πρόληψη τυφου!

loulouna

Member
3 Απριλίου 2016
7
3
28
γεια σε ολους!! :)
ειμαι καινουρια στην παρεα σας...παρολα αυτα θα ηθελα να προειδοποιησω αυτους τους οποιους επιθυμουν να αποκτησουν συντομα ενα κουταβακι (δεν ειμαι κτηνιατρος απλα βλεπψ συχνα τωρα τελευτα το φαινομενο του τυφου και θα ηθελα οπως μπορω να βοηθησω με τον τροπο μου :)
Αρχικα αυτη ειναι πολυ δυσκολη περιοδο για τα κουταβια για να μην πω η πιο επικινδυνη διοτι δεν εχει ουτε παρα πολυ κρυο αλλα ουτε παρα πολυ ζεστη αυτος ειναι ενας λογος που ευνοει τον τυφο!!!
οπως γνωριζουμε δεν υπαρχει συγκεκριμενη θεραπεια για τον τυφο παρα μονο ορο και καποια φαρμακα...Οποιοι λοιπον απο εσας ενδιαφερεστε να αποκτησετε ενα κουταβακι προσεξτε τα εξης:
  • να ειναι απογαλακτησμενο πληρως ωστε να εχει τα βασικα αντισωματα
  • ΠΟΤΕ δεν αγοραζουμε κουταβι απο pet διοτι δεν γνωριζουμε αν ειναι αποστηρομενα πληρως τα δωματια τα οποια τοποθετουνται τα κουταβια
  • εαν θελουμε κουταβι καποιας συγκεκριμενης ρατσας απευθυνομαστε και σοβαρο εκτροφεα...αλλιως υιοθετουμε ενα αδεσποτο
  • Τελος βρησκουμε εναν καλο κτηνιατρο ωστε να ειναι ανα πασα ωρα και στιγμη στην διαθεση μας
ελπιζω οσοι θελετε να γινεται γονεις να περιμενετε ωστε να περασει αυτη η δυσκολη περιοδος :)

• Like
Reactions: myEnzo and mareco