πόσες γέννες τον χρόνο?

πόσες γέννες τον χρόνο πιστευετε οτι πρέπει να κάνει ενας εκτροφέας?

• Μέχρι 2 γέννες

Votes: 37 68,5%
  • Μέχρι 4 γέννες

Votes: 4 7,4%
  • Μέχρι 6 γέννες

Votes: 2 3,7%
  • Οσες θέλει

Votes: 11 20,4%

• Total voters
    54

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
O KOE αναφέρει τα εξής:
"Ο Κ.Ο.Ε. δεν θα αποδέχεται και εγγράφει περισσότερες από έξι (6) γέννες για κάθε θηλυκό σκύλο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. Συστήνεται το ζευγάρωμα του θηλυκού σκύλου κάθε δεύτερο οίστρο.
Σε περίπτωση γεννών έπειτα από δύο συνεχόμενους οίστρους, ο Κ.Ο.Ε. δεν θα
αποδέχεται και εγγράφει γέννα του συγκεκριμένου θηλυκού για τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες."

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Αφορμή της δημοσκόπησης ήταν αυτή η δημοσκόπηση απο το dogo.org, που ρωτάει ¨Εαν ένας εκτροφέας παράγει πάνω απο 4 γέννες τον χρόνο θεωρείται puppy mill?"

http://www.dogo.org/index.php?optio...ore-litters-in-a-year-are-they-a-qpuppy-millq

Δηλαδή παραγωγή κουταβιών μόνο για την βελτίωση της φυλής, ή ακόμα και κάλυψη μέρους των εξόδων του εκτροφέα ή υπερπαραγωγή έστω και για κάλυψη της ζήτησης?

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εάν δεν ξέρουμε τις συνθηκες του κάθε εκτροφέα...δεν μπορούμε να απαντήσουμε...
Πόσες σκύλες έχει...ποιά είναι η ζήτηση...αν κάνει επιλεκτική εκτροφή κλπ,κλπ
Το μεγάλο πρόβλημα των puppy mills δεν είναι μόνο οι πολλές γένες..είναι η άθλια κατάσταση στην οποία ζούνε τα σκυλιά...ότι ο "εκτροφέας" δεν κάνει επιλεκτική εκτροφή...εξού και τα προβλήματα υγείας των κουταβιών...οι σκύλες που εξοντώνονται στις γένες χωρίς ιατρική παρκολούθηση, βιταμίνες...κλπ. τα κουτάβια που φεύγουν από τη μάνα τους 30 και 40 ημερών...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εάν δεν ξέρουμε τις συνθηκες του κάθε εκτροφέα...δεν μπορούμε να απαντήσουμε...
Πόσες σκύλες έχει...ποιά είναι η ζήτηση...αν κάνει επιλεκτική εκτροφή κλπ,κλπ
Το μεγάλο πρόβλημα των puppy mills δεν είναι μόνο οι πολλές γένες..είναι η άθλια κατάσταση στην οποία ζούνε τα σκυλιά...ότι ο "εκτροφέας" δεν κάνει επιλεκτική εκτροφή...εξού και τα προβλήματα υγείας των κουταβιών...οι σκύλες που εξοντώνονται στις γένες χωρίς ιατρική παρκολούθηση, βιταμίνες...κλπ. τα κουτάβια που φεύγουν από τη μάνα τους 30 και 40 ημερών...
αρα έχεις απαντήσει εαν ο εκτροφέας κάνει επιλεκτική εκτροφή έχει ζήτηση και τηρεί τους κανονισμούς του FCI μπορεί να κάνει απεριόριστες γέννες.

giorgos516

Active Member
6 Νοεμβρίου 2009
30
0
οπωε είπε και ο φοιβος παραπανω για πιο πολλες γέννες, δεν παιρνεις πιστοποιηση απο τον ΚΟΕ οπωτε αστο καλυτερα

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
εγώ πιστεύω 1 γεννα χρόνο παρα χρόνο να ξεκουράζεται και λίγο το σκυλί!! 2 νομίζω είναι πολύ μεχρι να γεννήσει και να μαζευτεί παλι θα έχει έρθει η ώρα να ξαναμείνει..
αν δεν κάνω λάθος 2 φορες το χρόνο δεν έχουν τα σκυλιά περίοδο?

οποτε δεν ψηφίζω τιποτα

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω δεν νομιζω πως υπαρχει οριο ...ο καθε εκτροφεας μπορει να εχει οσες γεννες μπορει να μεγαλωσει και να διαθεσει σωστα.

Αν εχει χρηματα και εχει ανθρωπους να τον βοηθουν , που ειναι το δυσκολο ?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
αρα έχεις απαντήσει εαν ο εκτροφέας κάνει επιλεκτική εκτροφή έχει ζήτηση και τηρεί τους κανονισμούς του FCI μπορεί να κάνει απεριόριστες γέννες.
ναι, υπό πολύ πολύ συγκεκριμένες προυποθέσεις όμως...

οπωε είπε και ο φοιβος παραπανω για πιο πολλες γέννες, δεν παιρνεις πιστοποιηση απο τον ΚΟΕ οπωτε αστο καλυτερα
Από μία σκύλα...!!

