To παιχνίδι επιτρέπεται ,με μέτρο όμως. Γενικά έχουν την τάση να κουράζονται πολύ εύκολα, και αρχίζουν να βαριανασαίνουν. Δεν επιτρέπεται όμως να χοροπηδανε πολυ πολυ...Αυτο πρεπει σιγά σιγα να της το ελαττώσεις. Ειναι συνηθες τα γαλλικα να πάσχουν απο μια κατάσταση της σπονδυλικής στήλης ,την hermivertibrae (google it) και έχουν μεγάλη ευαισθησία εκεί. Οπότε σταματάμε άλματα, βάρβαρα παιχνίδια και μειώνουμε ανεβοκατέβασμα σκαλών...Απο συμπτώματα που λές, αν δείς δυσφορία στην κίνηση και αδιαθεσία- αμέσως στον κτηνίατρο...Τι ηλικία έχει η cookie?
Θα σου πρότεινα να κάνετε ακτινογραφίες για patella, hermivertibrae και δυσπλασία ισχύων για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι η cookie και να έχεις τον νού σου.
Απο βόλτα, εμένα πάει μια μικρή των 30 λεπτών γιατι παρόλο που αναπνευστικα η Συλβια δεν έχει αυτο το ρουθούνισμα των γαλλικών, αρχιζει και κουράζεται και δυσανασχετει...Δειχνει ότι της αρκει οποτε φαντάζομαι 30 λεπτά ειναι πολύ καλα για βόλτα και μόνο στη δροσιά γιατί υποφέρουν στη ζέστη.
Τι τροφή της δίνεις? Το σκυλί πρέπει να τρώει μια καλή τροφή σε καθημερινή βάση και καθόλου μπινελίκια γιατί έχουν την τάση να παίρνουν βαρος και λόγω όλων των παραπάνω καταλαβαίνεις για τι επιβάρυνση μιλάμε...
Απο συμπληρώματα, εγω της δίνω μόνο λίγο σολωμέλαιο, και αυτές τις μέρες που μαδάει και μου είχε τελειώσει το σολωμέλαιο της πήρα viacutan plus, ειναι κάτι σαν παστίλιες με υψηλά ποσοστά βιταμίνης Ε.
Τρώει φρουτάκια όμως, μήλο-αχλάδι-καρπούζι. Πρέπει να βγάλεις τα κοκούτσια, και να κόψεις το φρούτο σε πολύ μικρά κομμάτια( ή καλύτερα να το αλέσεις) γιατί τα σκυλιά, λόγω πιο κοντού εντέρου απο τον άνθρωπο, δεν μπορούν να μεταβολίσουν φρούτα και λαχανικά εύκολα.
Μπορεί να σου ακούγονται υπερβολικά αυτα που γράφω, και μάλλον λίγα έγραψα

, αλλα θελει πολύ προσοχή.Απο όσα γαλλικά ξέρω ,ένα ποσοστό 70% έχει κατι απο τα παραπάνω... Μιλάμε για υπερευαίσθητα σκυλιά, με χείριστο γονιδιακό υποβαθρο! Οπότε όπως είπες, προσέχουμε για να έχουμε!