πρώτες κακές ενδείξεις..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εχτές παρατήρησα ότι τα αφτιά του μικρού ήταν πολύ πολύ ζεστά..
Ειπα να δω πως θά πάει αύριο και αν είναι να πάρω τηλ τον γιατρό..

Βάση αυτού έλεγα να αναφέραμε ποια ειναι τα πρώτα σημάδια που θα μας έκαναν να ανησυχήσουμε γενικα..

ξεκινάω λοιπόν και λέω..
-τα ζεστά η πολυ κρύα αυτιά..
-η ξέρη στεγνή μύτη αλλα χωρίς να κοιμάται
-να μην έχει όρεξη να φάει και να παίξει
-τα θόλα ματια
-τα κόπρανα να μην ειναι διάρροια,κόκκινα,πράσινα ή άλλο ανεπιθύμητο χρώμα
-τα ούρα επίσης σώστο χρώμα,χώρις να υπάρχει δυσκολία κατα την ούριση
-το περπάτημα να ειναι ελαφρύ και εύκολο..

για σκεφτήτε τι άλλο..? :roll:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απο τα αφτια περνουμε πληροφορίες για την θερμοκρασια του σκυλιου..
το επομενο βημα ειναι το θερμομετρο..

τα αλλα που εγραψα ειναι γενικες κακες ενδειξεις...

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Την Τριτη η μικρη μου ειχε πυρετο!
Τι ειδα: Θολα ματακια,ανορεξια, υπνηλια, ξερη μυτουλα, καυτη κοιλιτσα...
Της βαλα θερμομετρο , επαθα υστερια και μετα πηρα το γιατρο!!!!!
Την Τεταρτη ηταν καλα.....

Για μενα το τοπ 3 ειναι :κοπρανα, ορεξη για φαγητο,για παιχνιδι !

Οταν αλλαζουν αυτα με ζωνουν τα φιδια....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ολα ειναι κακα δειγματα κατα εμενα..

ειναι σημαδια δηλ. να παρουμε τηλ τον γιατρο..

χωρις υστερια παντα..

κατα εμενα παντα..

επισης ολα ειναι και αμφιταλαντεβομενα..
δηλ την μια μπορει να εχει καποια σημαδια την αλλη μερα οχι..

για αυτο δεν πρεπει να μας πιασει υστερια αλλα να ειμαστε σε επιφυλακη και να παρακολουθουμε την κατασταση ενημερωνοντας τον γιατρο..

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Για μενα η υστερια με τα σκυλια ειναι σχεδον αναποφευκτη! :oops: :oops: :oops: :oops:

Τρελλαινομαι που δεν μπορουν ( οπως ενας ανθρωπος πχ) να μου πουνε τι εχουν και ολο νομιζω οτι εχουν και εγω δεν ξερω τι :oops: :oops:

Μαλλον τον εχω κανει τρελλο τον κτηνιατρο!!! :roll: :roll: :roll:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Εμένα ποτέ δεν έκανε σταθερά "καλά" κακά..!!Από προχθές κάνει πάλι πολύ μαλακά..Πώς θα ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχήσω?? Είναι 6,5 μηνών..
Το κακό είναι οτι στη βόλτα όλο ψαχουλεύει κάτω και όλο βάζει στο στόμα της χαζομάρες..Άλλα προλαβαίνω και τα βάζω, άλλα τα καταπίνει..

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Μηπως η τροφη της ειναι κοτοπουλο; Για συζητησε το με το γιατρο σου μηπως την αλλαξεις με αρνι ρυζι!
Εγω ειδα μεγαλη διαφορα!!!

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
keyman said:
ποια θεωρείται ανησυχητική θερμοκρασία ???
Ο γιατρος για το κουταβι μου ειπε μεχρι 39.2 ειναι μη ανησυχητικο!