Last edited by a moderator:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εαν ένας εκτροφέας κάνει ας πούμε 10 γέννες τον χρόνο Χ 8 κουτάβια μέσον όρο = 80 κουτάβια προς διάθεση σε καλούς ιδιοκτήτες, το ερώτημα είναι μπορεί να βρεί αυτός ο εκτροφέας 80 κατάλληλους ιδιοκτήτες για την φυλή του?
Εγώ δεν το πιστεύω, πιο πιθανό είναι να τα δίνει και σε ακατάλληλους ιδιοκτήτες λόγω υπερπαραγωγής με αποτέλεσμα είτε κάποια να βρεθούν στον δρόμο κάποια στιγμή της ζωής τους ή να αναγκαστούν να ζήσουν την ζωή τους στην μιζέρια.
Οι καλοί εκτροφείς δεν κάνουν πολλές γέννες, πρώτα και πάνω απο όλα βάζουν την ποιότητα (άλλο είναι να μεγαλώνεις 8 κουτάβια ανα 3 μήνες και άλλο 40) και τα κουτάβια τους.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
εαν ένας εκτροφέας κάνει ας πούμε 10 γέννες τον χρόνο Χ 8 κουτάβια μέσον όρο = 80 κουτάβια προς διάθεση σε καλούς ιδιοκτήτες, το ερώτημα είναι μπορεί να βρεί αυτός ο εκτροφέας 80 κατάλληλους ιδιοκτήτες για την φυλή του?
Εγώ δεν το πιστεύω, πιο πιθανό είναι να τα δίνει και σε ακατάλληλους ιδιοκτήτες λόγω υπερπαραγωγής με αποτέλεσμα είτε κάποια να βρεθούν στον δρόμο κάποια στιγμή της ζωής τους ή να αναγκαστούν να ζήσουν την ζωή τους στην μιζέρια.
Οι καλοί εκτροφείς δεν κάνουν πολλές γέννες, πρώτα και πάνω απο όλα βάζουν την ποιότητα (άλλο είναι να μεγαλώνεις 8 κουτάβια ανα 3 μήνες και άλλο 40) και τα κουτάβια τους.
Δεν ξερω αν ειχες ριξει μια ματια στο παρακατω :
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=7938

Το αν θα βρει καλα σπιτια ο ΕΝΑΣ εκτροφεας με τα 80 κουταβια το χρονο ειναι ακριβως το ιδιο με το αν θα βρουν καλα σπιτια οι ΠΕΝΤΕ (ή περισσοτεροι) εκτροφεις με τα 150 κουταβια το χρονο.

Εαν εγω εκτρεφω μαλτεζ ή westie ή καποια αλλη φυλη που σπανια καταληγει ''στο δρομο'' και εχω μονοπωλιο στην Ελλαδα , ειναι πιθανο να μπορω να τους βρω καλα σπιτια ακομα και 80 κουταβια να εχω ετησιως .

Τωρα , το πως θα χειριστει ο εκτροφεας τοσες γεννες ειναι σχετικο ...μπορει να εχει βοηθεια απο την οικογενεια του , μπορει να ''δικαιολογειται'' υπαλληλος εφοσον τα κουταβια ειναι αρκετα κλπ κλπ

Δηλαδη , αν αυριο κλεισουν τα puppy mills τι θα γινει ? Μαυρη αγορα των 10 εκτροφικων κουταβιων που θα υπαρχουν διαθεσιμα ? :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πές μου λοιπόν tricky ένα κορυφαίο εκτροφείο παγκοσμίως απο οποιαδήποτε φυλή που να κάνει πολλές (πάνω απο 6 γέννες) τον χρόνο.
Γιατί νομίζεις δεν το κάνουνε δεν έχουν που να δώσουν τα κουτάβια?
Εγώ είμαι στην λίστα για κουτάβι κορυφαίου εκτροφείου στην Αγγλία εδώ και 2 χρόνια, ούτε που ξέρω πότε θα έρθει η σειρά μου αφού κάνει μόνο 2 γέννες τον χρόνο.

(η τιμή του κουταβιού είναι κανονική)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
πές μου λοιπόν tricky ένα κορυφαίο εκτροφείο παγκοσμίως απο οποιαδήποτε φυλή που να κάνει πολλές (πάνω απο 6 γέννες) τον χρόνο.
Γιατί νομίζεις δεν το κάνουνε δεν έχουν που να δώσουν τα κουτάβια?
Εγώ είμαι στην λίστα για κουτάβι κορυφαίου εκτροφείου στην Αγγλία εδώ και 2 χρόνια, ούτε που ξέρω πότε θα έρθει η σειρά μου αφού κάνει μόνο 2 γέννες τον χρόνο.

(η τιμή του κουταβιού είναι κανονική)
Δεν ανεφερες τιποτε σχετικα με ''κορυφαιο εκτροφειο'' .

Δηλαδη ή θα παρεις απογονο παγκοσμιων πρωταθλητων ή κουτσο παπιμιλαδικο ? Μην φθανουμε στην υπερβολη ...

Το ερωτημα , αν καταλαβα καλα, ειναι αν ενας εκτροφεας μπορει να ειναι σωστος και ,παρολα αυτα , να κανει αρκετες γεννες το χρονο.

Εσυ περιμενεις 2 χρονια για τους δικους σου λογους οι οποιοι προφανως δεν αγγιζουν ολους τους υπολοιπους που εχουν ηδη παρει ενα αλλο κουταβι της ιδιας φυλης απο εναν -απλα- σωστο εκτροφεα ;)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ποιά υπερβολή? :confused: για μελλοντικό γεννήτορα περιμένω.

Το ερωτημα , αν καταλαβα καλα, ειναι αν ενας εκτροφεας μπορει να ειναι σωστος και ,παρολα αυτα , να κανει αρκετες γεννες το χρονο.
αυτό είναι το ερώτημα και αν δεν κάνω λάθος απάντησες θετικά.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν ειμαι ο TRICKY αλλα θα πω το ALTOBELLO στα dobermann, το KUEMMELSEE στα rottweiler , το DUVETORE στα mallinois ....................