζεις από πού προέρχεται ο σκύλος;
Αν είναι θολό το τοπίο θα ζηταγα εξέταση ώμων να μου φύγει αυτή η σκέψη. Συνήθως σε τέτοιες φυλές δεν είναι συνηθισμένο αλλά καλή θα ήταν μια διάγνωση.
δεν ξερω τον βρηκα 2,5 μηνων..
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
μια φορα το χρονο μετα τους ζεστους μηνες..τι σχεση εχει το καλαζαρ?
άρα να υποθέσω ότι οκτώβρη νοέμβρη έκανες εξετάσεις και βγήκε καθαρος...
ένα σύπτωμα του κλαζαρ είναι η κούραση και ενοχλήσεις στην κίνηση
 


Deb

Member
25 Απριλίου 2021
13
5
49
Καλησπέρα, θα μιλήσω ως παθουσα

Μακάρι να ήξερα πριν όλα αυτά που έχω μάθει τώρα...
Κατ' αρχήν είναι δύσκολο σε τόσο μικρή ηλικία να έχει πρόβλημα με τις αρθρωσεις, ακόμα κι αν τις καταπονεί πολυ....
Μπορεί να έχει χτυπήσει ή πάθει τραβηγμα ή οτιδήποτε άλλο. Συνήθως οι κτηνίατροι δίνουν κάποιο αντιφλεγμονωδες και βλέπεις πώς πάει. Το πιθανότερο είναι ότι σε μερικές μέρες θα περάσει. Αν είναι χτύπημα και δεν δώσεις αντιφλεγμονωδες, ρισκάρεις να μαζέψει αρθρίτιδα στο σημείο εκείνο.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις εφόσον είναι μεγαλόσωμη είναι να φροντίσεις τις αρθρωσεις ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ακόμα κι αν δεν βλέπεις κάτι. Κυκλοφορούν πολλά χονδροπροστατευτικά στο εμπόριο. Επίσης κυκλοφορεί και σιρόπι που είναι ΚΑΙ αντιφλεγμονωδες μαζί, με φυσικά συστατικά μόνο, το οποίο δίνει και προστασία και λειτουργεί και σαν παυσιπονο. Εγώ κατέληξα σε αυτό μετά από 2 μήνες ψαξίματος και απόγνωσης, γιατί δεν έχει καθόλου παρενέργειες. Στην απίθανη περίπτωση που είναι αρθρίτιδα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένεση με μονοκλωνικο αντισωμα που αντικαθιστά τα NSAIDS, επίσης πολύ ασφαλής.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
 


bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
359
246
dog-place.blogspot.com
ποσα κιλα ειναι; τα μεγαλοσωμα εχουν την ταση για δυσπλασια. αν μπορεις, ψαξε για σκυλο-ορθοπεδικο να σε καθοδηγησει με περαιτερω εξετασεις και αγωγη
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3