Για τα ενηλικα δεν θυμαμαι!!!Ισως το ιδιο;;; :-k

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η φυσιολογική θερμοκρασία στους σκύλους είναι από 38.3 εώς 38.7. Ας λάβουμε βέβαια υπ’ όψιν όπως οποιαδήποτε μορφή εκνευρισμού μπορεί να κάνει τη θερμοκρασία να ανέβει ένα με δύο βαθμούς, ενώ η υγειά του σκύλου είναι φυσιολογική.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και μένα 39,3 μου έχει πει και πάνω αρχίζουμε και ανησυχούμε,συνήθως όταν συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα....γιατι έτσι στα καλά καθούμενα σπάνια τσεκάρουμε την θερμοκρασία του σκύλου

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
την θερμοκρασια του σκυλου ειναι καλο που και που να την τσεκαρεις πιανοντας τα αφτακια..

Δεν σου λεω να του πιανεις τα αφτια αν ειναι η μουρη του μπροστα στο τζακι...
αλλα καλο ειναι ενα τσεκ να γινεται..

αλλωστε μην ξεχνας οτι καποια λαιμαργα σκυλια μπορει να εχουν ορεξη για φαγητο και να ειναι αρρωστα..,η καποια αλλα να μην εχουν γενικα ορεξη για φαγητο και να ειναι μια χαρα..

για αυτο ειπα οτι τα παντα ειναι ψιλο υποκειμενικα..

αλλα αν εχουμε κλινικα δειγματα οπως ενας πυρετος ..η διαρροιες πολλεμε χρωμα..κοκκινο ,η εμετο επισης με χρωμα..,ειναι σημαδι οτι πρεπει να παρουμε τον γιατρο οποσδηποτε..

αλλα και παλι πρεπει να εχουμε αποκλεισει να εχει φαει κατι που να τον εχει πειραξει(και δεν μιλαω για φολα..)..

Γενικα για να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι η δεν ειναι κατι το παθολογικο ειναι καλο να εχουμε καποια βασικα "γενικα δεν πρεπει" στο μυαλο μας σαν βαση..
και απαξ και δουμε κατι.. να ειμαστε σε μια συντηρητικη επιφυλακη..ενημερωνοντας παντα τον γιατρο μας..
Ας πουμε δεν θα παμε στα καλα καθουμενα να βαλουμε θερμομετρο σε ενα σκυλι..αλλα εκει που θα το χαιδευουμε θα πιασουμε εσωτερικα τα αφτια του..,η που και που καλο ειναι να το ψιλαφιζουμε..

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Καλησπερα σημερα η μικρη μου κοιμηθηκε παραπανω απο το συνειθισμενο να ανησυχω?εφαγε κανονικα κτλ απλως κοιμαται πολυ κοιμηθηκε 3-5 μετα εφαγε παιξαμε κ στις 7 παλι υπνος ξυπνησε στις 9 κ τωρα παλι κοιμαται :confused:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για 3 μηνών, 1 εβδομάδας και 4 ημερών σκυλί δεν λέγεται ύπνος αλλά υυυυυυυυυυπνος!;)

Άσε την μικρή να κοιμάται και μην την ενοχλείς...

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
Εχθές πήγαμε με το Cookie στο pupies park. Έκανε μπάνιο αρκετή ώρα, και επειδή τον έβλεπα να κρυώνει τον έβγαλα. Σήμερα κοιμάται όλη μέρα και δεν έχει διάθεση για τίποτα.
Η μυτούλα του είναι τελείως ξερή. Τι να κάνω?
O γιατρός μας Απόστολος Κέστης είναι σε άδεια. Να τον πάω κάπου αλλού? Να κάνω κάτι μόνη μου?
Help....:(

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Δήμητρα (σωστά θυμάμαι? δε τα παω καλά με τα ονόματα, ηλικία βλεπεις....) αν πάρεις τηλέφωνο στο ιατρείο του Κέστη στο τέλος του μνμτος έχει κάποιο τηλέφωνο στο Αττικό Κέντρο για επείγοντα περιστατικά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini